Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post Reply
dallton

#176 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by dallton »

dallton wrote:
MmeDeLafayette wrote:
kiky wrote:za crnu goru nema problema ...
makedonija nema ni ime definisano, a ekonomska i politička situacija je nategnuta ko struna ... odnosi između albanaca i makedonaca su loši ...
srbija nema definisane granice i na granici sa kosovom srbija i nato se gledaju preko nišana ... al opet nije problem ...
doduše solana je naplatio svoje usluge koje, vjerujem, nisu jeftine al tu srbi nežale ( pripomogo je i dodo ) ....
bih je u takvoj situaciji kakvoj je ....
taman i sutra da nam ukinu vize nema se para ni za do harkanja ...
tako da se đaba sikiramo oko tih viza ... jebo eu ...
samo se nadajmo da če što više srba iz bih dobit te srbijanske pasoše ...
tebe je fkt opalila vrucina!! ako tebi nije bitno ukidanje viza, meni i drugima mnogima jeste, a ti samo sjedi i jedi kokice uz dnevnik jer ce se vize za BiH ukinuti ili u januaru ili u julu 2010 htio ti to i tebi slicni ili ne.
u januaru 2010 - jel opet hoces @tatjana da se kladis? :-D ajd bas da vidimo ko je bolje informiran
i
Postao/la dallton dana 16/07/2009 18:33

tatjanamster je napisao/la:

dallton je napisao/la: u januaru 2010 - jel opet hoces @tatjana da se kladis? :-D ajd bas da vidimo ko je bolje informiran

nađi ti srce kad se tatjana sa tobom kladila :thumbup:

prava djevojka, i neiskrene rijeci izrecene ozbiljnim tonom shvata ozbiljno :-D
januar 2010 = nema potrebe za opkladama, dobitak mi nije interesantan...
jos jedna zlatna kasika: u septembru poslanici iz pca ce prihvatiti i ono sto se od njih ne trazi, a onda za mjesec dana i izvrsiti, naravno uz bacanje magle narodu "ne damo trst, trst je nas" :mrgreen:
da citiram sebe od danas popodne - prisluskuje se ohr s jablana na lijevoj strani miljacke, pa ide uzivo prenos na sarajevo-x :-D
Ispunjavanje uslova za vize do oktobra
Datum: 16.07.2009 20:59
Autor: Mirza Čubro

SARAJEVO - Čelnici pet vladajućih stranaka usaglasili su se na jučerašnjem sastanku u Sarajevu da vlasti BiH najkasnije do oktobra ove godine moraju ispuniti sve uslove za liberalizaciju viznog režima. Nadaju se da bi Vijeće EU u tom slučaju moglo i BiH uvrstiti među zemlje čijim građanima od 1. januara 2010. godine neće trebati vize za putovanje u zemlje EU.
MmeDeLafayette

#177 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

pa tako mora biti, nema druge... vidis da ih je stislo sa svih strana :) i neka!
aBd u EU bez viza uskoro i to je dobro za sve gradjane BiH!
pomislite samo spektar mogucnosti koji se nudi... i sve ce biti jasno
a to oni moraju ispuniti iz prosto ociglednih dokaza i pritiska jer je i narod ogorcen!
dallton

#178 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by dallton »

MmeDeLafayette wrote:pa tako mora biti, nema druge... vidis da ih je stislo sa svih strana :) i neka!
aBd u EU bez viza uskoro i to je dobro za sve gradjane BiH!
pomislite samo spektar mogucnosti koji se nudi... i sve ce biti jasno
a to oni moraju ispuniti iz prosto ociglednih dokaza i pritiska jer je i narod ogorcen!
zalim ako cu te razocarati, al ne rade to oni radi razocarenja naroda, nego radi pritiska na eu, a od eu dole prema njima, jer je
praf za praf, eu totalno uprskala s ovim potezom s vizama

Nagrade za Dodika and Co.
TAZ navodi da su prijedlogom iz Brüssela nagrađeni političari RS-a sa premijerom Dodikom na čelu
TAZ navodi da su prijedlogom iz Brüssela nagrađeni političari RS-a sa premijerom Dodikom na čelu
Njemačke novine opširno pišu o prijedlogu Evropske komisije da se od 1. januara 2010. građanima Srbije, Crne Gore i Makedonije ukinu vize za putovanja u zemlje Evropske unije.

