Zatamnjivanje autostakala

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Frutek

#1 Zatamnjivanje autostakala

Post by Frutek »

Da li je neko od vas zatamnjivao svoja autostakla? Jel idu samo preko sistema sa folijom ili ima i neka druga tehnika? Koga biste preporučili da to dobro radi i kako se kreće cijena zatamnjivanja? Nešto sam načuo kao da nije dozvoljeno da se sva stakla zatamne, nego samo zadnja 3 recimo - jel to tačno il ne :?

Pozdrav :oops:
whow

Post by whow »

Mozes tintovati sva stakla osim shofersajbe pod uslovom da se kroz prednja stakla moze vidjeti unutrasnjost , znaci light tint . Ove je zbog Gang Activities jer je bilo dosta slucajeva da drotovi na znaju ko ili sto je unutra pa onda moraju da koriste plan B sto ce reci : vadi se utoka, zauzima se zaklon , vozac se poziva da izade iz vozila sa podignutim rukama , poziva se back up. Ako si sretan te prezivis ovaj dogadaj platis debelu kaznu (ja sam platio $75) te moras da skines tint sa prednjih prozora ASAP.
horoz

Post by horoz »

whow wrote:Mozes tintovati sva stakla osim shofersajbe pod uslovom da se kroz prednja stakla moze vidjeti unutrasnjost , znaci light tint . Ove je zbog Gang Activities jer je bilo dosta slucajeva da drotovi na znaju ko ili sto je unutra pa onda moraju da koriste plan B sto ce reci : vadi se utoka, zauzima se zaklon , vozac se poziva da izade iz vozila sa podignutim rukama , poziva se back up. Ako si sretan te prezivis ovaj dogadaj platis debelu kaznu (ja sam platio $75) te moras da skines tint sa prednjih prozora ASAP.
Jesil' prob'o da im platiš janjetinu i da možda prođeš jeftinije :lol: :lol: :lol:
Frutek

Post by Frutek »

horoz wrote:
whow wrote:Mozes tintovati sva stakla osim shofersajbe pod uslovom da se kroz prednja stakla moze vidjeti unutrasnjost , znaci light tint . Ove je zbog Gang Activities jer je bilo dosta slucajeva da drotovi na znaju ko ili sto je unutra pa onda moraju da koriste plan B sto ce reci : vadi se utoka, zauzima se zaklon , vozac se poziva da izade iz vozila sa podignutim rukama , poziva se back up. Ako si sretan te prezivis ovaj dogadaj platis debelu kaznu (ja sam platio $75) te moras da skines tint sa prednjih prozora ASAP.
Jesil' prob'o da im platiš janjetinu i da možda prođeš jeftinije :lol: :lol: :lol:
:-) Kakva janjetina, whow nam je garant u Americi (pretpostavljam po tekstu) a tamo policija zajebana do zla boga, oni u tim situacijama ni pet ni šest već sedam :lol:
Golfoljubac

Post by Golfoljubac »

whow

Post by whow »

Frutek wrote:
horoz wrote:
:-) Kakva janjetina, whow nam je garant u Americi (pretpostavljam po tekstu) a tamo policija zajebana do zla boga, oni u tim situacijama ni pet ni šest već sedam :lol:
Ma u Kanadi al' to je isto . Drot se nafurao misli da je Dirty Hary. Dao mi ticket i zaprijetio . Kaze ovo da si skinuo ASAP, jos mi rekao i kako se to radi , uzmes zilet i polako. Kaze sad znam gdje stanujes doci cu da provjerim :D .
JD

#7 Re: Zatamnjivanje autostakala

Post by JD »

Frutek wrote:Da li je neko od vas zatamnjivao svoja autostakla? Jel idu samo preko sistema sa folijom ili ima i neka druga tehnika? Koga biste preporučili da to dobro radi i kako se kreće cijena zatamnjivanja? Nešto sam načuo kao da nije dozvoljeno da se sva stakla zatamne, nego samo zadnja 3 recimo - jel to tačno il ne :?

Pozdrav :oops:
Odakle si ? Ako si u Sarajevu dat cu ti ja broj od momka koji to radi, bavio se time 5 godina u americi, fenomenalno radi. Ako te nesto konkretno interesuje pitaj.

Sto se tice http://www.cacfolija.ba oni koriste Llumar folije koje vremenom blijede te ce ti takve folije nakon 3-4 godine biti ljubicaste umjesto crne, tako da njih treba izbjegavat. Ove moje folije su prava stvar...
Golfoljubac

Post by Golfoljubac »

Meni su te iste Llumar folije ugradili u http://www.cacfolija.ba prije 4 godine i sad su mi iste kao prvi dan.
JD

Post by JD »

Golfoljubac wrote:Meni su te iste Llumar folije ugradili u http://www.cacfolija.ba prije 4 godine i sad su mi iste kao prvi dan.
Sacekaj jos godinu.

