Zatezač pojasa Škoda Fabia 2004

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
emirsarajevo

#1 Zatezač pojasa Škoda Fabia 2004

Post by emirsarajevo »

Pozdrav svima koliko vas ima :shock:
Molim drage forumaše da mi pokušaju riješiti problem i da daju svoje komentare, a u pitanju je život :lol: :
naime, pokvario mi se sigurnosni pojas (strana vozača) i ne može (ili ne želi) da se vrati u početni položaj.
Koliko mi je znanje o popravkama kvarova na autima dozvoljavalo (čitaj: ravno nuli), uspio sam saznati da u ASA servisu novi zatezač i ruke koštaju oko 320 KM. Isti su mi objasnili da pojas ima nekakve piro...itd. elemente koji se u slučaju sudara aktiviraju i da dodatno zatežu remen pa da to komplikuje-poskupljuje samu promjenu.

Šta mi ostaje?
1. Dati 320 KM i čekati 15-tak dana da naruče zatezač. Ako sljedeće opcije ne upale, ide 1 :sad:
2. Pokušati na auto-otpadu naći polovan i pronaći majstora da to zamijeni.
3. Skinuti zatezač od suvozača i postaviti ga na mjesto vozača (i onako suvozač uvijek gine :roll: )
4. Skinuti zatezač sa zadnje klupe (jer se nikada ne koriste i ima ih dva) ali ne znam da li odgovara
5. Poslušati Vaše savjete.............................

Ako neko od Vas zna ovo riješiti ili ima prodati zatezač za moje auto, molim da me kontaktira na PP ili mail:

[email protected]

pozz...
AmADin_gospo

#2 Re: Zatezač pojasa Škoda Fabia 2004

Post by AmADin_gospo »

dal će biti ASA il neko drugi, svejedno, ali ja bi lično otišao u ovlašteni servis. na zatezaču pojasa ti ej "okidać" za airbag
drndalo

#3 Re: Zatezač pojasa Škoda Fabia 2004

Post by drndalo »

"Piro"-nešta ako tvoj model zaista ima (2004, provjeri...), onda ti zadnji svakako ne mogu to riješiti jer ih zadnji garant nemaju...

Provjeri u još par servisa, npr. Autoagent ili neki VW servis, jer bi to trebalo biti isto kao na npr. Polo-u ili Golfu... A cijena može biti različita, kao i kvalitet rada...
emirsarajevo

#4 Re: Zatezač pojasa Škoda Fabia 2004

Post by emirsarajevo »

Hvala na odgovorima, danas sam naručio zatezač u ASA servisu, 265 KM + ruke = cca 320 KM. Ima tri vrste zatezača za Fabia auto i po broju šasije su mi rekli da je ovaj moj naskuplji, dok je najjeftiniji 160 KM.

:roll:
shlauf

#5 Re: Zatezač pojasa Škoda Fabia 2004

Post by shlauf »

Pa baš se potrefilo da je u tebe ona skuplja verzija. Uzeli te "joju". :D

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
emirsarajevo

#6 Re: Zatezač pojasa Škoda Fabia 2004

Post by emirsarajevo »

shlauf wrote:Pa baš se potrefilo da je u tebe ona skuplja verzija. Uzeli te "joju". :D

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:

Cijena je ista kao u HR tj. 1024 kune za taj pirotehnički zatezač...
Ko mi je kriv što ne vozim neko "jeftinije" auto :lol:
Post Reply