List „Neue Osnabrücker Zeitung“ u svom komentaru piše:

„Sve države Zapadnog Balkana moraju postati članice Evropske unije, i to što prije, to bolje. Inače, u tom kriznom regionu nikada neće doći do trajnog mira. Zbog toga je prijeko potrebno da već mladi ljudi iz tamošnjih država mogu slobodno da putuju u zemlje Zapadne Evrope. Svako oklijevanje da se to ne uradi iz sigurnosnih razloga mora biti definitivno gurnuto u stranu. Kriminalci i bez viza nalaze druge puteve ka Evropskoj uniji. Zbog toga je preporuka Evropske komisije da se ukinu vize za građane Srbije, Crne Gore i Makedonije stigla prekasno. Međutim, skandalozno je da takvu preporuku nisu također dobili i građani Bosne i Hercegovine i Kosova. Oni su najveće žrtve proteklih ratova. Utoliko imaju i veće moralno pravo da budu barem jednako tretirani. Argument da im još uvijek nedostaju biometrijski pasoši nije nikakav razlog jer ako su Evropskoj komisiji takvi papiri uistinu toliko važni onda se ona već ranije mogla pobrinuti za to da ti dokumenti budu uvedeni u BiH te na Kosovu. Tako ostaje jedan gorak ukus, ali i opasnost da bi inače dobro zamišljene mjere Evropske unije o ukidanju viza mogle rasplamsati nove političke nemire na Balkanu“, piše „Neue Osnabrücker Zeitung“.

Solanin odgovor ciničan i skandalozan

Visoki predstavnik EU Javier Solana Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Visoki predstavnik EU Javier Solana

List „Tageszeitung“ donosi tekst u kojem se posebno pominje visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana. „Tageszeitung“ navodi da je Solana na konferenciji za novinare u utorak (14. jula) u Prištini pokušao da obrazloži prijedlog Evropske komisije. Nadregionalni „TAZ“ o tome piše:

„Na pitanje kako će majkama Srebrenice objasniti da i one moraju proći kroz mučnu proceduru u slučaju da traže vize, a da 800 stotina poimenično poznatih zločinaca koji su sudjelovali u masakru u Srebrenici to ne mora da uradi, Solana je odgovorio: „Postoji mnogo dobrih ljudi na svijetu, koju ne mogu da napuste svoju zemlju i mnogo loših, koji uživaju sve slobode“. Solanin odgovor je među novinarima ocjenjen kao ciničan i skandalozan. Bošnjaci u BiH s pravom smatraju da su dvostruko diskriminirani. Političari iz Republike Srpske, koje predvodi Milorad Dodik, bili su ti koji nisu dopustili usvajanje zakona koje je tražila Evropske unija i time su uticali na to da Evropska komisija ne predloži ukidanje viza za građane BiH. Ti političari su nagrađeni prijedlogom iz Brüssela, s obzirom na to da posjeduju i srbijanske pasoše, dok Bošnjaci moraju da plate ceh takve politike“, piše list „Tageszeitung“.
naravno, oni ove gornje tekstove ne pisu iz "visoko moralnih" razloga, vec zato sto se eu ovim potezom prakticno povalila na drugim stranama, koje bas i nisu laka srca
MmeDeLafayette

#179 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

pa iako nisu zbog nas jesu pod pritiskom EU, ali opet dobrobit za nas i to je mislim najvaznije
dodik je pred krajem svoje hegemonije i faca uskoro ce da se povuce.. jer je opljackao te iste srbe u svom entitetu!
ukidanje viza je neupitno!
dallton

#180 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by dallton »

