Pozdrav
Zatamnjivanje autostakala
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Frutek
#1 Zatamnjivanje autostakala
Da li je neko od vas zatamnjivao svoja autostakla? Jel idu samo preko sistema sa folijom ili ima i neka druga tehnika? Koga biste preporučili da to dobro radi i kako se kreće cijena zatamnjivanja? Nešto sam načuo kao da nije dozvoljeno da se sva stakla zatamne, nego samo zadnja 3 recimo - jel to tačno il ne 
Pozdrav
Pozdrav
-
whow
Mozes tintovati sva stakla osim shofersajbe pod uslovom da se kroz prednja stakla moze vidjeti unutrasnjost , znaci light tint . Ove je zbog Gang Activities jer je bilo dosta slucajeva da drotovi na znaju ko ili sto je unutra pa onda moraju da koriste plan B sto ce reci : vadi se utoka, zauzima se zaklon , vozac se poziva da izade iz vozila sa podignutim rukama , poziva se back up. Ako si sretan te prezivis ovaj dogadaj platis debelu kaznu (ja sam platio $75) te moras da skines tint sa prednjih prozora ASAP.
-
horoz
Jesil' prob'o da im platiš janjetinu i da možda prođeš jeftinijewhow wrote:Mozes tintovati sva stakla osim shofersajbe pod uslovom da se kroz prednja stakla moze vidjeti unutrasnjost , znaci light tint . Ove je zbog Gang Activities jer je bilo dosta slucajeva da drotovi na znaju ko ili sto je unutra pa onda moraju da koriste plan B sto ce reci : vadi se utoka, zauzima se zaklon , vozac se poziva da izade iz vozila sa podignutim rukama , poziva se back up. Ako si sretan te prezivis ovaj dogadaj platis debelu kaznu (ja sam platio $75) te moras da skines tint sa prednjih prozora ASAP.
-
Frutek
horoz wrote:Jesil' prob'o da im platiš janjetinu i da možda prođeš jeftinijewhow wrote:Mozes tintovati sva stakla osim shofersajbe pod uslovom da se kroz prednja stakla moze vidjeti unutrasnjost , znaci light tint . Ove je zbog Gang Activities jer je bilo dosta slucajeva da drotovi na znaju ko ili sto je unutra pa onda moraju da koriste plan B sto ce reci : vadi se utoka, zauzima se zaklon , vozac se poziva da izade iz vozila sa podignutim rukama , poziva se back up. Ako si sretan te prezivis ovaj dogadaj platis debelu kaznu (ja sam platio $75) te moras da skines tint sa prednjih prozora ASAP.![]()
![]()
-
whow
Ma u Kanadi al' to je isto . Drot se nafurao misli da je Dirty Hary. Dao mi ticket i zaprijetio . Kaze ovo da si skinuo ASAP, jos mi rekao i kako se to radi , uzmes zilet i polako. Kaze sad znam gdje stanujes doci cu da provjerimFrutek wrote:horoz wrote:Jesil' prob'o da im platiš janjetinu i da možda prođeš jeftinijewhow wrote:Mozes tintovati sva stakla osim shofersajbe pod uslovom da se kroz prednja stakla moze vidjeti unutrasnjost , znaci light tint . Ove je zbog Gang Activities jer je bilo dosta slucajeva da drotovi na znaju ko ili sto je unutra pa onda moraju da koriste plan B sto ce reci : vadi se utoka, zauzima se zaklon , vozac se poziva da izade iz vozila sa podignutim rukama , poziva se back up. Ako si sretan te prezivis ovaj dogadaj platis debelu kaznu (ja sam platio $75) te moras da skines tint sa prednjih prozora ASAP.![]()
![]()
Kakva janjetina, whow nam je garant u Americi (pretpostavljam po tekstu) a tamo policija zajebana do zla boga, oni u tim situacijama ni pet ni šest već sedam
-
JD
#7 Re: Zatamnjivanje autostakala
Odakle si ? Ako si u Sarajevu dat cu ti ja broj od momka koji to radi, bavio se time 5 godina u americi, fenomenalno radi. Ako te nesto konkretno interesuje pitaj.Frutek wrote:Da li je neko od vas zatamnjivao svoja autostakla? Jel idu samo preko sistema sa folijom ili ima i neka druga tehnika? Koga biste preporučili da to dobro radi i kako se kreće cijena zatamnjivanja? Nešto sam načuo kao da nije dozvoljeno da se sva stakla zatamne, nego samo zadnja 3 recimo - jel to tačno il ne
Pozdrav
Sto se tice http://www.cacfolija.ba oni koriste Llumar folije koje vremenom blijede te ce ti takve folije nakon 3-4 godine biti ljubicaste umjesto crne, tako da njih treba izbjegavat. Ove moje folije su prava stvar...
