Ma kako koja zena! Zapravo nije ni kako koja zena, vec zavisi sa koliko godina! Iz licnog iskustva i iskustva mojih muskih prijatelja i cak (bivsih) momaka znam da zene vole i jedne i druge, samo zavisi kako u kojem momentu u zivotu, kako joj koji odgovara u kojem trenutku.
Sta je u pitanju? Kada su zene mladje, kada su neke curice u pubertetu, ili u ranim dvadesetim tada je vjerovatnije da ce joj se dopadati neki "los" momak. Zasto? zbog uzbudjenja koje on nosi sa sobom, krsenja konvencija, normi, zbog razbijanja dosade, prkosenja roditeljima, zato sto je drugaciji, mogucnosti nadmudrivanja sa njim itd. I zaista, svi "losi" momci , u toj mojoj ranoj mladosti (

) su uvijek bili zauzeti i predmet uzdisanja nas curica.
Medjutim, sa vremenom se situacija mijenja. Kada zena udje u neke "normalnije" godine, kada joj ispire budalastine iz glave, kada hoce da nadje materijal za ozbiljnu vezu, brak, onda vec "losi" momci ispadaju iz igre. Tada vec zena trazi nekog stabilnog, dokazanog, mirnijeg, i "boljeg", nekog koga mozda ne bi ni pogledala prije 5-10 godina...
Nije ovo samo moja teorija.Cula sam primjere koje pricaju u korist gore recenog vise puta. Jedan prijatelj od 36 godina mi je nedavno rekao kako nikad nije bio vise paznja zena nego zadnjih 5 godina svog zivota. Kaze, kad je bio mladji zene ga nisu ni primjecivale, bio im je dosadan, jedva je imao ikada curu. Medjutim kako godine prolaze sve im je vise interesantan. A on je onaj tip sa naocalama, dobar ucenik, dobar student, dobar posao, hobi muzika i sl, bez divljanja, motora, droga i sl.... On je taj "dobar" momak...
Iskreno ako cemo da priznamo, takva situacija je i sa muskarcima. U mladosti svi bi neku "losu" a svi bi da zene neku "finu".
Zasto stavljam ove rijeci pod navodnike? Zato sto u sustini ne vjerujem da ima takva podjela na lose i dobre. Ima samo podjela na ljude koji ti vise odgovaraju i koji ti manje odgovaraju. I zato su "losi" nekome losi, a nekome najbolji na svijetu....
Ali, to je vec druga prica