ZASTO SU samo muslimani TERORISTI ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator: O'zone

pravi-put
Posts: 142
Joined: 12/03/2006 15:52

ZASTO SU samo muslimani TERORISTI ?

Post by pravi-put » 23/05/2006 23:35

Poznato nam je da je na strani srba se borio veliki broj placenika iz Rusije, Rumunije, Grcke ...
Ali malo ko zna o PSIMA koji su se borili na strani HVO

Istina o agresiji na BiH


Psi rata Hrvatskog vijeća odbrane


O psima rata Hrvatskog vijeća odbrane ima obilje materijala. Prilikom istraživanja na ovu temu, koje smo poduzimali proteklih mjeseci, došli smo do nevjerovatnih saznanja. Psi rata HVO-a su u zločin nad Bosnom i Hercegovinom dolazili pod potpunim pokroviteljstvom zapadnih obavještajnih službi. Ovom prilikom objavljemo samo dio obilnog materijala koji posjedujemo, a koji nedvosmisleno oslikava pokroviteljstvo, zaštitu i promociju uloge i djela plaćenika koji su se tokom agresije na BiH borili u redovima HVO-a

Piše: Ezher Beganović

U prošlom broju smo pisali o Krisu Vilisonu, stranom plaćeniku koji se borio na strani HVO-a, a koji je krajem prošle godine dospio u zatvor Kaonik kod Busovače. Ovih dana u Švedskoj je aktuelna priča o još jednom psu rata koji je tokom agresije na BiH bio pripadnik HVO-a, a riječ je o Jeckieu Arklovu, državljaninu Švedske (Jackie Arklov je u BiH došao odmah s početkom agresije. Bio je poznat po svom zločinstvu koje je činio nad mostarskim Bošnjacima. Upravo je zbog tih zločina još 1995. godine osuđen 13 godina zatvora i sproveden na robijanje u Kazneno-popravni zavod Zenica. Arklov se u KPZ-u Zenica zadržao samo nekoliko sedmica. Švedska je kod naših vlasti isposlovala da Arklova isporuče u Švedsku gdje je trebao odležati 13 godina zatvora. Međutim, po dolasku u Švedsku Arklov je odmah pušten na slobodu. Ali, zločinac nije mogao s mirom ni u Švedskoj. Ubrzo po oslobođenju ubio je dvojicu švedskih policajaca za što je dobio doživotnu robiju.). Naime, Tužilaštvo Švedske je ovih dana pokrenulo istragu protiv Arklova zbog počinjenih zločina u Mostaru dok je bio pripadnik HVO-a.

Priča o prisustvu stranih plaćenika na strani HVO-a i njihovoj ulozi u zločinu nad Bošnjacima je još uvijek neispričana. Niko u Bosni i Hercegovini ne čini ništa da se HVO-ovi psi rata istraže, procesuiraju i kazne za sve zlo koje su nanijeli Bosni i Hercegovini, odnosno Bošnjacima. Nažalost, u bosanskohercegovačkom eteru ima mjesta samo za priče o mudžahedinima i njihovom učešću u odbrani Bosne i Hercegovine i Bošnjaka. Umjesto da se proganjaju oni koji su rušili BiH i činili nezapamćene zločine nad Bošnjacima, na snazi je progon onih koji su svoje živote ugradili u temelje odbrane BiH o zločina. O psima rata Hrvatskog vijeća odbrane ima obilje materijala. U istraživanju na ovu temu, koje smo poduzimali proteklih mjeseci, došli smo do nevjerovatnih saznanja. Psi rata HVO-a su u zločin nad Bosnom i Hercegovinom dolazili pod potpunim pokroviteljstvom zapadnih obavještajnih službi. Ovom prilikom objavljemo samo dio obilnog materijala koji posjedujemo, a koji nedvosmisleno oslikava pokroviteljstvo, zaštitu i promociju uloge i djela plaćenika koji su se tokom agresije na BiH borili u redovima HVO-a.

Ratni raspored stranih plaćenika

Strani plaćenici su u HVO primani po ustaljenom i dobro razrađenom mehanizmu. Prva stanica svih plaćenika bio je Zagreb gdje se nalazio regrutni punkt. Ovim regrutnim punktom rukovodila je Hrvatska vojska koja je strane plaćenike logistički obrađivala i isporučivala u Bosnu i Hercegovinu. Dolaskom u BiH plaćenici su raspoređivani u jedinice HVO-a. HVO je plaćenike najčešće slao u Kažnjeničku bojnu u Široki Brijeg, brigadu ''Kralj Tomislav'' iz Livna, brigadu ''Bruno Bušić'' iz Čapljine, 106. brigadu HVO-a u Posavini, 108. brigadu HVO-a iz Bosanskog Broda, brigadu ''Hrvoje Vukčić Hrvatinić'' iz Prozora, 4. gardijsku brigadu ''Sinovi Posavine''. Teško je utvrditi tačan broj stranih plaćenika u HVO-u. Prema našim saznanjima, broj zapadnih plaćenika u HVO-u je je bio veći od hiljadu. Pored angažmana u spomenutim jedinicama strani plaćenici su imali značajnu ulogu u zločinu u logorima u Heliodromu i Dretelju. Jeckie Arklov je zbog zločina u logorima Heliodrom i Dretelj osuđen na 13 godina zatvora.

Plaćenik- policajac

Za razliku od islamskih dobrovoljaca, zapadne plaćenike iz redova HVO niko ne proganja, čak naprotiv. Većina spomenutih plaćenika HVO-a svoje ratno iskustvo otvoreno i bez ikakvih prepreka i strahova koriste kao preporuku za napredovanje u trenutnim profesijama. Slikovit primjer izrečenog je slučaj Simona Wellsa, britanskog policajca i bivšeg plaćenika HVO-a. Simon Wells je u BiH došao u julu 1992. godine, bio je pripadnik brigade ''Kralj Tomislav'' iz Livna. Učestvovao je na svim ratištima HVO-a, od Jablanice, Mostara, Viteza, Gornjeg Vakufa, Novog Travnika, Travnika, Jajca. Wells se na internetu hvali kako mu je ratno iskustvo u HVO-u pomoglo pri upisu u Ashford Police koledž u Kentu.

