"Zatrti srpsko sjeme i pleme"

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
Post Reply
User avatar
Guento
Posts: 305
Joined: 31/03/2004 20:32
Location: Sarajevo

"Zatrti srpsko sjeme i pleme"

Post by Guento » 05/06/2007 11:12

Paz' sad 'vamo: novinski clanak u kojem vrhunski strucnjaci RS-a :D detaljno analiziraju nacističku retoriku KBSA :D i Bošnjake cijelog svijeta i njihovo nastojanje da se konacno brate zatre :D sve sto je srpsko: i sjeme i pleme, pa ja. Braco nacisti :D, konacno su mi oci otvorene :D, jerbo da nisam procitao ovaj clanak ne bih nikad saznao da KBSA ustvari sprema - (nacisticko?) Otomansko carstvo! :D Izgleda smo bezveze igrali protiv Turaka u subotu! :D
Clanak je iz vec afirmisanog fasistickog glasila Vlade Sumske, Glasa Srpske. Obavezno procitati! :D

http://www.glassrpske.com/
Бошњаци широм свијета уједињени у остваривању својих радикалних циљева: Затрти српско сјеме и племе
ДA Републици Српској, поред сарајевских политичких и вјерских лидера, о глави раде и амерички и канадски Бошњаци, потврдио је и недавни 12. сусрет Бошњака Сјеверне Aмерике, одржан у Сијетлу.

Са овог скупа позвани су "сви бошњачки научни, културни, политички и вјерски субјекти у дијаспори и матици да се максимално ангажују на изградњи државе БиХ, коју ће Бошњаци сматрати својом националном домовином".

Као један од циљева посебне декларације, која је усвојена на том сусрету, наведено је и укидање Републике Српске, која "не може опстати, јер је базирана на резултатима геноцида..."

Сусрету сјеверноамеричких Бошњака у Сијетлу присуствовао је и сарајевски политички и вјерски врх, предвођен чланом Предсједништва БиХ Харисом Силајџићем и реисом Исламске заједнице Мустафом Церићем.

Из Сијетла је, оцијенили су аналитичари и политичари у Српској, послата јасна порука да ће бошњачки народ покушати свим средствима да укине Републику Српску, како би се БиХ управљало из Сарајева.

Политички аналитичар из Бање Луке Гостимир Поповић сматра да је суштина свих бошњачких политичких активности стварање исламске државе у срцу Европе.

- При томе, битно је напоменути да утицај исламског лобија није тако велики у америчким институцијама, али има снажан утицај на Балкану. Значи, брисање српског идентитета у БиХ је један од циљева, не само Бошњака у Сјеверној Aмерици, већ и у читавом свијету - сматра Поповић.

Конгрес Бошњака Сјеверне Aмерике, тврди Поповић, само је једна од организација које у свијету дају несебичну подршку сарајевским политичким круговима.

- Иза лобија за изградњу исламског система у Европи стоје веома моћне америчке и компаније из арапских земаља. Да ли ће оне успјети да остваре своје циљеве на Балкану, зависи од много фактора, али је чињеница да су кренули прилично офанзивно - истакао је Гостимир Поповић. Он је додао да су чланови Конгреса америчких и канадских Бошњака "експоненти сарајевских политичких лидера".

Зато, поручио је овај политички аналитичар, званичници Републике Српске морају бити веома опрезни.

- На овакве провокације, којих ће увијек бити, Српска мора да одговори политичком и економском постојаношћу, како би показала и доказала да је фактор стабилности у региону - нагласио је Поповић.

Професор бањолучког Правног факултета Петар Кунић сматра да исламска политичка идеологија поново покушава да оживи Отоманско царство на Балкану.

- Очигледно је да бошњачки лидери имају подршку једног дијела америчких званичника у БиХ. То су до сада најбоље показали преговори о уставним промјенама - рекао је Кунић.

Иако су, додао је он, циљеви бошњачке декларације, усвојене у Сијетлу, далеко од реалности, "њихове жеље су озбиљне и они ће покушати свим средствима да их остваре".

- Бошњачки политичари свјесно блокирају рад заједничких институција БиХ, како би показали да дејтонско уређење БиХ не може да функционише. Центар исламске моћи у БиХ, који је смјештен у Сарајеву, жели да одузме што више надлежности Републици Српској, а све ради остваривања бошњачке доминације у БиХ - подвукао је Петар Кунић.

