Blago Bosni s tobom i tvojim divanom...themen wrote:RS unistava i kalja obraz bosne i hercegovine...entiteti su realini problem bosne i hercegoviene...TREBA SE VRATITI IME REPUBLIKE BOSNIE I HERCEGOVINE I UNISTITI PREFIX REPUBLIKE DRUGOGOG ENTITETA I ISTJERATII NEPRIJATELJE BOSNE...jer ko radi protiv vlade bosanske radi protiv svoje glave....neka vam to bude jasno...RAT SE NIKADA NIJE ZAVRSIO U 95 GODINI...UVJEK SE RATUJE U TISINI U UNISTAVANJU BOSNE ALI VI TO NE VIDITE....
![]()
![]()
JER TREBA RECI ISTINU KOJA KAZE DA SU BOSANCI NAIVNI, I NESLOZNI.
Zašto volim Bosnu?
- Vodenjak
- Vodenjak
Tako sto je prije nego sto je: "zdimio (ispario, razgulio, uhvatio se pedale, pobjegao, dezertirao na kraju krajeva" imao:chombe wrote:nejasna je jedino fakta, kako neko ko je zdimio (ispario, razgulio, uhvatio se pedale, pobjegao, dezertirao na kraju krajeva) za odsudnih dana stvaranja, odbrane, bitisanja moze voliti svoju drzavu, zemlju, kucu, ljude.............
-stvorenu drzavu!
-nije imao potreba da se brani
-bitisao u blagostanju i sreci (posebno u poredjenju sa ovim sad!)
-imao svoju kucu
-zivio okruzen ljudima!
Dopustiti onima koji su gore pobrojane doveli do toga da "zdime (ispare, razgule, uhvate se pedale, pobjegnu, dezertiraju na kraju krajeva" bilo bi jednako prihvatanju poraza nad gotovo istom drskoscu, bezobrazlukom i tuposcu koju ti iskazujes - i to do bola iskazujes svojim pitanjem!
Jasnije imalo?
-
themen
Bosna danas nema predsjednika!!! to nije normalno a bilo koja zemlja svijeta ga ima...mi nemamo cak ni novac svoj!!!!
ekonomija nam je losa...imamo losu reklamu u svijetu...
Trebaju nam promjene...
Kao prvo :
Mi trebamo napraviti peticju za demokratski izbor jednog predsjedniga BiH za 4 godine...nema veze bio hrvat, srbin ili bosanac, i ako treba izaci na ulicu onda ce mo izaci da bi se nas glas cuo...
Kao drugo :
Trabamo napraviti kostituvni ustav na bosanskom jeziku za tog buduceg predsjednika za BiH na isti nacin sto je evropa napravila svoj. Sto znaci da ce raditi u ime te kostitucije i ne u inetrest tog ili tog naroda ili vjere.
Kao tresce :
Trebamo objasniti svim narodima da je nihov interes da zive u BiH kao prije rata svi zajedno...a ne da unistavaju bosnu za neprijateljski interes.
Kao cetvro :
Skolsi sistem treba biti ujedinen i izbaciti vjeru iz skolskog sistema...ubaciti oficijalnu istoriju yougoslavie i bosanskog rata...knjige ce biti pisate na bosanslok latinickom jeziku...cerilica ostaje za nacionalne srbe koji je zele
Kao peto :
Bosni trebaju mozgovi i bolja reklama u svijetu.
Kao sesto :
Napraviti memoradium za zrtve rata i jedan muzej sa centrom koji ce se okupirati o tom djelu istorije balkana.
Kao sedmo :
Blokirati velike politicke pokrete sa njihovim zajednicama i orijenisati se ekonomskom i turistickim razvoju bosne i hercegovine.

Trebaju nam promjene...
Kao prvo :
Mi trebamo napraviti peticju za demokratski izbor jednog predsjedniga BiH za 4 godine...nema veze bio hrvat, srbin ili bosanac, i ako treba izaci na ulicu onda ce mo izaci da bi se nas glas cuo...
