Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
*mima*

#101 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by *mima* »

Dje gazda teme.........jel to mazno neku starku u najlonkama?
Lesli Eldridž

#102 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by Lesli Eldridž »

Eeee, šta je njemu starka? Možda je njemu neka starka, a zbog razlike u godinama meni taman... Ali nazvati žene/cure od 30-40/45 starkama je stvarno bezveze... My opinion
Lesli Eldridž

#103 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by Lesli Eldridž »

shalaedin wrote:
Lesli Eldridž wrote:
mima wrote:

Ja opet ne kontam sta hoces da cujes? Kakav tabu? Nije valjda da te interesuje sta ko radi u svom krerevetu....objasni sta te interesuje.
@Shalaedin ovo je pošten post, pita te žena šta te interesuje. Ako te interesuje sama tehnika, nema potrebe da pitaš, zna se kako se to radi... :D
Ma ne zanima me dali neko neko me sise palac prvo ili grudi... :D
Tehnika ko tehnika... svako ima svoju i prilagodjavaje osobama s kojim spava...

Mene zanima Lesli kakav je zenski pogled na seks, recimo o tome kako one gledaju na prvi seks, pogledani p.film, procitano e.stivo, kako se ponasaju kada im dosadi klasika u seksu, unoseli fetishe u seks, kakve su im mastarije bile tada, a kakve sada nakon svega ... recimo da zena od 20 godina i neka od 40 na sve to nece gledati isto... mene zanima to... Moje drugarice s kojim obicno pricam o tome a manje radim nemaju uvijek podudarno misljenje sa mnom , neke pricaju otvoreno neke sa rezervom, neke ne zele da pricaju...

O svemu tome ne moze se pricati iz ugla jedne zene, jer svaka zena ima svoju car, svoje specificne zelje, svoje stvari koje ih pale i nacine kako da dodju do orgazma...
Slabo će ti to koja reći. Preintimno je... ;-)
*mima*

#104 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by *mima* »

Lesli Eldridž wrote:Eeee, šta je njemu starka? Možda je njemu neka starka, a zbog razlike u godinama meni taman... Ali nazvati žene/cure od 30-40/45 starkama je stvarno bezveze... My opinion

Sve zavisi kako ko gleda na takve zenske.....njemu su tek 24 i naravno da ce zenu od 45 nazvati starkom....30 godina nije starka.....a i ima tu dosta predrasuda.......ma nismo svi isti
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#105 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by ladyblue18 »

shalaedin wrote: Sto se tice ljubavi, mislim da je danas ljubav dobila materijalan oblik. Postuju je samo rijetki.
E onda sam pravo ponosna sto sam medju rijetkim. :)

Ja u ljubav vjerujem, i ona postoji u svom najiskrenijem i najcistijem obliku i uvijek ce postojati, samo zavisi koliko neko trazi i sta tacno hoce od zivota.
Ja od materijalizma nemam nikakve koristi, ako ce se on prema meni odnositi kao prema metli za vratima, ali o tome je vec bilo price na drugoj temi, pa necu da idem offtopic.
Briga mene da li on i sta vozi, i kolika mu je debljina novcanika, a na kraju krajeva ni to nije njegovo vec od starog mu itd...
Ja ne padam na takve. :)
Tako da, ja ljubav zaista postujem, i ne zivim po pravilima koje navodno diktira 21.st. i mahala zvana Sarajevo :wink:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#106 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by Admir_1984 »

pas koji laje, ne ujeda (u svakom zivom obliku)

;-)
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#107 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by grunt »

ladyblue18 wrote:
shalaedin wrote: Sto se tice ljubavi, mislim da je danas ljubav dobila materijalan oblik. Postuju je samo rijetki.

