Zasto svijet suti? - moj odgovor

BAK-eV

#26 Re: Zasto svijet suti? - moj odgovor

Post by BAK-eV »

uglavnomja wrote:
BAK-eV wrote:Svijet suti, jer Bosnjaci sute.

Da se posvetilo ozbiljnije povratku, onda bi se moglo recimo izdati saopcenje za javnost grupe opstina istocne Bosne, Visegrad, Zvornika, Bratunac, Rogatica, Srebrenica ...

To su sve bile opstine sa 2/3 Bosnjaka i sad fino opstinska vijeca i gradonacelnici kazu:
Mi ne prihvatamo vanustavne odluke RS-a i u slucaju daljnjeg krsenja Daytonskog sporazuma objavljujemo referendum o izlasku iz ovog entiteta.

Pa bi onda vidjeli reakciju!

bosnjaka cca 2 miliona :D
zemlja jad i kokuzuk, oba entiteta
mentalitet suti i trpi, pasivni i letargicni, sitnosicardzijski egoizam ...
obrazovanje 0

birati 25 godina iste nesposbne lopove koji su zemlju crno zavili, da nema vode ili doktora i zavoja u bolnici - to moze samo specijalan intelekt :izet: ili je u pitanju kolektivni (ovosvjetski) mazohizam

i sad neko treba da razmislja o bosnjacima? 25 godina nakon rata, jos samo kmece ... kme kme ... niko da se pomakne da narodu bude bolje, vazno je ppljuvati po zeni sto se ateisticki sahranila :|
a srbi i hrvati su za sve krivi, upravljaju i ciom i efbijaem i kagebeom i msonima i ...

BAK-eV wrote:Svijet suti, jer Bosnjaci sute.

Da se posvetilo ozbiljnije povratku, onda bi se moglo recimo izdati saopcenje za javnost grupe opstina istocne Bosne, Visegrad, Zvornika, Bratunac, Rogatica, Srebrenica ...

To su sve bile opstine sa 2/3 Bosnjaka i sad fino opstinska vijeca i gradonacelnici kazu:
Mi ne prihvatamo vanustavne odluke RS-a i u slucaju daljnjeg krsenja Daytonskog sporazuma objavljujemo referendum o izlasku iz ovog entiteta.

Pa bi onda vidjeli reakciju!
a ovo crveno ne kontam, po obicaju poznati bosnjacki nacin izrazavanja i rjesavanja problema, neodredjeno, treba, da se, moglo bi ... fantasticne reccenice bez subjekta iili predji brigo na drugog, neka "nesto" ili neko rijesi probleme ...

dakle, ko se trebao ozbiljnije posvetiti povratku?
i prvo, ima li neko imanje koje nije vraceno predratnom vlasniku, necu namjeno da kazem povratniku, jer povratnik nije onaj koji je prodao zemlju ili mu sluzi kao vikendica?
petric trebao muniru za ruku pa je odvuci nazad?
ili se munira trebala sama vratiti pa dozvati ostale?
ili ih natjerati ucjenom - nema para ko se ne vrati?

(samo da su se vratili, ne bi sda vladala fildzanistanom sve ove godine)
itd

i sad da se neko izvana bavi bosnom, bosnjacima, dodikovim populistickim primitiviznom i sebijinim unistavanjem zdravstva?

dodik(sds, snsd) je bakirov-sda dzoker za dobijanje izbora decenijama , svake godine par ovakvih situacija - kakava voda, lijekovi, onkologija ... dodik lan'o, ohr suti ... pa sta trump radi :shock: ... i merkelica :? ... sve su to masonska posla :evil: ... samo ce nas sda spasiti 8)
Fali m, ozbiljinjijem povratku. To znaci odrzivi povratak prognanih na svoje u cilju vracnje predratne etnicke slike gradova. Pisem na smartphone pa mi se ne da razglabati. Mislim da je poenta jasna.

Nema Bosnjaka, nema se potencijala za reakciju na velikosrpske rekacije.

Na suprot toga imamo inicijativu za osnivanje srpskog kantona u Federaciji. Srbi su vecina u Drvaru, Grahovu, Glamocu i Petrovcu i mogu talasati.
De facto kontrolisu skoro 55% drzavnog teritorija.
mehoxy

#27 Re: Zasto svijet suti? - moj odgovor

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:30, edited 1 time in total.
tandmand

#28 Re: Zasto svijet suti? - moj odgovor

Post by tandmand »

Poslije referenduma, ankete ili kako već, te postrojavanja vojske pred Ivanićem, presuda Ustavnog suda koje ne jebe niko živ, usahlog Rubikona i sličnog, takve stvari prosto gube težinu. Prazna retorika, prazne deklaracije i odluke na papiru koje ne mogu nikoga ni na što natjerati. Sve dok nema stvarnih, funkcionalnih promjena u državi - mirno spavajmo. :zzzz: Sasvim drugačije bi bilo, kada bi recimo MUP RS zauzeo entitetske i državne granice, srpski predstavnici napustili institucije ali i tada, zašto bi neko iz MZ djelovao po apelu B. Izetbegovića? 20 godina Bošnjaci tj. njihovo vođstvo glume mačiće koji mogu dobro pojesti ali još nisu naučili loviti, samostalno djelovati u situacijama koje znače - opstanak.
Post Reply