Svjedočenje Ralfa Rudigera Mrachacza, njemačkog plaćenika

Ralf Rudiger Mrachacz je u Bosnu i Hercegovinu došao preko Zagreba. U HVO, odnosno u Tutinu Kažnjeničku bojnu se uključuje početkom 1992. godine. U avgustu 1992. godine Ralf Rudiger Mrachacz odlukom Ministarstva odbrane Republike Hrvatske, odnosno Hrvatske vojske postaje kapetan sa vojnim rasporedom u Kažnjeničkoj bojni. Prema vlastitom svjedočenju Mrachacz je u Kažnjeničkoj bojni bio zadužen i za prijem stranih plaćenika. Tako je 1994. godine, u Širokom Brijegu, zajedno sa kolegom Falkom Simangom ubio trojicu svojih plaćeničkih saboraca zbog čega je kasnije u Njemačkoj osuđen na doživotnu robiju. Ovom prilikom prenosimo dijelove njegovog svjedočenja u Haagu u slučaju Mladena Naletelića Tute. „Sa Tutom nas je povezao Ivan Andabak koji nas je i doveo u Bosnu i Hercegovinu. Sa Tutom sam se prvi put sreo u maju 1992. godine. Odmah smo se počeli pripremati za akciju napada ne neku radarsku stanicu, napadom je rukovodio lično Tuta“, prisjeća se svojih prvih dana u BiH Ralf Rudiger Mrachacz. Osim uključenja u borbe oko Mostara, Ralf Rudiger Mrachacz navodi da je sa Kažnjeničkom bojnom u kasnu jesen 1992. godine došao u Novi Travnik gdje su izveli nekoliko akcija. Mrachacz je u tim borbama u Travniku teško ranjen zbog čega je prebačen na liječenje u Split. Kada je u pitanju učestvovanje u razaranju Mostara, Mrachacz ovako svjedoči: „Došlo nam je naređenje da granatiramo džamije.“

Tužilac: Ko vam je naredio?

Mrachacz: Naređenje je došlo od Tute preko prevodioca Zdenke.

Tužilac: Na koji način ste gađali džamije?

Mrachacz: Koristili smo boforse, minobacače.

Mrachacz u svom svjedočenju govori i o zamršenim likvidacijama stranih plaćenika u Mostaru: Tužilac: Gospodine Mrachacz, poznajete li osobu po imenu Braunreuter?

Mrachacz: Da, on je Austrijanac, bio je pripadnik moje jedinice.

Tužilac: Jeste li razgovarali sa ovom osobom o tome koga je on ubio?

Mrachacz: Jesam. Koliko mi je poznato on je sa još jednim Francuzom ubio jednog pedesetogodišnjeg Francuza i još jednu osobu. Rekao sam Tuti za ova ubistva, na što mi je on rekao da sklonim svoje prste od tog slučaja i da se to mene ne tiče.

Tužilac: Jeste li znali razlog tih ubistava?

Mrachacz: Ne. Francuzi su u Mostaru imali svoju vlastitu jedinici kojom je komandovao Francuz. Tužilac: Hoćete reći da su oni bili posebna jedinica?

Mrachacz: Ne, oni su bili u sastavu naše jedinice, ali su bili poseban dio.

Tužilac: Znači, oni su bili dio HVO-a?

Mrachacz: Da.

Tužilac: Je li razlog za vaš trenutni boravk u zatvoru taj što ste 1993. godine u Bosni i Hercegovini ubili dva čovjeka?

Mrachacz: Ne, ja sam ubio samo jednog čovjeka, on je bio dezerter.

Tužilac: Od koga ste dobili naredbu da ga ubijete?

Mrachacz: Naredbu sam dobio od Tute.
----------
Svjedočenje Falka Simanga, njemačkog plaćenika

Doljane i Mostar smo očistili od muslimana

Vjerodostojan prikaz uloge stranih plaćenika u zločinu nad Bošnjacima najbolje daje uvid u svjedočenje Falka Simanga, njemačkog plaćenika u Haagu u slučaju Mladena Naletelića Tute. Simang trenutno služi doživotnu robiju u Njemačkoj, jer je 1993. godine zajedno sa Ralf Rudiger Mrachaczom, Stephanom Truppom i Wolfgangom N. ubio dvojicu svojih zemljaka i saboraca iz Kažnjeničke bojne- Heinza i Bigza.

''Negdje u februaru 1993. godine sa prijateljem Jurgenom došao sam u Zagreb. Otišli smo u Hrvatsku vojsku gdje su nam rekli da u Hrvatskoj nema ratnih dejstava, ali da dobrovoljaca treba u Bosni i Hercegovini. Oficiri Hrvatske vojske su nas opskrbili potrebnim dozvolama za ulazak u BiH. Rekli su nam da se javimo u Mostar'', ovako počinje svoje svjedočenje Falk Simang. Simang je odmah uvojačen u HVO i odmah se priključio ostalim plaćenicima u Kažnjeničkoj bojni na Heliodromu gdje je zatekao još svojih zemljaka. Simang se odmah uključuje u zločinačke akcije. „Učestvovao sam u operaciji čišćenja Doljana.''

Tužilac: Šta podrazumijevate pod tim terminom „čišćenje Doljana“?

Simang: To znači da smo imali zadatak da muslimane istjeramo iz Doljana.

Tužilac: Kako ste to radili?

Simang: Išli smo od kuće do kuće.

Tužilac: Jeste li uhapsili muslimane?

Simang: Jesmo, sproveli smo ih u tamošnju bazu. Ispitivanja su provodili Tuta i Andabak. U toj akciji u Doljanima poginuo nam je komandant Mario Cikota.

Tužilac: Cikota je sahranjen u Širokom Brijegu. Šta se dogodilo poslije toga, šta je uradila Kažnjenička bojna?

Simang: Nakon nekoliko dana vratili smo se u Masnu Luku i Doljane.

Tužilac: Zašto, šta vam je bio cilj?

Simang: Da se osvetimo za pogibiju Cikote.

Tužilac: Kakvo ste naređenje dobili?

Simang: Kompletno čišćenje bez živih zarobljenika.

Tužilac: Koja osoba vam je naredila da to uradite?

Simang: General Tuta.

Tužilac: Pa ipak ste nekoliko muslimana uhapsili, je li tako?

Simang: Da, uhapsili smo ih nekoliko i odveli u bazu.

Tužilac: Je ste li ih zlostavljali?

Simang: Jesmo, batinali smo ih.

Tužilac: Jeste li vi učestvovali u premlaćivanju zarobljenih muslimana?

Simang: Jesam.

Tužilac: Jeste li našli više civila u Doljanima?

Simang: Jesmo. Bilo je dosta civila u jednoj džamiji. To su bili stari ljudi, stare žene i djeca. Istjerali smo ih iz džamije i srušili smo tu džamiju.

Tužilac. Zašto ste srušili džamiju?

Simang: Jer je to muslimanska Božija kuća.

Tužilac: Šta ste uradili sa muslimanskim kućama?

Simang: Sve smo ih zapalili.

Tužilac: Kako ste vi znali koje su kuće muslimanske?

Simang: Tu žive i Hrvati i oni su nam pokazivali u kojim kućama žive muslimani.