-
Golfoljubac
Meni su te iste Llumar folije ugradili u http://www.cacfolija.ba prije 4 godine i sad su mi iste kao prvi dan.
-
JD
Sacekaj jos godinu.Golfoljubac wrote:Meni su te iste Llumar folije ugradili u http://www.cacfolija.ba prije 4 godine i sad su mi iste kao prvi dan.
Ili stavi novu foliju na jedno staklo pa ces vidjeti razliku.
-
JD
E budale, sto ih nisi pitao koji im je to clan u zakonu kojim je zabranjeno imati folije na staklima? Za sta da ti kaznu naplate, za nesto sto nije regulisano zakonom? E moj ti....Anell wrote:Mojne zatamivljati, ja morao skinuti folije!
Uhvatila me murija, i rekla mi da platim kaznu ili na licu mijesta da skinem folije! I ja skinuo folije! Svega mi!
Pa svuda u svijetu mozes imati zatamnjena stakla samo ne smijes na sofersajbi i staklima od prednjih vrata, ali kod nas nema takvog zakona pa mozes i prednja vrata zatamniti.
-
Frutek
Anell wrote:Mojne zatamivljati, ja morao skinuti folije!
Uhvatila me murija, i rekla mi da platim kaznu ili na licu mijesta da skinem folije! I ja skinuo folije! Svega mi!
Vidiš ti te stoke od murije
-
JD
Pa kaznjavaju neznalce kojima mogu prodati pricu o zabrani zatamnjenih stakala koja ustvari ne postoji. To isto da ti naplati kaznu za prebrzu voznju a da ti ne pokaze brzinu na radaru. To je do vozaca koji ne zna sta smije a sta ne pa ga prave budalom...Frutek wrote:izgleda da stvarno kažnjavaju stokani jedni
-
Frutek
U redu to, ali šta sad, zaustavi te murjak i kaže ti za stakla, ti mu kažeš da takav zakon ne postoji (kao što i ne postoji), on može ili da se napravi budala i da nastavi pravit probleme ili šta - reći "izvinite, nisam znao da znate zakonske propise"JD wrote:Pa kaznjavaju neznalce kojima mogu prodati pricu o zabrani zatamnjenih stakala koja ustvari ne postoji. To isto da ti naplati kaznu za prebrzu voznju a da ti ne pokaze brzinu na radaru. To je do vozaca koji ne zna sta smije a sta ne pa ga prave budalom...Frutek wrote:izgleda da stvarno kažnjavaju stokani jedni
Nego, ti spomenu jarana koji se bavio sa zatamnjenjma stakala u Americi, pretpostavljam da on ne koristi folije... Kako onda on radi, da li ima neki svoj servis i koliko naplaćuje otprilike? Pozdrav
-
JD
Pa sta ti moze? Mora te pustiti ne moze ti naplatiti kaznu ili napisati prijavu za nesto sto nije regulisano zakonom? Ako bas navali reci mu pisi slobodno i boli te briga nek ti dodje prijava, otici ces na sud, i sta ti mogu?Frutek wrote: U redu to, ali šta sad, zaustavi te murjak i kaže ti za stakla, ti mu kažeš da takav zakon ne postoji (kao što i ne postoji), on može ili da se napravi budala i da nastavi pravit probleme ili šta - reći "izvinite, nisam znao da znate zakonske propise"![]()
Koristi folije, ali prave folije za auto stakla, ne one pijacarske sto kostaju 8 KM za 20 metara kvadratnihNego, ti spomenu jarana koji se bavio sa zatamnjenjma stakala u Americi, pretpostavljam da on ne koristi folije... Kako onda on radi, da li ima neki svoj servis i koliko naplaćuje otprilike? Pozdrav
Lijepi ih sa unutrasnje strane i zagrijava, meni je uradio ne mozes vidjeti da je folija uopste, perfektno. A koliko naplacuje zavisi od auta, recimo auto sa 3 vrata je 200 KM, sa 5 vrata 250 KM. Mozes birati izmedju nekoliko stepena zatamnjenja naravno.
