zasto?
-
rehaktor
#1 zasto?
citam teme na religiji... ne kontam zasto se na ovom podforumu skuplja toliko ljudi koji stalno govore da ne vjeruju u boga, ne priznaju religije... dodju i zachatavaju (ili sto bi rekla jedna od manje pismenih gore spomenutih "zachitavaju") teme na nacin koji je uvrjedljiv vjernicima... psuju, daju lascivne komentare,...
ne razumijem zasto to pojedini rade, da li pokusavaju zgaditi forum vjernicima, da li zele, slicno narkomanima, alkoholicarima, pusacima, navuci vjernike da im se pridruze u takvim rabotama i na takav nacin "opravdali" svoje nedosatatke...
fakat, mene ne interesiraju video igrice i nikada necu otici na taj podforum i govoriti ljudima koji uzivaju u tome da je to budalastina, da je broj internet klubova prevelik i da bi bilo bolje da se otvore radna mjesta radnickoj klasi, ne idem tamo ni da pricam o bilo cemu drugome, jednostavno me ne interesira....
moze neko ko se osjeca "prozvanim"... bujrum, zasto ste na religiji?
ne razumijem zasto to pojedini rade, da li pokusavaju zgaditi forum vjernicima, da li zele, slicno narkomanima, alkoholicarima, pusacima, navuci vjernike da im se pridruze u takvim rabotama i na takav nacin "opravdali" svoje nedosatatke...
fakat, mene ne interesiraju video igrice i nikada necu otici na taj podforum i govoriti ljudima koji uzivaju u tome da je to budalastina, da je broj internet klubova prevelik i da bi bilo bolje da se otvore radna mjesta radnickoj klasi, ne idem tamo ni da pricam o bilo cemu drugome, jednostavno me ne interesira....
moze neko ko se osjeca "prozvanim"... bujrum, zasto ste na religiji?
- CiCiban
hAAa!1
ima tu jos nesto .. cak i zagonetnije
tema '' moralnost bez Boga'' bjese ( il' jos uvijek jest
) fantasticna prilika za cist misaoni experiment...
gdje je pred V__Raatima !!!!!!!!1 trebalo ostaviti svoJJa cijenjena sMMatraNJAa
:D .. stecena ili preuzeta ubjedjenja.. razne teorije te osTaLLe IGraaaCke skupa s pitanjem ''ima li Boga?''
medjutim...desilo ono najmanje ocekivano... medju Pvima, u experiment su uspjeli upetljati religiju ..upravo oni koji u opste nisu religiozni???'!1..ne mogavsi nikako bez nje vrsiti navigaciju kroz glavu
zatim dode reakcija
i national geographic
, te sretno padose i prve uvrede jel'
:D:D... tad su otkazale kocnice i nastade..
the RoYaLe WiTH cheese?, cini mi se

tema '' moralnost bez Boga'' bjese ( il' jos uvijek jest
gdje je pred V__Raatima !!!!!!!!1 trebalo ostaviti svoJJa cijenjena sMMatraNJAa
medjutim...desilo ono najmanje ocekivano... medju Pvima, u experiment su uspjeli upetljati religiju ..upravo oni koji u opste nisu religiozni???'!1..ne mogavsi nikako bez nje vrsiti navigaciju kroz glavu
the RoYaLe WiTH cheese?, cini mi se
Last edited by CiCiban on 15/09/2005 14:59, edited 1 time in total.
- danas
@cici:
bogati, sta ti duvas?

@reHaktor:
ne osjecam se previse prozvana, ali evo... na religiji se vecinom javljam na teme o ateizmu, zivotu bez boga, heretickim razmisljanjima... javljala sam se i na temu o zeni u islamu, jer valjda kao zensko na tu temu smijem da se javim... na teme koje se dotjecu svetih spisa i slicno, ne javljam se cesto, jer nemam sta reci niti me previse zanima (osim ako nemam neka konkretna pitanja). javim se da cestitam praznik. takodje, neke teme su postavljene na religiji mada sa njom nemaju previse veze (kao ova o poplavi u NO) i na njih se ponekad javim.
bogati, sta ti duvas?