Kao drugo :
Trabamo napraviti kostituvni ustav na bosanskom jeziku za tog buduceg predsjednika za BiH na isti nacin sto je evropa napravila svoj. Sto znaci da ce raditi u ime te kostitucije i ne u inetrest tog ili tog naroda ili vjere.
Kao tresce :
Trebamo objasniti svim narodima da je nihov interes da zive u BiH kao prije rata svi zajedno...a ne da unistavaju bosnu za neprijateljski interes.
Kao cetvro :
Skolsi sistem treba biti ujedinen i izbaciti vjeru iz skolskog sistema...ubaciti oficijalnu istoriju yougoslavie i bosanskog rata...knjige ce biti pisate na bosanslok latinickom jeziku...cerilica ostaje za nacionalne srbe koji je zele
Kao peto :
Kao sesto :
Napraviti memoradium za zrtve rata i jedan muzej sa centrom koji ce se okupirati o tom djelu istorije balkana.
Kao sedmo :
Blokirati velike politicke pokrete sa njihovim zajednicama i orijenisati se ekonomskom i turistickim razvoju bosne i hercegovine.
-
Tornjak
A sta ti to hoces da kazes da vi koji zivite u Bosni imate vise prava za ljubav prema zemlji od nas koji su u dijaspori. Pa sta si ti htjeo da nas poubijaju sviju jeli? iako nismo imali sa cime da se branimo.chombe wrote:nejasna je jedino fakta, kako neko ko je zdimio (ispario, razgulio, uhvatio se pedale, pobjegao, dezertirao na kraju krajeva) za odsudnih dana stvaranja, odbrane, bitisanja moze voliti svoju drzavu, zemlju, kucu, ljude.............
Ebo ti svoju glavu tupavu kada mozes takve primitivne komentare da iznosis.
-
chombe
nisko, jako vulgarno i nekulturno komuniciras.Vodenjak wrote:Tako sto je prije nego sto je: "zdimio (ispario, razgulio, uhvatio se pedale, pobjegao, dezertirao na kraju krajeva" imao:chombe wrote:nejasna je jedino fakta, kako neko ko je zdimio (ispario, razgulio, uhvatio se pedale, pobjegao, dezertirao na kraju krajeva) za odsudnih dana stvaranja, odbrane, bitisanja moze voliti svoju drzavu, zemlju, kucu, ljude.............
-stvorenu drzavu!
-nije imao potreba da se brani
-bitisao u blagostanju i sreci (posebno u poredjenju sa ovim sad!)
-imao svoju kucu
-zivio okruzen ljudima!
Dopustiti onima koji su gore pobrojane doveli do toga da "zdime (ispare, razgule, uhvate se pedale, pobjegnu, dezertiraju na kraju krajeva" bilo bi jednako prihvatanju poraza nad gotovo istom drskoscu, bezobrazlukom i tuposcu koju ti iskazujes - i to do bola iskazujes svojim pitanjem!![]()
![]()
![]()
Jasnije imalo?
valjda odraz kulture kad ti se ne svidja malo drugacije misljenje.
izgleda da te je jako pogodila cinjenica da si ispario.
o kojoj si ti drzavi govorio kad si rekao da je ona vec postojala? o kojem si vijeku pricao? da se nije bilo potrebno braniti?
ako si bio dovoljno star za glasanje 92-e sjetiti ces se da je YU, ideju o otcjepljenju od matice po svaku cijenu htjela u korjenu sasjeci. nema stvaranja drzave bez krvi kolega.
a ti si onda spicio jer si zakljucio da to nije tvoj rat, jer si ti zivio u blagostanju (a mi svi u mizeriji) imao si kucu (a mi svu garazu) i bla bla bla.
da nije bilo ljudi koji su ostali ti bi sad volio neku drugu drzavu.
P.S pokusaj razgovarati bez uvreda.
