Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

prezimenko

#1 Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by prezimenko »

Image

Sta mislite o zatvaranju centra Sarajeva za saobracaj tj konkretno Titove ulice od velikog parka(BBI) do bascarsije tako da bi titova bila glavna ulica i mozda u njoj postaviti neki kip i dozvoliti samo tramvajski saobracaj u centar grada (kao npr u zagrebu)
http://www.liderpress.hr/Uploads/1/8/63 ... eb_470.jpg

One male uilicice po gradu su mi bas uzas kao i to da nemamo veci trg (zatvaranje titove za novu godinu)
Cholina_Lokica

#2 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by Cholina_Lokica »

i sta onda... da se ogromni broj ljudi koji zive po mahalama moraju voziti okolokole da bi dosli do kuce :-) zamisli kad bi se poceli praviti cepovi u saobracaju po onim ulicicama okolo dok ljudi pokusavaju doci do kuce... ovo je bilo ok kad nije bilo voliko auta, ali sad je malo reci da bi bilo budalasto, i nije nikakvo rjesenje nego bi samo nastao ogroman problem
Bullet Tooth Tony

#3 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by Bullet Tooth Tony »

:shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
krusty

#4 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by krusty »

a jel ovo i na ovoj slici neko auto parkirano gore desno od tramvaja (otprilike gdje je kino imperijal) ??? ili mi se cini ???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kurty

#5 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by kurty »

krusty wrote:a jel ovo i na ovoj slici neko auto parkirano gore desno od tramvaja (otprilike gdje je kino imperijal) ??? ili mi se cini ???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vidis da je ono fićo...milicija :lol:
chuchumbamayumbe

#6 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by chuchumbamayumbe »

prezimenko wrote:Image

Sta mislite o zatvaranju centra Sarajeva za saobracaj tj konkretno Titove ulice od velikog parka(BBI) do bascarsije tako da bi titova bila glavna ulica i mozda u njoj postaviti neki kip i dozvoliti samo tramvajski saobracaj u centar grada (kao npr u zagrebu)
http://www.liderpress.hr/Uploads/1/8/63 ... eb_470.jpg

One male uilicice po gradu su mi bas uzas kao i to da nemamo veci trg (zatvaranje titove za novu godinu)
prezimenko,
Bila je ista tema, spominjala se ova ideja, prezvakali smo...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#7 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by Toto »

ako zatvorite crsiju ovako ce izgledati novi sa-taxi

Image
Better Man

#8 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by Better Man »

Mogao bi se zatvoriti saobraćaj u centru Sarajeva za sve one koji ne žive tu, a da se saobraćaj dozvoli samo onima koji tu stanuju i koji bi imali odgovarajuću naljepnicu na autu. Drugi način da se rastereti gužva je da se uvede plaćanje vožnje centrom Sarajeva za sve izuzev stanara općine koji bi imali odgovarajuću naljepnicu na autu. Jedino bi se moglo nedeljom moglo besplatno voziti i možda nekim noćnim terminima.
BiH-x

#9 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by BiH-x »

Ja sam za :dance:
kockica_kockica

#10 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by kockica_kockica »

Better Man wrote:Mogao bi se zatvoriti saobraćaj u centru Sarajeva za sve one koji ne žive tu, a da se saobraćaj dozvoli samo onima koji tu stanuju i koji bi imali odgovarajuću naljepnicu na autu. Drugi način da se rastereti gužva je da se uvede plaćanje vožnje centrom Sarajeva za sve izuzev stanara općine koji bi imali odgovarajuću naljepnicu na autu. Jedino bi se moglo nedeljom moglo besplatno voziti i možda nekim noćnim terminima.

mogli bi svima staviti naljepnice pa da besplatno vozimo samo po nasim opcinama, a ako zelis u drugu uzmi vizu pa se vozi po tudjoj opcini :lol:
Better Man

#11 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by Better Man »

kockica_kockica wrote:
Better Man wrote:Mogao bi se zatvoriti saobraćaj u centru Sarajeva za sve one koji ne žive tu, a da se saobraćaj dozvoli samo onima koji tu stanuju i koji bi imali odgovarajuću naljepnicu na autu. Drugi način da se rastereti gužva je da se uvede plaćanje vožnje centrom Sarajeva za sve izuzev stanara općine koji bi imali odgovarajuću naljepnicu na autu. Jedino bi se moglo nedeljom moglo besplatno voziti i možda nekim noćnim terminima.

mogli bi svima staviti naljepnice pa da besplatno vozimo samo po nasim opcinama, a ako zelis u drugu uzmi vizu pa se vozi po tudjoj opcini :lol:
Ili se samo zezaš ili ne razumiješ. U svim svjetskim metroploama radi smanjenja gužve u saobraćaju i zagađenosti se plaća vožnja automobilom centrom grada. Na taj način se želi da ljudi više koriste javni gradski saobraćaj.
baby_blue19

