ovako posto sam kupio drugo auto i nije zatamnjeno..Vecinom po americi i kanadi auta su zatamnjena najvise radi sunca..
Planiram i ja da zatamnim jer stvarno sad poslje auta zatamnjenog u ovom se nemoze sjediti i voziti po suncu udara sa svih strana..
Dali neko moze da malo objasni kako je najbolje sam sebi zatamniti auto mnoni kazu da je tesko i tako to pa ako moze da neko objasni postupak zatamnjivanja i kako je najbolje to izvesti Unaprijed Hvala
Zatamnjivanje Stakala
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kaubojstina
Eee nemoj ako ti je kabriolet!!
ili ovaj...

Pitaj se prvo:
1) Koliko vremena provodis u autu i dali je stvarno noephodno da stavis tintu na prozro.
2) Koliko dobro ces moci voziti sa tintovanim staklima uzimajuci u obzir pregled 360 stepeni oko' vozila. Takodjer putovanje nocu moze biti opasno zbog manje vidljivosti!
3) Jeli dozvoljeno imati tintovana stakla u tvojoj state? Ako nije, koliko novcanih kazni mozes priushtiti?
4) Cijenu instalacije
Cinjenica je da zatamnijvanje prozora ne utice bas veoma na razinu temperature u karoseriji. Svega 10%
Sve tinte bas i nisu kvalitetne, tako da je ta zastita od UV zraka i ostalih bakracha pod znakom pitanja.
Po mom misljenju je gubljenje vremena i novca, a i sigurnosti!
Ukljucish klimu, nabacis neke polarizirane cvike (serengeti eyewear http://www.serengeti-eyewear.com/localized/us_eng.cfm )
Jedino ako hoces da budes ganster (a izgleda da hoces pa koristis toplotu kao izgovor) onda samo izvoli naprijed!

Pitaj se prvo:
1) Koliko vremena provodis u autu i dali je stvarno noephodno da stavis tintu na prozro.
2) Koliko dobro ces moci voziti sa tintovanim staklima uzimajuci u obzir pregled 360 stepeni oko' vozila. Takodjer putovanje nocu moze biti opasno zbog manje vidljivosti!
3) Jeli dozvoljeno imati tintovana stakla u tvojoj state? Ako nije, koliko novcanih kazni mozes priushtiti?
4) Cijenu instalacije
Cinjenica je da zatamnijvanje prozora ne utice bas veoma na razinu temperature u karoseriji. Svega 10%
Sve tinte bas i nisu kvalitetne, tako da je ta zastita od UV zraka i ostalih bakracha pod znakom pitanja.
Po mom misljenju je gubljenje vremena i novca, a i sigurnosti!
Ukljucish klimu, nabacis neke polarizirane cvike (serengeti eyewear http://www.serengeti-eyewear.com/localized/us_eng.cfm )
Jedino ako hoces da budes ganster (a izgleda da hoces pa koristis toplotu kao izgovor) onda samo izvoli naprijed!
-
StudioBa
Ma ovdje je to dozvoljeno u kanadi... i 60 % automobila je zatamnjeno od auta - dzipa - vena itd..promjenio sam 3 auta i sve tri su vec bila zatamnjena tako da sam navikao na to sad mi je neobicno auto vozit a i sunce udara sa svih strana razlika drasticna i to se osjeti odma kad udjes u auto koje je stajalo na suncu.. !!
- rajvosa^
Iskreno ja bi radije platio nego sam radio...Radim dosta oko auta sam, al so ovim se ne zajebajem. Imam par prijatelja koji se rekli ma ja cu to sredit, pa im ostanu mjehurici i za 6 mjeseci je da bog sacuva. Ili ljudi probaju pa djelomicno zalijepe i onda skontaju da su se zajebali. Ne znam jeli mozes izdvojiti da ti se to profesionalno uradi, ali ja sam na oba auta platio ciki da uradi i evo nakon 3 godine jos nijednog mjehurcica.
Do tebe je.
Do tebe je.