Zasto TE zene obicno ostaju same??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

teman_f

#1 Zasto TE zene obicno ostaju same??

Post by teman_f »

Neki muskarci bi ih nazvali inteligentnim i ambicioznim, a neki prepotentnim i komplikovanim, ovisno od toga koliki je njihov sopstveni ego, njihov intelekt ili bar sposobnost realnog rasudjivanja.
Neki bi ih nazvali zenstvenim, a neki nedokucivim - ovisno o njihovom poznavanju lijepog ili njihovom samopouzdanju (ukoliko ga uopste imaju).
Neki muskarci im se dive, a neki ih se boje, ovisno vjerovatno o bracnom stanju, jer samo ovi prvi su skontali sta imaju, a sta bi mozda trebali da imaju.
Neki bi ih (doduse manjina) nazvala jakim i samosvjesnim, a neki cudnim, glupim i probirljivim, ovisno od toga da li su sami ozenili ili usli u vezu iz ljubavi ili im je dosadio otkucaj "bioloskog sata", ili beskrajna naglabanja rodbine i komsiluka.
Elem, cinjenica je da gore opisane zene (kako god ih drugi vidjeli), ipak na kraju balade - ne naravno uvijek, ali uglavnom - ostaju same. Pitanje je, u cemu je stvarni problem?? Da li je mozda problem u tim zenama koje mozda imaju preveliko misljenje o sebi, ili je problem u muskarcima koji se mozda boje konkurencije u zivotu, pa bi radije da zavrse sa urednim domacicama, "lijepog" izgleda koje nista ne govore, ali uredno obavljaju sve kucne poslove.?? Ili je razlog nesto sasvim trece?? Sta vi mislite o tome??

Svjesna sam mogucnosti "niskih" odgovora i komentara, ali sam spremna uzeti taj riziko. :)
Zadig

Post by Zadig »

zanima me cisto odakle ti podakat da vecinom ostanu same na kraju?

Jel ih znas dosta ili si negdje procitala ili samo tako mislis?
nikita

Post by nikita »

Pa ostaju same jer nisu pronasle ono sto su trazile, ili nisu htjele da pristanu na lazno stvaranje slike okolini...

Nisu bile birane kao vecina, nego su birale... :D
RPM

Post by RPM »

nikita wrote:Pa ostaju same jer nisu pronasle ono sto su trazile, ili nisu htjele da pristanu na lazno stvaranje slike okolini...

naprotiv, birale su izmedju onih koji njih biraju, umjesto da one prve biraju svjesne svojih kvaliteta ... :D :D
teman_f

Post by teman_f »

Zadig wrote:zanima me cisto odakle ti podakat da vecinom ostanu same na kraju?

Pitanje bih razumjela da sam napisala da SVE ostaju same. Ovako....mogu se samo jezicki ispraviti, pa nepisati da, recimo, CESTO ostaju same - jel sad bolje?! E da li sam to negdje procitala ili samo pretpostavljam, ili poznajem nekog to isto nije neko pitanje - Uostalom, zasto mora biti ili ili...ne dolazis valjda do nekog zakljucka samo na osnovu jednog izvora?!
Taurus

Post by Taurus »

Prije svega moram ti priznati da si postavila pravo pitanje.

Misljenja sam da problem nije u takvim zenama, mislim na one ambiciozne, samosvjesne, uspjesne... Problem je u muskarcima. Nadam se da ova izjava nece izazvati gnjev muskog djela forumasa.
Kao argumente mogu samo navesti da su muskarci u odredjenoj mjeri ti koji uglavnom imaju problema sa svojim "muskim egom". Odavno sam shvatio da su muskarci postali mekani, neodlucni, strasljivi... Razloge mozemo traziti u masi stvari. Muskrac je nesiguran kada nema posao, nema novca, samim tim samopozdanje je na niskom nivou. Na njihovim licima nema osmejeha, sarmantih pogleda...U takvim situacijama cesto se nesnalaze dobro i pokusavaju pobjeci trazeci glupe izgovore. Gube osjecaj autoriteta, dominacije nad zenama. Muskarac je taj koji treba pokrivati troskove izlaska, biti uz sve to njezan i pazljiv, tolerantan.... Sto je naravno iskrivljena slika nametnuta tradicijom... Dobar dio krivice snose i djevojke same. Uvijek zele biti ono sto nisu, previse spletkare, mahalaju, svoje partnere cesto dozivljavaju kao osobe koje su tu da ih povrijede, da im nanesu neko zlo. U sustini, da rezimiram, taj problem se rjesava iskljucivo jednim normalnim, otvorenim odnosom od samog starta veze. Povjerenje, razumijevanje, tolerancija izmedju partnera je jedini nacin da veze uspjevaju. Samo na taj nacin zene nece ostajati same, kao ni muskarci. Ipak medalja ima dvije strane.
havetinja

