Zasto su ljudi negativni i raduju se tudjoj nesreci?
-
xyz2007
#1 Zasto su ljudi negativni i raduju se tudjoj nesreci?
Zasto su ljudi ograniceni?
Zasto se raduju tvojoj nesreci?
Zasto su ljudi pokvareni?
Zasto ljudi vole da ponizavaju druge?
Zasto ljudi vole da se ismijavaju tudjim problemima?
Zasto se ljudi hrane tudjom nesrecom?
Zasto ljudi zele da ti pokvare vezu?
Zasto ljudi ne vjeruju u ljubav?
Zasto ljudi ne koriste svoj mozak?
Zasto ljudi rade ono u sta ne vjeruju?
Zasto ljudi kazu jedno a rade skroz drugo?
Zasto ljudi vole da se revansiraju tj da nekome nesto uzvrate da nekoga povrijede, uvrijede, ismiju, otracaju?
Sta je sa vrijednostima covjeka?
Sta je sa dobrotom, razumijevanjem, podrskom...
Sta ja sa ljubaznoscu i postovanjem?
Zasto su ljudi tako negativni?
Zasto ne mogu da vide pozitivno u nekome, u necemu... ? U ljudima koje vole, u komsiluku, u drustvu, u svijetu generalno...?
I naravno koliko negativnih stvari cujete dnevno, o nekome, o necemu, o vama, o njima, o svemu.... a koliko pozitivnih u kojima ljudi zaista vide i cijene ono sto imaju? Da li se ovo razlikuje o drzave do drzave, od grada do grada... jel vam ugodno sjediti pored nekoga ko se stalno zali o necemu o nekome, o ovome i onome? Koji vide u svakome nesto negativno i nesto lose?
Da li bi takve ( ovakve ) ljude zeljeli za prijatelje?
Zasto ljudi vole da se revansiraju tj da nekome nesto uzvrate da nekoga povrijede, uvrijede, ismiju, otracaju?
Zasto ne mogu da vide pozitivno u nekome, u necemu... ? U ljudima koje vole, u komsiluku, u drustvu, u svijetu generalno...?
I naravno koliko negativnih stvari cujete dnevno, o nekome, o necemu, o vama, o njima, o svemu.... a koliko pozitivnih u kojima ljudi zaista vide i cijene ono sto imaju? Da li se ovo razlikuje o drzave do drzave, od grada do grada... jel vam ugodno sjediti pored nekoga ko se stalno zali o necemu o nekome, o ovome i onome? Koji vide u svakome nesto negativno i nesto lose?
-
incognito071
#2 Re: Zasto su ljudi negativni i raduju se tudjoj nesreci?
xyz2007 wrote:Zasto su ljudi ograniceni?
Ja bi dva takva, ako moze!
- BHG
#4 Re: Zasto su ljudi negativni i raduju se tudjoj nesreci?
zato sto su glupi!xyz2007 wrote:Zasto su ljudi ograniceni?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
zato što se ne sexsaju redovno
Po Frojdu sve je kriv sex
Po Frojdu sve je kriv sex
Po Frojdu, čovjekova ličnost se sastoji iz Ida, Ega i Superega. Id je onaj dio kojim vladaju instinktivni seksualni porivi koji traže zadovoljenje. Super-ego predstavlja "savjest", što znači društveno uslovljene kontrolne mehanizme koje roditelji usađuju djeci u najranijem djetinjstvu. Ego je svjesno ja, stvoreno kroz napetost i interakciju između Ida i Superega. Ego pokušava da pomiri suprotstavljene zahtjeve Ida i Superega sa uslovima spoljne realnosti.
-
Richard Peti
- shana_majka
To nisu ljudi, nadji im neki prikladniji izraz 
- gospodar kuglastih munja
Vjernici su uvijek tuzni, nezadovoljni, pacenici,i crne misli im se motaju po glavi. Vjera im nalaze da budu ponizni, krotki, da placu u ovom zivotu da bi na onom tamo svjetu uzivali. Oni ne znaju slavfiti zivot. Ustvari to im je zabranjeno. I zato su takvi kekve ih opisa uvodnicar.