MmeDeLafayette wrote:pa iako nisu zbog nas jesu pod pritiskom EU, ali opet dobrobit za nas i to je mislim najvaznije
dodik je pred krajem svoje hegemonije i faca uskoro ce da se povuce.. jer je opljackao te iste srbe u svom entitetu!
za vize se slazem...a dodo nece otici zato sto je opljackao srbe u svom entitetu, njima to ne smeta, kad im nije tesko trpiti svakodnevna nabacivanja o genocidu i etnickom ciscenju, nece im biti tesko podnijeti
sirotinjsko stanje ukoliko vjeruju u "vjekovni san" i "zastitu od balijske dominacije i preglasavanja," "potrebu da se putem pca sacuva identitet", da je "pc izraz volje srpskog naroda bez kojeg bi nestali sa ovih prostora ", itd itd ...on ce otici iz drugih razloga, a najvjerovatnije ce biti ispracen kao kontroverzni heroj srpske borbe za "ravnopravnost u bih u kojoj su stoljecima ugrozavani i protjerivani"
MmeDeLafayette

#181 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

dallton wrote:
MmeDeLafayette wrote:pa iako nisu zbog nas jesu pod pritiskom EU, ali opet dobrobit za nas i to je mislim najvaznije
za vize se slazem...a dodo nece otici zato sto je opljackao srbe u svom entitetu, njima to ne smeta, kad im nije tesko trpiti svakodnevna nabacivanja o genocidu i etnickom ciscenju, nece im biti tesko podnijeti
sirotinjsko stanje ukoliko vjeruju u "vjekovni san" i "zastitu od balijske dominacije i preglasavanja," "potrebu da se putem pca sacuva identitet", da je "pc izraz volje srpskog naroda bez kojeg bi nestali sa ovih prostora ", itd itd ...on ce otici iz drugih razloga, a najvjerovatnije ce biti ispracen kao kontroverzni heroj srpske borbe za "ravnopravnost u bih u kojoj su stoljecima ugrozavani i protjerivani"
Slazem se sa tobom u potpunosti, no, zdravi ljudski um Faci to neche oprostiti. Mada, kao sto si rekao, ovo je tema za vize. Naime, ja silno iscekujem naredne dane i razvoj situacije, Republika Srpska je danas usvojila zakon o maticnim uredima :) (koji se svi uvezuju u IDDEEA bazu podataka za e-pasose i nove licne karte) a ostatak zakona se treba usvojiti u sto kracem roku, pasosi ce krenut kad je i najavljeno, i mislim da nece biti vecih problema tj. mislim da i Brisel nece ponovo donijeti negativnu odluku, jos cu reci da je
januar 2010 optimistican i dobar ali i juli 2010 je OK. Tvoje misljenje?:)
dallton

#182 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by dallton »

MmeDeLafayette wrote:
dallton wrote:
Slazem se sa tobom u potpunosti, no, zdravi ljudski um Faci to neche oprostiti. Mada, kao sto si rekao, ovo je tema za vize. Naime, ja silno iscekujem naredne dane i razvoj situacije, Republika Srpska je danas usvojila zakon o maticnim uredima :) (koji se svi uvezuju u IDDEEA bazu podataka za e-pasose i nove licne karte) a ostatak zakona se treba usvojiti u sto kracem roku, pasosi ce krenut kad je i najavljeno, i mislim da nece biti vecih problema tj. mislim da i Brisel nece ponovo donijeti negativnu odluku, jos cu reci da je
januar 2010 optimistican i dobar ali i juli 2010 je OK. Tvoje misljenje?:)
cjenim tvoj optimizam u vezi zdravog ljudskog uma, nazalost praksa govori protiv ceste upotrebe istog...da te podsjetim da pc nije usvojila zakon, nego nacrt zakona....a da ce biti januar 2010 ja sam siguran da ce biti, ukoliko ne bude (ne dao bog) to je sprema za belaj, kao sto sam danas i napisao ....
MmeDeLafayette

#183 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

da nacrt zakona* izvinjavam se , vjeruj mi da sam vishe pobrkala ko i sta.
Da, mora se ako ne zbog iceg onda zbog tih nereda i "inercije" i moja poruka ostalim forumashima i koji citaju ove stranice je
da ne tereba praviti zalopojke kako evropa ne zeli BiH, da smo samo pasose ranije poceli izdavati ( i da je novi sistem kojom srecom poceo biti testrian pocetkom ove godine ) stvari bi bile drugacije, ovako, samo jos 2-3 mjeseca napete situacije koja je ruku na srce, bespotrebna bila, ali eto, nasi ljudi odluke moraju pet do dvanaest da donose!
dallton

