Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Maloprije cudoh i ne mogu cudom da se nacudim da ce se Cazinska medresa zapecatiti. Razlog je jos cudniji.Naime navodno je tamo oko 9 trudnih mualima, ucenica ove ustanove.
Prica se po Cazinskoj carsiji. Sad me interesuje kakva su vasa saznanja o tome, da li je cista hajka ili ima nesto od toga.
Kako god, bruka i sramota pa makar se samo i pricalo
Naravno da je sramota da se i prica tako nesto. Ali, ako je istina da ih je trudnica u tako velikom broju, eeee ja bih rekla da je alarmantno.
Bila sam svjedok, kao srednjoskolka, da se ucenici medrese ne ponasaju bas najljepse i da se sto bi zargosnki rekli, fataju po zavlachcima svakojakim. A i jedan medresalija je mene shemao svojevremeno i moji utisci su bili da se nimalo cedno nije ponasao nit su mu poruke bile u skladu sa onim kako ga uce da se ponasa.....
Tako da se ta tlapnja o trudnicama mozda cak i moze dovesti do stadija da postane cinjenica
Samo u jednom danu prikupljene 93 kesice krvi
07.06. (15:51) - (dnevni) - U akciji davanja krvi, čiji je domaćin i organizator bila mjesna zajednica Polje, u općini Cazin, prikupljene su 93 kesice ove dragocjene tekućine. Akciji su se, smo u jednom danu, odazvala 134 davatelja iz sela Gornja Koprivna i Medrese “Džemaludin Čaušević” iz Cazina. “Općina Cazin spada među najbolje u FBiH kada se radi o humanom odzivu građana na ovakve akcije koje za mnoge građane USK-a znače život”, rekao je predsjednik Crvenog križa USK-a Husein Kličić. Predsjednik Komisije za davanje krvi pri Crvenom križu Cazin, Mustafa Hadžić je istaknuo da je u idućem planu organiziranje još nekoliko humanih akcija
ja dadoh odgovor AKO SU TRUDNE kako se moglo saznat...
nema nista na cazin.net stranici o ovome...
Phantea wrote:Naravno da je sramota da se i prica tako nesto. Ali, ako je istina da ih je trudnica u tako velikom broju, eeee ja bih rekla da je alarmantno.
Bila sam svjedok, kao srednjoskolka, da se ucenici medrese ne ponasaju bas najljepse i da se sto bi zargosnki rekli, fataju po zavlachcima svakojakim. A i jedan medresalija je mene shemao svojevremeno i moji utisci su bili da se nimalo cedno nije ponasao nit su mu poruke bile u skladu sa onim kako ga uce da se ponasa.....
Tako da se ta tlapnja o trudnicama mozda cak i moze dovesti do stadija da postane cinjenica
ako je tako velik broj trudnoca to je znak da nesto definitivno nije u redu...to bi bilo alarmantno u obicnoj skolu a kamoli u medresi :S
@phantea....upoznaj grijeh da bi se lakse borio protiv njega
koliko je meni poznato...bilo kakvi medicinski podaci se ne smiju davati trecim licima...a sada...posto je ovo Bosna...skontaj... u svakom slucaju ne mislim da se dobrovoljno data krvi testira na trudnocu...
Za zatvaranje nisam čuo a za trudnice jesam. Ima toga još što nije baš primjereno za medresu.
To uglavnom čine 1. 2. razredi, masa njih upiše medresu zbog pritiska roditelja, pa kasnije ispane bruka i slijedi izbacivanje.
Za one ,što završe uspješno školaovanje u datoj medresi, imam samo riječi hvale
mislim da je to jako ruzan trac koji se siri brze od bilo cega u krajini...ljudi vole slusati ovakve stvari vise nego AJETE IZ KURANA...NEKA JE NA DUSU ONOME KO JE TO IZMISLIO....
MIRIS DUNJA wrote:mislim da je to jako ruzan trac koji se siri brze od bilo cega u krajini...ljudi vole slusati ovakve stvari vise nego AJETE IZ KURANA...NEKA JE NA DUSU ONOME KO JE TO IZMISLIO....
Sta ce medresa u Cazinu? Medresa TREBA u Banja Luki. ....a u Cazinu...."eko-agro-biznis" skola.
MIRIS DUNJA wrote:mislim da je to jako ruzan trac koji se siri brze od bilo cega u krajini...ljudi vole slusati ovakve stvari vise nego AJETE IZ KURANA...NEKA JE NA DUSU ONOME KO JE TO IZMISLIO....
Sta ce medresa u Cazinu? Medresa TREBA u Banja Luki. ....a u Cazinu...."eko-agro-biznis" skola.
Jos tako nesto nisam cula .Neka ljudi zive i vjeruju po svojim opredjeljenjima.Zasto muslimane smetaju medrese i dzamije ,neka ljudi zive po svojim principima meni licno ne smeta ,sigurno je bolje vjerovati u BOGA nego u nase politicare...