ok ne slazemo se u vezi nacionalnog pitanja i sta sad.zovite se kako hocete zovu se kako hoce, zovem se kako hocu, nemamo drzavu drzavom i kvaj pvice
Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
-
sumirprimus
#51 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
a sto bi se iko sa imenom drzave prilagodjavo ba wtf
ok ne slazemo se u vezi nacionalnog pitanja i sta sad.zovite se kako hocete zovu se kako hoce, zovem se kako hocu, nemamo drzavu drzavom i kvaj pvice
- edo_79
#52 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
mali nemoj se ti zajebavatsumirprimus wrote:a sto bi se iko sa imenom drzave prilagodjavo ba wtf![]()
- edo_79
#53 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Jesi siguran? Ti pouzdano znaš da Srbi i Hrvati neće da žive unutar BiH .... Pa kako pobogu prijatelju ne jebuFudo387 wrote:Ovi nas gradjani svijeta uopste nemaju losu ideju, ok je to ideal, gradjansko drustvo, drz nedaj...
Al’ momci, imate problem.
Nece Srbi i Hrvati da zive sa vama, bar debela vecina.
Ili, hoce, al’ samo ono sto bas moraju.
Ne jebu ljudi ni Bosnu ni Hrecegovinu 2%, najradije bi da je nema.
Bosnje se prilagodile, ne mozes glavom kroz zid.
-
sumirprimus
#54 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
pa nije jebte vise srednji vijek i jezik srednjeg vijeka.
ja ko laik znam da je jezik ziva materija i da se vremenom mijenja, tadasnji bosnjan je danasnji bosanac, i na to se i mislilo na ljude iz bosne.
milion primjera kako se nekad pricalo kako se sad prica.
vratis se koju deceniju unazad i na guzicu od smijeha past. rijet, otojč i slicno
u bosni zive bosanci.ako je bosna drzava.
jbo kompromis na koji smo pristali i sami ga sebi suknuli. al okej dogovor je dogovor.
u bosni zive bosnjaci srbi i hrvati.aferim nam sto ga znamo sami ssebi zabit u prvoj minuti ne zna niko.
ja ko laik znam da je jezik ziva materija i da se vremenom mijenja, tadasnji bosnjan je danasnji bosanac, i na to se i mislilo na ljude iz bosne.
milion primjera kako se nekad pricalo kako se sad prica.
vratis se koju deceniju unazad i na guzicu od smijeha past. rijet, otojč i slicno
u bosni zive bosanci.ako je bosna drzava.
jbo kompromis na koji smo pristali i sami ga sebi suknuli. al okej dogovor je dogovor.
u bosni zive bosnjaci srbi i hrvati.aferim nam sto ga znamo sami ssebi zabit u prvoj minuti ne zna niko.
-
Fudo387
#55 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Pa nema pajdo drzave, na okupu je drzi strana uprava.sumirprimus wrote:a sto bi se iko sa imenom drzave prilagodjavo ba wtf![]()
Nemas unutrasnjeg konsenzusa o njenom postojanju.
Mislim, mozemo i supljirat, malo sevdaha, malo zastava, istorije...ali.
-
sumirprimus
#56 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
pa jbo stranu upravu ako hoces drzavu drzavom, ne odrices se granice, imena i zastave.Fudo387 wrote:Pa nema pajdo drzave, na okupu je drzi strana uprava.sumirprimus wrote:a sto bi se iko sa imenom drzave prilagodjavo ba wtf![]()
pa da si zadnji na svijetu.
-
Fudo387
#57 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Oni ratovali da je ne bude, i ti mene pitas otkud znam?edo_79 wrote:Jesi siguran? Ti pouzdano znaš da Srbi i Hrvati neće da žive unutar BiH .... Pa kako pobogu prijatelju ne jebuFudo387 wrote:Ovi nas gradjani svijeta uopste nemaju losu ideju, ok je to ideal, gradjansko drustvo, drz nedaj...
A koliko je kod njih ima, odes u Banjaluku, ili Citluk.
Ne moras ih plaho pitati, pogledas okolo i sve ce ti biti jasno.