@reHaktor:
ne osjecam se previse prozvana, ali evo... na religiji se vecinom javljam na teme o ateizmu, zivotu bez boga, heretickim razmisljanjima... javljala sam se i na temu o zeni u islamu, jer valjda kao zensko na tu temu smijem da se javim... na teme koje se dotjecu svetih spisa i slicno, ne javljam se cesto, jer nemam sta reci niti me previse zanima (osim ako nemam neka konkretna pitanja). javim se da cestitam praznik. takodje, neke teme su postavljene na religiji mada sa njom nemaju previse veze (kao ova o poplavi u NO) i na njih se ponekad javim.
-
rehaktor
samo da se razumijemo, ja ne mislim da ateisti, mnogobosci ili bilo ko drugi ne trebaju dolaziti na ovaj podforum, dapace...danas wrote:@cici:
bogati, sta ti duvas?![]()
![]()
@reHaktor:
ono sto zelim reci jeste da vjernicima religija nije hobi ili nesto cime se bave kada nemaju pametnijeg posla, pa tako vjernicima svaka uvreda upucena bogu, poslanicima, bozijim knjigama... pada kao licna uvreda, a cini mi se da pojedini na forumu to odlicno znaju i koriste takve stvari da "napakoste" vjernicima...
po mom misljenju pitanje je kucnog odgoja i nacina ophodjenja s ljudima uopce...
Last edited by rehaktor on 16/09/2005 14:54, edited 1 time in total.
-
bjacinjo
selam
ne znam u cemu je problem ako se i ateiste javljaju...ja mislim da je to DOBRO
znaci ovo sto pisemo VRIJEDI NECEMU...potice ih na razmisljanje...nesto(zapravo mnoge stvari) ih i bocne...pronadju se..reaguju i tako te stvari...
ja ne gubim nadu da ce neki momenat (tema..komentar) postaci barem jednog na razmisljanje i izvesti ga iz okvira materijalistickog rezonovanja(Njemacki filozof Kant je napisao knjigu u kojoj potvrdjuje da razum nije u stanju donositi sud,osim u svijetu materije) a mnogi od njih uzimaju sebi za pravo da donose sud o onome(govoreci da ne postoji) sto svojim razumom ne mogu dokuciti kao sto je npr Allah dz.s.,dusa...itd
cim se interesiraju DOBRO JE(osjecaju POTREBU)..pokusavaju taj dio sebe potisnuti a u biti su nemocni pred sobom i dolaze ovamo..nekima je ovaj podforum samo nacin da isprazne svoju frustraciju(sto nisu u stanju da zadovolje tu duhovnu potrebu) a neki traze jos,zanimaju se..jer da zaobilaze ovu temu vec bi bilo zabrinjavajuce stanje
kao sto "danas" kaze..za njih su najzanimljivije teme o ateizmu a sto?
nije tesko skontati
znaci ovo sto pisemo VRIJEDI NECEMU...potice ih na razmisljanje...nesto(zapravo mnoge stvari) ih i bocne...pronadju se..reaguju i tako te stvari...
ja ne gubim nadu da ce neki momenat (tema..komentar) postaci barem jednog na razmisljanje i izvesti ga iz okvira materijalistickog rezonovanja(Njemacki filozof Kant je napisao knjigu u kojoj potvrdjuje da razum nije u stanju donositi sud,osim u svijetu materije) a mnogi od njih uzimaju sebi za pravo da donose sud o onome(govoreci da ne postoji) sto svojim razumom ne mogu dokuciti kao sto je npr Allah dz.s.,dusa...itd
cim se interesiraju DOBRO JE(osjecaju POTREBU)..pokusavaju taj dio sebe potisnuti a u biti su nemocni pred sobom i dolaze ovamo..nekima je ovaj podforum samo nacin da isprazne svoju frustraciju(sto nisu u stanju da zadovolje tu duhovnu potrebu) a neki traze jos,zanimaju se..jer da zaobilaze ovu temu vec bi bilo zabrinjavajuce stanje
kao sto "danas" kaze..za njih su najzanimljivije teme o ateizmu a sto?