- BHG
mislim da nisi u pravu...nema to veze jel neko vjernik ili nije...ljudi su po prirodi takvi...glupi su bili vjernici il nevjernicigospodar kuglastih munja wrote:Vjernici su uvijek tuzni, nezadovoljni, pacenici,i crne misli im se motaju po glavi. Vjera im nalaze da budu ponizni, krotki, da placu u ovom zivotu da bi na onom tamo svjetu uzivali. Oni ne znaju slavfiti zivot. Ustvari to im je zabranjeno. I zato su takvi kekve ih opisa uvodnicar.
-
IMME
Sudeci po tvom odgovoru sticem dojam da si se bas nasao u opisu temegospodar kuglastih munja wrote:Vjernici su uvijek tuzni, nezadovoljni, pacenici,i crne misli im se motaju po glavi. Vjera im nalaze da budu ponizni, krotki, da placu u ovom zivotu da bi na onom tamo svjetu uzivali. Oni ne znaju slavfiti zivot. Ustvari to im je zabranjeno. I zato su takvi kekve ih opisa uvodnicar.
"nevjernik" (sad ne mislim na postivanje vjerskih propisa doticne persone, jasno)
-
a.basko
ima nas i veselih, zadovoljnih, a i onih koji se ne osjecaju pacenicima!gospodar kuglastih munja wrote:Vjernici su uvijek tuzni, nezadovoljni, pacenici,i crne misli im se motaju po glavi. Vjera im nalaze da budu ponizni, krotki, da placu u ovom zivotu da bi na onom tamo svjetu uzivali. Oni ne znaju slavfiti zivot. Ustvari to im je zabranjeno. I zato su takvi kekve ih opisa uvodnicar.
vjera nalaze poniznost, ali Bogu, a ne ljudima! "krotkost" bih ja nazvao vrlinom, ne samo vjernika... gdje pise da treba plakati da bi se nekad uzivalo?
i na kraju... ovaj "opis" odgovara ljudskom profilu danasnjice, pa je "uvodnicar" ovu temu mogao postaviti na bilo koji podforum...
o tvom nicku... necu nista
...moj nik i ne smijes komentarisati, jer ti pravila ovog foruma to ne dozvoljavaju...a.basko wrote:ima nas i veselih, zadovoljnih, a i onih koji se ne osjecaju pacenicima!gospodar kuglastih munja wrote:Vjernici su uvijek tuzni, nezadovoljni, pacenici,i crne misli im se motaju po glavi. Vjera im nalaze da budu ponizni, krotki, da placu u ovom zivotu da bi na onom tamo svjetu uzivali. Oni ne znaju slavfiti zivot. Ustvari to im je zabranjeno. I zato su takvi kekve ih opisa uvodnicar.![]()
vjera nalaze poniznost, ali Bogu, a ne ljudima! "krotkost" bih ja nazvao vrlinom, ne samo vjernika... gdje pise da treba plakati da bi se nekad uzivalo?slaviti se moze na razne nacine...
![]()
i na kraju... ovaj "opis" odgovara ljudskom profilu danasnjice, pa je "uvodnicar" ovu temu mogao postaviti na bilo koji podforum...![]()
o tvom nicku... necu nista...a to je vec dovoljno...
Osnovni zahtjev za jednog vjernika je da bude ROB ! Pokazi ti meni negdje sretnog i veselog Kunte- Kintu...
- buba
Nebulozan komentar i dijagonalno suprotan definicijama vjernika.gospodar kuglastih munja wrote:Vjernici su uvijek tuzni, nezadovoljni, pacenici,i crne misli im se motaju po glavi. Vjera im nalaze da budu ponizni, krotki, da placu u ovom zivotu da bi na onom tamo svjetu uzivali. Oni ne znaju slavfiti zivot. Ustvari to im je zabranjeno. I zato su takvi kekve ih opisa uvodnicar.