-
Fudo387
#58 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Sve ok.sumirprimus wrote:pa jbo stranu upravu ako hoces drzavu drzavom, ne odrices se granice, imena i zastave.Fudo387 wrote:Pa nema pajdo drzave, na okupu je drzi strana uprava.sumirprimus wrote:a sto bi se iko sa imenom drzave prilagodjavo ba wtf![]()
pa da si zadnji na svijetu.
- edo_79
#59 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Nisu baš SVI ratovali da je ne bude .... nemoj biti tako subjektivanFudo387 wrote:Oni ratovali da je ne bude, i ti mene pitas otkud znam?edo_79 wrote:Jesi siguran? Ti pouzdano znaš da Srbi i Hrvati neće da žive unutar BiH .... Pa kako pobogu prijatelju ne jebuFudo387 wrote:Ovi nas gradjani svijeta uopste nemaju losu ideju, ok je to ideal, gradjansko drustvo, drz nedaj...
Ima je i u Banja Luci, ima je i u Čitluku ali one prave Bosne i Hercegovine, a ne BiH iz Općine Centar, jer avaj ta općina je vrednije od 10 drugih općina .... Jarane ja kad pogledam oko sebe .... meni je odavno sve jasno ... ne bojim se ja ni Banja Luke ni Čitluka ... mene više brine za koliko će nas prodati NAŠI kad im se ukaže prilika da hajruju koji dinar na račun građana ....
- tandmand
#60 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Ima Bosanaca kao što ima Slavonaca, Dalmatinaca, Kotorana ...sangajka wrote:Izgleda da je lakse je dokazati da postoje Marsovci nego BOSANCI.
Ima Bosne, ko kaže da nema Bosne ... što znači da ima i Bosanaca. Bilo je Bosne i Bosanaca u Turskoj, Austro-Ugarskoj, Kraljevini Jugoslaviji, čak u NDH. Bosne kao "ledine" i ljudi koji žive na toj "ledini" - Bosanaca će uvijek biti. Zato mi je smiješno ono "ima bolan Bosne".
A hoće li biti Bosne kao države?
Hoće ako je sačuvaju Bošnjaci. Skoro 50% Bosanaca sa ledine Bosne, ne želi državu BiH.
- animals
#61 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Fudo ti ko da si jucer rodjen..Fudo387 wrote:Oni ratovali da je ne bude, i ti mene pitas otkud znam?edo_79 wrote:Jesi siguran? Ti pouzdano znaš da Srbi i Hrvati neće da žive unutar BiH .... Pa kako pobogu prijatelju ne jebuFudo387 wrote:Ovi nas gradjani svijeta uopste nemaju losu ideju, ok je to ideal, gradjansko drustvo, drz nedaj...
pa i Bosnjaci bi htjeli samo da imaju licencu na ime BIH..
i da su oni jedini pravi Bosanci, a kako zamisljaju zivot za druge u toj njihovoj zamisljenoj drzavi..
nesto ko Srbi u bivsoj Jugi..gradjanska drzava gdje nasa brojnost bi odlucivala..
jedan covjek jedan glas i to nas..
- edo_79
#62 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Ma jašta ... puste želje, Bosne (kao ledine) i Bosanaca kao dobrih ljudi, bez obzira na etničku i vjersku pripadnost će biti, ako su preživjeli sve dosad, i Turke, i Austrougare, Kraljevinu Jugoslaviju, pa preživjeće i nas ....tandmand wrote:Ima Bosanaca kao što ima Slavonaca, Dalmatinaca, Kotorana ...sangajka wrote:Izgleda da je lakse je dokazati da postoje Marsovci nego BOSANCI.
Ima Bosne, ko kaže da nema Bosne ... što znači da ima i Bosanaca. Bilo je Bosne i Bosanaca u Turskoj, Austro-Ugarskoj, Kraljevini Jugoslaviji, čak u NDH. Bosne kao "ledine" i ljudi koji žive na toj "ledini" - Bosanaca će uvijek biti. Zato mi je smiješno ono "ima bolan Bosne".