-
chombe
izgleda da sam ubo u sridu....Tornjak wrote:A sta ti to hoces da kazes da vi koji zivite u Bosni imate vise prava za ljubav prema zemlji od nas koji su u dijaspori. Pa sta si ti htjeo da nas poubijaju sviju jeli? iako nismo imali sa cime da se branimo.chombe wrote:nejasna je jedino fakta, kako neko ko je zdimio (ispario, razgulio, uhvatio se pedale, pobjegao, dezertirao na kraju krajeva) za odsudnih dana stvaranja, odbrane, bitisanja moze voliti svoju drzavu, zemlju, kucu, ljude.............
Ebo ti svoju glavu tupavu kada mozes takve primitivne komentare da iznosis.
vjerujem da si neki infantilac pa cu ti pustiti da brabonjas i vrijedjas
sa pretpostavkom da si stariji;
bilo je tu nacina za vratiti se u ratnom periodu u BiH iz tranzitnih drzava ka putu za trece zemlje. mnogo bi jaci bili, mnogobrojniji. naslo bi se tu oruzja. sto je to tvoja glava specijalnija i bitnija nego mnoge koje su ostale. ko si ?
- Vodenjak
Znas sta "kolega"...chombe wrote:
nisko, jako vulgarno i nekulturno komuniciras.
valjda odraz kulture kad ti se ne svidja malo drugacije misljenje.
izgleda da te je jako pogodila cinjenica da si ispario.
o kojoj si ti drzavi govorio kad si rekao da je ona vec postojala? o kojem si vijeku pricao? da se nije bilo potrebno braniti?
ako si bio dovoljno star za glasanje 92-e sjetiti ces se da je YU, ideju o otcjepljenju od matice po svaku cijenu htjela u korjenu sasjeci. nema stvaranja drzave bez krvi kolega.
a ti si onda spicio jer si zakljucio da to nije tvoj rat, jer si ti zivio u blagostanju (a mi svi u mizeriji) imao si kucu (a mi svu garazu) i bla bla bla.
da nije bilo ljudi koji su ostali ti bi sad volio neku drugu drzavu.
P.S pokusaj razgovarati bez uvreda.
Sa takvima koji postavljaju stvari tako odurno kao ti nema razgovora "na nivou"!
Ja se samo trudim spustiti na tvoj nivo, ali, kad malo bolje pogledam, nisam zadovoljan postignutim!
Ne zelim da ti odgovaram na pitanja iz tvog posta jer sam toliko puta na ovom forumu napisao da ja u Bosni nikom, NIKOM nista duzan nisam ali je zato meni masa njih i to sa svih strana i te kako duzna!
A rekao sam i to da ja svoje dugove, ako se vec gdje i zaduzim - uredno podmirujem!
Ali se potrudim da i svoje naplatim!
Kad - tad!
I ne soli mi pamet pricama sta je i kako bilo, previse sam vidio, previse prosao i previse znam!
A ti, ako si se borio, sta cu ti ja?
Ja te u rat gurnuo nisam, idi se zali onima koji jesu!
I onima koji ti danas komanduju!
Od predsjednika ti Paravca pa do visokog ti predstavnika!
I upitaj se, jesi li se zato borio? (Ovo ti je iskren i prijateljski savjet!)
A ako pak mislis da ti tvoja borba daje za pravo vece nego meni, ogradi svoje sto si odbranio i ja te sigurno necu dirati!
Dok ne dirnes moje!
-
ChoosenOne
Opet raspravljate o pogresnim stvarima.
Svadjaju se Bosanac vs. Bosanac ko vise voli Bosnu i ko je bjezao, kako i kada.
Sta da vam kazem nego: stani konjico stan'te Indijanci.
Zar je vazno koliko je ko voli sve dok postoji ljubav prema toj zemlji??
Svadjaju se Bosanac vs. Bosanac ko vise voli Bosnu i ko je bjezao, kako i kada.
Sta da vam kazem nego: stani konjico stan'te Indijanci.
Zar je vazno koliko je ko voli sve dok postoji ljubav prema toj zemlji??
-
BISCANIN2
Ma neki dan sam joj jebo svaki kamen ,jebo ovo gdje god kreneš smeće ruševine ,smrad .
