Zašto žene više vole loše momke ??

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

bato99

#1 Zašto žene više vole loše momke ??

Post by bato99 »

Da se ženskadija pali vise na loše momke je naucno dokazano.

Peter Johansson sa New Mexico State University i David Schmitt sa Bradley University su pronasli dokaz da u cijelom svetu, bez razlike, da postoji veza izmedju “mracnih strana” muškadije i njihovog uspeha kod ženskadije. Kazu da se muskarcima isplate narcisoidne i impulsive osobine + da iskoriste druge. Takvi imaju više uspeha kod zena. Kazu naucnici da je to evoluciona istina.

Od čega to zavisi? Istraživanja pokazuju da zene vole ono sto je tesko dobiti. Reaguju instiktivno na “opasne poglede” i padaju kao kruske. Onda uhvate pa ne pustaju. Pa mu zvocaju jer je zaboravio da kupi cvijece za rodjendan, da se javi, da ovo, da ono … pa onda nekada i uspiju nesto da iznude pa malo odahnu i tako u krug.
SJETIO SE BOG I NAS LOŠIH :thumbup: :thumbup: :thumbup: finjaci vaše vrijeme je prošlo :D :D :D :D zezam se...nego ženske je li ovo istina šta kažu sa ovog univerziteta
The Nightwatchman

#2 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by The Nightwatchman »

ma lažu, evo ja sam pravo zalošio u zadnje vrijeme pa ništa :D a kad sam nanu preveo preko zebre, sve su me za rukav vukle :lol:

:-)
SsTtEeLlAa

#3 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by SsTtEeLlAa »

The Nightwatchman wrote:ma lažu, evo ja sam pravo zalošio u zadnje vrijeme pa ništa :D a kad sam nanu preveo preko zebre, sve su me za rukav vukle :lol:

:-)

e sto me nasmija .... :thumbup: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#4 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by mIRCerka »

bato99 wrote:Da se ženskadija pali vise na loše momke je naucno dokazano.

Peter Johansson sa New Mexico State University i David Schmitt sa Bradley University su pronasli dokaz da u cijelom svetu, bez razlike, da postoji veza izmedju “mracnih strana” muškadije i njihovog uspeha kod ženskadije. Kazu da se muskarcima isplate narcisoidne i impulsive osobine + da iskoriste druge. Takvi imaju više uspeha kod zena. Kazu naucnici da je to evoluciona istina.

Od čega to zavisi? Istraživanja pokazuju da zene vole ono sto je tesko dobiti. Reaguju instiktivno na “opasne poglede” i padaju kao kruske. Onda uhvate pa ne pustaju. Pa mu zvocaju jer je zaboravio da kupi cvijece za rodjendan, da se javi, da ovo, da ono … pa onda nekada i uspiju nesto da iznude pa malo odahnu i tako u krug.
SJETIO SE BOG I NAS LOŠIH :thumbup: :thumbup: :thumbup: finjaci vaše vrijeme je prošlo :D :D :D :D zezam se...nego ženske je li ovo istina šta kažu sa ovog univerziteta
zene imaju stalnu potrebu da vaspitaju i popravljaju...i rijetko koja ce, ako su joj izbori Finjak i Losi, odabrati Finjaka, jer je on vec oblikovan i "ispravan" , dok je Losi kao glina, materijal za obradu.
Ja nisam upoznala zenu u svojih 30 godina da je rekla da joj je muz ili momak SAVRSEN ili BAS KAKO TREBA, vec uvijek cujem ono : jos uvijek ga nisam naucila da digne dasku/koristi kaladont od dna tube/skloni iza sebe kad jede, ili nesto slicno...
Suljagina_Fata

#5 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by Suljagina_Fata »

kako mircerka kaže, ne može se naći savršen momak (kao ni djevojka, jelte :D ) , zato treba tražiti nekoga kod koga su te stvari koje nas nerviraju na nivou koji se može trpiti...ili kod koga su one stvari koje nam se svidjaju puno važnije od ovih negativnih.. A meni lično je toliko preko glave tih loših momaka, da kad vidim nekog potencijalnog momka i ako mi se učini da je onako šejtanast, odmah ga sebi prekrižim :run: ..pokušavam da izbalansiram ratio i emocije i taaaako...super mi ide :D
barby02

#6 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by barby02 »

Ja cu kao stara cura da prozborim sta mislim. . E vako: u modi je zdrava hrana i fini momci :D slazem se sa kolegicama ispred a izazov koji nude losi momci je ustvari kompromis za zeninu nesigurnost. Zaljubljenost u takve, moze da traje ali produziti sa takvim je inercija i njena dalja nedoradjenost sebe. . :D
bez_ideje

#7 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by bez_ideje »

