Nije praksa, ali opet nema smisla. Nije mi prvi put bilo da me od zime ujutro kad se probudim glava boli.karanana wrote:pa dobro nocu tijelo hibernira i ispod jorgana je. mislim da grijanje nocu nije praksa bila ni prije.
Zasto Toplane ne pale grijanje??
-
FrozenCastle
#501 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
-
Black111
#502 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Legendo.felichi wrote:BHF_Manijak wrote:Jedino rjesenje je ili otic pa im hebat majku, k'o sto rade na zapadu za bilo kakvo minimalno povecanje cijena, ili kolektivna neposlusnost i prestanak placanja.South Blue Mama wrote:a mi sutimo i sutnjom porucujemo da jos ima vune na ovcama
Ja bih sad prestao, da znam da ce vecina gradjna isto uraditi, ovako cu samo ja bekan ispasti, pa ce me kasnije uzjahati da im platim 10-tak hiljada KM duga.
nemoj placati, toplane te tuze na sudu svakih sest mjeseci i tu administrativnu proceduru uredno naplacuju 100KM koje dodaju na tvoj racun. Samo je pitanje dana kada ce biti kao u Hrvatskoj, dobices platu sa koje ce Toplane/Vodovod/Rad uzeti tvoj dug i nece te ni pitati.
A ovo za neposlusnost, zastitari u svakoj poslovinici Toplana su naoruzani i obicno najmanje dvojica. Probaj biti neposlusan...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#503 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Kod mene 22, nije hladno..
- Edin H.
#504 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Kad si to ti pocela raditi za Toplane?KatarinaKosaca wrote:Kod mene 22, nije hladno..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#505 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
ŠtelaEdin H. wrote:Kad si to ti pocela raditi za Toplane?KatarinaKosaca wrote:Kod mene 22, nije hladno..

- Edin H.
#506 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Ko ne zna sebi, ne zna ni drugomeKatarinaKosaca wrote:ŠtelaEdin H. wrote:Kad si to ti pocela raditi za Toplane?KatarinaKosaca wrote:Kod mene 22, nije hladno..Nisam napadala vladu Zeljkovića na toj temi i zaposlili me
- hamza_sa
#507 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
salik79 wrote:Posto nadjoh za shodno - citirao bih samog sebe s povezane teme:
Neku noc nam vrli ministar na TV-u objasnjava kako je Sarajevo do sada imalo najjeftinije grijanje od (skoro) svih gradova u BiH. Medju nabrojanim gradovima je nonsalantno naveo i Tuzlu. Mozda bih to i "popusio" da nisam "rodjeni Tuzlak" i da mi roditelji ne zive u Tuzli. Situacija je sljedeca - moji roditelji za zagrijavanje stana od 120 m2 placaju 164 KM mjesecno (ako mjesec ima 31 dan), a ja za svoj stan (grijna povrsina na racunu 57m2) placam 160 KM mjesecno (razgodjeno na cijelu godinu po 80 KM mjesecno, bez obzira na broj dana u mjesecu). Sljedeca stvar - u Tuzli, u zakonom propisanoj sezoni grijanja, svaki dan se vrsi zagrijavanje stanova i to 24h/dan, uz smanjeni intenzitet grijanja (00h-05h) u vecernjim satima. Grijanje se naplacuje po danu, i u slucaju da u nekom danu izostane isporuka toplotne energije (kvar i sl), pa makar i na pola sata, taj dan se ne naplacuje.
Rezime: Ja svojih 160 KM mjesecno moram platiti, grijalo - ne grijalo, u toku sezone me griju nekih 4 mjeseca (racunajuci da se grijanje iskljucuje od 22 do 06, to je nekih 53 dana u toku 180 dana u kojim me ne griju, ne racunajuci malo suncanije dane u kojima i preko dana iskljucuju grijanje). Sada nam nas dragi ministar najavljuje i dodatno poskupljenje. U redu i to, ali zasto nam (uz sve navedeno) jos i inteligenciju vrijedja?!
Nikada nisam sumnjao u nadrealiste i njihovu mogucnost proricanja buducnosti.
- vješalica
#508 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
ev izgleda da su ukljucili,novi grad,mlaki su radijatori.... 
-
FrozenCastle
#509 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Kad neće Toplane da griju, hoće Bog.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/stizu-na ... /131007030
Već je smog krenuo u gradu, fuj brate.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/stizu-na ... /131007030
Već je smog krenuo u gradu, fuj brate.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#510 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
ma nek se samo ovi vlastodjabaHljebarošHi zdogovore kolko treba diĆi procenat vode, grijanja, struje itd itd a ako ko nije zadovoljan onda u sedam braĆe dat sadaku i Ćekat hoĆel ko prvi prozborit...pada vlada....HaJA.
- Vasco da Gama
#511 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
zato sto vise nema para u budzetu da se pomazu propale javne firme. i zato sto ljudi sa centralnim grijanjem nikad nisu placali trzisnu cijenu nego su ih porezni obveznici finansirali. sad nestalo love i to ti je.