Post by havetinja »

a sto samo zene, sta je s muskarcima? :oops:

inace, sto se zena tice...izgleda ...zauzetost poslom ne dopusta da na vrijeme nauce ..recimo razvijat pitu :(..a ko ce ih pametan.. :D ...takve ozenit :shock:
Zadig

Post by Zadig »

teman_f wrote:
Zadig wrote:zanima me cisto odakle ti podakat da vecinom ostanu same na kraju?

Pitanje bih razumjela da sam napisala da SVE ostaju same. Ovako....mogu se samo jezicki ispraviti, pa nepisati da, recimo, CESTO ostaju same - jel sad bolje?! E da li sam to negdje procitala ili samo pretpostavljam, ili poznajem nekog to isto nije neko pitanje - Uostalom, zasto mora biti ili ili...ne dolazis valjda do nekog zakljucka samo na osnovu jednog izvora?!
Ne ne dolazim normalno, milsio da ako slucajno imas neki podatak da ga siknes odje (u slucaju da si zaboravila ili slicno), posto mislim da se to razlikuje od sredine to sredine, tj kulture.

Vecina zena koje sam ja upoznao a koje imaju bomba karijeru su same i bez djece, i obicno ne bas preljepe. :-?
Ima jako pametnih zena kojima fizicka ljepota bas i nije jaca strana, i onda se afirmisu na drugom polju. Ako postanu jako uspjesne i nema se svejedno vremena za porodicu a pogotovo dijecu jer bi to podrazumjevalo odsustvo od posla. Onda vrlo tesko nadju muskarca koji ce
a) trpiti da mu je zena uspjesnia od njega bar duplo
b) koji ce biti sa njom
a razumjeti i saglasiti se sa njenom nemogucnosti da ima djecu (jer to je njen izbor+ karijera vs potomak)
c) koji ce imati slobodnog vremena samo onda kada njen poslovni kalendar dozvoljava da mogu da provedu vrijeme zajedno

Cini mi se da su take zene obicno jako samostalne i da im u 90% slucajeva ne treba suprug kao stozer oslanjanja, vec tu i tamo neki ljubavnik ili prijateljica.

Znaci, ostaju same jer mogu samostalno da prezive i emotivno funkcionisu , i jer nije lako naci muskaraca koji ce ispuniti a) b) c).

Znaci da je i do nje i do muskaraca.

Mada meni nebi nista falilo da mi zena razvaljuje karijeru da zaradjuje dovoljno da ja nemoram nista raditi. Nista mi ne bi falilo, a siguran sam da bi se moglo naci dosta takvih muskaraca, samo ih one nemaju vremena traziti. :D

Ljepota, zena radi, ja slobodan citav dan, posvecujem se sebi, posto volim slikat ne bi mi bilo nikada dosadno, samo bih to svejedno mogao i raditi, dodje zena, skuham veceru, malo spika, malo sex (ako je ne boli glava jel) i tako sve do sljedeceg ljetovanja ili skijanja
:-)
Lisac

Post by Lisac »

jako interesantne opservacije. ali ne treba biti iskljuchiv. ne ostaju samo inteligentne, obrazovane, duhovite i uspjeshne zhene same. no istina je da se to njima mozhda cheshce deshava nego drugima.

pokushash li uopceno analizirati zhivotni put jedne 'prosjechne' i jedne 'natprosjechne' zhene, vidjela bi da u vecini sluchajeva 'prosjechne' prilagodjavaju svoja zhivotna ochekivanjima 'standardima' okruzhenja (prosjek dakle) dok se 'natprosjechne' vode svojim individualnim ciljevima i potrebama. prvima je mozhda lakshe naci partnere jer pristaju na vec unaprijed odredjena pravila i 'norme' kao shto to radi i vecina mushkaraca. i upravo je Vecina kljucna rijech. vecina je prosjek.

ti si na dobrom tragu, kada razloge trazhish u prevelikim ili premalim ochekivanjima zhena i mushkaraca. no izbirljivost nije exclusivitet koji ovisi o spolu, vishe o zhivotnom dobu. zhene koje ti opisujesh obichno nisu djevojchice od svojih 24 vec formirane i izgradjene lichnosti. takvim osobama je bez obzira radilo se o mushkarcima ili zhenama puno tezhe naci partnera za zhivot jer su u principu puno manje spremni na kompromise i ne zadovoljavaju se prosjekom.
teman_f

Post by teman_f »

Taurus wrote:Prije svega moram ti priznati da si postavila pravo pitanje.