Tužilac: Sada bi gospodine Simang želio da nam kažete nešto o vašim operacijama u Mostaru? Simang: Ušli smo u Mostar, ne sjećam se je li bio mart ili april 1993. godine. Očistili smo cijelu stranu. Tužilac: Šta podrazumijevate pod pojmom „očistili smo cijelu stranu“?

Simang: Pa, ljude smo izgonili iz njihovih kuća i stanova, zatim smo ih skupljali na jedno mjesto i transportirali na dalje lokacije. Skupljali smo ih u gimnaziju, a najveći dio njih smo odvodili na stadion. Tužilac: Ti ljudi koje ste progonili, kojoj grupaciji pripadaju?

Simang: Da, oni su bili muslimani.

Tužilac: Kako ste znali gdje žive i ko su muslimani?

Simang: Ja lično nisam mogao praviti razliku, ali je sa nama bilo momaka iz Mostara, a kada bismo došli u visoke zgrade, onda bi nam stanovnici tih zgrada pokazivali gdje stanuju muslimani.

Tužilac: Nakon što ste istjerali muslimane iz njihovih stanova, šta ste uradili sa njihovom imovinom? Simang: Isto što i u Doljanima. Što smo mogli ponijeti i što je vrijedilo mi smo uzimali, kao da su to bile naše stvari.

Allan Asbjorn Knudsen, danski plaćenik o američkom magazinu ''Soldier of Fortune“

Medijski pokrovitelj HVO-ovih ratnih pasa

Magazin ''Soldier of Fortune“ je američki magazin koji specijaliziran za izvještavanje o događanjima među stranim plaćenicima i njihovom učešću u svjetskim ratovima. Ovaj magazin je imao direktnu ulogu u regrutiranju i slanju plaćenika u redove HVO-a. Magazin ''Soldier of Fortune“ je toplo preporučivao mladićima sa Zapada da se uključe u borbu protiv BiH i Bošnjaka. Uostalom, pogledajmo šta o ulozi magazina ''Soldier of Fortune“ kaže Allan Asbjorn Knudsen, danski plaćenik koji je o svojim plaćeničkim danima u HVO-u svjedočio pred Haškim tribunalom.

Tužilac: Gospodine Knudsen, je li tačno da ste postali plaćenik u 1993. godini. Kako ste došli na ideju da postanete plaćenik?

Knudsen: Da tačno je. Prvo sam gledao na televiziji šta se događa dolje, a zatim sam u magazinu ''Soldier of Fortune“ našao sve upute oko odlaska dolje. U tom magazinu sam našao sve podatke: put kojim se ide, preko koga se može otići, ma tu je bila kompletna informacija tako da je bilo lako. Tužilac: Šta ste tačno pročitali u tom magazinu?

Knudsen: Pročitao sam da HVO u Tomislavgradu treba strane dobrovoljce i u sklopu tih uputa navedene su tačne kontakt osobe.

Tužilac: Za koju stranu ste se opredijelili?

Knudsen: Odabrao sam HVO jer je to bila preporuka magazina ''Soldier of Fortune“.

Lista poginulih plaćenika

U toku agresije na Bosnu i Hercegovinu u redovima HVO-a poginulo je preko stotinu zapadnih plaćenika. Ovom prilikom izdvajamo spisak od 28 imena stranih, odnosno zapadnih plaćenika koji su dali svoj život za Herceg-Bosnu.

Brian – Danska: Devetnaestogodišnji Brian je iz Danske, a u Bosnu i Hercegovinu dolazi 1993. godine. Odmah se priključuje brigadi HVO-a ''Kralj Tomislav'' iz Livna u Viking-vod koji je bio sačinjen od stranih plaćenika. Brian je poginuo iste godine. Ubio ga je Martin iz Britanije. Martin je Brianu pucao u glavu. Sudbina Britanca Martina je nepoznata.

Frank- Britanac: Frank je bio francuski legionary. U BiH dolazi ranih 90-tih I priključuje se brigadih HVO 1. gardijskoj motoriziranoj brigade Bruno Bušić iz Čapljine. Poginuo je u septembru 1995. godine zajedno sa svojim komandantom Josipm Zekom.British volunteer Frank was a former soldier of the French Foreign Legion. He came to Bosnia-Hercegovina and joined 1. Guards Brigade (Ante Bruno Busic) HVO. He was killed in action, along with his commander Josip Zeko during operation "Maestral II" in September 1995, a combined HVO Armija BiH offensive against Serb forces in Bosnia. Frank's surname and other details of his death are unknown.British volunteer Frank was a former soldier of the French Foreign Legion. He came to Bosnia-Hercegovina and joined 1. Guards Brigade (Ante Bruno Busic) HVO. He was killed in action, along with his commander Josip Zeko during operation "Maestral II" in September 1995, a combined HVO Armija BiH offensive against Serb forces in Bosnia. Frank's surname and other details of his death are unknown.

Frank- Britanac: Frank je bivši pripadnik francuske Legije stranaca. U BiH dolazi ranih devedesetih i priključuje se 1. gardijskoj brigadi ''Bruno Bušić'' iz Čapljine. Poginuo je u akciji ''Maestral II“ u septembru 1995. godine.

Heinz- Njemačka: Heinz je njemački plaćenik, bio je pripadnik Kažnjeničke bojne, Tutina jedinica u HVO-u. Poginuo je 1994. godine u šumi u blizini Širokog Brijega. Heinza su ubili njegovi zemljaci, također njemački plaćenici u redovima HVO-a- Falk Simang i Ralf Mrachacz. Spomenute ubojice su za ovo ubistvo procesuirani u Njemačkoj 1995. godine, gdje su osuđeni na doživotnu robiju.

Mak- Škotska: Dvadesetosmogodišnji Mak je u BiH došao 1992. godine. Odmah se uključuje mostarski HVO. Ubijen je iste godine u blizini Blagaju. Maka su iz snajpera ubile njegove kolege Alan iz Irske i Rigis iz Francuske (Irac Alan se ubio 1999. godine, a Rigis se također ubio u Nici krajem 1995.).

Stefan- Njemačka: Stefan je zajedno sa kolegom Heinzom ubijen u šumi blizu Širokog Brijega. Stefan je bio pripadnik Tutine Kažnjeničke bojne.

Derek Arnold- Britanac: Derek je u BiH došao već 1992. godine. Poginuo je početkom 1993. godine, njegovo tijelo je pronađeno u blizini Bijelog Buća kod Turbeta. Nakon obdukcije, Derekovi posmrtni ostaci su sahranjeni u muslimansko groblje u Zenici. Kasnije su vojnici UNPROFOR-a Derekov leš premjestili na katoličko groblje.