Ja u ljubav vjerujem, i ona postoji u svom najiskrenijem i najcistijem obliku i uvijek ce postojati, samo zavisi koliko neko trazi i sta tacno hoce od zivota.
Ja od materijalizma nemam nikakve koristi, ako ce se on prema meni odnositi kao prema metli za vratima, ali o tome je vec bilo price na drugoj temi, pa necu da idem offtopic.
Briga mene da li on i sta vozi, i kolika mu je debljina novcanika, a na kraju krajeva ni to nije njegovo vec od starog mu itd...
Tako da, ja ljubav zaista postujem, i ne zivim po pravilima koje navodno diktira 21.st. i mahala zvana Sarajevo :wink:
u pocetku te mozda nije briga,ali cisto sumnjam da bi sa kokuzom isla na duze staze :)
ladyblue18

#108 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by ladyblue18 »

grunt wrote: u pocetku te mozda nije briga, ali cisto sumnjam da bi sa kokuzom isla na duze staze :)
Dobro, necemo sada iz krajnosti u krajnost. :wink:
maki9

#109 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by maki9 »

Kazes,ne zelis da pricas,a sve si ispricala,osim datuma,sto i nije bitno.
Psiholozi kazu da zadrzavanje osecanja u sebi moze da unisti covjeka.Zato pricaj,pricaj...podijeli svoju patnju sa ljudima,jer tada shvatis da nisi sama sa takvim bolom.Kazes,pricas sa svojim bliznjima o smrti svog oca,to ne pomaze mnogo,zar ne?Jer i oni prozivljavaju tu istu bol kao i ti i oni moraju prvo pomoci sebi pa tek onda drugome.Znam sta pricam jer smo imale skoro istu situaciju.U pitanju je bila moja majka.To je bilo prije dvije godine.Bol nikada ne prestaje,ali naucis vremenom da zivis s tim.Puno srece ti zelim.
zelenashica

#110 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by zelenashica »

ladyblue18 wrote:
grunt wrote: u pocetku te mozda nije briga, ali cisto sumnjam da bi sa kokuzom isla na duze staze :)
čekaj malo.....čuj na duge staze...je l to trebam s kokuzom se samo malo poigrati i ćuš :roll: ma dajte ljudi i kokuz ima srce,dušu.....to ne može nikad izgubiti ako ima a lova ....pih nje sad ima sad nema...i šta onda tražiti novog lovatora :x
ladyblue18

#111 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by ladyblue18 »

zelenashica wrote:
ladyblue18 wrote:
čekaj malo.....čuj na duge staze...je l to trebam s kokuzom se samo malo poigrati i ćuš :roll: ma dajte ljudi i kokuz ima srce,dušu.....to ne može nikad izgubiti ako ima a lova ....pih nje sad ima sad nema...i šta onda tražiti novog lovatora :x
Zelena, shvati da muskarci jednostavno misle da ako su kokuzi ne mogu imati curu. A i cure su krive tome jer vecina cura danas hoce samo pare, takav vakat dosao, i onda kada ja kazem ili ti ili neka trece da ima i drugacijih, oni misle da se zajebajemo.
Ja sam negdje vec pisala da sam hodala i sa likom koji je pun ko brod i sa studentom koji je stvarno kokuz bio.
Ali mi je neuporedivo ljepse bilo sa ovim drugim, a sto se tice prvog...kaze se da onaj koji ima je najveca skrtica...ziva istina. :)

Ali ovo je offtopic cini mi se. :zoka: :mrgreen:
zelenashica

#112 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by zelenashica »

ladyblue18 wrote: Zelena, shvati da muskarci jednostavno misle da ako su kokuzi ne mogu imati curu. A i cure su krive tome jer vecina cura danas hoce samo pare, takav vakat dosao, i onda kada ja kazem ili ti ili neka trece da ima i drugacijih, oni misle da se zajebajemo.
Ja sam negdje vec pisala da sam hodala i sa likom koji je pun ko brod i sa studentom koji je stvarno kokuz bio.
Ali mi je neuporedivo ljepse bilo sa ovim drugim, a sto se tice prvog...kaze se da onaj koji ima je najveca skrtica...ziva istina. :)

ma iskreno onaj ko misli da se zezamo sa ovako ozbiljnim temama u biti i ne zaslužuje da utičemo na njegovu promjenu mišljenja.....jednostavno upravu si....lovatori su velike škrtice,a da ne pominjem vrijeme kojeg imaju s vremenom sve manje za ženu,...da li sad iz trke za novcem ili trke za nekim "trebama"sa strane,jer obično misle da ako imaju lovu mogu imati i vezu koja "dozvoljava"šaranje :roll: ...jednostavno,....radije bi kokuza koji zna da pazi,mazi,....koji je romantičan
:-) ..istina lova može svakoga privući,ali ne i zadržati :-D .....