Misljenja sam da problem nije u takvim zenama, mislim na one ambiciozne, samosvjesne, uspjesne... Problem je u muskarcima. Nadam se da ova izjava nece izazvati gnjev muskog djela forumasa.
Kao argumente mogu samo navesti da su muskarci u odredjenoj mjeri ti koji uglavnom imaju problema sa svojim "muskim egom". Odavno sam shvatio da su muskarci postali mekani, neodlucni, strasljivi... Razloge mozemo traziti u masi stvari. Muskrac je nesiguran kada nema posao, nema novca, samim tim samopozdanje je na niskom nivou. Na njihovim licima nema osmejeha, sarmantih pogleda...U takvim situacijama cesto se nesnalaze dobro i pokusavaju pobjeci trazeci glupe izgovore. Gube osjecaj autoriteta, dominacije nad zenama. Muskarac je taj koji treba pokrivati troskove izlaska, biti uz sve to njezan i pazljiv, tolerantan.... Sto je naravno iskrivljena slika nametnuta tradicijom... Dobar dio krivice snose i djevojke same. Uvijek zele biti ono sto nisu, previse spletkare, mahalaju, svoje partnere cesto dozivljavaju kao osobe koje su tu da ih povrijede, da im nanesu neko zlo. U sustini, da rezimiram, taj problem se rjesava iskljucivo jednim normalnim, otvorenim odnosom od samog starta veze. Povjerenje, razumijevanje, tolerancija izmedju partnera je jedini nacin da veze uspjevaju. Samo na taj nacin zene nece ostajati same, kao ni muskarci. Ipak medalja ima dvije strane.
Mada nisam ocekivala, ipak mi je drago da sam dobila konstruktivan odgovor.
Da...u pravu si, razloga ima milion. Najbanalniji i najgorije je upravo taj sa ocekivanjima - bilo da se radi o nama samim ili ocekivanjima i tradicijama drugih. Doista je nestalo sarma i spontanosti kod ljudi - svi nose neku racunicu, neki "karton" na kojima pisu pluseve i minuse...zasto srcem, kad je "isplatnije" razumom?! I te neke tradicije....ta neka stoga granica sta treba muskarac a sta treba zena - u kojem vijeku se zivi?
Smijesno, ponekad se "gusimo" u nekim stvarima, a sve sto je potrebno je biti iskren, otvoren i spontan da bi se neke stvari derasticno promijenile.
A sto se tice iskrenosti, povjerenja i postovanja u vezi, to je sad neki drugi korak, neka sasvim druga prica...ali da bez te tri komponente + empatije nijedna veza ne moze opstati.
havetinja

Post by havetinja »

Lisac wrote: no izbirljivost nije exclusivitet koji ovisi o spolu, vishe o zhivotnom dobu. zhene koje ti opisujesh obichno nisu djevojchice od svojih 24 vec formirane i izgradjene lichnosti. takvim osobama je bez obzira radilo se o mushkarcima ili zhenama puno tezhe naci partnera za zhivot jer su u principu puno manje spremni na kompromise i ne zadovoljavaju se prosjekom.
hebote...ovaj lisac nekad me fakat ucini ponosnim. :D

da prisabanim i ja nesto.

inteligencija..oliti razum -nije biti vrhunski u svom poslu na konto privatnog zivota (niti obrnuto). umijece je kako pomiriti to dvoje- a da se osjecas zadovoljnim...i sretnim.
:wink:
rei

#12 Re: Zasto TE zene obicno ostaju same??