Alaslan Bahattin- Turska: Alaslan se borio u 106. brigadi HVO-a u Posavini. Poginuo je u oktobru 1992. godine

Constatin Biekse- Austrija: Constatin je bio pripadnik Tutine Kažnjeničke bojne. Ubijen je zajedno sa kolegama Heinzom i Stefanom u šumi blizu Širokog Brijega.

Michael Holte Biering- Danska: U BiH je došao u julu 1992. godine kada se i priključuje jedinicama HVO-a. Poginuo je iste godine negdje u blizini Tuzle.

Andreas Buhner- Njemačka: Andreas je bio iz Frankfurta, a u BiH je došao 1992. godine. Borio se u 104. brigadi HVO-a iz Posavine. Poginuo je iste godine i sahranjen je na groblju u Domaljevcu.

Alexandre Fernandez- Portugalija: U BiH dolazi u septembru 1992. godine. Bio je pripadnik 106. brigade HVO iz Posavine. Fernandez je poginuo samo šesnaest dana nakon što je došao u BiH.

Malcom Frame- Škotska: Malcom je bio pripadnik 108. brigade HVO-a iz Bosanskog Broda. Poginuo je 1992. godine u jednom srpskom selu u blizini Bosanskog Broda.

Andreas Kolb- Njemačka: Andreas je u BiH stigao 1993. godine, bio je pripadnik HVO brigade ''Kralj Tomislav'' iz Livna. Andreas je poginuo napadajući Gornji Vakuf.

John Lambert- Britanija: Bio je pripadnik HVO-a iz Posavine, gdje je i poginuo.

Thomas Otto Raimond Linder- Njemačka: Otto je u BiH stigao 1992. godine kada se prvo uključuje u bojnu ''Zrinjski-Frankopan'' s kojom učestvuje u borbama na Kupresu. Kasnije prelazi u mostarski HVO gdje je bio pripadnik posebne jedinice koja je bila sastavljena od stranih plaćenika i domaćih Hrvata, a kojom je komandovao jedan francuski plaćenik. Otto je poginuo 1992. godine.

Robert C. Mckenzi- SAD: Robert je u BiH stigao 1992. godine. Odmah se priključuje brigadi HVO-a ''Kralj Tomislav'' iz Livna gdje je bio instruktor ratnih vještina. Robert je važio za nezvaničnog komandanta svih zapadnih plaćenika koji su bili pripadnici HVO-a. Poginuo je 1995. godine u Siera Leoneu.

Christopher McLetchie- Britanija: Christopher je bio pripadnik prozorske HVO brigade ''Hrvoje Vukčić Hrvatinić''. Bio je aktivan u Gornjem Vakufu. Prema informacijama HVO-a Christopher je zarobljen i pogubljen od strane Armije RBiH negdje između Travnika i Viteza.

Pierre L. Metral- Francuska: Pierre je bio jedan od prvih stranih plaćenika koji se HVO priključio još u aprilu 1992. godine. Pierre je poginuo iste godine u Livnu.

Andrew Myers- Britanija: Andrew je bio pripadnik HVO ''Kralj Tomislav'' iz Livna. Poginuo je 1995. godine u Siera Leoneu zajedno sa Amerikancem Robertom C. McKenzijem.

Cody Richmond- Britanija: Cody je bio pripadnik 104. brigade HVO iz Posavine. U BiH je došao 1992. godine kada je i poginuo.

Francouis Roulet- Francuska: Francouis je bio dobrovoljac u HV-u da bi 1992. godine prešao u HVO, u 108. brigadu iz Bosanskog Broda. Francouis je poginuo krajem 1992. godine u selu Marković Polje.

John Rowley- Francuska: John je bio pripadnik 108. brigade HVO-a iz Bosanskog Broda. John je poginuo 1992. godine u jednom selu blizu Broda.

Jurgen Schmidt- Njemačka: Jurgen u BiH stiže 1992. godine kada se priključuje bugojanskoj brigadi HVO-a ''Eugen Kvaternik''. U januaru 1993. godine Jurgen je učestvovao u napadu na Gornji Vakuf, poginuo je u Duratbegovića Docu.

Hans Schtefen- Njemačka: Hans je u BiH stigao 1993. godine. Odmah se uključio u travnički HVO. Bio je visok preko dva metra. Početkom 1994. godine u blizini Travnika je upao u zasjedu Armije RBiH zbog čega je izvršio samoubistvo.

Edmund Skiner- Britanija: Edmund je u BiH došao u oktobru 1992. godine. Poginuo je zajedno sa kolegom Derekom Arnoldom početkom 1993. godine u Bijelom Bućju kod Turbeta.

Hans Strassburger- Njemačka: Hans je u BiH stigao 1992. godine, prošao je više jedinica HVO-a. Posljednja jedinica u kojoj je i poginuo je 4. gardijska brigada ''Sinovi Posavine''. Hans je poginuo 1995. godine.

Christian Thomas- Irska: Bio je pripadnik 9. bojne HOS-a, poslije je prešao u HVO brigadu ''Kralj Tomislav'' iz Livna. Poginuo je u Šuici 1995. godine.

Eric Williams di Tomaso- Kanada: U BiH je došao početkom 1992. godine, kasnije se pridružuje Tutinoj Kažnjeničkoj bojni. Poginuo je u Bijelom Polju blizu Mostara u jesen 1993. godine.

Ronnie Perverson- Kanada: U BiH je stigao 1992. godine. Borio se u mostarskom HVO-u. Poginuo je u Mostaru 1995. godine.

-------------------------------------------------------------------
Sada se postavlja pitanje, zasto su nakon rata Amerika i Eu samo muslimanske dobrovoljece, koji nisu bili cak ni placenici, nego samo vjerski borci, koji sada ni u nasoj ni u svojim zemljama vise nemaju mjesta, proglaseni teroristima, a prave ubice (placenici) su u njihovim zemljama dobili ordenje za hrabrost, ... naravno oni koji su prezivili ?!


Hadzi-Murat
Posts: 261
Joined: 25/04/2006 11:44

Post by Hadzi-Murat » 23/05/2006 23:37

Zato sto Evropa i Amerika imaju duple standarde prema muslimanima s jedne strane i prema krscanima odnosno jevrejima s druge...
...animozitet star, koliko i krstaski ratovi...

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Post by ztluhcs » 24/05/2006 08:05

Nad ljudima koji se bore za lovu ima¹ kontrolu, nad ljudima koji se bore u ime vjere nema¹. Simple as that... Razmisli malo o tome.

Pozdrav,

kub lajkan
Posts: 3516
Joined: 03/12/2004 19:20

Re: ZASTO SU samo muslimani TERORISTI ?

Post by kub lajkan » 24/05/2006 09:40

pravi-put wrote:Piše: Ezher Beganović

U prošlom broju smo pisali o (...)