nikad neću zaboraviti jednog svog kokuza....koji je za mene krao ruže po komšiluku :-) ,....jednostavno čak i ako nije imao novac imao je nit romantike,ništa mu nije bilo mrsko za mene....uvijek je znao nekom sitnicom da me obraduje,pa makar to bila i hormašica koji "ukrade"iz majkine tepsije za mene :-D :-) ....a dođe lova romantika nestade :x

ps..nismo zajedno od onog momenta kad je svoj kokuzluk igrom slučaja zamijenio statusom lovatora.....i imam pravo da kažem da novac mijenja ljude na gore,da lovatori nisi romantični.... :roll:
ps na ps....mah offtopik ili ne al ja moradoh da se nadovežem ;-)
shalaedin

#113 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by shalaedin »

maki9 wrote:Kazes,ne zelis da pricas,a sve si ispricala,osim datuma,sto i nije bitno.
Psiholozi kazu da zadrzavanje osecanja u sebi moze da unisti covjeka.Zato pricaj,pricaj...podijeli svoju patnju sa ljudima,jer tada shvatis da nisi sama sa takvim bolom.Kazes,pricas sa svojim bliznjima o smrti svog oca,to ne pomaze mnogo,zar ne?Jer i oni prozivljavaju tu istu bol kao i ti i oni moraju prvo pomoci sebi pa tek onda drugome.Znam sta pricam jer smo imale skoro istu situaciju.U pitanju je bila moja majka.To je bilo prije dvije godine.Bol nikada ne prestaje,ali naucis vremenom da zivis s tim.Puno srece ti zelim.
Care ja starog nemam od svoje 6 godine, vjeruj mi da ne znam kako da se nosim kad mi neko nesto naredi, autoritete nepostujem haman pa nikako, sa mnom mos ili fino ili nikako, ali sve je to produkt toga sto sam ucio dosta sam u zivotu. Recimo danas sa 25 godina pricam o tome, kao mladji nisam mogao jer me je cesto bolilo sjecanje na njega, cak me je pratio pogani osjecaj ljubomore na moje drugove i trazenja njegovog lika u licima drugih ljudi, cak me je i nosio ludi osjecaj da je on mozda ziv i da su me moji slagali o tome. Ali sve se to sa sazrijevanjem rijesi... covjek mora da nauci se nosi sa stvarima, o njima mora pricati i sto vise suti teze mu je...

Cak sam tri puta bio u strahu dali cu izgubiti i majku jer je imala 4 operacije u zadnjih 5 godina, dvije lakse na bubrezima, treću težu kad su joj odstranili bubreg i zadnji put kada doktori nisu bili načisto sta ona ima u svome želucu rekavši joj da ima neku homogenu tvar na želudcu, na kraju se ustanovila da ima pun ž - kesu kamenja i polipa...

Sada je sve hvala bogu dobro...

Jes da je ovo malo offtopic teme...

Ali pokazuje da je puno lakse prevazici stvari upoznavajuci se sa iskustvima drugih ljudi nego zatvarajuci se u sebe...
shalaedin

#114 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by shalaedin »

zelenashica wrote:
ladyblue18 wrote: Zelena, shvati da muskarci jednostavno misle da ako su kokuzi ne mogu imati curu. A i cure su krive tome jer vecina cura danas hoce samo pare, takav vakat dosao, i onda kada ja kazem ili ti ili neka trece da ima i drugacijih, oni misle da se zajebajemo.