#12 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by baby_blue19 »

E da mi je naci jednu temu u kojoj se nesto PODRZAVA. ALi ne, ovako treba zatvoriti ovu cestu, treba promijeniti ovo, sad samo da se javi neko iz neke mahalice da mu smeta ulicna rasvjeta jer ne moze da spava (svijeto mi ide direktno u oci) uzas.....cesta otvorena, bice otvorena uvijek za saobracaj tako da nema potrebe pisati ovdje sta bi bilo kad bi bilo
Vragolan

#13 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by Vragolan »

ja bi porusio zgrade i prosirio cestu
kockica_kockica

#14 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by kockica_kockica »

Better Man wrote:
kockica_kockica wrote:

Ili se samo zezaš ili ne razumiješ. U svim svjetskim metroploama radi smanjenja gužve u saobraćaju i zagađenosti se plaća vožnja automobilom centrom grada. Na taj način se želi da ljudi više koriste javni gradski saobraćaj.

naravno da se zezam... bilo bi logicno da se taj stari dio grada zatvori za saobracaj... ali da bi se to uradilo mora postojati i alternativa prvenstveno za one koji dolaze iz pravca Pala u Sarajevo, alternativa za parking mjesta ljudi koji zive na tim padinskim dijelovima u koje je tesko doci, biti spreman uloziti mnogo novca i napora da svi budu zadovoljni a da ta cesta ipak bude zatvorena za osobna vozila... na koncu ako je zatvorena za mene treba biti zatvorena za sve, pa taman to bila i inspekcija FBiH kojoj je tesko prosetati pa se Ferhadijom voze ne u jednom vec u dva vozila kuda je pjesacki, i onda se cudimo kako bezveznjakovici to isto rade... mnogo posla za ove nase prostore, ali ne i nemoguci... samo treba zasukati rukave... meni je gust setati centrom, i auto mi uopce ne treba niti ga koristim kad idem u taj dio grada...
krusty

#15 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by krusty »

hahaha kakvi ste vi likovi

vi bi naplacivali voznju centrom grada u gradu od 400.000 stanovnika :lol: :lol: :lol:

vi zaboravili da ovo nije Berlin Pariz ili London koji imaju vise stanovnika nego citava Bosna i Hercegovina...

Sarajevo ima jednu glavnu ulicu i vi bi tu nesto furali nekakve europske folove iz velegradova :lol: :lol: :lol:
barby02

#16 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by barby02 »

Veceras sam malo "popricala" sa policijom. Zna li neko od kada je saobracaj u ulici Kulovica zatvoren iza 20 h navecer i od kada je ta ulica (poveznica) proglasena pjesackom zonom ? Nastavak , po odgovoru, na temi Policija :x
Cholina_Lokica

#17 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by Cholina_Lokica »

barby02 wrote:Veceras sam malo "popricala" sa policijom. Zna li neko od kada je saobracaj u ulici Kulovica zatvoren iza 20 h navecer i od kada je ta ulica (poveznica) proglasena pjesackom zonom ? Nastavak , po odgovoru, na temi Policija :x
godinama :mrgreen:
barby02

#18 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by barby02 »

Hvala Dile :D ipak cu malo sutra do MUP-a, sta`s moram . . .
*mima*

#19 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by *mima* »

barby02 wrote:Hvala Dile :D ipak cu malo sutra do MUP-a, sta`s moram . . .

To ti ozbiljno?
barby02

#20 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by barby02 »

Mrtva ozbiljna mimo :-D
h_poaro

#21 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by h_poaro »

barby02 wrote:Hvala Dile :D ipak cu malo sutra do MUP-a, sta`s moram . . .
... i do banke :(

A lijepo piše na uglu kod "Pošte"
mayab

#22 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by mayab »

Kulovica je takva barem 2 godine!
Sto se mene tice, centar bi mogao biti zona bez auta, ali prvo napraviti dovoljno parkinga na tačkama okolo (1 KM sat), i za 5-10 minuta si pjesice svuda gdje trebas!
Ali bez brige, nista od toga , kakva nam je vlast inertna i neobrazovana
barby02

#23 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by barby02 »

Ma naravno da se Centar moze proglasiti pjesackom zonom,mene to ne smeta , stavise , to nema veze sa mojim sinocnjim slucajem. . e da , moracu i do banke :D
plonker

#24 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by plonker »

.
Last edited by plonker on 16/09/2012 19:52, edited 1 time in total.
MAN-lion's coach

#25 Re: Zatvoriti centar Sarajeva za saobracaj

Post by MAN-lion's coach »

......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 01:04, edited 1 time in total.
Post Reply