Ili stavi novu foliju na jedno staklo pa ces vidjeti razliku.
Anell

Post by Anell »

Mojne zatamivljati, ja morao skinuti folije!
Uhvatila me murija, i rekla mi da platim kaznu ili na licu mijesta da skinem folije! I ja skinuo folije! Svega mi!
JD

Post by JD »

Anell wrote:Mojne zatamivljati, ja morao skinuti folije!
Uhvatila me murija, i rekla mi da platim kaznu ili na licu mijesta da skinem folije! I ja skinuo folije! Svega mi!
E budale, sto ih nisi pitao koji im je to clan u zakonu kojim je zabranjeno imati folije na staklima? Za sta da ti kaznu naplate, za nesto sto nije regulisano zakonom? E moj ti.... :lol: :lol:

Pa svuda u svijetu mozes imati zatamnjena stakla samo ne smijes na sofersajbi i staklima od prednjih vrata, ali kod nas nema takvog zakona pa mozes i prednja vrata zatamniti.
Frutek

Post by Frutek »

Anell wrote:Mojne zatamivljati, ja morao skinuti folije!
:-) :shock: :shock: Gdje ti se to desilo svega ti?
Vidiš ti te stoke od murije :-? I ja sam nešto tako čuo, al nisam bio siguran, al eto, izgleda da stvarno kažnjavaju stokani jedni :x
pips

Post by pips »

Zar smiju traziti da se skine na licu mjesta, logicno bi bilo da te posalju na vanredni tehnicki pregled
JD

Post by JD »

Frutek wrote:izgleda da stvarno kažnjavaju stokani jedni :x
Pa kaznjavaju neznalce kojima mogu prodati pricu o zabrani zatamnjenih stakala koja ustvari ne postoji. To isto da ti naplati kaznu za prebrzu voznju a da ti ne pokaze brzinu na radaru. To je do vozaca koji ne zna sta smije a sta ne pa ga prave budalom...
Frutek

Post by Frutek »

JD wrote:
Frutek wrote:izgleda da stvarno kažnjavaju stokani jedni :x
Pa kaznjavaju neznalce kojima mogu prodati pricu o zabrani zatamnjenih stakala koja ustvari ne postoji. To isto da ti naplati kaznu za prebrzu voznju a da ti ne pokaze brzinu na radaru. To je do vozaca koji ne zna sta smije a sta ne pa ga prave budalom...
U redu to, ali šta sad, zaustavi te murjak i kaže ti za stakla, ti mu kažeš da takav zakon ne postoji (kao što i ne postoji), on može ili da se napravi budala i da nastavi pravit probleme ili šta - reći "izvinite, nisam znao da znate zakonske propise" :roll: :-)

Nego, ti spomenu jarana koji se bavio sa zatamnjenjma stakala u Americi, pretpostavljam da on ne koristi folije... Kako onda on radi, da li ima neki svoj servis i koliko naplaćuje otprilike? Pozdrav 8-)
JD

Post by JD »

Frutek wrote: U redu to, ali šta sad, zaustavi te murjak i kaže ti za stakla, ti mu kažeš da takav zakon ne postoji (kao što i ne postoji), on može ili da se napravi budala i da nastavi pravit probleme ili šta - reći "izvinite, nisam znao da znate zakonske propise" :roll: :-)
Pa sta ti moze? Mora te pustiti ne moze ti naplatiti kaznu ili napisati prijavu za nesto sto nije regulisano zakonom? Ako bas navali reci mu pisi slobodno i boli te briga nek ti dodje prijava, otici ces na sud, i sta ti mogu? :)
Nego, ti spomenu jarana koji se bavio sa zatamnjenjma stakala u Americi, pretpostavljam da on ne koristi folije... Kako onda on radi, da li ima neki svoj servis i koliko naplaćuje otprilike? Pozdrav 8-)
Koristi folije, ali prave folije za auto stakla, ne one pijacarske sto kostaju 8 KM za 20 metara kvadratnih :lol:
Lijepi ih sa unutrasnje strane i zagrijava, meni je uradio ne mozes vidjeti da je folija uopste, perfektno. A koliko naplacuje zavisi od auta, recimo auto sa 3 vrata je 200 KM, sa 5 vrata 250 KM. Mozes birati izmedju nekoliko stepena zatamnjenja naravno.
Frutek

Post by Frutek »

JD wrote:
Frutek wrote:Nego, ti spomenu jarana koji se bavio sa zatamnjenjma stakala u Americi, pretpostavljam da on ne koristi folije... Kako onda on radi, da li ima neki svoj servis i koliko naplaćuje otprilike? Pozdrav 8-)
Koristi folije, ali prave folije za auto stakla, ne one pijacarske sto kostaju 8 KM za 20 metara kvadratnih :lol:
Lijepi ih sa unutrasnje strane i zagrijava, meni je uradio ne mozes vidjeti da je folija uopste, perfektno. A koliko naplacuje zavisi od auta, recimo auto sa 3 vrata je 200 KM, sa 5 vrata 250 KM. Mozes birati izmedju nekoliko stepena zatamnjenja naravno.
JD, u slučaju da se ja odlučim 100% za zatamnjenja, da li bi mi mogao na PP ostavit ime i broj telefona tvog jarana (možda i svoje ime da mogu reći u tom slučaju da si ga ti preporučio :D) , pa da ga eventualno mogu kontaktirat...