#184 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by dallton »

MmeDeLafayette wrote:da nacrt zakona* izvinjavam se , vjeruj mi da sam vishe pobrkala ko i sta.
Da, mora se ako ne zbog iceg onda zbog tih nereda i "inercije" i moja poruka ostalim forumashima i koji citaju ove stranice je
da ne tereba praviti zalopojke kako evropa ne zeli BiH, da smo samo pasose ranije poceli izdavati ( i da je novi sistem kojom srecom poceo biti testrian pocetkom ove godine ) stvari bi bile drugacije, ovako, samo jos 2-3 mjeseca napete situacije koja je ruku na srce, bespotrebna bila, ali eto, nasi ljudi odluke moraju pet do dvanaest da donose!
prije zavrsetka svih mogucih i nemogucih nacrta dodi mora iskesiti pare od privatizacije - vrijeme je da vidimo ekonomsko cudo na djelu :-D
slazem se sa 2-3 mjeseca, moje predvidjanje je potpuno brzinsko provodjenje svega potrebnog u septembru ...kao sto vidis ja nisam pravio zalopojke, samo analiza i hladna glava, cak i kad se po tekstu cini da nije tako :-D
Last edited by dallton on 16/07/2009 23:55, edited 1 time in total.
MmeDeLafayette

#185 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

eh nema septembra ! moraju ranije jer meni se cini da u septembru (ili oktobru, ispravi me) izlazi ponovo Evropska Komisija na teren :)
dallton

#186 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by dallton »

MmeDeLafayette wrote:eh nema septembra ! moraju ranije jer meni se cini da u septembru (ili oktobru, ispravi me) izlazi ponovo Evropska Komisija na teren :)
mogu oni to za dan zavrsiti ako treba, nek rade prekovremeno :lol:
BHCluster

#187 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by BHCluster »

Image
Fondacija "Heinrich Boll" uputila je otvoreno pismo predsjedniku Evropske komisije Joseau Manuelu Barrosu, komesaru za proširenje EU Olliju Rehnu, direktoru Direktorata Generalne direkcije za proširenje Pierreu Mirelu i šefu Delegacije Evropske komisije u BiH Dimitrisu Kourkoulasu, a u povodu izostavljanja BiH iz preporuke Evropske komisije o ukidanju viza.

PISMO U CIJELOSTI:

Evropska komisija je u srijedu u Bruxellesu objavila prijedlog za ukidanje viza za građane Srbije, Crne Gore i Makedonije u zemlje "schengenskog prostora". Fondacija njemačkih Zelenih Heinrich Böll objavila je u tom povodu otvoreno pismo kojim protestira zbog toga što je s tog popisa izostavljena Bosna i Hercegovina.

U pismu do najviših zvaničnika Evropske Komisije, Fondacija podržava preporuku za ukidanje viznog režima za tri države, ali i izražava svoju zabrinutost zbog izostavljanja BiH, smatrajući to velikim promašajem evropske politike prema BiH i još jedno razočarenje za građanke i građane zemlje.

"Ovom preporukom Evropske komisije obeshrabruju se građanke i građani Bosne i Hercegovine, a ohrabruju one politike koje već godinama razjedinjavaju Bosnu i Hercegovinu i čine sve da Bosnu i Hercegovinu drže što dalje od evropskih vrijednosti i evropske perspektive. Preporuka Evropske komisije je jedinstvena diskriminacija nad građankama i građanima Bosne i Hercegovine koji imaju jedno, bosanskohercegovačko državljanstvo", Fondacija Heinrich Boll kaže u otvorenom pismu.

Fondacija dodaje da sada, nakon neuspjele politike Evropske unije u ratu u Bosni i Hercegovini i nesprečavanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici u julu 1995., Evropska unija donosi odluku o daljoj izolaciji Bosne i Hercegovine i osuđuje izostavljanje Bosne i Hercegovine iz ovakve odluke. Fondacija zahtijeva ukidanje viznog režima od 1. januara 2010. godine i za građanke i građane Bosne i Hercegovine.