Stereotip al klasicni!
Joj sto mrzim ove naucne studije na osnovu pol,pa kad u globalu razdijele,ovi ovako,ovi onako!
Prvo,kakvi su to losi momci?
Sta momka cini losim momkom?
Ono sto je meni simpaticni sejtan ,nekom je mozda los momak!
Sto se mene tice,trazim nekog ko mi odgovara !
Evo za mene kazu da sam puna belaja,djavo,nerjetko bezobrazna,jezikara...(hvala,hvala.... :D ) Normalno da trazim nekog sa kim cu moci da upraznjavam svoje sejtanske aktivnosti i fix ideje!
Moze on biti "los" momak na glasu,ali ne smije biti los prema meni,jer u sustini samo mi je to bitno,kakav je nas odnos!
A te sto se loze na neke nedodirljive,grubijane,bezobrazne prema njima .....to je cisti ljudski mazohizam!
Evo neko kaze da zene vole preoblikovat,modelirat......Ja ne,pa mi ta teorija ne pije vode!
Jednostavno igracke mi nisu zanimljive
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#8 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by pape »

mIRCerka wrote: Ja nisam upoznala zenu u svojih 30 godina da je rekla da joj je muz ili momak SAVRSEN ili BAS KAKO TREBA, vec uvijek cujem ono : jos uvijek ga nisam naucila da digne dasku/koristi kaladont od dna tube/skloni iza sebe kad jede, ili nesto slicno...
Ja sam sve ovo savlad`o, ... ali .... imam druge falinke, ... :D
Zoya

#9 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by Zoya »

pape wrote:
mIRCerka wrote: Ja nisam upoznala zenu u svojih 30 godina da je rekla da joj je muz ili momak SAVRSEN ili BAS KAKO TREBA, vec uvijek cujem ono : jos uvijek ga nisam naucila da digne dasku/koristi kaladont od dna tube/skloni iza sebe kad jede, ili nesto slicno...
Koje? :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#10 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by pape »

Zoya wrote:
pape wrote:
:roll: Pa, ... mozda malo pretjerujem, ... uvijek odsarafim dasku, ... kad se potrosi kaladont, rasporim tubu da sta ne ostane u njoj, ... kad masina opere sudje, ja ga jos jednom "na ruke" properem, .... :skoljka:
madner

#11 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by madner »

Epitop

#12 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by Epitop »

Problem je što veliki broj žena i ne zna šta voli, a bile bi zadovoljne kada bi mogle sa jednom gu.icom na dvije stolice da sjede.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#13 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by anjusha »

Ma kako koja zena! Zapravo nije ni kako koja zena, vec zavisi sa koliko godina! Iz licnog iskustva i iskustva mojih muskih prijatelja i cak (bivsih) momaka znam da zene vole i jedne i druge, samo zavisi kako u kojem momentu u zivotu, kako joj koji odgovara u kojem trenutku.
Sta je u pitanju? Kada su zene mladje, kada su neke curice u pubertetu, ili u ranim dvadesetim tada je vjerovatnije da ce joj se dopadati neki "los" momak. Zasto? zbog uzbudjenja koje on nosi sa sobom, krsenja konvencija, normi, zbog razbijanja dosade, prkosenja roditeljima, zato sto je drugaciji, mogucnosti nadmudrivanja sa njim itd. I zaista, svi "losi" momci , u toj mojoj ranoj mladosti ( :D) su uvijek bili zauzeti i predmet uzdisanja nas curica.
Medjutim, sa vremenom se situacija mijenja. Kada zena udje u neke "normalnije" godine, kada joj ispire budalastine iz glave, kada hoce da nadje materijal za ozbiljnu vezu, brak, onda vec "losi" momci ispadaju iz igre. Tada vec zena trazi nekog stabilnog, dokazanog, mirnijeg, i "boljeg", nekog koga mozda ne bi ni pogledala prije 5-10 godina...
Nije ovo samo moja teorija.Cula sam primjere koje pricaju u korist gore recenog vise puta. Jedan prijatelj od 36 godina mi je nedavno rekao kako nikad nije bio vise paznja zena nego zadnjih 5 godina svog zivota. Kaze, kad je bio mladji zene ga nisu ni primjecivale, bio im je dosadan, jedva je imao ikada curu. Medjutim kako godine prolaze sve im je vise interesantan. A on je onaj tip sa naocalama, dobar ucenik, dobar student, dobar posao, hobi muzika i sl, bez divljanja, motora, droga i sl.... On je taj "dobar" momak...

Iskreno ako cemo da priznamo, takva situacija je i sa muskarcima. U mladosti svi bi neku "losu" a svi bi da zene neku "finu".