Sebi dižu primanja a sirotinji bi da ukinu i ono najmizernije pu pu puj majku im jebem njima i zemlji .
KAŽE BACILI OVCE U NERETVU .Mak kud nisu ameri bacili atomsku da pobiju gamad da je više nema a i nas skotova snjom .
Meni je danas kad sam vidio leševe životinja u neretvi došlo da ispalim nuklearnu tamo nek idu govna u pičku materinu .
Šta vrijedi takva ljepota kad je uništena a ono što je čitavo to je nieskorišteno .
Pu jebem joj temelj .
Mostarac tebi svaka čast na textu ,ja lično imam pogled na jednu od najljepši planina Plješevicu pogled na krajolik i to "lipo" iz dnevnog boravka to se ne može platiti jednostavno ,bio sam na Kravicama ,glavatičevu ,učesnik sam regate svake god znam o čemu pričaš .
Ali ovaj papnluk i krkanluk ne mogu više brate da trpim .
Najradije bi se negdje ispalio 1000000000km daleko .
Sebi dižu primanja a sirotinji bi da ukinu i ono najmizernije pu pu puj majku im jebem njima i zemlji .
KAŽE BACILI OVCE U NERETVU .Mak kud nisu ameri bacili atomsku da pobiju gamad da je više nema a i nas skotova snjom .
Meni je danas kad sam vidio leševe životinja u neretvi došlo da ispalim nuklearnu tamo nek idu govna u pičku materinu .
Šta vrijedi takva ljepota kad je uništena a ono što je čitavo to je nieskorišteno .
Pu jebem joj temelj .
Mostarac tebi svaka čast na textu ,ja lično imam pogled na jednu od najljepši planina Plješevicu pogled na krajolik i to "lipo" iz dnevnog boravka to se ne može platiti jednostavno ,bio sam na Kravicama ,glavatičevu ,učesnik sam regate svake god znam o čemu pričaš .
Ali ovaj papnluk i krkanluk ne mogu više brate da trpim .
Najradije bi se negdje ispalio 1000000000km daleko .
-
chombe
da, ti si na nekom vecem nivou, da, da......Vodenjak wrote: Znas sta "kolega"...
Sa takvima koji postavljaju stvari tako odurno kao ti nema razgovora "na nivou"!
Ja se samo trudim spustiti na tvoj nivo, ali, kad malo bolje pogledam, nisam zadovoljan postignutim!
Ne zelim da ti odgovaram na pitanja iz tvog posta jer sam toliko puta na ovom forumu napisao da ja u Bosni nikom, NIKOM nista duzan nisam ali je zato meni masa njih i to sa svih strana i te kako duzna!
A rekao sam i to da ja svoje dugove, ako se vec gdje i zaduzim - uredno podmirujem!
Ali se potrudim da i svoje naplatim!
Kad - tad!
I ne soli mi pamet pricama sta je i kako bilo, previse sam vidio, previse prosao i previse znam!
A ti, ako si se borio, sta cu ti ja?
Ja te u rat gurnuo nisam, idi se zali onima koji jesu!
I onima koji ti danas komanduju!
Od predsjednika ti Paravca pa do visokog ti predstavnika!
I upitaj se, jesi li se zato borio? (Ovo ti je iskren i prijateljski savjet!)
A ako pak mislis da ti tvoja borba daje za pravo vece nego meni, ogradi svoje sto si odbranio i ja te sigurno necu dirati!
Dok ne dirnes moje!
nisam nikad rekao da si ti nesto duzan ili je neko duzan tebi. ali ako je to ljubav za BIH onda se za tu ljubav ide i ginuti.
rat je davno stao a "velike" patriote nikako da se vracaju i da grade to sto je sruseno, nego se busaju kako su veliki domoljubi i kako im je BIH jedina mati. jadna je ta majka koju napustis kad si joj najpotrebniji
totalni nonsens i paradoks.
a ovo tvoje zadnje "dok ne dirnes moje"(ja ne diram nicije)???????????????????? pa dirnuli su u tvoje i????
