Zavod za zaštitu zdravlja studenata (help)

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
bayernovac

#1 Zavod za zaštitu zdravlja studenata (help)

Post by bayernovac »

Primljen sam na jedan fakultet u Sarajevu, i sad sredjujem dokumente za upis, tako da u narednim danima moram i do određenog 'Zavoda za zaštitu studenata' za ljekarsko uvjerenje koje je potrebno pri upisu, a jedino što znam jest da se to nalazi na Koševu...

Pošto ja nisam iz Sarajeva, i nemam pojma kako da nakon dolaska busom u Sarajevo nađem taj zavod molio bi nekoga koji zna više o ovome da mi objasni kako, šta i gdje s tim zavodom, a pošto ja taj isti dan moram uraditi još dosta stvari na fakultetu, bojim se da neću moći stići sve završiti za jedan dan...

Predpostavljam da ovdje (na portalu) ima dosta studenata koji su tu vadili ljekarsko, pa me interesuje da li je velika gužva u toj bolnici/klinici/domu zdravlja (šta je već...), jer je period kad sigurno svi studenti vade to ljekarsko, te da li ja koji ne živim u sarajevskom kantonu trebam dodatno nešto da donesem (nalaze, slike pluca itd...), čuo sam da je to samo neki formalni pregled, odeš kod jednog doktora, malo te on pročačka i ajde dalje prošao...Ali eto, da se osiguram jer je meni 4 sata do Sarajeva, 4 sata nazad, tako da znam na čemu sam...

?
medaaa

#2 Re: Zavod za zaštitu zdravlja studenata (help)

Post by medaaa »

ovako...nista ti ne treba od tih stvari sto si nabrojao... fakat je bezze pregled, samo protrcis kroz kancelarije... treba ti licna karta i lova...

zavod se nalazi pored groblja Lav... nemas nikakvog busa sa stanice do zavoda... moraces da se prebacujes sa najmanje 2 prevozna sredstva... preporucujem da sjednes na zeljeznickoj na tramvaj 1 i da izadjes na Skenderiji (treca stanica) i onda predjes ulicu (znaci ulicu, a ne most) i cekas na stanici trolu za Jezero...(takodje, izadjes na trecoj stanici)...

valjda ce ti ovo sta pomoc...
ako sam gdje zabrljala il ima bolje rjesenje... ispravite me...
madner

#3 Re: Zavod za zaštitu zdravlja studenata (help)

Post by madner »

Ja bi pjehe sa stanice kroz tunel. Autom ne izgleda daleko. :)
bayernovac

#4 Re: Zavod za zaštitu zdravlja studenata (help)

Post by bayernovac »

sta bi za guzve, naci cu ja zavod ako nista taxijem, ali da li se ceka dugo, jer studentska mi sluzba radi do 1, a bar do 12 moram zavrsit u zavodu...
The Nightwatchman

#5 Re: Zavod za zaštitu zdravlja studenata (help)

Post by The Nightwatchman »

bayernovac wrote:sta bi za guzve, naci cu ja zavod ako nista taxijem, ali da li se ceka dugo, jer studentska mi sluzba radi do 1, a bar do 12 moram zavrsit u zavodu...
ja kad sam studirao (eh kad se sjetim tih dana :D ) nije bilo nikakve guzve i stvarno sam to rijesio bez problema. ali to ne znaci da nece sada biti. moja ti je preporuka da nazoves dan prije i da objasnis o cemu se radi. jednostavno nazovi informacije (1182) i pitaj da ti daju broj Zavoda, pa onda direktno njih nazovi i pitaj.

sa autobuske (zeljeznicke) stanice taksi ce ti uzeti 7 kmica

puno srece sa upisom ti zeli

The Nightwatchman :thumbup:
Post Reply