tatjanamster wrote:MmeDeLafayette wrote:Da je kojim slucajem lansiranje biometrijskog sistema zapoceto pocetkom godine, a izdavanje pasosa pocelo u martu ove godine, tako da BiH do sad ima izvjestan broj pasosa, ne bi bilo problema, jer ni Srbija nije ucinila nista vise od BiH osim e-passporta!
Ovako, preostaje uskladjivanje ostalih zakona i biometrijskih putovnica do kraja ljeta (do septembra), lansiranje MORA zapoceti 15.10.2009 i realno je ocekivati bezvizni rezim u januaru ili julu 2010.
opet ponavljam, ne zbog pretjerane angazovanosti nasih politicara, vec zbog pritiska, kako vanjskog tako i unutrasnjeg. Srbi u RS-u pokusavaju opstruirati sve do zadnjeg trenutka i nije slucajno sto se sve odluke donose pet do dvanaest, razmislite malo i vidjet cete da nema prevelike potrebe za tolikim pesimizmom.
teško...
ali opet, ne treba se nervirati, Amerika je 'načinila' Bosnu ovakvom kakve je sada, ta ista Amerika je sada mora ugurati u red za bezvizni režim u januaru 2010.
A ovo što si napisala za Srbiju je potpuno tačno, ni ona ni CG nisu ispunile sve uvjete, ali su ubačene na listu

O tome ti pricam... sve teorije zavjere protiv Bosnjaka upravo su nastale zbog te getoizacije evo vec 15 godina
sto nasi ljudi bosanci i hercegovci ne mogu da putuju evropom slobodno, da upoznaju razlicite ljude, kulture i obicaje, te da uvide
da ta ista evropa nije islamofobicna prema nama bosanci i hercegovcima.
mozda ja krivo govorim jer nisam muslimanka, ali itekako me se tice jer mi je komsija musliman, drugi je hrvat treci je jevrejin i tako dalje, ali smo svi jedno i svi imamo pravo i svi smo zasluzili to sto i zemlje u regionu.
upravo zbog toga i ne gubim nadu da je sve propalo, januar 2010 je idealan i dobar, ali i juli 2010 nije los i optimistican je.
pasosi stizu kako sam rekla 15.10.2009 a sistem uveliko radi
na nasim politicarima je sada da se aktiviraju malo bolje, a na medijima i EU da ne popustaju pritisak na te iste lijendohane.
Preostale zakone MORAJU usvojiti ako ne danas, sutra ili prekosutra morace je u roku od mjesec dana usvojiti, tako da ovo odugovlacenje je samo produzenje agonije i toga trebamo svi biti svjesni.