...I dovoljno je da "buba" to konstatira ,i svjet ide dalje...buba wrote:Nebulozan komentar i dijagonalno suprotan definicijama vjernika.gospodar kuglastih munja wrote:Vjernici su uvijek tuzni, nezadovoljni, pacenici,i crne misli im se motaju po glavi. Vjera im nalaze da budu ponizni, krotki, da placu u ovom zivotu da bi na onom tamo svjetu uzivali. Oni ne znaju slavfiti zivot. Ustvari to im je zabranjeno. I zato su takvi kekve ih opisa uvodnicar.
- buba
Za mene dagospodar kuglastih munja wrote:...I dovoljno je da "buba" to konstatuje ,i svijet ide dalje...buba wrote:Nebulozan komentar i dijagonalno suprotan definicijama vjernika.gospodar kuglastih munja wrote:Vjernici su uvijek tuzni, nezadovoljni, pacenici,i crne misli im se motaju po glavi. Vjera im nalaze da budu ponizni, krotki, da placu u ovom zivotu da bi na onom tamo svjetu uzivali. Oni ne znaju slavfiti zivot. Ustvari to im je zabranjeno. I zato su takvi kekve ih opisa uvodnicar.
...hvala na upucenje o mojim pravopisnim ili stilskim greskama...buba wrote:Za mene dagospodar kuglastih munja wrote:...I dovoljno je da "buba" to konstatuje ,i svijet ide dalje...buba wrote: Nebulozan komentar i dijagonalno suprotan definicijama vjernika.Ko zeli da statira na svom elementarnom nepoznavanju monoteistickih religija, nek' izvoli
Mozda i nisam upucen u monoteisticke religije, ali znam da tamo ne mozes biti ako nisi duhovni rob, ako nemas gospodara...biti neciji rob nije bas veliko zadovoljstvo i razlog je mnogim frustracijama, pa i onim gore opisanim...tako ja to vidim, a ti ?
-
a.basko
gospodar kuglastih munja wrote:...moj nik i ne smijes komentarisati, jer ti pravila ovog foruma to ne dozvoljavaju...a.basko wrote:ima nas i veselih, zadovoljnih, a i onih koji se ne osjecaju pacenicima!gospodar kuglastih munja wrote:Vjernici su uvijek tuzni, nezadovoljni, pacenici,i crne misli im se motaju po glavi. Vjera im nalaze da budu ponizni, krotki, da placu u ovom zivotu da bi na onom tamo svjetu uzivali. Oni ne znaju slavfiti zivot. Ustvari to im je zabranjeno. I zato su takvi kekve ih opisa uvodnicar.![]()
vjera nalaze poniznost, ali Bogu, a ne ljudima! "krotkost" bih ja nazvao vrlinom, ne samo vjernika... gdje pise da treba plakati da bi se nekad uzivalo?slaviti se moze na razne nacine...
![]()
i na kraju... ovaj "opis" odgovara ljudskom profilu danasnjice, pa je "uvodnicar" ovu temu mogao postaviti na bilo koji podforum...![]()
o tvom nicku... necu nista...a to je vec dovoljno...
![]()
Osnovni zahtjev za jednog vjernika je da bude ROB ! Pokazi ti meni negdje sretnog i veselog Kunte- Kintu...
- uvjek dobar gost
Zato što su usku, sebični, lakovjerni, zato što su generalno neznalice i nisu baš zainteresovani, zato što nečiju pobjedu shvataju kao svoj poraz... a pri tome ne kontaju da što više ima komšija da su i sami bogatiji..... 
-
Shoshana
#21 Re: Zasto su ljudi negativni i raduju se tudjoj nesreci?
Ja ne mislim da su ljudi ni pokvareni, ni zlobni, ni zluradi, ni glupi, ni zlobni, ni lazljivi.....xyz2007 wrote:Zasto su ljudi ograniceni?
Mani se patetike i ucini nesto da se tvoj zivot promijeni.
-
district-beg
ljudi onoliko dobri prema tebi koliko imaju koristi od tebe....
-
zemo_online
Kad ce Bosanci pocet svako sebi da placa kafu,kao na zapadu?