Zatvaranje zazora između stolarije prozora i zida sa unutrašnje strane

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
luka78

#1 Zatvaranje zazora između stolarije prozora i zida sa unutrašnje strane

Post by luka78 »

Pozdrav.

Ako mi možete dati savjet čime mogu zatvoriti, kakvom smjesom, zazore između prozora zida sa unutrašnje strane. Kao što možete vidjeti na slikama, kroz te zazore prolazi i vazduh, kako je to pravljeno, ko će ga znati, znam da samo prolazi zrak.
Šta predlažete da se koristi kako bi se zatvorilo, silikon mi nije opcija.
Takođe, iznad prozora u wc ostavljen je veći zazor, nije zavoreno, pa bi i to da zatvorim.

Hvala na savjetima

Slike:
Image
Image
Image
Image
Naslovnica

#2 Re: Zatvaranje zazora između stolarije prozora i zida sa unutrašnje strane

Post by Naslovnica »

DRACO BAND 120 ili glet masa
BiBi911

#3 Re: Zatvaranje zazora između stolarije prozora i zida sa unutrašnje strane

Post by BiBi911 »

luka78 wrote: 03/02/2025 14:18 Pozdrav.

Ako mi možete dati savjet čime mogu zatvoriti, kakvom smjesom, zazore između prozora zida sa unutrašnje strane. Kao što možete vidjeti na slikama, kroz te zazore prolazi i vazduh, kako je to pravljeno, ko će ga znati, znam da samo prolazi zrak.
Takođe, iznad prozora u wc ostavljen je veći zazor, nije zavoreno, pa bi i to da zatvorim.

Hvala na savjetima

Slike:
Image
Image
Image
Image

Ja sam Te manje pukotine ja sa bijelim Silikone zacepio, a vece mozes sa pur pjenom
mali_balon

#4 Re: Zatvaranje zazora između stolarije prozora i zida sa unutrašnje strane

Post by mali_balon »

Samo silikon i pur pjena a prije pur pjene provjeriti sa nema gdje jos otici dalje u pukotini......da ne ode gdje ne treba....
dr_Evil

#5 Re: Zatvaranje zazora između stolarije prozora i zida sa unutrašnje strane

Post by dr_Evil »

Hvala na savjetima

Slike:
Spoiler
Show
Image
Image
Image
Image
Dobro, zasto silikon nije opcija? Nije silikon-silikon. Ima ih raznih. Kupis molerski koji se moze prefarbati istom bojom kao i zid. Ovo izgleda kao skolski primjer neceg sta bi islo sa silikonom. Stavis trake da ti bude ravno, naneses silikon, postrcaj sa vodom i deteredzentom od suda, prst u istu tu smjesu i poravnaj, skini trake, i lagano opet prstom predji.

Nemas bas neke opcije osim ako zelis da skidas stolariju. Mozda ko zna sta drugo pametno.
dječak sa šibicama

#6 Re: Zatvaranje zazora između stolarije prozora i zida sa unutrašnje strane

Post by dječak sa šibicama »

Ja sam pur pjenom + ljepilo za plocice + jupol
stubrijez

#7 Re: Zatvaranje zazora između stolarije prozora i zida sa unutrašnje strane

Post by stubrijez »

Ja sam unutra akrilom svana nisam imao potrebe a da jesam to bih silikonom. Samo mi nije jasno kako ti tu prolazi zrak, veci ti je to problem. Mozda je purpjena predugo bila u doticaju sa zrakom pa degradirala. Dobro bi i to bilo da popunis prije nego zadihtujes rupe, najbolje sa non expanding pjenom.
luka78

#8 Re: Zatvaranje zazora između stolarije prozora i zida sa unutrašnje strane

Post by luka78 »

dr_Evil wrote: 03/02/2025 14:54

Hvala na savjetima

Slike:
Spoiler
Show
Image
Image
Image
Image
Dobro, zasto silikon nije opcija? Nije silikon-silikon. Ima ih raznih. Kupis molerski koji se moze prefarbati istom bojom kao i zid. Ovo izgleda kao skolski primjer neceg sta bi islo sa silikonom. Stavis trake da ti bude ravno, naneses silikon, postrcaj sa vodom i deteredzentom od suda, prst u istu tu smjesu i poravnaj, skini trake, i lagano opet prstom predji.

Nemas bas neke opcije osim ako zelis da skidas stolariju. Mozda ko zna sta drugo pametno.
A ovim molerskim bi mogao i ovu malo veću rupu iznad stakla? Tu je trebala ići pur pjena kada se gradilo ali su potpuno falično stavili, nekako dopola ukoso.
A koji molerski predlažeš?
tramvajtrojka

#9 Re: Zatvaranje zazora između stolarije prozora i zida sa unutrašnje strane

Post by tramvajtrojka »

Image

samo pur pjena i uzmi nisko ekspandirajucu da ne napravis jos vece sranje i posao sebi :lol:
dr_Evil

#10 Re: Zatvaranje zazora između stolarije prozora i zida sa unutrašnje strane

Post by dr_Evil »

luka78 wrote: 03/02/2025 22:59

A ovim molerskim bi mogao i ovu malo veću rupu iznad stakla? Tu je trebala ići pur pjena kada se gradilo ali su potpuno falično stavili, nekako dopola ukoso.
A koji molerski predlažeš?
[/quote]

Ja koristim ovaj, ali ne garantujem da imas kupit kod nas https://www.casco.eu/global/casco/?pc=97&p=655. ALi mora biti neka verzija na ovaj fazon.

Zeznuto je radit sa pur pjenom ali ako se odlucis za istu onda ide pur pjena pa kad se odreze morat ces gletovat sa gipsom.
Post Reply