-
Frutek
JD, u slučaju da se ja odlučim 100% za zatamnjenja, da li bi mi mogao na PP ostavit ime i broj telefona tvog jarana (možda i svoje ime da mogu reći u tom slučaju da si ga ti preporučioJD wrote:Koristi folije, ali prave folije za auto stakla, ne one pijacarske sto kostaju 8 KM za 20 metara kvadratnihFrutek wrote:Nego, ti spomenu jarana koji se bavio sa zatamnjenjma stakala u Americi, pretpostavljam da on ne koristi folije... Kako onda on radi, da li ima neki svoj servis i koliko naplaćuje otprilike? Pozdrav![]()
Lijepi ih sa unutrasnje strane i zagrijava, meni je uradio ne mozes vidjeti da je folija uopste, perfektno. A koliko naplacuje zavisi od auta, recimo auto sa 3 vrata je 200 KM, sa 5 vrata 250 KM. Mozes birati izmedju nekoliko stepena zatamnjenja naravno.
Ja inače nisam iz Sarajeva (iz Tuzle sam), a nisam baš siguran kad ću dolazit...
P.S. da slučajno nemaš koju sliku svojih stakala što ti je radio da vidim kako izgleda
-
JD
Naravno da moze, eto kad se odlucis, reci...Frutek wrote: JD, u slučaju da se ja odlučim 100% za zatamnjenja, da li bi mi mogao na PP ostavit ime i broj telefona tvog jarana (možda i svoje ime da mogu reći u tom slučaju da si ga ti preporučio) , pa da ga eventualno mogu kontaktirat...
Ja inače nisam iz Sarajeva (iz Tuzle sam), a nisam baš siguran kad ću dolazit...
P.S. da slučajno nemaš koju sliku svojih stakala što ti je radio da vidim kako izgleda? Hvala ti i imaš pozdrav lave.
evo slika izvana, a ako hoces mogu uslikati jos nesto ako te zanima, recimo iznutra, ili rubovi stakala itd..

-
zgembo adislić
U Sarajevu posao toniranja stakla najbolje odrađuje Llumar...koriste vrhunske folije CDFilms folije...sve folije imaju 99% zastitu od UV zracenja..moguce je kombinovati sa sigurnosnim folijma sa kojima je staklo vrlo tesko probiti i razbiti..kosta negdje oko 200-250 KM za auto u klasi corse, clia isl...
-
JD
Grijesis, te Llumar folije nisu narocito kvalitetne, recimo na Seat Ibizi 1998 godiste od mog jarana su dosle fabricki, i sada su vise ljubicaste nego crne, kad je htio zatamniti i prednja stakla u istu nijansu kao i zadnja, nije bilo moguce jer su zadnje promjenile boju. Tako je to sa tim folijama nakon 4-5 godina pocnu blijediti.zgembo adislić wrote:U Sarajevu posao toniranja stakla najbolje odrađuje Llumar...koriste vrhunske folije CDFilms folije...sve folije imaju 99% zastitu od UV zracenja..moguce je kombinovati sa sigurnosnim folijma sa kojima je staklo vrlo tesko probiti i razbiti..kosta negdje oko 200-250 KM za auto u klasi corse, clia isl...
Ove moje folije su puno kvalitetnije, provjereno, jer jedan moj drug ima iste folije vec 2 godine, i neki dan je jednu slucajno zgulio i kad je stavio novu bila je identicna sa postojecim, dakle postojece nisu ni trun izblijedile.
Takodjer momku koji to radi, su probali obiti auto sa istim tim folijama i nisu uspjeli, staklo je samo na jednom djelu napuklo, nije se uopste sasulo kao sto se inace desava...
Pa gdje si ti radio te folije? Kako mislis unutra se apsolutno nista nije vidjelo? Jel mislis da se IZnutra slabo vidjelo ili kad gledas izvana?Anell wrote:E ja ih vise ne stavljo! Ima odredjena debljina folije koja smije biti!
A kod mene je valjda bila previse tebela, untra se apsolutno nije nista vidjeo! E *ebiga, morao sam ih skinuti!
A to za debljinu ne znam vjerovatno te tvoje folije nisu bile prava stvar...
HvalaAnell wrote:Usput ovaj tvoj automobil sam vidjeo i to bas na tom mijestu!
Auto je super!