М. ФИЛИПОВИЋ

НAЦИСТИЧКA РЕТОРИКA

"Конгрес Бошњака Сјеверне Aмерике је мјесто ширења бошњачког гласа истине без страха, продорно и храбро. То је мјесто ослобађања Бошњака од комплекса неповјерења у властите снаге и страха од других...", пише на Интернет-страници ове организације.

"Конгрес је пут продукције Бошњака као респектабилне снаге, то је пут освјешћивања Бошњака о нужности наставка борбе за државу БиХ, на просторима гдје су антибосански и антибошњачки лобији врло јаки", наведено је на поменутој њеб-презентацији.

Даље, о овој организацији Бошњака у СAД и Канади пише: "Aко смо у првој, врло успјешној фази рада, доказали потребу за једном оваквом организацијом и дефинисали два основна циља (борба за развој бошњачког бића и борба за јединствену, демократску и просперитетну БиХ), у другој фази рада долази на дневни ред дефинисање средстава, метода и механизама за реализацију два основна циља..."

Стручњаци у Српској оцијенили су да поменути ставови Конгреса умногоме подсјећају на нацистичку реторику, "која је зарад остварења својих циљева измишљала лажне непријатеље германског народа".

Конгрес Бошњака Сјеверне Aмерике основан је у Чикагу 28. маја 2000. године.


Nancy Drew
Posts: 1928
Joined: 06/09/2006 12:43
Location: sarajevo

Post by Nancy Drew » 05/06/2007 11:18

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:38, edited 1 time in total.

User avatar
duh_sa_sjekirom
Posts: 2210
Joined: 24/05/2007 17:50
Location: tamo gdje se vali lome...
Been thanked: 1 time

Post by duh_sa_sjekirom » 05/06/2007 11:22

bla, bla, bla....
Stara prica sa pocetka 90-tih o ugrozenosti srpskog naroda i potrebi stvaranja srpske drzave...opravdanje za genocid....
Samo da se podsjetimo: Prica sa pocetka 90-tih (a i ranije9 svela se na to kako je 2 miliona muslimana, naoruzanih do zuba nozavima i palicama, u bivsoj SFRJ napravilo plan da pobije 8 miliona Srba, koji,j dničci, imaju sa sobom samo JNA...
Tuzno, smijesno. jadno, zalosno, ....FUJ!!

User avatar
BHG
Posts: 1684
Joined: 03/07/2006 14:12

Post by BHG » 05/06/2007 11:46

ima li prevod na latinicu :D

mr.nice
Posts: 126
Joined: 13/05/2007 17:47

Post by mr.nice » 05/06/2007 11:50

duh_sa_sjekirom wrote:bla, bla, bla....
Stara prica sa pocetka 90-tih o ugrozenosti srpskog naroda i potrebi stvaranja srpske drzave...opravdanje za genocid....
Samo da se podsjetimo: Prica sa pocetka 90-tih (a i ranije9 svela se na to kako je 2 miliona muslimana, naoruzanih do zuba nozavima i palicama, u bivsoj SFRJ napravilo plan da pobije 8 miliona Srba, koji,j dničci, imaju sa sobom samo JNA...
Tuzno, smijesno. jadno, zalosno, ....FUJ!!

zaboravi si i ustaske fanatike koji iz pravca vukovara napreduju prema beogradu i iz pravda dubrovnika prema titogradu :lol:

User avatar
dizZaster
Posts: 589
Joined: 23/09/2005 11:19
Location: Sarajevo

Post by dizZaster » 05/06/2007 12:01

citat;
DEKLARACIJA


ZA PRAVNO, POLITIČKO I MORALNO ANULIRANJE SVIH REZULTATA GENOCIDA U BOSNI I HERCEGOVINI

I. Proces i pravac ustavne reforme u Bosni i Hercegovini mora se u potpunosti rukovoditi činjenicom da je u Bosni i Hercegovini počinjen genocid, te konačno rješenje mora anulirati sve rezultate genocide, uključujući anuliranje Republike Srpske koja je po Odluci Međunarodnog suda pravde odgovorna za genocid u Srebrenici.

II. Ustavno uređenje Bosne i Hercegovine, bazirano na etno-teritorijalnim principima, je direktan rezultat genocida i kao takvo mora biti ukinuto.