U proslom broju cega?

pravi-put
Posts: 142
Joined: 12/03/2006 15:52

Post by pravi-put » 24/05/2006 10:39

Nad ljudima koji se bore za lovu imaš kontrolu, nad ljudima koji se bore u ime vjere nemaš. Simple as that... Razmisli malo o tome.


Pojasni ?

Drugo covjak koji se bori za pare ima samo jedan cilj da prezivi, bez obrira na posljedice, ako treba sve pobiti samo da on ostane ziv!
A covjek koji se bori za vjeru se ne boji smrti, njegov cilje je da ucestvuje u borbi i da pomogne onima kojima se cini zulum. Ako pogine ne tom putu pa to je i bio njegov konacni cilj.

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Post by ztluhcs » 24/05/2006 10:44

pravi-put wrote:
Nad ljudima koji se bore za lovu ima¹ kontrolu, nad ljudima koji se bore u ime vjere nema¹. Simple as that... Razmisli malo o tome.


Pojasni ?

Drugo covjak koji se bori za pare ima samo jedan cilj da prezivi, bez obrira kako, ako treba sve pobiti samo da on ostane ziv!
A covjek koji se bori za vjeru se ne boji smrti, njegov cilje je da se bori i da ima ucesce u pomoci onima kojima se cini zulum. Ako pogine ne tom putu pa to je i bio njegov konacni cilj.


Tebi sve, ama ba¹ sve treba nacrtati. Ti ili ne èita¹ svoje postove ili ne èita¹ postove drugih ljudi.

mIRCerka
Posts: 28209
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka » 24/05/2006 10:52

pravi put, nisi nijednu temu otvorio da ne dizes tenzije...
jel to tvoja misija na ovom forumu?
ili se u zivotu ne bavis nicim drugim do zastitom nacionalnih interesa?

pravi-put
Posts: 142
Joined: 12/03/2006 15:52

Post by pravi-put » 24/05/2006 11:16

ztluhcs
Tebi sve, ama baš sve treba nacrtati. Ti ili ne čitaš svoje postove ili ne čitaš postove drugih ljudi.


Nemoj crtati, ako si procito moj post mogao si vidjeti da se placenici medjusobno ubijaju kada treba prezivjeti, zato te pitam , kako je moguce da imas kntrolu nad njima, a nad ovim drugima nemas?

mIRCerka
pravi put, nisi nijednu temu otvorio da ne dizes tenzije...
jel to tvoja misija na ovom forumu?
ili se u zivotu ne bavis nicim drugim do zastitom nacionalnih interesa?

Kao prvo kada se postavljau teme o Al-Qaidi, teroristima, nekim imaginarnim Bosnjackim ekstremisitma, niko se ne buni ... zasto?
Zasto se na svaku temu koja je u korist Bosnjackim muslimanima, se postavljaju ovakva glupa pitanja?
Ne nije moj zadatak da zavadjam ljude po forumima, ali kada vidim da je islamski terorizam jos uvjek jako aktuelan, ili je to neciji zadatak, treba onda igrati otvorenih karata, pokazimo svu istinu, neka znaju muslimani ko ih je ubijao i ko se borio za Herzeg Bosnu, ko se i dan danas grupise i formatira sa takvim idejama i ciljevima, neka znaju ljudi da medju njihovim komsijama jos uvjek ima onih koji nisu odustali od svojih ideja, mi imamao pravo na to !
Nisam nacionalista, ja sam islamista (covjek koji na prvo mjesto stavlja vjeru), ne mrzim druge i ostale, ali smatram da je islam najispravnija vjera, i stitim koliko zanm i umijem nase vjereske interese, a samim tim i nacionalne i drzavne...

User avatar
pirmin
Posts: 11221
Joined: 18/02/2006 23:50
Location: Ciganluk

Post by pirmin » 24/05/2006 11:25

pravi-put wrote:Drugo covjak koji se bori za pare ima samo jedan cilj da prezivi, bez obrira na posljedice, ako treba sve pobiti samo da on ostane ziv!
A covjek koji se bori za vjeru se ne boji smrti, njegov cilje je da ucestvuje u borbi i da pomogne onima kojima se cini zulum. Ako pogine ne tom putu pa to je i bio njegov konacni cilj.


Kad i gdje planiras samoubistvo "u ime vjere"?
Bilo bi i vise nego pozeljno upozoriti potencijalne i sasvim neduzne zrtve,skloniti djecu na sigurno.

Pearl
Posts: 3405
Joined: 26/01/2006 15:08
Location: www.dobro.ba

Post by Pearl » 24/05/2006 11:25

Nisam nacionalista, ja sam islamista (covjek koji na prvo mjesto stavlja vjeru), ne mrzim druge i ostale, ali smatram da je islam najispravnija vjera, i stitim koliko zanm i umijem nase vjereske interese, a samim tim i nacionalne i drzavne...


izvini, ali iz tvojih postova se vidi da svako ko se s tobom ne slaze 100% nailazi na tvoju osudu, tj niko ne valja....

ko ti to vjerske intrese ugrozava pa ti nalazis za shodno da ih branis? ovdje si ti jedini koji napada... i na ovakav nacin... bolan, umjesto sto danima sjedis na forumu i pljujes po svima, ucini neko djelo vrijedno muslimana vjernika - udijeli sadaku, nadji neku nanu pa joj donesi stvari sa pijace i poradi joj po kuci... ona bi ti bila zahvalna, a i mi da malo popustis sa propagandnim materijalima..

lako je pricati samo uprazno udobno zavaljen u stolicu o duznostima vjernika i sreci kad cujes ezan i strahu od boga...

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Post by ztluhcs » 24/05/2006 11:40

pravi-put wrote:Nemoj crtati, ako si procito moj post mogao si vidjeti da se placenici medjusobno ubijaju kada treba prezivjeti, zato te pitam , kako je moguce da imas kntrolu nad njima, a nad ovim drugima nemas?


Ima¹ osobinu da proma¹i¹ tumaèenje kao rijetko ko koga sam upoznao :)

Tvoje pitanje:

pravi-put wrote:Sada se postavlja pitanje, zasto su nakon rata Amerika i Eu samo muslimanske dobrovoljece, koji nisu bili cak ni placenici, nego samo vjerski borci, koji sada ni u nasoj ni u svojim zemljama vise nemaju mjesta, proglaseni teroristima, a prave ubice (placenici) su u njihovim zemljama dobili ordenje za hrabrost, ... naravno oni koji su prezivili ?!