ma iskreno onaj ko misli da se zezamo sa ovako ozbiljnim temama u biti i ne zaslužuje da utičemo na njegovu promjenu mišljenja.....jednostavno upravu si....lovatori su velike škrtice,a da ne pominjem vrijeme kojeg imaju s vremenom sve manje za ženu,...da li sad iz trke za novcem ili trke za nekim "trebama"sa strane,jer obično misle da ako imaju lovu mogu imati i vezu koja "dozvoljava"šaranje :roll: ...jednostavno,....radije bi kokuza koji zna da pazi,mazi,....koji je romantičan

nikad neću zaboraviti jednog svog kokuza....koji je za mene krao ruže po komšiluku :-) ,....jednostavno čak i ako nije imao novac imao je nit romantike,ništa mu nije bilo mrsko za mene....uvijek je znao nekom sitnicom da me obraduje,pa makar to bila i hormašica koji "ukrade"iz majkine tepsije za mene :-D :-) ....a dođe lova romantika nestade :x

ps..nismo zajedno od onog momenta kad je svoj kokuzluk igrom slučaja zamijenio statusom lovatora.....i imam pravo da kažem da novac mijenja ljude na gore,da lovatori nisi romantični.... :roll:
E kako divno pricate o romantici da isto tako pricate o sexu, ova tema bi imala ljepsi naziv :D
zelenashica

#115 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by zelenashica »

shalaedin wrote:
zelenashica wrote:

E kako divno pricate o romantici da isto tako pricate o sexu, ova tema bi imala ljepsi naziv :D
joooj de nemoj molim te......kad si mene čuo da o sexu pričam ružno :lol: ...ne fkt svaka koja kaže da sex ne voli,da je to gubljenje vremena laže.....u biti i sex je ljepši kad je uz romantiku :-)...jaednostavno možda se neke samo boje priznati da je sex divan,naravno ako se dešava s nekim do koga ti je stalo,sa nekim koga voliš..... :-)tad je fantazija :thumbup:
ladyblue18

#116 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by ladyblue18 »

Kad je bal nek je maskenbal. :mrgreen:

Ma meni se smiju kada pricam o romantici, i kada kazem da lova nije sve, gledaju me kao da sam pala sa neba, narocito jer mlade djevojke ne pricaju tako, mlade zele lovu, provod, auta... :roll:

Toliko predrasuda ima u drustvu...nemas zaista s kim normalno popricati a da te ne ismije i ne kaze da si budala.
Ali briga me. :mrgreen:

Recimo, ja sam jucer procitala nesto, nekoliko rijeci koje su na prvi pogled samo rijeci, ali su tako jake i ispunjene necim predivnim... :) A ni marka nije utrosena na to. :-D
Vazna je ideja, misao, volja i zelja nekome prirediti nesto drugacije i simpaticno. :-D
shalaedin

#117 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by shalaedin »

ladyblue18 wrote:Kad je bal nek je maskenbal. :mrgreen:

Ma meni se smiju kada pricam o romantici, i kada kazem da lova nije sve, gledaju me kao da sam pala sa neba, narocito jer mlade djevojke ne pricaju tako, mlade zele lovu, provod, auta... :roll:

Toliko predrasuda ima u drustvu...nemas zaista s kim normalno popricati a da te ne ismije i ne kaze da si budala.

Recimo, ja sam jucer procitala nesto, nekoliko rijeci koje su na prvi pogled samo rijeci, ali su tako jake i ispunjene necim predivnim... :) A ni marka nije utrosena na to. :-D
Vazna je ideja, misao, volja i zelja nekome prirediti nesto drugacije i simpaticno. :-D
Evo otvorio sam temu vaš najromantičniji gest prema nekome ... :)
shalaedin

#118 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by shalaedin »

ladyblue18 wrote:Kad je bal nek je maskenbal. :mrgreen:

Nisi ti budala ako volis romantiku, samo mislim da je romantika malo zapostavljena, onako precijenjena...
Dok sam bio djecacic pisao sam poeziju svojim simpatijama, pravio srca od papira sa porukama... ali danas jbg s 25 godina covjek na to sve drugacije gleda, a sklonost ka romantici pokazuje na drugi nacin...
ladyblue18

