Bio sam klinjo, puca se, rat...kad se smiri uzmem loptu i šutam s rajom. Na tv-u sam mislio "ono neka djeca igraju lopte" i nije mi bilo zanimljvio gledati dok me daidža nije pitao za koga navijam. Zijan. Čuj za koga navijam, za koga se to ima navijat'? "Nema ni za koga, samo za Želju"...a stari pitar, vod'o me na zapad Hadisona, onaj dio blizu sjevera, vodio na sjever Grbavice kad ga je Gušo primio kroz pišu, ali me nije mogao natjerat da navijam za "anamo one"
Džaba, to je neka neraskidiva veza koja se ne može tako la'ko ni opisati. Znam samo da mi nikad nije svejedno i da nervoza ne bira, niti na jednoj utakmici, bilo da igramo sa Leotarom ili sa Newcastle-om. Jednostavno, Željo je nešto što ne mogu da izbacim iz glave ni na jedan dan.
PS: uvijek sam se pitao kako je dole, na terenu kad je pun stadion...jbg, kad imam dvije lijeve pa nikad nisam ni imao šanse da se nadam da cu zaigrat. Ganj'o druge sportove, a sad na terminu zabijam golove.
Volio bih da se jave (pored nas mladjih) i stariji navijači, ja sam predratna generacija pa se ni ne sjecam Juge i paljenja voza, gostovanja...