Evo ti blage smjernice za razmi¹ljanje po¹to vidim da se vrti¹ po dnu:

[brain-on]
KO je proglasio nekoga teroristom?
ZA©TO ga je proglasio teroristom?
ZA©TO se to etiketiranje sada iznosi javno?
ZA©TO to nije rije¹eno iza paravana?
DA LI se plaæenici koriste na vi¹e mjesta?
KOJI TIP ljudi se da lak¹e izmanipulisati?
KOJI TIP ljudi se da lak¹e smiriti?
KOJI TIP ljudi mo¾e¹ kupiti?
KOME je u interesu etiketiranje?
KAKAV problem se javlja sa grupacijom ljudi nad kojom nema¹ uticaj?
KAKO rije¹iti problem grupacije nad kojom nema¹ uticaj?
KAKO dobaviti sebi pravnu poleðinu za rje¹avanje tog problema?
KOGA boli briga ¹to se le¹inari pucaju meðusobno?
[/brain-on]

Nemoj samo na svakom threadu vrtiti suhe podatke u krug, stvari oko tebe se de¹avaju s razlogom a razloge probaj shvatiti.

mIRCerka
Posts: 28209
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka » 24/05/2006 11:48

pravi-put wrote:ztluhcs
Tebi sve, ama baš sve treba nacrtati. Ti ili ne čitaš svoje postove ili ne čitaš postove drugih ljudi.


Nemoj crtati, ako si procito moj post mogao si vidjeti da se placenici medjusobno ubijaju kada treba prezivjeti, zato te pitam , kako je moguce da imas kntrolu nad njima, a nad ovim drugima nemas?

mIRCerka
pravi put, nisi nijednu temu otvorio da ne dizes tenzije...
jel to tvoja misija na ovom forumu?
ili se u zivotu ne bavis nicim drugim do zastitom nacionalnih interesa?

Kao prvo kada se postavljau teme o Al-Qaidi, teroristima, nekim imaginarnim Bosnjackim ekstremisitma, niko se ne buni ... zasto?
Zasto se na svaku temu koja je u korist Bosnjackim muslimanima, se postavljaju ovakva glupa pitanja?
Ne nije moj zadatak da zavadjam ljude po forumima, ali kada vidim da je islamski terorizam jos uvjek jako aktuelan, ili je to neciji zadatak, treba onda igrati otvorenih karata, pokazimo svu istinu, neka znaju muslimani ko ih je ubijao i ko se borio za Herzeg Bosnu, ko se i dan danas grupise i formatira sa takvim idejama i ciljevima, neka znaju ljudi da medju njihovim komsijama jos uvjek ima onih koji nisu odustali od svojih ideja, mi imamao pravo na to !
Nisam nacionalista, ja sam islamista (covjek koji na prvo mjesto stavlja vjeru), ne mrzim druge i ostale, ali smatram da je islam najispravnija vjera, i stitim koliko zanm i umijem nase vjereske interese, a samim tim i nacionalne i drzavne...


joj ti si stvarno smijesan...eto niko ne zna ko ga ja granatirao i ko je pucao na njega...eto svi smo mi glupi i slijepi i ti ces da nam otvoris oci...
tekstovima koje pises kao po narudzbi samo dizes tenzije, i izvini ali mi se sve cini kao dobra osmisljena kampanja...
mozda je tvoja registracija na forumu sasvim slucajno tempirana ovako ,a mozda i nije ....
kako god reci cu ti slijedece stvari

U BOSNI I HERCEGOVINI NISU UGROZENI MUSLIMANI
U BOSNI I HERCEGOVINI NISU UGROZENI SRBI
U BOSNI I HERCEGOVINI NISU UGROZENI HRVATI

Ugrozeno je svako normalno obicno ljudsko bice koje vise nema ni mrve svoga dostojanstva i koje je nekim cudom u stanju prezvijeti od prvog do prvog...

ali trebace tebi vremena da to shvatis....

winetou
Posts: 2053
Joined: 30/07/2003 00:00
Location: cyber prerije
Contact:

Post by winetou » 24/05/2006 11:54

hehe Jackie Arklov jedini crnac u neonacističkom pokretu :-)

BECHO
Posts: 2463
Joined: 03/02/2003 00:00
Location: Zürich, CH

Post by BECHO » 24/05/2006 12:00

Nisu SAMO muslimani TERORISTI, nego i pravoslavci, katolici, protestanti, hindusi, budisti, komunjare itd. samo sto oni jos nisu dosli na dnevni red. To jest ovi zadnji su vec godinama bili na dnevnom red, jos u vremenima hladnog rata ali u danasnje vrijeme su apetiti velikih usmjereni prvenstveno na ekonomske ciljeve, za razliku od onih vremena tzv. vojne spijunaze. Kad kurvi Americi i Britaniji bude u interesu da etiketira neku od religija, naroda i etnickih grupa teroristickom, sadistickom, nacistickom, onda ce tako i biti, kao sto je i bilo sa "malim sugavim Japancima" poslije napada na Pearl Harbour, sa "smrdljivim crncima" u doba kolonijalizma, "fasistickim, radikalnim Svabama" i dan-danas, "Starom Evropom" etc. etc. A ustvari, ti sto plase narod i koji imaju citavu medijsku kontrolu u svojim rukama su daleko najveci teroristi na dunjaluku. Danas je nazalost pitanje nafte od globalnog interesa, pa se u skladu s time moramo kititi izmisljotinama kao sto su islamski fundamentalizam, Al-Quaida, itd. :)
Last edited by BECHO on 24/05/2006 12:30, edited 1 time in total.

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Post by ztluhcs » 24/05/2006 12:10

mIRCerka wrote:joj ti si stvarno smijesan...


E ba, ovdje se govori o zemaljskom terorizmu. Nema ovdje piramida i piramida¹kog terorizma. Zalutala? :lol: :lol: :lol:

pravi-put
Posts: 142
Joined: 12/03/2006 15:52

Post by pravi-put » 24/05/2006 13:00

Pear1 - usput mozes li nam reci sta znaci tvoj nik, ovo nije muslimansko ime?!
Kad i gdje planiras samoubistvo "u ime vjere"?
Bilo bi i vise nego pozeljno upozoriti potencijalne i sasvim neduzne zrtve,skloniti djecu na sigurno.


E vidis bas zato postriram ovakve postovem da se jedanput odkriju oni koji jedu nase muslimnasko meso i piju nasu muslimnasku krv, A FOL vec 15 god. upozoravaju na "potencijalne samoubice", dok su muslimanske glave letile od ovakvih placenika, i dok se i dan danas samo muslimani povratnici ubijaju - od kraja rata do danas na stotine !
A ti meni reci samo jedan slucaj na podrucju Balkana da je neki Bosnjak musliman uradio takvo nesto - da je izvrsio samoubistvo u ime vjere ?

