zavod za zastitu zdravlja studenata

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
shaKal5

#1 zavod za zastitu zdravlja studenata

Post by shaKal5 »

e ovako interesuje me gdje se tacno nalazi zavod za zastitu studenata.i koliko se dugo ceka za tu potvrdu koja je potrebna za upis na fakultet.
Kakav je to pregled jel nesto kao sistematski ili ....
shaKal5

#3 Re: zavod za zastitu zdravlja studenata

Post by shaKal5 »

e hvala puno a od cega se sastoji taj pregled za upis
bull21

#4 Re: zavod za zastitu zdravlja studenata

Post by bull21 »

Ničega. Podjele vas na grupe pa jedni idu urologu, drugi dermatologu, treći oftamologu i tako. I on(a) vas pregleda i kaže dobar si i to je to i dobiješ potvrdu. Mojne zaboraviti da poneseš pare, koliko se sjećam moraš nešto uplatiti.
shaKal5

#5 Re: zavod za zastitu zdravlja studenata

Post by shaKal5 »

bull21 wrote:Ničega. Podjele vas na grupe pa jedni idu urologu, drugi dermatologu, treći oftamologu i tako. I on(a) vas pregleda i kaže dobar si i to je to i dobiješ potvrdu. Mojne zaboraviti da poneseš pare, koliko se sjećam moraš nešto uplatiti.
e izvini buraz jos samo jedno pitanje jel se ta potvrda dobije isti dan ili se more cekati sta ...
Irene Adler

#6 Re: zavod za zastitu zdravlja studenata

Post by Irene Adler »

shaKal5 wrote:
bull21 wrote:Ničega. Podjele vas na grupe pa jedni idu urologu, drugi dermatologu, treći oftamologu i tako. I on(a) vas pregleda i kaže dobar si i to je to i dobiješ potvrdu. Mojne zaboraviti da poneseš pare, koliko se sjećam moraš nešto uplatiti.
e izvini buraz jos samo jedno pitanje jel se ta potvrda dobije isti dan ili se more cekati sta ...
Čuj to? Neke podjele na grupe? Kad sam ja vadila ljekarsko, bila je samo jedna ordinacija i jedna doktorica. Teta te pogleda, pita kako si i šta ćeš upisati i odmah ti tu napiše potvrdu. Čekaš otprilike 5 minuta + ono vrijeme koje provedeš u čekaonici, ako je više ljudi došlo. Čista formalnost, nemoj se ništa brinuti. Daa, čini mi se da moraš uplatiti hmmm... oko 15 KM možda. To možeš uplatiti u pošti u sivim neboderima udaljenim nekih 10 minuta.
Leca

#7 Re: zavod za zastitu zdravlja studenata

Post by Leca »

Ljekarsko se placa 25KM i plati se odmah cim udjes kod portira. Ti njemu 25 KMčića a on tebi racun, koji pokazes gore kad udjes. Tu dobijes formular da popunis i kad popunis udjes kod doktorice. Doktorica te pita jesi li zdrav, ti kazes jesam i dobijes potvrdu :D
bull21

#8 Re: zavod za zastitu zdravlja studenata

Post by bull21 »

Eto 'lega, očito su se stvari promjenile otkako sam ja vadio ljekarsko. Sretno :)
P308

#9 Re: zavod za zastitu zdravlja studenata

Post by P308 »

Ljekarsko se placa 20KM - ja isao sa rodjakom kad je placao. Platio je takodjer onom ciki na portirnici, i sjecam se da mu je rekao da se do 14 sati njemu mogu dati pare, a od 14 sati moras otici u postu i uplatiti preko uplatnice.
Ove godine su dobivali neki papir na kojem se ispune osnovni podaci i par pitanja o historiji bolesti, taj papir predajes medicinskoj sestri koja te pita koliko si visok i koliko imas kilograma, to napise na papiru sa kojim ides kod doktorice koja se potpise i pita te kako se osjecas i koji fakultet upisujes. Eto - detaljno sam objasnio :D
Znam da ranije nije bilo ovako, nisu bili ovi papiri sa osnovnim podacima i historijom bolesti, nego dikretno ides kod doktorice i ona ti pise ljekarsko.
BTW, u idi ili jako rano ujutro (znaci oko 8, ili kasno popodne jer je tada najmanja guzva).
gimnazijalka321

#10 Re: zavod za zastitu zdravlja studenata

Post by gimnazijalka321 »

Imam jedno pitanje. Da li na ljekarskom piše koji fakultet upisujemo? Znam da je glupo, ali ja sam se već upisala i ne sjećam se šta piše jer ga nisam ni pogledala kako treba jer sam žurila da odem u banku, poplaćam sve i predam na fax. :/ A ovo me pita prijateljica jer je predala papire na dva fakulteta pa je mislila da izvadi ljekarsko sada (ako ne piše na njemu za koji je fax) dok nisu izašli rezultati ko je primljen, jer će tada biti gužva za upis. Ja se samo sjećam da me doktorica pitala šta ću upisati. :/ Hvala. :)
Irene Adler

#11 Re: zavod za zastitu zdravlja studenata

Post by Irene Adler »

Nije glupo pitanje. Meni je teta napisala da je za Filozofski fakultet. Mislim da te zbog toga i pita šta ćeš upisati. Ipak, čini mi se da se dosta stvari tamo promijenilo u ovih par godina, pa moguće da je i to.
gimnazijalka321

#12 Re: zavod za zastitu zdravlja studenata

Post by gimnazijalka321 »

Aha, hvala na odgovoru. I ja sam mislila da piše jer ne bi bez razloga pitala šta upisujem, ali eto da provjerim. Šta misliš da li bi joj pravili problem oko upisa ako bi na ljekarskom pisalo da je za neki drugi fakultet? :/
Irene Adler

#13 Re: zavod za zastitu zdravlja studenata

Post by Irene Adler »

Nema na čemu. Mislim da ne bi trebalo. Iako me ne bi ništa začudilo od ovih naših administrativnih idiotizama... :roll: nelogično mi je skroz da naprave problem zbog toga. Ako si zdrav na Filozofskom, zdrav si i na PMF-u npr :-D Sretno!
Post Reply