Otvoreno pismo sa81 potpisnikom pročitajte
Last edited by BHCluster on 17/07/2009 00:00, edited 1 time in total.
MmeDeLafayette

#188 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

danas je tihic rekao da ce raditi za vrijeme ljetne pauze :D
zemomak

#189 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by zemomak »

Braco Bosnjaci, nasoj majci Bosni prijeti nova opasnost zvana Europska unija, a ulazak u tu sotonisticku i pedersku tvorevinu bi bio ulazak u 3 Jugoslaviju iz koje se vise nece moci tako lako izaci... :lol:
BHCluster

#190 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by BHCluster »

MmeDeLafayette wrote:danas je tihic rekao da ce raditi za vrijeme ljetne pauze :D
gdje negdje namoru. valjda i sunchanje je neka vrsta rada!
FaceOff

#191 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by FaceOff »

Da su imalo moralni i odgovorni koliko nisu, nijedan parlamentarac, ministar niti bilo ko iz redova odgovornih za ovaj neuspjeh BiH, ne bi se usudio spomenuti godišnji odmor, već bi odmah zasukali rukave i pokušali ispraviti što se ispraviti da.

Mislim da je i neka nevladina organizacija ACIPS ili neka druga uputila javni poziv vlastodršcima da se odreknu ljetne pauze i usvoje neophodne zakone.

A kad bi se to sve desilo, onda bi im i narod halalio 15 dana Turske, Grčke i inih turističkih destinacija :lol: :lol: :lol:
FaceOff

#192 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by FaceOff »

zemomak wrote:Braco Bosnjaci, nasoj majci Bosni prijeti nova opasnost zvana Europska unija, a ulazak u tu sotonisticku i pedersku tvorevinu bi bio ulazak u 3 Jugoslaviju iz koje se vise nece moci tako lako izaci... :lol:
A ti pravac Saudijska Arabija i problem riješen!!! :x :x :x
dallton

#193 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by dallton »

zemomak wrote:Braco Bosnjaci, nasoj majci Bosni prijeti nova opasnost zvana Europska unija, a ulazak u tu sotonisticku i pedersku tvorevinu bi bio ulazak u 3 Jugoslaviju iz koje se vise nece moci tako lako izaci... :lol:
masala, otkud ti bubnu :-)

nego evo nesto rijetko pametno i korisno od avaza - ko bi se tome od njih nadao

Potpišite peticiju: Nismo zaslužili geto - želimo slobodu!
Očekuje se više stotina hiljada potpisa •Peticija će biti uručena Evropskoj komisiji u Briselu i Vijeću ministara BiH
16.07.2009. 23:43

Nakon jučerašnjeg teksta u našem listu pod naslovom "Nemoralni bošnjački političari dali izgovor EU", u kojem je u redakcijskom komentaru "Dnevnog avaza" izložena ideja da bude organizirano potpisivanje peticije kao vid demokratskog i javnog stava pred užasnom mogućnošću da BiH i naročito Bošnjaci sistemom viza budu izolovani u Evropi i stavljeni u svojevrsni geto, jučer su telefoni bili usijani.

Hiljade naših čitalaca podržale su ideju i zatražile od nas da je realiziramo i ponudimo na potpis. Preko obrasca koji objavljujemo, to i činimo i istovremeno zahvaljujemo i brojnim radiostanicama koje su jučerašnjim direktnim javljanjem svojih slušalaca u programe ohrabrile javnost u kritici evropskih institucija i naročito nesposobnih domaćih vlasti.

Kako je u pitanju historijski trenutak za ovu zemlju, njenu budućnost i budućnost sadašnjih i budućih generacija, Redakcija "Dnevnog avaza", kao inicijator peticije, s razlogom očekuje više stotina hiljada potpisa koji će kao zvanična peticija i kolektivni stav građana BiH biti uručeni evropskim institucijama u Briselu i Vijeću ministara BiH.

Peticija se provodi pod sloganom: "Nismo zaslužili geto - želimo slobodu".