Vidis opet okreces temu da ja branim sebe, umjesto da diskutujemo o ovim placenickim psima, koji su pobili na hiljade civila i popalili na stotine muslimansksih sela, o "pravim teroristima" trebamo diskutovati, a ne ljude plasiti "potencijalnim teroristima" - dosta vise DEMAMGOGIJE !!!

izvini, ali iz tvojih postova se vidi da svako ko se s tobom ne slaze 100% nailazi na tvoju osudu, tj niko ne valja....


Musliman mora ustrajati na istini makr bio sam! A da li ce me neko podrzati ili demantirati neka citaoci presude, a ja da nisam siguran u ovo sto pisem, vi bi to mogli lahko argumentovati da je laz, a ne samo pravit galamu i skretati sa teme.

ko ti to vjerske intrese ugrozava pa ti nalazis za shodno da ih branis? ovdje si ti jedini koji napada... i na ovakav nacin... bolan, umjesto sto danima sjedis na forumu i pljujes po svima, ucini neko djelo vrijedno muslimana vjernika - udijeli sadaku, nadji neku nanu pa joj donesi stvari sa pijace i poradi joj po kuci... ona bi ti bila zahvalna, a i mi da malo popustis sa propagandnim materijalima..


Ovo pitanje ugrozavanja vjerskih interesa je poznato, ali ako mislis da treba o tome diskutovati otvori tu temu rado su dati svoj doprinos.
Zamolio bih te da se drzis teme koja je postrirana. A tvoje skretanje i izmisljanje lazi o meni je jos jedan dokaz da zelis da se istina sakrije - razlog ne znam, ali bi bilo lijepo da nam to licno izneses.
Moj humanitarni dio zivota je moja sadaka i moje dobrocinstvo, samo ti jedno mogu reci da imas dva zivota mislim da me ne mozes prestici, ovo nije hvaljenje samo se branim od tvojih podvala, primorao si me na to.
Ali to me ne sprijecava da napisem i koju rijec o pravim teroristima i da se jednom i mi muslimani malo odmorimo i prestanemo braniti od podvala koje nam se svakodnevno i svugdje podnecu kao kukavicija jaja.
Svakodnevno se branimo dok pravi teroristi rade svoj dio posla.

lako je pricati samo uprazno udobno zavaljen u stolicu o duznostima vjernika i sreci kad cujes ezan i strahu od boga...


Vidis da nije lahko braniti vjeru od ateista koji su se namnozili, zavedni zapadnom idejom o bezbozstvu. Ovako glupa pitanja nikada nisi mogao cuti na primjer prije 10-15 god.
Ljudi su dobro skrenuli na sejtanove puteve, i nije vise lahko svima odgovoriti ... ljudi ne zele da vjeruju, zele da slijede svoje strasti, zato su ovakve teme ne pozeljne, a teme o opasnim vjerskim fanaticima su obe rucke podrzane i uvjek u negativnom kontekstu okarakterisane.

mIRCerka
Posts: 28209
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka » 24/05/2006 13:16

ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote:joj ti si stvarno smijesan...


E ba, ovdje se govori o zemaljskom terorizmu. Nema ovdje piramida i piramidaškog terorizma. Zalutala? :lol: :lol: :lol:


hmmm...ti si znaci sveznalica i samo ti mozes diskutovati o vise stvari odjednom...WOOOWW odusevljena sam :oops:

ma hajd ti druze sa pravim putem, pa upravite negdje...mimo ovog foruma... :roll:

Sarafcina
Posts: 2260
Joined: 19/09/2005 00:59

Post by Sarafcina » 24/05/2006 13:27

pravi-put wrote:Pear1 - usput mozes li nam reci sta znaci tvoj nik, ovo nije muslimansko ime?!


pravi-put wrote:Musliman je obavezan da da dijetu ime lijepog znacenja, jer cemo na Sudnjem danu biti prozivani po nasim imenima. Posto u islamu nema nacija ima samo vjera, onda kod nas nije problem da djeci dajemo bilo kakvo ime koje ima lijepo znacenje, a njabolje je Arapska imena jer su Arapi nosioci islama, au Dzennetu xe se pricati arapski. Sve islamske drzave od Kine do Spanije daju djeci Arapska imena, zasto bi se mi stidjeli. Zbog komsija, e dosta je vise stida komsija, doslo vrijeme da se stidimo Allaha!
Tako za prvu infornaciju


evo i ja da se ukljucim :) ;)
nije OK da spocitavas ljudima nesto sto....

pravi-put wrote:Musliman mora ustrajati na istini makr bio sam! A da li ce me neko podrzati ili demantirati neka citaoci presude, a ja da nisam siguran u ovo sto pisem, vi bi to mogli lahko argumentovati da je laz, a ne samo pravit galamu i skretati sa teme.


tema ti je .... placenici nekakvi (trebas dati izvor za podatke koje navodis).... i slozicu se ja s tobom oko te teme, ali ovaj pristup "opucaj sacmaricom" po svemu i svacemu .... jednostavno ne ide.
Jer, dok se ne odreknes jednih stavova... oni pripadaju tebi. I ljudi ce ih se uvijek sjecati.

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Post by ztluhcs » 24/05/2006 13:38

mIRCerka wrote:
ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote:joj ti si stvarno smijesan...


E ba, ovdje se govori o zemaljskom terorizmu. Nema ovdje piramida i piramida¹kog terorizma. Zalutala? :lol: :lol: :lol:


hmmm...ti si znaci sveznalica i samo ti mozes diskutovati o vise stvari odjednom...WOOOWW odusevljena sam :oops:

ma hajd ti druze sa pravim putem, pa upravite negdje...mimo ovog foruma... :roll:


Hej hej hej, no hard feelings! Ovo je bila samo bezazlena ¹ala, i ako te povrijedila: oprosti mi.

Please nemoj me etiketirati a pogotovo ne po pitanju ovih stvari.

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Post by ztluhcs » 24/05/2006 13:43

pravi-put wrote:Pear1 - usput mozes li nam reci sta znaci tvoj nik, ovo nije muslimansko ime?!


P.E.A.R.L

mIRCerka
Posts: 28209
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka » 24/05/2006 13:43

ztluhcs wrote:Hej hej hej, no hard feelings! Ovo je bila samo bezazlena šala, i ako te povrijedila: oprosti mi.

Please nemoj me etiketirati a pogotovo ne po pitanju ovih stvari.

shale i zezanje ostavimo za piramidu, a za ovako ozbiljne teme nam ne trebaju shale...

ja pravog puta citam otkako se registrovao, i u pocetku je bio ok, normala prica, a sada pljuje i proziva svakoga ko ne misli kao on...

eto vidis da mu i drugi forumashi isto kazu, znaci nije mIRCi sama u tome...