- ultima_palabra
#512 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Pa otpusti 30% nehljeba u Toplanama, Sarajevogasu i BH-gasu, a ostalima skreši 30% plate... i onda kalkuliši tržišnu cijenu. Kolika je god, neće mi biti mrsko da je platim.Vasco da Gama wrote:zato sto vise nema para u budzetu da se pomazu propale javne firme. i zato sto ljudi sa centralnim grijanjem nikad nisu placali trzisnu cijenu nego su ih porezni obveznici finansirali. sad nestalo love i to ti je.
- Better Man
#513 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Glede BH - gada, ako koga tu treba otpustiti onda je to ne pismeni direktor postavljen od strane Lagumdžije i Nikđića da uništi isti. Otkako je on zasjeo u direktorsku fotelju, tako je krenuo da se topi kapital firme. Šta reči za čovk+jeka sa kupljenom diplom nekog fakulteta u Kiseljaku ili nekom drugom divljem fakultetu.ultima_palabra wrote:Pa otpusti 30% nehljeba u Toplanama, Sarajevogasu i BH-gasu, a ostalima skreši 30% plate... i onda kalkuliši tržišnu cijenu. Kolika je god, neće mi biti mrsko da je platim.Vasco da Gama wrote:zato sto vise nema para u budzetu da se pomazu propale javne firme. i zato sto ljudi sa centralnim grijanjem nikad nisu placali trzisnu cijenu nego su ih porezni obveznici finansirali. sad nestalo love i to ti je.
-
neki
#514 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Nije da se ne slazem s tobom, ali nisam mogao a da ne primjetim boldiranoBetter Man wrote: Glede BH - gada, ako koga tu treba otpustiti onda je to ne pismeni direktor postavljen od strane Lagumdžije i Nikđića da uništi isti. Otkako je on zasjeo u direktorsku fotelju, tako je krenuo da se topi kapital firme. Šta reči za čovk+jeka sa kupljenom diplom nekog fakulteta u Kiseljaku ili nekom drugom divljem fakultetu.
-
quarterback
- Pasiflora
#516 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
@better man
(bez obzira na slovne i gramaticke greske
)
- i_ja_na_forumu
#517 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
kod mene jos uvijek ne griju :S
- Cholina_Lokica
#518 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Ista stvar, nema veze sto je grijna sezona i to sto je vani toplo a u stanu ledarai_ja_na_forumu wrote:kod mene jos uvijek ne griju :S
- ultima_palabra
#519 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Griju pomalo ujutru... mada nema ni potrebe jer je u 7 sati bilo 17 stepeni.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#520 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
U Tuzli gore radijatori od 05.10.
Jer kad ne rade onda i ne placas... Simple as that...
- kunja
#521 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Ima potrebe kad si cijeli dan u kući, a još imaš malo dijete. Ne znam koliko je vani, ali je u kući hladno.ultima_palabra wrote:Griju pomalo ujutru... mada nema ni potrebe jer je u 7 sati bilo 17 stepeni.
- moa
#522 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
pa ti placaj grijanje...
-
quarterback
#523 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
ja ne kontam fakat odakle obraz da poskupe, evo je skoro prosao mjesec dana od pocetka grijanja, nije ukupno grijano ni 7 dana jer nije bilo potrebe, pa racuna li iko tu zalihu nafte ili plina koju smo platili ali nije bilo potrebe da nam griju (ni malo ili malo) radi vise sile
- mayab
#524 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Vec se pisalo o tome, ljudi stuku nevidjene pare na tzv. komunalijade, čitaj orgijanje po moru uglavnom od nasih para, skupa sportska oprema se kupuje i daje "takmicarima" itd itd.
Plate vjerovatno nadprosjecne, sa svim ostalim pogodnostima i Bog zna sta jos...
Malo ce biti i ovo poskupljenje, jer kad se papci naviknu na dobro i skupo, onda kasnije traze samo jos bolje i skuplje!
Plate vjerovatno nadprosjecne, sa svim ostalim pogodnostima i Bog zna sta jos...
Malo ce biti i ovo poskupljenje, jer kad se papci naviknu na dobro i skupo, onda kasnije traze samo jos bolje i skuplje!
-
gidra
#525 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Vala upravo tako.mayab wrote:Vec se pisalo o tome, ljudi stuku nevidjene pare na tzv. komunalijade, čitaj orgijanje po moru uglavnom od nasih para, skupa sportska oprema se kupuje i daje "takmicarima" itd itd.
Nisam zaposlen u ovom niti drugom javom preduzeću ali ovo za komunalijadu je tačno
Igre se održavaju u Neumu i traju 4-5 dana.
Učestvujem, odnosno učestvovao par puta i sam na tom takmičenju za jedno javno preduzeću u malom fudbalu.
Sve plaćeno, plus prevoz, od opreme se dobije trenerka, dresovi i patike za loptu... I tako svake godine.