nije tesko skontati
- stella_k
Mislim da si potpuno u pravu bjacinjo, i ja sam radosna uvijek kada vidim da je mnogo ljudi na Religiji.bjacinjo wrote:selam
cim se interesiraju DOBRO JE(osjecaju POTREBU)..pokusavaju taj dio sebe potisnuti a u biti su nemocni pred sobom i dolaze ovamo..nekima je ovaj podforum samo nacin da isprazne svoju frustraciju(sto nisu u stanju da zadovolje tu duhovnu potrebu) a neki traze jos,zanimaju se..jer da zaobilaze ovu temu vec bi bilo zabrinjavajuce stanje![]()
Svaki covjek ima neotudjivo pravo da trazi, a nacin traganja je njegova vlastita odluka.
-
rei
rehaktor wrote:samo da se razumijemo, ja ne mislim da ateisti, mnogobosci ili bilo ko drugi ne trebaju dolaziti na ovaj podforum, dapace...danas wrote:@cici:
bogati, sta ti duvas?![]()
![]()
@reHaktor:
ono sto zelim reci jeste da vjernicima religija nije hobi ili nesto cime se bave kada nemaju pametnijeg posla, pa tako vjernicima svaka uvreda upucena bogu, poslanicima, bozijim knjigama... pada kao licna uvreda, a cini mi se da pojedini na forumu to odlicno znaju i koriste takve stvari da "napakoste" vjernicima...
po mom misljenju pitanje je kucnog odgoja i nacina ophodjenja s ljudima uopce...
kao sto kaze bjacinjo potaci ce ga na razmisljanje,ali ako se propustilo
u odgoju koje se nosi iz kuce, onda tesko da moze ista pomoci
bar kod ophodjenja s ljudima....
-
hananah
pa i ja sam bjancicita pronasla ISTINU, pa mi sad nije jasno ti rece da cemo mozda biti "sestre po vjeri" pa opet kontam zasto mislis da je ISTINA to sto si ti pronasla a kad ja napisem svoju ISTINU ti kazes da nisi zainteresirana
Drugim rijecima, ti smatras da je samo tvoja ISTINA istina, i nisi spremna da postujes tudje ISTINE, nego ako ne moze po tvojoj ISTINI onda ne moze nikako 
- danas
hananah wrote:pa i ja sam bjancicita pronasla ISTINU, pa mi sad nije jasno ti rece da cemo mozda biti "sestre po vjeri" pa opet kontam zasto mislis da je ISTINA to sto si ti pronasla a kad ja napisem svoju ISTINU ti kazes da nisi zainteresiranaDrugim rijecima, ti smatras da je samo tvoja ISTINA istina, i nisi spremna da postujes tudje ISTINE, nego ako ne moze po tvojoj ISTINI onda ne moze nikako
sve su istine jednake, samo su neke jednakije...
-
haris303
Znate vi dobro što se vrtite po "Religiji" ...... mogu ja to vama i da objasnim ...doduše radije bih na
PM-u (bezbolnije bi bilo)... potpuno je isti razlog kao kada bih ja kao "ovjereni" vjernik visio na podforumu koji bi se zvao "Ateizam" i konstantno tražio šupljine, mane, itd.....
PM-u (bezbolnije bi bilo)... potpuno je isti razlog kao kada bih ja kao "ovjereni" vjernik visio na podforumu koji bi se zvao "Ateizam" i konstantno tražio šupljine, mane, itd.....