Zasto Toplane ne pale grijanje??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

FrozenCastle

#501 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by FrozenCastle »

karanana wrote:pa dobro nocu tijelo hibernira i ispod jorgana je. mislim da grijanje nocu nije praksa bila ni prije.
Nije praksa, ali opet nema smisla. Nije mi prvi put bilo da me od zime ujutro kad se probudim glava boli.
Black111

#502 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Black111 »

felichi wrote:
BHF_Manijak wrote:
South Blue Mama wrote:a mi sutimo i sutnjom porucujemo da jos ima vune na ovcama :roll:
Jedino rjesenje je ili otic pa im hebat majku, k'o sto rade na zapadu za bilo kakvo minimalno povecanje cijena, ili kolektivna neposlusnost i prestanak placanja.

Ja bih sad prestao, da znam da ce vecina gradjna isto uraditi, ovako cu samo ja bekan ispasti, pa ce me kasnije uzjahati da im platim 10-tak hiljada KM duga.

nemoj placati, toplane te tuze na sudu svakih sest mjeseci i tu administrativnu proceduru uredno naplacuju 100KM koje dodaju na tvoj racun. Samo je pitanje dana kada ce biti kao u Hrvatskoj, dobices platu sa koje ce Toplane/Vodovod/Rad uzeti tvoj dug i nece te ni pitati.
A ovo za neposlusnost, zastitari u svakoj poslovinici Toplana su naoruzani i obicno najmanje dvojica. Probaj biti neposlusan...
Legendo. :D Pa to su Toplane izgleda postale neka militantna grupa. :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#503 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by KatarinaKosaca »

Kod mene 22, nije hladno..
Edin H.

#504 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Edin H. »

KatarinaKosaca wrote:Kod mene 22, nije hladno..
Kad si to ti pocela raditi za Toplane?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#505 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by KatarinaKosaca »

Edin H. wrote:
Štela :D Nisam napadala vladu Zeljkovića na toj temi i zaposlili me :ljulja:
Edin H.

#506 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Edin H. »

KatarinaKosaca wrote:
Edin H. wrote:
Štela :D Nisam napadala vladu Zeljkovića na toj temi i zaposlili me :ljulja:
Ko ne zna sebi, ne zna ni drugome :oops:
hamza_sa

#507 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by hamza_sa »

salik79 wrote:Posto nadjoh za shodno - citirao bih samog sebe s povezane teme :) :

Neku noc nam vrli ministar na TV-u objasnjava kako je Sarajevo do sada imalo najjeftinije grijanje od (skoro) svih gradova u BiH. Medju nabrojanim gradovima je nonsalantno naveo i Tuzlu. Mozda bih to i "popusio" da nisam "rodjeni Tuzlak" i da mi roditelji ne zive u Tuzli. Situacija je sljedeca - moji roditelji za zagrijavanje stana od 120 m2 placaju 164 KM mjesecno (ako mjesec ima 31 dan), a ja za svoj stan (grijna povrsina na racunu 57m2) placam 160 KM mjesecno (razgodjeno na cijelu godinu po 80 KM mjesecno, bez obzira na broj dana u mjesecu). Sljedeca stvar - u Tuzli, u zakonom propisanoj sezoni grijanja, svaki dan se vrsi zagrijavanje stanova i to 24h/dan, uz smanjeni intenzitet grijanja (00h-05h) u vecernjim satima. Grijanje se naplacuje po danu, i u slucaju da u nekom danu izostane isporuka toplotne energije (kvar i sl), pa makar i na pola sata, taj dan se ne naplacuje.

Rezime: Ja svojih 160 KM mjesecno moram platiti, grijalo - ne grijalo, u toku sezone me griju nekih 4 mjeseca (racunajuci da se grijanje iskljucuje od 22 do 06, to je nekih 53 dana u toku 180 dana u kojim me ne griju, ne racunajuci malo suncanije dane u kojima i preko dana iskljucuju grijanje). Sada nam nas dragi ministar najavljuje i dodatno poskupljenje. U redu i to, ali zasto nam (uz sve navedeno) jos i inteligenciju vrijedja?! :?

Nikada nisam sumnjao u nadrealiste i njihovu mogucnost proricanja buducnosti. :D

vješalica

#508 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by vješalica »

ev izgleda da su ukljucili,novi grad,mlaki su radijatori.... :)
FrozenCastle

#509 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by FrozenCastle »

Kad neće Toplane da griju, hoće Bog.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/stizu-na ... /131007030

Već je smog krenuo u gradu, fuj brate.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#510 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by pici »

ma nek se samo ovi vlastodjabaHljebarošHi zdogovore kolko treba diĆi procenat vode, grijanja, struje itd itd a ako ko nije zadovoljan onda u sedam braĆe dat sadaku i Ćekat hoĆel ko prvi prozborit...pada vlada....HaJA.
Vasco da Gama

#511 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Vasco da Gama »

zato sto vise nema para u budzetu da se pomazu propale javne firme. i zato sto ljudi sa centralnim grijanjem nikad nisu placali trzisnu cijenu nego su ih porezni obveznici finansirali. sad nestalo love i to ti je.
ultima_palabra

#512 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by ultima_palabra »