- Vodenjak
Kolega...chombe wrote:
da, ti si na nekom vecem nivou, da, da......
nisam nikad rekao da si ti nesto duzan ili je neko duzan tebi. ali ako je to ljubav za BIH onda se za tu ljubav ide i ginuti.
rat je davno stao a "velike" patriote nikako da se vracaju i da grade to sto je sruseno, nego se busaju kako su veliki domoljubi i kako im je BIH jedina mati. jadna je ta majka koju napustis kad si joj najpotrebniji
totalni nonsens i paradoks.
a ovo tvoje zadnje "dok ne dirnes moje"(ja ne diram nicije)???????????????????? pa dirnuli su u tvoje i????
Ljubav prema zemlji se pokazuje radom, zalaganjem, izgradnjom, skolovanjem, napretkom, placanjem poreza, vodjenjem zdrave politike, pravilnim odgojem djece...
Nema te zemlje, nema te drzave, nema te politike, nacije ili ideologije za koju bih ja dao prerasli nokat sa svoje ruke, a kamo li svoj zivot ili zivot svog najmilijeg!
Uradio sam sto sam mogao da do rata ne dodje dok je vecina onih koje je poslije zapala pushka - hodala od sijela do sijela, od svetkovine do svetkovine od crkve do dzamije, uzvikivala parole pune mrznje, mahala zastavama (ponekad i vezanim u labavi i neprirodni cvor!), uzdizala u nebesa kako lokalne probisvijete u liku isfrustriranih politikanata, malih hodzica i popova, tako i najodgovornije idiote za tragediju raspada dvije drzave na tlu na kojem si ti sada u svoj svojoj dobroti.
Opijeni, drogirani, nafiksani i napusheni velikim prichama o stvaranju zemlje svi su ti samo jednog dana u svojim rukama pushku ugledali. Rekli su im da ce im ista omoguciti da budu napokon svoji na svome!
I doveli su ih bajni im lideri do toga!
Narod (bosanski!) i jeste svoj na svome! I vrti se ko na ringishpilu a ti i dalje zavijas i navijas...
Postujem tvoju borbu! Nikad, NIKAD neces saznati koliko je poshtujem! I necu se ni truditi da ti to pokazem!
Jedino sto bih volio, volio bih da shvatis da moja ogorcenost stanjem dole potice mozda upravo iz razloga sto kad dodjem dole na odmor, nalazim na jednom omanjem trgu u svojoj carsiji ogromnu grupu odraslih ljudi, boraca iz svih krajeva BiH kako sjedi i ceka da ih ja ili neko drugi pozove da rade od jutra do mraka za 30 maraka!
Da im valjda bude "lakse", dade narod i ime tom trgu: Trg mishica!
Eto na sta su spali oni koji su se borili za Bosnu i Hercegovinu ovakvu kakve zapravo ni nema! Barem ne ni priblizno onakve za kakvu su oni pushkama krenuli!
A za zadnje pitanje koje si mi uputio...
Ne vjerujem da bi ti se odgovor svidio kad bih ti rekao ko mi je dirnuo u moje...
Neka ostane kako jeste! Vjeruj da je bolje da ne govorim!
- DiplomataSaSela
Vala Vodenjak bez ljutnje i uvreda ali i ja bih volio znati ko je to dirno u tvoje...ako moze nako kratkoVodenjak wrote: A za zadnje pitanje koje si mi uputio...
Ne vjerujem da bi ti se odgovor svidio kad bih ti rekao ko mi je dirnuo u moje...
- DiplomataSaSela
...sve dok komsije nisu pokazale svoje pravo lice....Vodenjak wrote: -nije imao potreba da se brani
I nismo se borili samo za drzavu nego i za goli opstanak
-
Klon
themen wrote:Bosna danas nema predsjednika!!! to nije normalno a bilo koja zemlja svijeta ga ima...mi nemamo cak ni novac svoj!!!!![]()
Trebaju nam promjene...
Kao prvo :
Kao drugo :
Kao tresce :
Kao cetvro :
Kao peto :
Kao sesto :
Kao sedmo :
Kratko receno!
