Zašto svi pljuju Vlahe?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Cherry-Cherry

#26 Re: Zašto svi pljuju Vlahe?

Post by Cherry-Cherry »

A ja bila ubjeđena da su Vlasi neka kombinacija Slavena i Rumuna tamo negdje u istočnoj Srbiji.
dr_Evil

#27 Re: Zašto svi pljuju Vlahe?

Post by dr_Evil »

stubrijez wrote: 30/12/2020 11:40
Pelagic i Hadzijahic...
...ma procito sam ja to sve, skidas fragmentarne stvari sa weba razmeces se umijecem browsanja, lijepis slike po tredu bzvz nikog ne interesuju, to ti je ko kad bi neko za 50 godina postavljo screenshotove sa klixa. Ako imas sta za reci, napisi. Fulo si temu, nesto podastires bez potrebe..? A ovo za bosnjake ti je smijesno smanji ta slova da ti se svijet ne smije... Lijecis ovde neke svoje komplekse mozda je i tebe stra' da nisi vla'..???? :skoljka:
Iskreno ni meni nije jasno sta je pisac htio da kaze sa ovim Bosnjaci i Muslimani 1952. Veliko M je doslo sedamdesetih, Bosnjaci se koristilo kroz historiju od kraljeva pa od Austrije, pa i za vrijeme Osmanlija, jel ono Rizvanbegovic kad se pokajao rekao "Ne moze se Bosnom upravljat bez Bosnjaka", ali u ovoj knjizi nema smisla nikakvog. Mozda je do mene.
dr_Evil

#28 Re: Zašto svi pljuju Vlahe?

Post by dr_Evil »

Cherry-Cherry wrote: 30/12/2020 11:52 A ja bila ubjeđena da su Vlasi neka kombinacija Slavena i Rumuna tamo negdje u istočnoj Srbiji.
A, nee, svukuda ih je bilo i nadam se da ih ima. Samo sto ovde se ide malo u nacizam. Ljudi dolazili, i odlazili, kretalo se stanovnistvo kao sto i sada se krece.
stubrijez

#29 Re: Zašto svi pljuju Vlahe?

Post by stubrijez »

...jos jedan moj dozivljaj gdje se pomenulo vlaha ili vlahe u pogrdnom kontekstu. Bio sam srednjoskolac, cekam sestru na autobuskoj 1991. situacija napeta ko treger u HR vec gori. Nailazi bus riječke tablice neki izvanredni prevoz, izlaze dvojica da zapale cigaru stoje pored mene, ja sam sam pa onako lezerno razabirem sta ova dvojica procaju... u jednom trenutku kroz njihov razovor jedan ce: "Vidi Tito?" Ugledo unutra u stanici marshala na zidu. Ovaj drugi ce onako ni ne gledajuci veli: "Ma nisu ovi cincari to jos poskidali".
asurbanipal

#30 Re: Zašto svi pljuju Vlahe?

Post by asurbanipal »

dr_Evil wrote: 30/12/2020 11:53
stubrijez wrote: 30/12/2020 11:40
Pelagic i Hadzijahic...
...ma procito sam ja to sve, skidas fragmentarne stvari sa weba razmeces se umijecem browsanja, lijepis slike po tredu bzvz nikog ne interesuju, to ti je ko kad bi neko za 50 godina postavljo screenshotove sa klixa. Ako imas sta za reci, napisi. Fulo si temu, nesto podastires bez potrebe..? A ovo za bosnjake ti je smijesno smanji ta slova da ti se svijet ne smije... Lijecis ovde neke svoje komplekse mozda je i tebe stra' da nisi vla'..???? :skoljka:
Iskreno ni meni nije jasno sta je pisac htio da kaze sa ovim Bosnjaci i Muslimani 1952. Veliko M je doslo sedamdesetih, Bosnjaci se koristilo kroz historiju od kraljeva pa od Austrije, pa i za vrijeme Osmanlija, jel ono Rizvanbegovic kad se pokajao rekao "Ne moze se Bosnom upravljat bez Bosnjaka", ali u ovoj knjizi nema smisla nikakvog. Mozda je do mene.

Ima tema o Vlasima na pdf historija, i sam sam o tome pisao.

srbi-i-vlasi-t51136.html

A ovaj što ljepi škrabotine od ustaše Mužića, garant ima neke komplekse ili ga je strah da nije vlaškog porijekla.
stubrijez

#31 Re: Zašto svi pljuju Vlahe?

Post by stubrijez »

jah jah tako je
dr_Evil

#32 Re: Zašto svi pljuju Vlahe?

Post by dr_Evil »

Lik mi sve vise pada u ocima, citira ustase, i to jos pogresne navode od tih ustasa, pokusava da nam proda muda pod bubrege kako je eto Jugoslavija bila prosjacka zemlja, a danas BiH jaca od Njemacke, i neovisnija od Amerike.

Spreman za ignore liste, podsjeca me na jos jednog kolegu forumasa sta je govorio svima da su cetnici ako se ne slze sa njegovim pro-SDA stavovima i velicanjem namjenske industrije Lipe Nase
Post Reply