Post by rei »

teman_f wrote:Neki muskarci bi ih nazvali inteligentnim i ambicioznim, a neki prepotentnim i komplikovanim, ovisno od toga koliki je njihov sopstveni ego, njihov intelekt ili bar sposobnost realnog rasudjivanja.
Neki bi ih nazvali zenstvenim, a neki nedokucivim - ovisno o njihovom poznavanju lijepog ili njihovom samopouzdanju (ukoliko ga uopste imaju).
Neki muskarci im se dive, a neki ih se boje, ovisno vjerovatno o bracnom stanju, jer samo ovi prvi su skontali sta imaju, a sta bi mozda trebali da imaju.
Neki bi ih (doduse manjina) nazvala jakim i samosvjesnim, a neki cudnim, glupim i probirljivim, ovisno od toga da li su sami ozenili ili usli u vezu iz ljubavi ili im je dosadio otkucaj "bioloskog sata", ili beskrajna naglabanja rodbine i komsiluka.
Elem, cinjenica je da gore opisane zene (kako god ih drugi vidjeli), ipak na kraju balade - ne naravno uvijek, ali uglavnom - ostaju same. Pitanje je, u cemu je stvarni problem?? Da li je mozda problem u tim zenama koje mozda imaju preveliko misljenje o sebi, ili je problem u muskarcima koji se mozda boje konkurencije u zivotu, pa bi radije da zavrse sa urednim domacicama, "lijepog" izgleda koje nista ne govore, ali uredno obavljaju sve kucne poslove.?? Ili je razlog nesto sasvim trece?? Sta vi mislite o tome??

Svjesna sam mogucnosti "niskih" odgovora i komentara, ali sam spremna uzeti taj riziko. :)

ima milion razlog , kao i kod osoba koje nisu tako "neobicne", ali mislim
da je odgovor uglavnom jer ne znaju ni same sta hoce...
Lisac

Post by Lisac »

havetinja wrote:... da prisabanim i ja nesto.
inteligencija..oliti razum -nije biti vrhunski u svom poslu na konto privatnog zivota (niti obrnuto). umijece je kako pomiriti to dvoje- a da se osjecas zadovoljnim...i sretnim :wink:
pokushah sebe objasniti zapadnom (germanskom) mentalitetu. rekoh; ne zhivim da bih radio ono shto hocu, radim da bih zhivio ono shto hocu.
neuspjeshan pokushaj :D

pa havetinjo smatrash li se vec 'umjetnikom' ili josh uvijek trazhish svoj 'izraz' :D
teman_f

Post by teman_f »

Nisam ja "Lisac" iskljuciva, naravno da ne ostaju samo takve osobe same...ali kao sto si napisao u nastavku - cinjenica da ih je vise jer se ostali prilagodjavaju vecini i ocekivanjima mase. Moguce da si u pravu i to sto si spomenuo godine, emocionalnu inteligenciju, kao osnovne razloge...hm...zato je tema tu, da bi se "osvjetlila".
havetinja

Post by havetinja »

umjetnik svakako nisam...

staticari bi to mozda nazvali...stanjem labilne ravnoteze :D...
teman_f

#16 Re: Zasto TE zene obicno ostaju same??

Post by teman_f »

rei wrote:
teman_f wrote:

ima milion razlog , kao i kod osoba koje nisu tako "neobicne", ali mislim
da je odgovor uglavnom jer ne znaju ni same sta hoce...
Ma nee...naravno, svaka osoba je individua za sebe i ima svoje razloge - ali za inteligentne (nazovimo ih tako) i ambiciozne zene, nije taj djeciji razlog da ne znaju sta zele - suvise su i emocionalno i razumno samosvjesne da bi se uopste posumnjalo u to....
havetinja

#17 Re: Zasto TE zene obicno ostaju same??

Post by havetinja »

teman_f wrote: Ma nee...naravno, svaka osoba je individua za sebe i ima svoje razloge - ali za inteligentne (nazovimo ih tako) i ambiciozne zene, nije taj djeciji razlog da ne znaju sta zele - suvise su i emocionalno i razumno samosvjesne da bi se uopste posumnjalo u to....
pokusah objasniti zasto su te zene ...ipak nesto manje inteligentne..nego sto se smatraju... :oops:

neuspjesno :D
Stari

Post by Stari »