Posebna napomena: Molimo da ovaj list, koji će biti sastavi dio knjige koja će biti uručena Evropskoj komisiji, Evropskom parlamentu, Vijeću ministara EU, Evropskom vijeću i Vijeću ministara BiH, dostavite na jedan od sljedećih načina:

1) Predate prodavaču na kiosku na kojem se prodaje "Dnevni avaz"
2) Pošaljete poštom na adresu: "Dnevni avaz" - Tešanjska 24b, 71000 Sarajevo
3) Ako imate pristup internetu, peticiju možete podržati i tako što ćete je potpisati na portalu http://www.dnevniavaz.ba

Napomena

Za davanje podrške peticiji posredstvom intereneta dovoljno je da upišete potrebne podatke, ime i prezime i broj lične karte koristeći opciju komentirajte članak. Ukoliko iz bilo kojih razloga ne želite da ti podaci budu svima dostupni na ovaj način, možete poslati meil na adresu [email protected]
da ne pljujemo dalje, u rijetko moralnom potezu je i sda i sbih odlucila da svi vrate diplomatske pasose...eh hebiga, mogu u hrvatskom s licnom :D

evo i anketa na --- NO LINKS ---, vrsta peticije, skupa s onom heinrich boll peticijom gore spomenutom
*** SPAM ***/content/view/35472/218/

a kad ce sarajevo-x? :?: :?: :?: ili opet da idemo sutra na facebook, izgleda on najbolje pali, pa da dizemo halabuku po americi kao i ranije, dizi kongres bosnjaka na noge, pa dijasporu i sve ostale
Last edited by dallton on 17/07/2009 00:15, edited 2 times in total.
MmeDeLafayette

#194 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

BHCluster wrote:
MmeDeLafayette wrote:danas je tihic rekao da ce raditi za vrijeme ljetne pauze :D
gdje negdje namoru. valjda i sunchanje je neka vrsta rada!
ne znam bogme ugl znam da se u augustu opet sastaju sa inzkom
sto se tice ovog pisma sto si rekao... dosta ih je u evropi ogorceno i to sa razlogom
(procitaj moje prijasnje postove na ovu temu i vidjet ces) a BiH ce na bijeli schengen od januara sa srbijom i ostalima, vjeruj mi jer
niko nece nereda u srcu evrope, a do tada nek se nasi politicari - zohani dobro oznoje da odrade posao koji trebaju!
zemomak

#195 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by zemomak »

FaceOff wrote:
hahahahaha pa vidis da je pisano u sarkasticno-crnohumorskom tonu :D a jes vas lako navuc :bih:
Twinkleminklensson

#196 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by Twinkleminklensson »

Najbolje bi bilo da umjesto u EU apliciramo da uđemo u Sjedinjene Američke Države i onda nam zaista ne bi trebale vize,osim za Sjevernu Koreju,Iran ili Venecuelu. :)
dallton

#197 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by dallton »

Twinkleminklensson wrote:Najbolje bi bilo da umjesto u EU apliciramo da uđemo u Sjedinjene Američke Države i onda nam zaista ne bi trebale vize,osim za Sjevernu Koreju,Iran ili Venecuelu. :)
ajmo peticiju za to, hebo eu
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#198 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by KatarinaKosaca »

dallton wrote:
Twinkleminklensson wrote:Najbolje bi bilo da umjesto u EU apliciramo da uđemo u Sjedinjene Američke Države i onda nam zaista ne bi trebale vize,osim za Sjevernu Koreju,Iran ili Venecuelu. :)
Potpisujem peticiju, super ideja :D
dallton

#199 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by dallton »

KatarinaKosaca wrote:
dallton wrote:
Potpisujem peticiju, super ideja :D
hocemo peticiju preko avaza? :mrgreen:
FaceOff

#200 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by FaceOff »

zemomak wrote:
FaceOff wrote:
hahahahaha pa vidis da je pisano u sarkasticno-crnohumorskom tonu :D a jes vas lako navuc :bih:
Onda moje izvinjenje, što jest jest navuk'o sam se. :) :) :)
Al danas sam toliko takvih komentara procitao, koji nisu bili sarkazam, da mi se prosto smucilo.
Post Reply