Zasto u Sarajevu nema...
Moderator: _BataZiv_0809
-
fantasista
#1 Zasto u Sarajevu nema...
...koncerata svjetski poznatih imena??? Zar nema niko to da organizira ili sta? Kad pogledate komsiluk, u Zg i Bg redovno dolaze razne grupe, u Sa nista. Pitam to jer sam s mora (Dubrovnik) i npr. kad je bilo Bijelo Dugme, svi mi (ili barem 95% nas) sa poteza Split - Dubrovnik isli smo naravno u Sa, a ne u Zg. Em blize, em jeftinije. Zelim reci da trzista ne nedostaje, po tom pitanju vam gravitira citava BiH i dobar komad Dalmacije. Mislim, da sada White Stripesi sviraju npr. u Sa i Zg, ja bi bez razmisljanja isao u Sa... Dakle, sta je sa Sarajevom po tom pitanju? Hvala!
-
rikardoreis
nemamo tolike stadione da se napune
ocito je broj kriticne mase onih koji slusaju nedovoljan..valjda se ne isplati...cuo sam za Simple Minds da su slabo karte isle
ocito je broj kriticne mase onih koji slusaju nedovoljan..valjda se ne isplati...cuo sam za Simple Minds da su slabo karte isle
-
rikardoreis
mozda je jedan od razloga i to sto muzicarima ne mozemo sve zahtjeve ispunit
Morrissey je na EXITU trazio u neka doba fotelju na stageu...a nas SIPAD bankrotir'o
Morrissey je na EXITU trazio u neka doba fotelju na stageu...a nas SIPAD bankrotir'o
-
fantasista
Pe evo, primjera radi, ja sam prosle godine bio u Zg-u na nekim koncertima, evo cijena:pitt wrote:Pa i cijene ulaznica bi morale biti pri evropskom i svjetskom standardu , a koliko ljudi je spremno izdvojiti 50-100 eura za ulaznicu?
White Stripes - 200 kn (nesto manje od 30 eura)
Pixies - isto
Misfits u preprodaji uzeo kartu, koliko se sjecam 150 kn (nesto vise od 20 eura)
Depeche Mode - 300 kn (40 eura)
Sve u svemu, cijene nisu tako monstruozne. A na standard se Sarajevo ne bi trebalo vaditi jer u vas ljudi bolje zive nego u Beogradu...
- pitt
Hmmmmm vidis....ni ta ti nije losaBeatrix wrote:pa ti mozes plesati belly dance na kojem hoces stolu... mislim, buduci da je to egzoticno za muskarce, mislim da bi makar prvih mjeseci privukao dovoljno paznjepitt wrote:One tvoje turbo folk zvijezdeBeatrix wrote:pa to kazem, nista od uslova ne mozemo ispuniti ...
i ko je sad spreman da se degradira, rizikuje finansijski gubitak i los zvuk:D:D
-
Tisina
plussto ti kao organizator moras platiti agnanciju za zastitu autorski prava, koja ne mrdne prstom a uzme lovu za organizaciju koncerta..tj nekakvu zastitu..koje u praksi uopste nema.stochar wrote:prvo, kod nas se organiziranjem koncerata uglavnom bave sumnjivi tipovi koji hoce lovu na brzaka. eh, ako se pojavi neko ko hoce nesto progresivno da uradi, onda slijede raznorazna podmetanja. niko ne stiti nikakva, pa ni autorska prava, posao je neorganizovan i nije zakonski rijesen, kao po pravilu pojave se falsifikati i prodaju se kod tapkarosa, plus hrpa raje misli da su zajebali organizatora ako se 'provuku' bez karte a zajebu sebe jer pored svih ovih problema organizator popusi tol'ku kurchinu da mu vise ne pada na pamet organizovati bilo sta, a kamoli dovoditi Red Hot Chili Pepperse za koje treba minimum milion, i kad se uzme u obzir sve nabrojano plus to sto 90 posto ljudi slusa dzigaru, Pepperse mozes gledati, ali u Becu. ukratko!
- GandalfSivi
Mozes i u Washingtonu krajem januarastochar wrote:Pepperse mozes gledati, ali u Becu. ukratko!
-
rikardoreis
uh, ne spominji mi Pixies. Ne mogu ih prezalit.fantasista wrote:Pe evo, primjera radi, ja sam prosle godine bio u Zg-u na nekim koncertima, evo cijena:pitt wrote:Pa i cijene ulaznica bi morale biti pri evropskom i svjetskom standardu , a koliko ljudi je spremno izdvojiti 50-100 eura za ulaznicu?
White Stripes - 200 kn (nesto manje od 30 eura)
Pixies - isto
Misfits u preprodaji uzeo kartu, koliko se sjecam 150 kn (nesto vise od 20 eura)
Depeche Mode - 300 kn (40 eura)
Sve u svemu, cijene nisu tako monstruozne. A na standard se Sarajevo ne bi trebalo vaditi jer u vas ljudi bolje zive nego u Beogradu...