lisac:
si na dobrom tragu, kada razloge trazhish u prevelikim ili premalim ochekivanjima zhena i mushkaraca. no izbirljivost nije exclusivitet koji ovisi o spolu, vishe o zhivotnom dobu. zhene koje ti opisujesh obichno nisu djevojchice od svojih 24 vec formirane i izgradjene lichnosti. takvim osobama je bez obzira radilo se o mushkarcima ili zhenama puno tezhe naci partnera za zhivot jer su u principu puno manje spremni na kompromise i ne zadovoljavaju se prosjekom.
Nije losa platforma ....nalazam doduse jednu manju mogucnost dopune...Naime otezavajuca okolnost u pronalsku partnera jeste to da su samci stariji od 24 izbirljiviji (neovisno o spolu) ....ali matematicke objektivnosti radi, ne bi trebalo preskociti ni tu otezavajucu sitnicu ....da su se u medjuvremnu mnogi eventualni partneri :D zauzeli :D (tako da su sad zauzeti)...sto matematickom tacnoscu dodatno umanjuje mogucnost izbora i trajnog rijesavsanja tog goruceg problema. Dakle nije samo izbirljivost....nego i oskudica povoljnih prilika koja se samo povecava sa vemenom.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Stari wrote:lisac:
si na dobrom tragu, kada razloge trazhish u prevelikim ili premalim ochekivanjima zhena i mushkaraca. no izbirljivost nije exclusivitet koji ovisi o spolu, vishe o zhivotnom dobu. zhene koje ti opisujesh obichno nisu djevojchice od svojih 24 vec formirane i izgradjene lichnosti. takvim osobama je bez obzira radilo se o mushkarcima ili zhenama puno tezhe naci partnera za zhivot jer su u principu puno manje spremni na kompromise i ne zadovoljavaju se prosjekom.
Nije losa platforma ....nalazam doduse jednu manju mogucnost dopune...Naime otezavajuca okolnost u pronalsku partnera jeste to da su samci stariji od 24 izbirljiviji (neovisno o spolu) ....ali matematicke objektivnosti radi, ne bi trebalo preskociti ni tu otezavajucu sitnicu ....da su se u medjuvremnu mnogi eventualni partneri :D zauzeli :D (tako da su sad zauzeti)...sto matematickom tacnoscu dodatno umanjuje mogucnost izbora i trajnog rijesavsanja tog goruceg problema. Dakle nije samo izbirljivost....nego i oskudica povoljnih prilika koja se samo povecava sa vemenom.

O tvojoj "otezavajucoj sitnici" - Marfijev zakon o ljubavi - najbolji/najbolje su uvijek zauzeti... Pa onda valja podvit rep i izabrat - ili ostati sam(a), ili izabrati nekog bezze... Nekim zenama odgovara da ostanu same, a nekim da izaberu nekog bezveze, samo da komsiluk ne prica, mahala...
teman_f

Post by teman_f »

O tvojoj "otezavajucoj sitnici" - Marfijev zakon o ljubavi - najbolji/najbolje su uvijek zauzeti... Pa onda valja podvit rep i izabrat - ili ostati sam(a), ili izabrati nekog bezze... Nekim zenama odgovara da ostanu same, a nekim da izaberu nekog bezveze, samo da komsiluk ne prica, mahala...[/quote]

Znaci, treba da se slozimo sa Marfijev-im zakonom o ljubavi?!
Znaci li to da definitivno imamo samo ta dva izbora - ili da ostanemo sami, ili da se partner izabere tako slucajno, kako bi se mahali "zatvorili vrata"?? I sta sad da izaberes: ako izaberes da ostanes sam, neminovno ti je da se najveci dio zivota ipak osjecas prilicno usamljenim, jer si je.. ga sam. Ili pak da se ozenis/udas iz potrebe da ne budes sam i da "otkacis" ocekivanja bliznjih, pod tim rizikom da ces biti nesretan ili polovicno sretan cijeli svoj zivot>???
Hm....alaa je izbor! :-)
Lisac

#21 Re: Zasto TE zene obicno ostaju same??

Post by Lisac »

teman_f wrote:... nije taj djeciji razlog da ne znaju sta zele - suvise su i emocionalno i razumno samosvjesne da bi se uopste posumnjalo u to....

mozhda i jeste problem u ovome 'suvishe'. emocionalno i razumno samosvjesne imaju nezgodnu naviku da u svojim projekcijama 'savrshene buducnosti' u glavi imaju gotovu sliku kako bi ta buducnost morala izgledati. problem je u tome shto za srecu treba samo okvir. i ukoliko ga oba partnera zajednichki ispune ta slika nikad nije ona koju sebi sami crtamo.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

teman_f wrote:O tvojoj "otezavajucoj sitnici" - Marfijev zakon o ljubavi - najbolji/najbolje su uvijek zauzeti... Pa onda valja podvit rep i izabrat - ili ostati sam(a), ili izabrati nekog bezze... Nekim zenama odgovara da ostanu same, a nekim da izaberu nekog bezveze, samo da komsiluk ne prica, mahala...
Znaci, treba da se slozimo sa Marfijev-im zakonom o ljubavi?!
Znaci li to da definitivno imamo samo ta dva izbora - ili da ostanemo sami, ili da se partner izabere tako slucajno, kako bi se mahali "zatvorili vrata"?? I sta sad da izaberes: ako izaberes da ostanes sam, neminovno ti je da se najveci dio zivota ipak osjecas prilicno usamljenim, jer si je.. ga sam. Ili pak da se ozenis/udas iz potrebe da ne budes sam i da "otkacis" ocekivanja bliznjih, pod tim rizikom da ces biti nesretan ili polovicno sretan cijeli svoj zivot>???
Hm....alaa je izbor! :-)[/quote]

:D

Ma jok ba, ima tu i faktor srece iliti nafake...
teman_f

#23 Re: Zasto TE zene obicno ostaju same??