#119 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by ladyblue18 »

shalaedin wrote:
Nisi ti budala ako volis romantiku, samo mislim da je romantika malo zapostavljena, onako precijenjena...
Dok sam bio djecacic pisao sam poeziju svojim simpatijama, pravio srca od papira sa porukama... ali danas jbg s 25 godina covjek na to sve drugacije gleda, a sklonost ka romantici pokazuje na drugi nacin...
Ma zapostavljena, precjenjena ne... :)
Jedno je romantika u tim djecijim godinama...to je tako slatko i naivno tada. :-D
Ali naravno kako staris mijenja se pogled na svijet, i sve skupa...samo muskarci zaista zapostavljaju romantiku, a zasto ne znam. Ne kazem ja da on mora biti papucar pa letati za mnom non stop, ni pokazivati da je romantican 6 dana u sedmici, ali s vremena na vrijeme treba nesto uraditi...naravno kako on, tako i ona. :)
shalaedin

#120 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by shalaedin »

bosna123 wrote:Licno nikada nisam podnosila muskarce koji o svojim iskustvima zvone na sva zvona... Od takvih sam bjezala sto dalje to bolje... Svaka zena koja drzi do sebe, drzi i do svoje intime. Muskarci su vizualni tipovi, tako da sto god mu otkrijes iz svog intimnog zivota, on to automatski pretace u sliku itd itd. Ta prica kad se k'o prvi put poljubio, izgubio nevinost itd. mi je podjetinjasta i nema puno smisla...

P.S. @shalaedin-ja sam te upratila na nekim politickim i religijskim temama i volim citati tvoje postove, tako da te nikako ne mogu povezati sa ovim pubertetskim pitanjem. Znas da je i stid jedan od dijelova vjere, to vrijedi i za muskarce i za zene, i ne vrijedi naravno za bracni zivot, jer tu nema mjesta stidu.

Moje zivotno iskustvo mi veli, da ces zeznuti mnoge mlade djevojke (jer imas pricu), a na kraju ces traziti djevicu za zenidbu...
Nije pitanje pubertetsko, mislim da je ovdje iskljucivo rijec samo o zelji da se na neke stvari na koje imamo zajednicki pogled stavimo u neki drugi ugao posmatranja. Recimo da ja i ti mozda necemo isto posmatrati kutiju keksa, mozda je necemo isto nacrtati, opisati, mozda ce ona mene podsjetiti na nesto lijepo, a tebe na nesto drugo...

Znam da je stid dio vjere i da je dio imana... Hvala na opomeni ...

Vjeruj mi da sam trenutno sam i da cak nemam neku potrebu da se s nekim vezem jer precesto nemam vremena da se nekome posvetim, nerijetko ne uspijem ni sebi da se posvetim a kamoli drugom. Sto se tice ovoga za djevicu... vjeruj mi da nemam posebnu zelju da zenim djevu , vjeruj mi da mi to nikada nece biti uslov jer mi je bitnije to s kime cu se i kako slagati od toga jel ona nevina ili nije i s kim cu i kako imati sto iskreniji odnos iz kojeg nece izlaziti gubitnici vec sampioni.
shalaedin

#121 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by shalaedin »

ladyblue18 wrote:
shalaedin wrote:
Ma zapostavljena, precjenjena ne... :)
Jedno je romantika u tim djecijim godinama...to je tako slatko i naivno tada. :-D
Ali naravno kako staris mijenja se pogled na svijet, i sve skupa...samo muskarci zaista zapostavljaju romantiku, a zasto ne znam. Ne kazem ja da on mora biti papucar pa letati za mnom non stop, ni pokazivati da je romantican 6 dana u sedmici, ali s vremena na vrijeme treba nesto uraditi...naravno kako on, tako i ona. :)
Lijepa rijec mnoga vrata otvara...
Lijepo dijelo takodje...
Lijep i iskren odnos s ljudima rađa mnoge dobre stvari...

Romantika je lijepa, ali muškarci od malena uče da skrivaju osječaje da potiskuju ono što im je bitno... Brani im se da plaću ako im se plaće, uče se sirovošču, zaštitništvu, grubostima, često kažnjavani i razočarani radi svojih grešaka i govora su i zaboravili kako je pokazati osječaje, biti romantičan, kako se osječaju kad vole i td, oni s godinama zaborave kako da pokažu osječaje.

