Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sta mislite o zatvaranju centra Sarajeva za saobracaj tj konkretno Titove ulice od velikog parka(BBI) do bascarsije tako da bi titova bila glavna ulica i mozda u njoj postaviti neki kip i dozvoliti samo tramvajski saobracaj u centar grada (kao npr u zagrebu) http://www.liderpress.hr/Uploads/1/8/63 ... eb_470.jpg
One male uilicice po gradu su mi bas uzas kao i to da nemamo veci trg (zatvaranje titove za novu godinu)
i sta onda... da se ogromni broj ljudi koji zive po mahalama moraju voziti okolokole da bi dosli do kuce zamisli kad bi se poceli praviti cepovi u saobracaju po onim ulicicama okolo dok ljudi pokusavaju doci do kuce... ovo je bilo ok kad nije bilo voliko auta, ali sad je malo reci da bi bilo budalasto, i nije nikakvo rjesenje nego bi samo nastao ogroman problem
Sta mislite o zatvaranju centra Sarajeva za saobracaj tj konkretno Titove ulice od velikog parka(BBI) do bascarsije tako da bi titova bila glavna ulica i mozda u njoj postaviti neki kip i dozvoliti samo tramvajski saobracaj u centar grada (kao npr u zagrebu) http://www.liderpress.hr/Uploads/1/8/63 ... eb_470.jpg
One male uilicice po gradu su mi bas uzas kao i to da nemamo veci trg (zatvaranje titove za novu godinu)
prezimenko,
Bila je ista tema, spominjala se ova ideja, prezvakali smo...
Mogao bi se zatvoriti saobraćaj u centru Sarajeva za sve one koji ne žive tu, a da se saobraćaj dozvoli samo onima koji tu stanuju i koji bi imali odgovarajuću naljepnicu na autu. Drugi način da se rastereti gužva je da se uvede plaćanje vožnje centrom Sarajeva za sve izuzev stanara općine koji bi imali odgovarajuću naljepnicu na autu. Jedino bi se moglo nedeljom moglo besplatno voziti i možda nekim noćnim terminima.
Better Man wrote:Mogao bi se zatvoriti saobraćaj u centru Sarajeva za sve one koji ne žive tu, a da se saobraćaj dozvoli samo onima koji tu stanuju i koji bi imali odgovarajuću naljepnicu na autu. Drugi način da se rastereti gužva je da se uvede plaćanje vožnje centrom Sarajeva za sve izuzev stanara općine koji bi imali odgovarajuću naljepnicu na autu. Jedino bi se moglo nedeljom moglo besplatno voziti i možda nekim noćnim terminima.
mogli bi svima staviti naljepnice pa da besplatno vozimo samo po nasim opcinama, a ako zelis u drugu uzmi vizu pa se vozi po tudjoj opcini
Better Man wrote:Mogao bi se zatvoriti saobraćaj u centru Sarajeva za sve one koji ne žive tu, a da se saobraćaj dozvoli samo onima koji tu stanuju i koji bi imali odgovarajuću naljepnicu na autu. Drugi način da se rastereti gužva je da se uvede plaćanje vožnje centrom Sarajeva za sve izuzev stanara općine koji bi imali odgovarajuću naljepnicu na autu. Jedino bi se moglo nedeljom moglo besplatno voziti i možda nekim noćnim terminima.
mogli bi svima staviti naljepnice pa da besplatno vozimo samo po nasim opcinama, a ako zelis u drugu uzmi vizu pa se vozi po tudjoj opcini
Ili se samo zezaš ili ne razumiješ. U svim svjetskim metroploama radi smanjenja gužve u saobraćaju i zagađenosti se plaća vožnja automobilom centrom grada. Na taj način se želi da ljudi više koriste javni gradski saobraćaj.
E da mi je naci jednu temu u kojoj se nesto PODRZAVA. ALi ne, ovako treba zatvoriti ovu cestu, treba promijeniti ovo, sad samo da se javi neko iz neke mahalice da mu smeta ulicna rasvjeta jer ne moze da spava (svijeto mi ide direktno u oci) uzas.....cesta otvorena, bice otvorena uvijek za saobracaj tako da nema potrebe pisati ovdje sta bi bilo kad bi bilo
Ili se samo zezaš ili ne razumiješ. U svim svjetskim metroploama radi smanjenja gužve u saobraćaju i zagađenosti se plaća vožnja automobilom centrom grada. Na taj način se želi da ljudi više koriste javni gradski saobraćaj.
naravno da se zezam... bilo bi logicno da se taj stari dio grada zatvori za saobracaj... ali da bi se to uradilo mora postojati i alternativa prvenstveno za one koji dolaze iz pravca Pala u Sarajevo, alternativa za parking mjesta ljudi koji zive na tim padinskim dijelovima u koje je tesko doci, biti spreman uloziti mnogo novca i napora da svi budu zadovoljni a da ta cesta ipak bude zatvorena za osobna vozila... na koncu ako je zatvorena za mene treba biti zatvorena za sve, pa taman to bila i inspekcija FBiH kojoj je tesko prosetati pa se Ferhadijom voze ne u jednom vec u dva vozila kuda je pjesacki, i onda se cudimo kako bezveznjakovici to isto rade... mnogo posla za ove nase prostore, ali ne i nemoguci... samo treba zasukati rukave... meni je gust setati centrom, i auto mi uopce ne treba niti ga koristim kad idem u taj dio grada...
Veceras sam malo "popricala" sa policijom. Zna li neko od kada je saobracaj u ulici Kulovica zatvoren iza 20 h navecer i od kada je ta ulica (poveznica) proglasena pjesackom zonom ? Nastavak , po odgovoru, na temi Policija
barby02 wrote:Veceras sam malo "popricala" sa policijom. Zna li neko od kada je saobracaj u ulici Kulovica zatvoren iza 20 h navecer i od kada je ta ulica (poveznica) proglasena pjesackom zonom ? Nastavak , po odgovoru, na temi Policija
Kulovica je takva barem 2 godine!
Sto se mene tice, centar bi mogao biti zona bez auta, ali prvo napraviti dovoljno parkinga na tačkama okolo (1 KM sat), i za 5-10 minuta si pjesice svuda gdje trebas!
Ali bez brige, nista od toga , kakva nam je vlast inertna i neobrazovana
Ma naravno da se Centar moze proglasiti pjesackom zonom,mene to ne smeta , stavise , to nema veze sa mojim sinocnjim slucajem. . e da , moracu i do banke