Post by teman_f »

Lisac wrote:
teman_f wrote:... nije taj djeciji razlog da ne znaju sta zele - suvise su i emocionalno i razumno samosvjesne da bi se uopste posumnjalo u to....

mozhda i jeste problem u ovome 'suvishe'. emocionalno i razumno samosvjesne imaju nezgodnu naviku da u svojim projekcijama 'savrshene buducnosti' u glavi imaju gotovu sliku kako bi ta buducnost morala izgledati. problem je u tome shto za srecu treba samo okvir. i ukoliko ga oba partnera zajednichki ispune ta slika nikad nije ona koju sebi sami crtamo.
Naravno da slika ne moze da bude nikad onako kako je mi mozda u svojoj glavi projeciramo. Ali, pazi - biti emocionalno samosvjestan, znati sta zelis, nije jednako sa tim da sve mora biti onako kako si ti u svojoj glavi zamislio. Naprotiv, ako si emotivno zreo i ako si u emocionalnom balansu, onda si spreman na kompromis, otvorenost, iskrenost...a kada to sve imas i jos tu neku "hemiju" o koj svi baljezgamo, onda ne vidim razloga zasto bi taj okvir bilo toliko tesko popuniti, pa cak i ako bi se slika s vremena na vrijeme morala promijeniti.
digger

Post by digger »

Taurus wrote:Misljenja sam da problem nije u takvim zenama, mislim na one ambiciozne, samosvjesne, uspjesne... Problem je u muskarcima. Nadam se da ova izjava nece izazvati gnjev muskog djela forumasa.
Sve to moze da je prihvatljivo i tacno. Prema tome, koliko komentara, toliko i vrijednih odgovora.

Neko dobro primjeti: mnogi muskarci ne vole snazne zene sa puno samopovjerenja. Ako su jos i ambiciozne, onda je to definitivna "prijetnja" muskarcu ukoliko i on nije slican i "driven" na isti nacin. Sve u svemu, za isto postoji masa razloga koji se uglavnom temelje pocevsi od uzdizanja od malih nogu.

Evo jedan primjer. Ja sam sa zabavljao u Sarajevu prije 40 godina !wow!) sa stvarno lijepom i "stasitom" djevojkom koja je imala svoje planove oko studija, zivota i braka, i u koje ja nekako nisam mogao da se potpuno uklopim. Otisli smo svako svojim putem: ja se ozenio, ona imala druge, ali se nikada nije udala. Ima novca, divno namjesten stan, i nema djecu.

Zadnji put kada smo se nasli imala je 60, i fizicki skoro da se nije ni promjenila od mladosti. I u jednom momentu, priznade da joj je najveca zelja da nadje nekoga da sa njim zivi.

U mojoj maloj analizi njenog ponasanja i zivota shvatio sam da je njena licna ambicija bila njen prvi problem. Zatim, promatrao sam je u drustvu sa muskarcima gdje je kao zeljela da bude jedna od njih (sto muskarci mozda vole u kafani) ali se muski obicno ne zene sa "rajom." I na kraju, njen zivot sa drugima koji su odlucili da je ne izvedu pred maticara je pomalo zidao zidove nesigurnosti oko nje. Vidljivo je da je ona danas zbog proslosti emotivno nepristrupacna i zatvorena, obzirom da se vjerovatno boji da ponovo bude "odbijena" tj. povrijedjena.

A posto je Sarajevo ipak mali grad gdje starosjedeoci znaju jedni druge, ima tu i onog da joj je mozda "prisivena" odredjena stigma, tako da je i oni koji bi mogli biti dobri partneri, vjerovatno vise ne promatraju kao mogucnost.
Prince

Post by Prince »

nikita wrote:Pa ostaju same jer nisu pronasle ono sto su trazile, ili nisu htjele da pristanu na lazno stvaranje slike okolini...

:D Još kad se prepoznaju u temi, to je vrhunac.
Post Reply