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Post by ztluhcs » 24/05/2006 13:51

@pravi-put jesi li proèitao ono ¹to sam napisao? Jesi li razmislio o tome? Jesi li skontao oko èega se ovaj svijet vrti?

pravi-put
Posts: 142
Joined: 12/03/2006 15:52

Post by pravi-put » 24/05/2006 13:54

Minnela
Cuj ti ne mrzis...Pa sto "strasis" ovdje nevjernike i "krive" vjernike...Kako si dosao pricas o dzehenemu kao da si ti Bog pa znas gdje ce ko, a tebi zagarantovan dzennet ..Sanjas o serijatskoj drzavi i pametujes sta se smije, sta ne smije...Ne znam samo kako te moderatori do sad nisu uklonili..Zaista si zasluzio da ides na hladjenje......I da se odmoris malo od interneta.....


Nije tacno da pisem samo o Dzehennemu , pisem i o Dzennetu, samo se ti mozda uvjek nadjes u onoj pogresnoj skupini?
To moras sama sa sobom rascistiti ako si vjernica, a ako nisi pa sto se onda bojis Dzehennema :?

Ne znam da sam ja nekoga uvrijedio da bi bio izbacen, ja govorim uvjek u globalnom kotekstu (osim ako me neko licno prozove - tada slijedi odgovor), mozda ja ne razmisljam kao vecina ovdje, ali zato i postoje forumi da svako moze reci svoje misljenje, ...

ztluhcs
[brain-on]
KO je proglasio nekoga teroristom?
ZAŠTO ga je proglasio teroristom?
ZAŠTO se to etiketiranje sada iznosi javno?
ZAŠTO to nije riješeno iza paravana?
DA LI se plaćenici koriste na više mjesta?
KOJI TIP ljudi se da lakše izmanipulisati?
KOJI TIP ljudi se da lakše smiriti?
KOJI TIP ljudi možeš kupiti?
KOME je u interesu etiketiranje?
KAKAV problem se javlja sa grupacijom ljudi nad kojom nemaš uticaj?
KAKO riješiti problem grupacije nad kojom nemaš uticaj?
KAKO dobaviti sebi pravnu poleđinu za rješavanje tog problema?
KOGA boli briga što se lešinari pucaju međusobno?
[/brain-on]


Tvoji postovi i tvoja pod pitanja se mogu uvjek dosmisleno skontati, tako da ih ovaj put zaobilazim. Cudnijeg covjeka nisam sreo!

mIRCerka
joj ti si stvarno smijesan...eto niko ne zna ko ga ja granatirao i ko je pucao na njega...eto svi smo mi glupi i slijepi i ti ces da nam otvoris oci...
tekstovima koje pises kao po narudzbi samo dizes tenzije, i izvini ali mi se sve cini kao dobra osmisljena kampanja...
mozda je tvoja registracija na forumu sasvim slucajno tempirana ovako ,a mozda i nije ....
kako god reci cu ti slijedece stvari

U BOSNI I HERCEGOVINI NISU UGROZENI MUSLIMANI
U BOSNI I HERCEGOVINI NISU UGROZENI SRBI
U BOSNI I HERCEGOVINI NISU UGROZENI HRVATI

Ugrozeno je svako normalno obicno ljudsko bice koje vise nema ni mrve svoga dostojanstva i koje je nekim cudom u stanju prezvijeti od prvog do prvog...

ali trebace tebi vremena da to shvatis....


O ovoj temi nije sigurno pisano ovdje, a pise se o hiljadu drugih gluposti.
Ovdje ali i na vecini demokratskih foruma vodi se bas kampanja o islamskim fundamentalistima, tako da me to iritira i navodi na kontra ofanzivu, ... i prije ce biti da sam ja nekome njegovu kampanju pobrko, nego da dam ucestvujem u nekoj kvazi kampanji.
Ja sam tebi vec jedanput rekao obidji muslimane u Republici srbskoj, i takozvanoj Herzeg Bosni, a obidji Bosanske Katolike i pravoslavce tamo gdje su muslimani vecina pa ce ti mnoge stvari biti jasnije, ali ti opet samo na osnovu Sarajeva procijenjujes cijelu BiH.
Ovo je cista laz u Bosni se nikada nije bolje zivjelo, samo sto narod trosi pare na stvari koje su im manje vise ne potrebne. Mi bi da ne radimo, a da trosimo ...
Osim toga pogledaj gradove gdje zive vecinom Bosanski katolici, vecina stanovnistva je zaposlena, a vecina povratnika je bez posla, zasto je to normalno, zasto nije i ne smije biti tako u Zenici ili Sarajevu?
Mislim da bi ti trebala da priznas sama sebi neke stvari, ako se vec bojis da dodju u javnost!

I za kraju nisam provokator i ne radim nikakvu kampanju, ali zelim pravdu i ravnopravnost za sve istu, i da se istina o svakome iznese makar ona na izgled bila provokativna i kontraproduktivna,... istina moze samo pomoci zblizavanju, a nikako povecanju tenzija.
Last edited by pravi-put on 24/05/2006 14:54, edited 1 time in total.

IDEA
Posts: 83
Joined: 17/10/2005 14:52
Location: Sarajevo

Post by IDEA » 24/05/2006 13:57

Minnela wrote:
Cuj ti ne mrzis...Pa sto "strasis" ovdje nevjernike i "krive" vjernike...Kako si dosao pricas o dzehenemu kao da si ti Bog pa znas gdje ce ko, a tebi zagarantovan dzennet ..Sanjas o serijatskoj drzavi i pametujes sta se smije, sta ne smije...Ne znam samo kako te moderatori do sad nisu uklonili..Zaista si zasluzio da ides na hladjenje......I da se odmoris malo od interneta..... :zzzz: :zzzz:Slažem se. "pravi-put" kao da je ovde na zadatku. Možda za ovo i pare prima jer mi nije jasno od čega živi kada može po cijeli dan drugima "soliti pamet" kako se treba ponašati i šta treba raditi.
Radi li išta konkretno ... ili živi na tuđi račun ... ili možda zabušava ... kako li mu to vjera dopušta.

I baš me zanima gdje će mene "pravi-put" po niku svrstati [/quote]

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Post by ztluhcs » 24/05/2006 14:07

pravi-put wrote:Tvoji postovi i tvoja podpitanja se mogu uvjek dosmisleno skontati, tako da ih ovaj put zaobilazim. Cudnijeg covjeka nisam sreo!


Ne mogu, samo nisu nacrtani pa treba malo razmisliti oko njih... Treba promijeniti malo ¹tivo koje èita¹, proèitati i ne¹to nevezano za vjeru, malo se okrenuti oko sebe, malo disati i razmi¹ljati...
Last edited by ztluhcs on 24/05/2006 14:16, edited 2 times in total.

Post Reply