Romantika je zato mnogima nepoznanica i zato su mnogi onako surovi nekada prema zeni, predirektni, napadni i agresivni i bez postovanja prema istoj. Normalno je da ce romantike biti medju zaljubljenima i neceg novog, ali kako recimo natjerati starijeg muskarca i zenu da se zaljube, e to je vec problem romantika im nije presudna...
Pietje_Bel

#122 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by Pietje_Bel »

@ Shaeledin je siptar.

:D
Loulou

#123 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by Loulou »

Pietje_Bel wrote:@ Shaeledin je siptar.

:D
:?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#124 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by Admir_1984 »

grunt wrote:
ladyblue18 wrote:

u pocetku te mozda nije briga,ali cisto sumnjam da bi sa kokuzom isla na duze staze :)
Ovo je kljucna stvar gdje svaka romantika pada u vodu i sve nebulozne price koje se pricaju po forumima, tipa sve su neke bezgresne svetice koje samo misle na "ljubav" ;-)
ladyblue18

#125 Re: Zašto žene šute pred muškarcima kada se priča o sexu?

Post by ladyblue18 »

shalaedin wrote:
Romantika je lijepa, ali muškarci od malena uče da skrivaju osječaje da potiskuju ono što im je bitno... Brani im se da plaću ako im se plaće, uče se sirovošču, zaštitništvu, grubostima, često kažnjavani i razočarani radi svojih grešaka i govora su i zaboravili kako je pokazati osječaje, biti romantičan, kako se osječaju kad vole i td, oni s godinama zaborave kako da pokažu osječaje.

Romantika je zato mnogima nepoznanica i zato su mnogi onako surovi nekada prema zeni, predirektni, napadni i agresivni i bez postovanja prema istoj. Normalno je da ce romantike biti medju zaljubljenima i neceg novog, ali kako recimo natjerati starijeg muskarca i zenu da se zaljube, e to je vec problem romantika im nije presudna...
Eh ovo je poprilicno realno receno. Osim sto se ne slazem sa zadnjom recenicom. Ljubav ne poznaje godine mislim da smo o tome vec dosta puta pricali na forumu a i u zivotu. :)

A sada moram zaista da napisem malo duzi text, da elaboriram. :)

Dokle god vi mislili da je svakoj curi na ovom svijetu stalo do vasih novaca, novcanika, auta kojeg imate ili nemate, do tada ce ovaj a i tona drugih foruma biti ispunjena temama tipa "kako da nadjem curu, ne smijem da joj pridjem,
odbit ce me, stid me je, mutav sam, sta li ona misli..".itd...

Zasto vam je tako tesko povjerovati da postoje cure koje ne zele od vas vase pare, poklone, vecere, rucke, putovanja, nakit, kartice?
Zasto je tesko povjerovati da postoje cure koje ne zele da im momak vjecno placa izlaske vec koje zele podjednako ucestvovati u troskovima?
Zasto je tesko povjerovati da djevojka zeli biti sa vama samo zbog vas samih, jer joj je lijepo sa vama, jer uziva sa vama, jer je cinite najveselijom i najljepsom, jer joj je vase prisustvo dovoljno da bude mirna i spokojna?
Ne zeli svaka cura poklone, pare, gluposti za koje zna da joj on moze ili ne moze priustiti.
Postoje cure koje jednostavno zele biti voljene, i ne interesuje ih sta vi imate.

Vi sada idete u extreme pa pricate o frontalnim kokuzima, i zelite da predstavite kako su pare ipak bitne. Pare jesu bitne, ali ne u kontextu u kojem vi zelite da budu bitne.
Ja opet kazem meni uopste nije bitno sta je moj momak, ko je on, ko su mu roditelji, imaju li oni ili nemaju, ja na to nikada nisam obracala paznju a niti cu.
Valjda sam tako odgojena, a kada vidim koliko ste tvrdoglavi pozelim sto me ne odgojise drugacije, pa da budem jedna od gulikoza za kojima ocigledno toliko ceznete, jer ne zelite da shvatite da nismo sve iste.

Novac je bitan recimo u braku jer ako ja imam zavrsen fakultet i pristojan posao i primanja necu se udati za nekog probisvjeta koji ce lezati i gladiti dupe dok ja crncim.
A isto tako vazi i za muskarce. Ljubav je divna, ali od ljubavi se ne zivi, i ovdje mislim iskljucivo na brak.