A hoće li biti Bosne kao države?
Hoće ako je sačuvaju Bošnjaci. Skoro 50% Bosanaca sa ledine Bosne, ne želi državu BiH.
-
Fudo387
#63 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Pa dobro, nisu bas svi, al’ jesu skoro svi.edo_79 wrote:
Nisu baš SVI ratovali da je ne bude .... nemoj biti tako subjektivan![]()
Ima je i u Banja Luci, ima je i u Čitluku ali one prave Bosne i Hercegovine, a ne BiH iz Općine Centar, jer avaj ta općina je vrednije od 10 drugih općina .... Jarane ja kad pogledam oko sebe .... meni je odavno sve jasno ... ne bojim se ja ni Banja Luke ni Čitluka ... mene više brine za koliko će nas prodati NAŠI kad im se ukaže prilika da hajruju koji dinar na račun građana ....
Ako nisu ratovali, jesu navijali.
I dan danas isto.
Sekunde se to nista nije promijenilo.
Mada, u pravu si, ko sam ja da se tebi petljam u mastanja. Samo hrabro, i sretno.
-
sumirprimus
#64 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
jebte zivot o cemu raspravljamo u 21 vijeku.
u bosni zive bosanci, wtf?
sta je tu smijesno? nece nam valjda komsije i susjedi odredjivat kaok cemo se zvat?
u bosni zive bosanci, wtf?
sta je tu smijesno? nece nam valjda komsije i susjedi odredjivat kaok cemo se zvat?
- tandmand
#65 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Pa to ti i ja pričam. Bosne i Bosanaca će biti makar je pola bilo u Republici Srbiji a pola u Banovini Hrvatskoj.edo_79 wrote:Ma jašta ... puste želje, Bosne (kao ledine) i Bosanaca kao dobrih ljudi, bez obzira na etničku i vjersku pripadnost će biti, ako su preživjeli sve dosad, i Turke, i Austrougare, Kraljevinu Jugoslaviju, pa preživjeće i nas ....
- edo_79
#66 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Eh drug .... tu je ključ .... Bošnjaci (to ovi novokomponovani) žele upravo takvo pravo, da se njih u Šeheru sve pita i da oni odlučuju o svemu, i da oni žele neku svoju ''zamišljenu državu'' .... PRAVI BOSANCI znaju da na ovom prostoru nijednom od naroda hajra nema osim ako ne živimo skupa, ako svoje ne čuvamo a tuđe poštujemo, bez da bilo ko bude omalovažavan ili stavljen u podređen položaj samo zato što je drugačiji ....animals wrote:Fudo ti ko da si jucer rodjen..
i da su oni jedini pravi Bosanci, a kako zamisljaju zivot za druge u toj njihovoj zamisljenoj drzavi..
nesto ko Srbi u bivsoj Jugi..gradjanska drzava gdje nasa brojnost bi odlucivala..
- edo_79
#67 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
tandmand wrote:Pa to ti i ja pričam. Bosne i Bosanaca će biti makar je pola bilo u Republici Srbiji a pola u Banovini Hrvatskoj.edo_79 wrote:Ma jašta ... puste želje, Bosne (kao ledine) i Bosanaca kao dobrih ljudi, bez obzira na etničku i vjersku pripadnost će biti, ako su preživjeli sve dosad, i Turke, i Austrougare, Kraljevinu Jugoslaviju, pa preživjeće i nas ....
samo se ti tješi ...
- tandmand
#68 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Jasno je. Vi niste za građansku državu, jedan čovjek jedan glas. Vi ste ti koji čuvaju leđa konstitutivnim narodima - ali kojim, onim koji ne žele državu BiH. Eto to je to vaše bosanstvo.edo_79 wrote:Eh drug .... tu je ključ .... Bošnjaci (to ovi novokomponovani) žele upravo takvo pravo, da se njih u Šeheru sve pita i da oni odlučuju o svemu, i da oni žele neku svoju ''zamišljenu državu'' .... PRAVI BOSANCI znaju da na ovom prostoru nijednom od naroda hajra nema osim ako ne živimo skupa, ako svoje ne čuvamo a tuđe poštujemo, bez da bilo ko bude omalovažavan ili stavljen u podređen položaj samo zato što je drugačiji ....animals wrote:Fudo ti ko da si jucer rodjen..