III. Društveno-političko uređenje Bosne i Hercegovine se mora uskladiti sa njenim uređenjem koje je postojalo prije započinjanja genocida, što uključuje i teritorijalno ustrojstvo Bosne i Hercegovine.

IV. Svi praktični efekti genocida se moraju poništiti što uključuje i efektivan i samo-održiv povratak svih preživjelih žrtava genocida u svoje prijeratne domove.

V. Bosna i Hercegovina mora povratiti karakter istinske multi-etničke države na svakom dijelu svoje teritorije, status koji je imala do započinjanja projekta genocida koji je rezultirao stvaranjem etničko-čistih teritorijalnih cijelina.

VI. Potomci žrtava genocida, preživjele žrtve genocida, kao i država Bosna i Hercegovina, moraju biti obeštećeni u materijalnom smislu kako bi se omogućilo ispunjavanje primarnih obaveza iz gornjih navoda.

VII. Bosna i Hercegovina mora donijeti zakon o zabrani negiranja genocida, te osigurati najstrožiju i najširu primjenu tog zakona.

VIII. Politički predstavnici Bosne i Hercegovine moraju insistirati i istrajati na zahtjevima da Srbija i Crna Gora prihvate punu pravnu, političku, materijalnu i moralnu odgovornost za genocid, te da se obavežu da će u potpunosti podržavati i pomagati poništavanje efekata genocida i sprjećavati bilo kakve buduće pokušaje za ponavljanje genocida u Bosni i Hercegovini.

Potpisnici Deklaracije:

1. Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike
2. Svijetski Savez Dijaspore BiH
3. Bošnjačko-Američko Savjetodavno Vijeće za BiH
4. Udruženje Bošnjaka Australije
5. Vijeće BH Organizacija Australije
6. Australijska BiH Fondacija Pravda za BiH
7. Udruženje Srebrenica
kraj citata;

normalna deklaracija za normalne ljude

User avatar
Dust
Posts: 191
Joined: 26/01/2005 15:55
Location: negdje na putu
Contact:

Post by Dust » 05/06/2007 12:10

Pozdrav domovini

''Dzaba gluhom saptati i slijepom namigivati''.

:razz: :razz: :razz: :razz:

deset_u_pola
Posts: 247
Joined: 06/07/2005 14:58

Post by deset_u_pola » 05/06/2007 12:28

To ti je ona po principu Drž'te lopova

Pobiju stotine hiljada muslima, kolju, siluju, pale, kradu a onda nas optuže da se mi udružujemo protiv njih. Blokiraju cijelu zemlju i rad državnih institucija, a onda smo mi krivi jer se ne igra kako Dodik svira (ili pjeva pod šatrom).

Iskreno, volio bi da je ovaj članak istina (osim naravno zatiranja Srba i sličnih gluposti.)

User avatar
Guento
Posts: 305
Joined: 31/03/2004 20:32
Location: Sarajevo

Post by Guento » 05/06/2007 13:38

dizZaster wrote:citat;
DEKLARACIJA


ZA PRAVNO, POLITIČKO I MORALNO ANULIRANJE SVIH REZULTATA GENOCIDA U BOSNI I HERCEGOVINI

I. Proces i pravac ustavne reforme u Bosni i Hercegovini mora se u potpunosti rukovoditi činjenicom da je u Bosni i Hercegovini počinjen genocid, te konačno rješenje mora anulirati sve rezultate genocide, uključujući anuliranje Republike Srpske koja je po Odluci Međunarodnog suda pravde odgovorna za genocid u Srebrenici.

II. Ustavno uređenje Bosne i Hercegovine, bazirano na etno-teritorijalnim principima, je direktan rezultat genocida i kao takvo mora biti ukinuto.

III. Društveno-političko uređenje Bosne i Hercegovine se mora uskladiti sa njenim uređenjem koje je postojalo prije započinjanja genocida, što uključuje i teritorijalno ustrojstvo Bosne i Hercegovine.

IV. Svi praktični efekti genocida se moraju poništiti što uključuje i efektivan i samo-održiv povratak svih preživjelih žrtava genocida u svoje prijeratne domove.

V. Bosna i Hercegovina mora povratiti karakter istinske multi-etničke države na svakom dijelu svoje teritorije, status koji je imala do započinjanja projekta genocida koji je rezultirao stvaranjem etničko-čistih teritorijalnih cijelina.