Treba nam TITO
- morti
Jedan "mali" problem...Tito je umro...I Jugoslavija s njim...
Ali upravu si...Treba nam...Treba nam neko sličan njemu...
"Bosanski Tito"...
A da se ja dirnem teme...
:::::::::::::VOLIM TE BOSNO::::::::::::::
Ove 3 riječi sve govore...
Nisam pjesnik...Ne mogu to ljepše dočarati...
Moja majka...Moje sve...
------------------------------------------------
Biće bolje...jednog dana...
Jednog dana kada shvatimo da je jedino MI izvadit iz sranja možemo...
MI koji smo na ovom forumu,neki obični ljudi,neki obični smrtnici...
Ali upravu si...Treba nam...Treba nam neko sličan njemu...
"Bosanski Tito"...
A da se ja dirnem teme...
:::::::::::::VOLIM TE BOSNO::::::::::::::
Ove 3 riječi sve govore...
Nisam pjesnik...Ne mogu to ljepše dočarati...
Moja majka...Moje sve...
------------------------------------------------
Biće bolje...jednog dana...
Jednog dana kada shvatimo da je jedino MI izvadit iz sranja možemo...
MI koji smo na ovom forumu,neki obični ljudi,neki obični smrtnici...
-
chombe
nema potrebe vise raspravljati.Vodenjak wrote: Kolega...
Ljubav prema zemlji se pokazuje radom, zalaganjem, izgradnjom, skolovanjem, napretkom, placanjem poreza, vodjenjem zdrave politike, pravilnim odgojem djece...
Nema te zemlje, nema te drzave, nema te politike, nacije ili ideologije za koju bih ja dao prerasli nokat sa svoje ruke, a kamo li svoj zivot ili zivot svog najmilijeg!
Uradio sam sto sam mogao da do rata ne dodje dok je vecina onih koje je poslije zapala pushka - hodala od sijela do sijela, od svetkovine do svetkovine od crkve do dzamije, uzvikivala parole pune mrznje, mahala zastavama (ponekad i vezanim u labavi i neprirodni cvor!), uzdizala u nebesa kako lokalne probisvijete u liku isfrustriranih politikanata, malih hodzica i popova, tako i najodgovornije idiote za tragediju raspada dvije drzave na tlu na kojem si ti sada u svoj svojoj dobroti.
Opijeni, drogirani, nafiksani i napusheni velikim prichama o stvaranju zemlje svi su ti samo jednog dana u svojim rukama pushku ugledali. Rekli su im da ce im ista omoguciti da budu napokon svoji na svome!
I doveli su ih bajni im lideri do toga!
Narod (bosanski!) i jeste svoj na svome! I vrti se ko na ringishpilu a ti i dalje zavijas i navijas...
Postujem tvoju borbu! Nikad, NIKAD neces saznati koliko je poshtujem! I necu se ni truditi da ti to pokazem!
Jedino sto bih volio, volio bih da shvatis da moja ogorcenost stanjem dole potice mozda upravo iz razloga sto kad dodjem dole na odmor, nalazim na jednom omanjem trgu u svojoj carsiji ogromnu grupu odraslih ljudi, boraca iz svih krajeva BiH kako sjedi i ceka da ih ja ili neko drugi pozove da rade od jutra do mraka za 30 maraka!
Da im valjda bude "lakse", dade narod i ime tom trgu: Trg mishica!
Eto na sta su spali oni koji su se borili za Bosnu i Hercegovinu ovakvu kakve zapravo ni nema! Barem ne ni priblizno onakve za kakvu su oni pushkama krenuli!
A za zadnje pitanje koje si mi uputio...
Neka ostane kako jeste! Vjeruj da je bolje da ne govorim!
mislim da znam ko ti je dirnuo "u tvoje". jebiga i to je bio sastavni dio zivota u tadasnjim vremenima.
a chombe se 6 godina docnije isto tako ispalio i vise se ne vraca nazad.
pozdravljam
i nemoj sta zamjeriti.