Last edited by tandmand on 05/03/2019 14:34, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#69 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Bizi ba tisucar...mene si nas’oanimals wrote: Fudo ti ko da si jucer rodjen..
-
daddy-kool
#70 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Nema zemlje koja ima ovoliki broj autonomnih regija i stepen decentralizovane vlasti a ti si kao uplašen nekakvim preglasavanjem i građanskom državom.animals wrote:
Naravno da treba biti građanska država, zato što je to pravedniji model ustroja društva.
- animals
#71 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Trebalo bi biti, da nije Bakira i SDA...sa jedne strane i oni drugi sa druge stranedaddy-kool wrote:Nema zemlje koja ima ovoliki broj autonomnih regija i stepen decentralizovane vlasti a ti si kao uplašen nekakvim preglasavanjem i građanskom državom.animals wrote:
Naravno da treba biti građanska država, zato što je to pravedniji model ustroja društva.
-
daddy-kool
#72 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Neće se to dugo razvlačiti, neki dan Senad u Faceu reče da je prisutno stanovništvo u BiH 2,5 miliiona.animals wrote:
Trebalo bi biti, da nije Bakira i SDA...sa jedne strane i oni drugi sa druge strane
Mjera je 2 miliona, kada se to desi - građanska država.
- Sanjarko
#73 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
Pa Bosanaca ima. Svi koji smo drzavljani Bosne smo Bosanci ali nismo svi pro-Bosanci.
PS. Mene cudi samo sto niko nepokrene proceduru da se Hercegovina izbaci iz naziva nase drzave jer je to regija i dodana je u naziv 1908 godine da se vjerovatno stanovnistvo i po tome podijeli.
PS. Mene cudi samo sto niko nepokrene proceduru da se Hercegovina izbaci iz naziva nase drzave jer je to regija i dodana je u naziv 1908 godine da se vjerovatno stanovnistvo i po tome podijeli.
- edo_79
#74 Re: Zasto su pro-Bosanci tolika "smetnja" u Bosni i Hercegovini?
KOJI TO MI ... ja sam na zadnjem popisu registriran (hajd'mo biti malo u sukladu s konstitutivnošću jel'te) kao OSTALI, jer mi ''delegat'' koji je vršio popis nije znao objasniti zašto u rubrici NACIONALNOST piše Srbin, Hrvat i Bošnjak kada to nema veze sa razumom ..... Kad sam mu rekao da pod nacionalnost upiše Bosanac i Hercegovac, kaže nema to .... jadnik nezna osnovne pojmove. znači ja čim nisam član jednog od TRI TORA ja samim time nisam KONSTITUTIVAN tako da nemožeš za mene reći da pripadam NJIMA, jel tako?tandmand wrote:Jasno je. Vi niste za građansku državu, jedan čovjek jedan glas. Vi ste ti koji čuavaju leđa konstitutivnim narodima - ali kojim, onim koji ne žele državu BiH. Eto to je to vaše bosanstvo.edo_79 wrote:Eh drug .... tu je ključ .... Bošnjaci (to ovi novokomponovani) žele upravo takvo pravo, da se njih u Šeheru sve pita i da oni odlučuju o svemu, i da oni žele neku svoju ''zamišljenu državu'' .... PRAVI BOSANCI znaju da na ovom prostoru nijednom od naroda hajra nema osim ako ne živimo skupa, ako svoje ne čuvamo a tuđe poštujemo, bez da bilo ko bude omalovažavan ili stavljen u podređen položaj samo zato što je drugačiji ....animals wrote:Fudo ti ko da si jucer rodjen..

Sjećaš se ovoga štovani kolega ....... Današnja BiH nije OVO .... a trebala je da bude .... jer je današnja BiH država TRI KONSTITUTIVNA NARODA i ostalih građana .... s time što manjine NISU KONSTITUTIVNE.
-
Sydnor