Zasto stavljam ove rijeci pod navodnike? Zato sto u sustini ne vjerujem da ima takva podjela na lose i dobre. Ima samo podjela na ljude koji ti vise odgovaraju i koji ti manje odgovaraju. I zato su "losi" nekome losi, a nekome najbolji na svijetu....
Ali, to je vec druga prica :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by Truba »

sa finim je dosadno

evo ja samo serem o knjigama i filmovima koje sam downloadirao i gledao :-) :-) :-) ( a filmovi su tipa italijan penetrira ETa)
ljubav_aha

#15 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by ljubav_aha »

narcisiodni i impulsivni muskarci su definitvno odvratni :)

vjerujem,obratan slucaj je defitnivno odvratan muskarcima
elmica;)

#16 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by elmica;) »

Ono sto te odbija... najvise te privlaci....

Zene... hmm.. Bica koja ne zele da pate, ali uzivaju u patnji, svjesno ili nesvjesno.
Zele srecu, ali je cesto odbaciju da li sto je ne znaju prepoznati ili je ne zele ni upoznati....
Zele muskarca, u kojem ce imati sve... ali uvijek nadju onog koji u njima zele imati sve, ne bune se, jer ne shvataju (ne zele da shvate) da je taj muskarac pogresan izbor.. pokusavaju ga oblikovati po vlastitim kalupima, a usustini one ostaju oblikovane...
Jesam zena.. i znam da to jesam sve dok sam svjesna svojih nedostataka...
Leonid Breznjev

#17 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by Leonid Breznjev »

pape wrote:
Zoya wrote:
:roll: Pa, ... mozda malo pretjerujem, ... uvijek odsarafim dasku, ... kad se potrosi kaladont, rasporim tubu da sta ne ostane u njoj, ... kad masina opere sudje, ja ga jos jednom "na ruke" properem, .... :skoljka:
:lol: :lol: :lol: :lol:
ljubav_aha

#18 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by ljubav_aha »

elmica;) wrote:Ono sto te odbija... najvise te privlaci.... :lol:

Zene... hmm.. Bica koja ne zele da pate, ali uzivaju u patnji, svjesno ili nesvjesno. :?
Zele srecu, ali je cesto odbaciju da li sto je ne znaju prepoznati ili je ne zele ni upoznati.... :shock:
Zele muskarca, u kojem ce imati sve... ali uvijek nadju onog koji u njima zele imati sve, ne bune se, jer ne shvataju (ne zele da shvate) da je taj muskarac pogresan izbor.. pokusavaju ga oblikovati po vlastitim kalupima, a usustini one ostaju oblikovane... :zzzz:
Jesam zena.. i znam da to jesam sve dok sam svjesna svojih nedostataka...
POENTA :?:

zeno ,pisi u svoje ime :-)
RIZVA

#19 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by RIZVA »

Zapravo cijela je stvar vrlo jednostavna. Žene svoj izbor ne temelje na tome koliko je neki muškarac dobar, već na privlačnosti koju osjećaju - a dobrice su manje privlačniji od loših tipova,ovo je jasno kao dan,da da, no šta muškarci rade jest da upoznaju ženu koja im se jako svidi, a ako osjećaj nije obostran, pokušaju je prisiliti da promjeni mišljenje. E pa, u čemu je stvar - to je praktički nemoguće. Nikada nećete moći promijeniti žensko mišljenje kada je u pitanju privlačnost.
faye

#20 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by faye »

sto valjate gluposti svi redom, a pogotovo naucnici koji nemaju preca posla.

nek mi samo neko kaze da eto, zato muski vise vole fine cure. malo sutra. svaki i taj "fini" o kome pricate ce prije poleteti za nekom vjesticom, nego za nekom obicnom curom.

:x :oops: :D
rika

#21 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by rika »

faye wrote:sto valjate gluposti svi redom, a pogotovo naucnici koji nemaju preca posla.

nek mi samo neko kaze da eto, zato muski vise vole fine cure. malo sutra. svaki i taj "fini" o kome pricate ce prije poleteti za nekom vjesticom, nego za nekom obicnom curom.

Ja cu vazda poletjeti za finom djevojkom,poletio sam jednom za jednom koja je bila vjestica,samo fino zapakovana i vise to ne kontam raditi...
:D :D :D
faye

#22 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by faye »

tako i treba :)

sto sam ja ekavicom pocela pisati :-) lapsus :D
Zelena Carapa

#23 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by Zelena Carapa »

Ma ruku na srce, ima ovdje istine :D

Ja kad god sam pala, ono mislim zaista pala, bio je u pitanju los momak. Sto ne znaci da sam s njim i ostala..... :wink:
madner

#24 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by madner »

faye wrote:sto valjate gluposti svi redom, a pogotovo naucnici koji nemaju preca posla.

Znaci nisi losa? :D
faye

#25 Re: Zašto žene vole više loše momke ??

Post by faye »

madner wrote:

Znaci nisi losa? :D
nije moje da govorim :D a i treba prvo definisati ono "fin/fina" i "los/losa" :)
Post Reply