Zasto u Sarajevu nema...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
fantasista

#1 Zasto u Sarajevu nema...

Post by fantasista »

...koncerata svjetski poznatih imena??? Zar nema niko to da organizira ili sta? Kad pogledate komsiluk, u Zg i Bg redovno dolaze razne grupe, u Sa nista. Pitam to jer sam s mora (Dubrovnik) i npr. kad je bilo Bijelo Dugme, svi mi (ili barem 95% nas) sa poteza Split - Dubrovnik isli smo naravno u Sa, a ne u Zg. Em blize, em jeftinije. Zelim reci da trzista ne nedostaje, po tom pitanju vam gravitira citava BiH i dobar komad Dalmacije. Mislim, da sada White Stripesi sviraju npr. u Sa i Zg, ja bi bez razmisljanja isao u Sa... Dakle, sta je sa Sarajevom po tom pitanju? Hvala!
pitt

Post by pitt »

kokuzluk :roll:
rikardoreis

Post by rikardoreis »

nemamo tolike stadione da se napune :)

ocito je broj kriticne mase onih koji slusaju nedovoljan..valjda se ne isplati...cuo sam za Simple Minds da su slabo karte isle
Tisina

Post by Tisina »

malo ti je ovo trziste, jedino kad neko ne pravi konc u zg ili bg isplati mu se da ovdje pravi..
jer ovim koncertima svakako pokrije i bih publiku?
sta je otici do zg ili bg? nista
pitt

Post by pitt »

Pa i cijene ulaznica bi morale biti pri evropskom i svjetskom standardu , a koliko ljudi je spremno izdvojiti 50-100 eura za ulaznicu? :roll:
rikardoreis

Post by rikardoreis »

mozda je jedan od razloga i to sto muzicarima ne mozemo sve zahtjeve ispunit :)
Morrissey je na EXITU trazio u neka doba fotelju na stageu...a nas SIPAD bankrotir'o :)
pitt

Post by pitt »

Beatrix wrote:pa to kazem, nista od uslova ne mozemo ispuniti ...

i ko je sad spreman da se degradira, rizikuje finansijski gubitak i los zvuk :roll:
One tvoje turbo folk zvijezde :D:D:D
fantasista

Post by fantasista »

pitt wrote:Pa i cijene ulaznica bi morale biti pri evropskom i svjetskom standardu , a koliko ljudi je spremno izdvojiti 50-100 eura za ulaznicu? :roll:
Pe evo, primjera radi, ja sam prosle godine bio u Zg-u na nekim koncertima, evo cijena:
White Stripes - 200 kn (nesto manje od 30 eura)
Pixies - isto
Misfits u preprodaji uzeo kartu, koliko se sjecam 150 kn (nesto vise od 20 eura)
Depeche Mode - 300 kn (40 eura)

Sve u svemu, cijene nisu tako monstruozne. A na standard se Sarajevo ne bi trebalo vaditi jer u vas ljudi bolje zive nego u Beogradu...
pitt

Post by pitt »

Beatrix wrote:
pitt wrote:
Beatrix wrote:pa to kazem, nista od uslova ne mozemo ispuniti ...

i ko je sad spreman da se degradira, rizikuje finansijski gubitak i los zvuk :roll:
One tvoje turbo folk zvijezde :D:D:D
pa ti mozes plesati belly dance na kojem hoces stolu... mislim, buduci da je to egzoticno za muskarce, mislim da bi makar prvih mjeseci privukao dovoljno paznje :D
Hmmmmm vidis....ni ta ti nije losa :D:D Mozemo u talu... :D
Tisina

Post by Tisina »

Jamiroqaui je imao nemoguce zahtjeve koji su mu bili u potpunosti ispunjeni.a isti su bili kao bilo gdje u svijetu.. mislim da je ipak problem malog trzista i brojnosti publike...
Tisina

Post by Tisina »

stochar wrote:prvo, kod nas se organiziranjem koncerata uglavnom bave sumnjivi tipovi koji hoce lovu na brzaka. eh, ako se pojavi neko ko hoce nesto progresivno da uradi, onda slijede raznorazna podmetanja. niko ne stiti nikakva, pa ni autorska prava, posao je neorganizovan i nije zakonski rijesen, kao po pravilu pojave se falsifikati i prodaju se kod tapkarosa, plus hrpa raje misli da su zajebali organizatora ako se 'provuku' bez karte a zajebu sebe jer pored svih ovih problema organizator popusi tol'ku kurchinu da mu vise ne pada na pamet organizovati bilo sta, a kamoli dovoditi Red Hot Chili Pepperse za koje treba minimum milion, i kad se uzme u obzir sve nabrojano plus to sto 90 posto ljudi slusa dzigaru, Pepperse mozes gledati, ali u Becu. ukratko!
plussto ti kao organizator moras platiti agnanciju za zastitu autorski prava, koja ne mrdne prstom a uzme lovu za organizaciju koncerta..tj nekakvu zastitu..koje u praksi uopste nema.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

stochar wrote:Pepperse mozes gledati, ali u Becu. ukratko!
Mozes i u Washingtonu krajem januara :-D :-D :-D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

fantasista wrote:
pitt wrote:Pa i cijene ulaznica bi morale biti pri evropskom i svjetskom standardu , a koliko ljudi je spremno izdvojiti 50-100 eura za ulaznicu? :roll:
Pe evo, primjera radi, ja sam prosle godine bio u Zg-u na nekim koncertima, evo cijena:
White Stripes - 200 kn (nesto manje od 30 eura)
Pixies - isto
Misfits u preprodaji uzeo kartu, koliko se sjecam 150 kn (nesto vise od 20 eura)
Depeche Mode - 300 kn (40 eura)

Sve u svemu, cijene nisu tako monstruozne. A na standard se Sarajevo ne bi trebalo vaditi jer u vas ljudi bolje zive nego u Beogradu...
uh, ne spominji mi Pixies. Ne mogu ih prezalit.
Post Reply