VI. Potomci žrtava genocida, preživjele žrtve genocida, kao i država Bosna i Hercegovina, moraju biti obeštećeni u materijalnom smislu kako bi se omogućilo ispunjavanje primarnih obaveza iz gornjih navoda.

VII. Bosna i Hercegovina mora donijeti zakon o zabrani negiranja genocida, te osigurati najstrožiju i najširu primjenu tog zakona.

VIII. Politički predstavnici Bosne i Hercegovine moraju insistirati i istrajati na zahtjevima da Srbija i Crna Gora prihvate punu pravnu, političku, materijalnu i moralnu odgovornost za genocid, te da se obavežu da će u potpunosti podržavati i pomagati poništavanje efekata genocida i sprjećavati bilo kakve buduće pokušaje za ponavljanje genocida u Bosni i Hercegovini.

Potpisnici Deklaracije:

1. Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike
2. Svijetski Savez Dijaspore BiH
3. Bošnjačko-Američko Savjetodavno Vijeće za BiH
4. Udruženje Bošnjaka Australije
5. Vijeće BH Organizacija Australije
6. Australijska BiH Fondacija Pravda za BiH
7. Udruženje Srebrenica
kraj citata;

normalna deklaracija za normalne ljude


c c c... pa dizZaster zar ti stvarno ne vidis koliko elemenata nacizma tu ima???!!! :D :D Vi omladina izgleda vise vjerujete svojim ocima nego medijima! c c c :D

mIRCerka
Posts: 28209
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka » 05/06/2007 16:29

jedno pitanje, jel tu deklaraciju napisao isti onaj kongres koji je Aliju proglasio iydajicom, stavise imaju tuzbu protiv njega?

User avatar
danas
Posts: 18821
Joined: 11/03/2005 19:40
Location: 10th circle...

Post by danas » 05/06/2007 16:48

mIRCerka wrote:jedno pitanje, jel tu deklaraciju napisao isti onaj kongres koji je Aliju proglasio iydajicom, stavise imaju tuzbu protiv njega?


mislim da nije -- jedno je bosanski kongres a drugo neki bosnjacki... haj ih ti pofataj, svako u svoj bubanj udara :-) :-) :-)

mIRCerka
Posts: 28209
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka » 05/06/2007 17:05

danas wrote:
mIRCerka wrote:jedno pitanje, jel tu deklaraciju napisao isti onaj kongres koji je Aliju proglasio iydajicom, stavise imaju tuzbu protiv njega?


mislim da nije -- jedno je bosanski kongres a drugo neki bosnjacki... haj ih ti pofataj, svako u svoj bubanj udara :-) :-) :-)

ne znam za manju zemlju, a vise kongresa....

sad se elegantno povlacim sa teme...

udavise ove teme titam...

_stoKA_
Posts: 174
Joined: 30/04/2007 12:54

Post by _stoKA_ » 05/06/2007 18:50

mIRCerka wrote:
danas wrote:
mIRCerka wrote:jedno pitanje, jel tu deklaraciju napisao isti onaj kongres koji je Aliju proglasio iydajicom, stavise imaju tuzbu protiv njega?


mislim da nije -- jedno je bosanski kongres a drugo neki bosnjacki... haj ih ti pofataj, svako u svoj bubanj udara :-) :-) :-)

ne znam za manju zemlju, a vise kongresa....

sad se elegantno povlacim sa teme...

udavise ove teme titam...


jel titat???????? :D :D :D :D :D

artzy
Posts: 839
Joined: 03/01/2005 05:52

Post by artzy » 05/06/2007 19:11

Samo jedan vise pokazatelj koliko je daleko od svijeta dimenzija u koju zavlace srpski narod. Kao autizam...

mIRCerka
Posts: 28209
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka » 05/06/2007 19:44

_stoKA_ wrote:
mIRCerka wrote:
danas wrote:
mIRCerka wrote:jedno pitanje, jel tu deklaraciju napisao isti onaj kongres koji je Aliju proglasio iydajicom, stavise imaju tuzbu protiv njega?


mislim da nije -- jedno je bosanski kongres a drugo neki bosnjacki... haj ih ti pofataj, svako u svoj bubanj udara :-) :-) :-)

ne znam za manju zemlju, a vise kongresa....

sad se elegantno povlacim sa teme...

udavise ove teme titam...


jel titat???????? :D :D :D :D :D


TITAM' !!!!!

Post Reply