Ja inače nisam iz Sarajeva (iz Tuzle sam), a nisam baš siguran kad ću dolazit...

P.S. da slučajno nemaš koju sliku svojih stakala što ti je radio da vidim kako izgleda :-D ? Hvala ti i imaš pozdrav lave.
JD

Post by JD »

Frutek wrote: JD, u slučaju da se ja odlučim 100% za zatamnjenja, da li bi mi mogao na PP ostavit ime i broj telefona tvog jarana (možda i svoje ime da mogu reći u tom slučaju da si ga ti preporučio :D) , pa da ga eventualno mogu kontaktirat...

Ja inače nisam iz Sarajeva (iz Tuzle sam), a nisam baš siguran kad ću dolazit...

P.S. da slučajno nemaš koju sliku svojih stakala što ti je radio da vidim kako izgleda :-D ? Hvala ti i imaš pozdrav lave.
Naravno da moze, eto kad se odlucis, reci...

evo slika izvana, a ako hoces mogu uslikati jos nesto ako te zanima, recimo iznutra, ili rubovi stakala itd..
Image
Frutek

Post by Frutek »

JD slika je odlična :D Hvala :)

Pa ako ti nije teško da uslikaš iznutra takođe, prednje i zadnje prozore da malo izbliza vidim kako ti je urađeno :) ?!
JD

Post by JD »

Moze naravno, uslikat cu u toku dana..poslacu ti slike na PM.
zgembo adislić

Post by zgembo adislić »

U Sarajevu posao toniranja stakla najbolje odrađuje Llumar...koriste vrhunske folije CDFilms folije...sve folije imaju 99% zastitu od UV zracenja..moguce je kombinovati sa sigurnosnim folijma sa kojima je staklo vrlo tesko probiti i razbiti..kosta negdje oko 200-250 KM za auto u klasi corse, clia isl...
Anell

Post by Anell »

E ja ih vise ne stavljo! Ima odredjena debljina folije koja smije biti!
A kod mene je valjda bila previse tebela, untra se apsolutno nije nista vidjeo! E *ebiga, morao sam ih skinuti!
Anell

Post by Anell »

Usput ovaj tvoj automobil sam vidjeo i to bas na tom mijestu!
Auto je super!
JD

Post by JD »

zgembo adislić wrote:U Sarajevu posao toniranja stakla najbolje odrađuje Llumar...koriste vrhunske folije CDFilms folije...sve folije imaju 99% zastitu od UV zracenja..moguce je kombinovati sa sigurnosnim folijma sa kojima je staklo vrlo tesko probiti i razbiti..kosta negdje oko 200-250 KM za auto u klasi corse, clia isl...
Grijesis, te Llumar folije nisu narocito kvalitetne, recimo na Seat Ibizi 1998 godiste od mog jarana su dosle fabricki, i sada su vise ljubicaste nego crne, kad je htio zatamniti i prednja stakla u istu nijansu kao i zadnja, nije bilo moguce jer su zadnje promjenile boju. Tako je to sa tim folijama nakon 4-5 godina pocnu blijediti.

Ove moje folije su puno kvalitetnije, provjereno, jer jedan moj drug ima iste folije vec 2 godine, i neki dan je jednu slucajno zgulio i kad je stavio novu bila je identicna sa postojecim, dakle postojece nisu ni trun izblijedile.
Takodjer momku koji to radi, su probali obiti auto sa istim tim folijama i nisu uspjeli, staklo je samo na jednom djelu napuklo, nije se uopste sasulo kao sto se inace desava...
Anell wrote:E ja ih vise ne stavljo! Ima odredjena debljina folije koja smije biti!
A kod mene je valjda bila previse tebela, untra se apsolutno nije nista vidjeo! E *ebiga, morao sam ih skinuti!
Pa gdje si ti radio te folije? Kako mislis unutra se apsolutno nista nije vidjelo? Jel mislis da se IZnutra slabo vidjelo ili kad gledas izvana?
A to za debljinu ne znam vjerovatno te tvoje folije nisu bile prava stvar...
Anell wrote:Usput ovaj tvoj automobil sam vidjeo i to bas na tom mijestu!
Auto je super!
Hvala ;)
Qler

Post by Qler »

JD dobra ti corsa, svaka ti cast :D sredio si je bas kulturno :D
Post Reply