Vasco da Gama wrote:zato sto vise nema para u budzetu da se pomazu propale javne firme. i zato sto ljudi sa centralnim grijanjem nikad nisu placali trzisnu cijenu nego su ih porezni obveznici finansirali. sad nestalo love i to ti je.
Pa otpusti 30% nehljeba u Toplanama, Sarajevogasu i BH-gasu, a ostalima skreši 30% plate... i onda kalkuliši tržišnu cijenu. Kolika je god, neće mi biti mrsko da je platim.
Better Man

#513 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Better Man »

ultima_palabra wrote:
Vasco da Gama wrote:zato sto vise nema para u budzetu da se pomazu propale javne firme. i zato sto ljudi sa centralnim grijanjem nikad nisu placali trzisnu cijenu nego su ih porezni obveznici finansirali. sad nestalo love i to ti je.
Pa otpusti 30% nehljeba u Toplanama, Sarajevogasu i BH-gasu, a ostalima skreši 30% plate... i onda kalkuliši tržišnu cijenu. Kolika je god, neće mi biti mrsko da je platim.
Glede BH - gada, ako koga tu treba otpustiti onda je to ne pismeni direktor postavljen od strane Lagumdžije i Nikđića da uništi isti. Otkako je on zasjeo u direktorsku fotelju, tako je krenuo da se topi kapital firme. Šta reči za čovk+jeka sa kupljenom diplom nekog fakulteta u Kiseljaku ili nekom drugom divljem fakultetu.
neki

#514 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by neki »

Better Man wrote: Glede BH - gada, ako koga tu treba otpustiti onda je to ne pismeni direktor postavljen od strane Lagumdžije i Nikđića da uništi isti. Otkako je on zasjeo u direktorsku fotelju, tako je krenuo da se topi kapital firme. Šta reči za čovk+jeka sa kupljenom diplom nekog fakulteta u Kiseljaku ili nekom drugom divljem fakultetu.
Nije da se ne slazem s tobom, ali nisam mogao a da ne primjetim boldirano :D :lol:
quarterback

#515 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by quarterback »

:thumbup: :lol:
Pasiflora

#516 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Pasiflora »

@better man :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: (bez obzira na slovne i gramaticke greske :-) )
i_ja_na_forumu

#517 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by i_ja_na_forumu »

kod mene jos uvijek ne griju :S
Cholina_Lokica

#518 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Cholina_Lokica »

i_ja_na_forumu wrote:kod mene jos uvijek ne griju :S
Ista stvar, nema veze sto je grijna sezona i to sto je vani toplo a u stanu ledara :roll:
ultima_palabra

#519 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by ultima_palabra »

Griju pomalo ujutru... mada nema ni potrebe jer je u 7 sati bilo 17 stepeni.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#520 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by JOINT_1921 »

U Tuzli gore radijatori od 05.10. :D Jer kad ne rade onda i ne placas... Simple as that...
kunja

#521 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by kunja »

ultima_palabra wrote:Griju pomalo ujutru... mada nema ni potrebe jer je u 7 sati bilo 17 stepeni.
Ima potrebe kad si cijeli dan u kući, a još imaš malo dijete. Ne znam koliko je vani, ali je u kući hladno.
moa

#522 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by moa »

pa ti placaj grijanje...
quarterback

#523 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by quarterback »

ja ne kontam fakat odakle obraz da poskupe, evo je skoro prosao mjesec dana od pocetka grijanja, nije ukupno grijano ni 7 dana jer nije bilo potrebe, pa racuna li iko tu zalihu nafte ili plina koju smo platili ali nije bilo potrebe da nam griju (ni malo ili malo) radi vise sile
mayab

#524 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by mayab »

Vec se pisalo o tome, ljudi stuku nevidjene pare na tzv. komunalijade, čitaj orgijanje po moru uglavnom od nasih para, skupa sportska oprema se kupuje i daje "takmicarima" itd itd.
Plate vjerovatno nadprosjecne, sa svim ostalim pogodnostima i Bog zna sta jos...
Malo ce biti i ovo poskupljenje, jer kad se papci naviknu na dobro i skupo, onda kasnije traze samo jos bolje i skuplje!
gidra

#525 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by gidra »

mayab wrote:Vec se pisalo o tome, ljudi stuku nevidjene pare na tzv. komunalijade, čitaj orgijanje po moru uglavnom od nasih para, skupa sportska oprema se kupuje i daje "takmicarima" itd itd.
Plate vjerovatno nadprosjecne, sa svim ostalim pogodnostima i Bog zna sta jos...
Malo ce biti i ovo poskupljenje, jer kad se papci naviknu na dobro i skupo, onda kasnije traze samo jos bolje i skuplje!
Vala upravo tako.

Nisam zaposlen u ovom niti drugom javom preduzeću ali ovo za komunalijadu je tačno :D .
Igre se održavaju u Neumu i traju 4-5 dana.
Učestvujem, odnosno učestvovao par puta i sam na tom takmičenju za jedno javno preduzeću u malom fudbalu.
Sve plaćeno, plus prevoz, od opreme se dobije trenerka, dresovi i patike za loptu... I tako svake godine.
Post Reply