Meni moji momci nisu nikada kupovali poklone niti sam ih ja trazila a niti su mi trebali.
Ako sam i dobila kada poklon to su bile neke godisnjice isl. A i ja sam kupovala podjednako, cak i vise cisto da pokazem nekome koliko mi znaci, a ne jer mi nesto treba itd.
Meni pare ne znace apsolutno nista, a i face koje imaju pare mene ne privlace, to nije moja okolina, moje okruzenje i ljudi sa kojima se ja osjecam ugodno.
Ja sam hodala zaista sa likom koji je pun para, tacnije njegova porodica, ali taj isti me povrijedio kao niko u zivotu da ja jednostavno ne zelim tu osobu sresti vise nikada inace bih mu vjerovatno u facu pljunula. Nikada mi nije kupio zvakacu a kamoli sta drugo, ali ja sam ga i pored toga volila iskreno. Nikada mi marka od njega nije trebala.

Hodala sam i sa momkom koji je student i koji zivi u studentskom domu, koji zaista nema puno, ali koji se vjecno trudio da meni ugodi i da me cini sretnom, iako nije imao novac za to.
I meni je to mnogo vise znacilo, nego sve silne pare gore spomenutog.
A bila sam sa njim duze vrijeme, gdje pada ta teorija "ali cisto sumnjam da bi sa kokuzom isla na duze staze :)"! :)

Pare nisu sve i ne znace nista ako nemas ljudskosti u sebi i srca i dushe, a to je ono sto je najvaznije. Pare su cista fasada. Najlakse je kupiti nekome buket cvijeca i tusnuti u ruke i reci haj zdra'o. Treba imati malo mozga i srca i skontati da nije to sve.
Da svaka normalna djevojka zeli na prvom mjestu biti voljena i da se osjeca da je nekome bitna, a da joj pare ne znace nista, jer ona voli tebe a ne tvoje pare.
Da te je zavolila zbog tebe i zbog toga sto jesi, a ne zbog tvog dzepa.

I ne vidim zasto se to neka od nas presereva i predstavlja kao bezgrijesna svetica.
I laze da joj je ljubav jedino sto joj je vazno i sto trazi.
Ja ovdje nemam potrebu da lazem i prosipam suplju ikome.
Ja sam uvijek u zivotu iskrena, iako ne valja ni to ali to nije sada tema.
Pa kako u RL tako i ovdje na forumu.
Ako ce mi neko vjerovati bujrum, ako nece njegov problem.
Nemam potrebu da se predstavljam necim sto nisam, jer ovo ovdje sam ja.
Svaka moja rijec koju ovdje napisem, ja je zaista mislim, i svaku cu ponoviti u facu svakome ako treba.
Na forumu postoje ljudi koji me znaju uzivo, ljudi koji mi znaju puno bolje, a ne samo kroz ove postove ovdje, i ako treba svako od njih ce potvrditi da ovo sto ovdje pisem zaista mislim i osjecam.

A sada vi nastavite misliti sta vam je volja. Ja vise nemam namjeru se ni sa kim ubjedjivati da pare nisu ono sto svaka cura gleda i zeli.
I da je romantika moguca samo ako imas pare.
Jestel vi svjesni koliko nekada samo dvije rijeci ili sms ili nesto slicno, znaju biti romanticni? Da znaju u pravom trenutku znaciti punooooo vise nego sve pare ovog svijeta.
Ili jedan zagrljaj kojeg ti ne mogu kupiti sve pare na svijetu.
Ali jok hajmo mi guslati pricu kako necemo nikada naci curu ako nemamo mogucnosti da joj pruzimo veceru, cvijece, budemo romanticni itd...i kukati, dok drugi momci pokupe takve djevojke.
I praviti se blentavi i tvrdoglavi, ali kako hocete...vas izbor. :)

A ja...samo zelim da me neko voli, a ne da mi da svoje pare. :)

Pa sada nastavite sa pricom kako lazem, kako izigravam, kako se pravim...apsolutno me ne zanima. ;-)
Post Reply