Zašto su dijasporke umišljene?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Haj_Halve
#151 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ima li koja konobarica za mene?
- Šveđanin
#152 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Haj_Halve wrote:Cartmane, mislim da se ovdje radi o odredjenoj dozi razmazenosti i da mislis da ti pripada/slijedi nesto samo sto si fakultetski obrazovan I radis u bankarstvu. To je ono sto bi sa na engleskom zvalo ''sense of entilement''.Ako imas takav stav ili odajes taj ''vibe'', nemoj se iznenaditi ako djevojke ne drhte pred tvojom pojavom,bez obriza o kakvim se djevojkama radi. Mozda je taj nacin razmisljanja mogao da upali nekada davno, prije emancipacije zena (karijera, finansijska nezavisost, liberalnija razmisljanja itd). Ako vec ne ide, pogledaj u sebe i razmisli sta to u stvari nudis i da li je to u skladu sa vremenom u kojem zivis. Ako grijesim izvini, ali tvoji postovi me navode na taj zakljucak, kao i duboka generalizacija u samom nazivu ove teme. Ako nisi bar VP u Goldmanu ili MSu, bankarstvo se nepika.
Cartmane a ako zelis da ti se divi, da zasijaju oci njoj i familiji kad te vide, da drhte pred tobom.. mislim da zenu sebi trebas pronaci u Bosni. Vjerujem da takvih ima i dalje. Nizi standard zivota, manjak emancipacije i vjerujem mnogo zena koje bi pristale na takvo nesto. Ne znam po meni to nije normalno ali dobro.
-
Cartmane
#154 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Diskusija na ovoj temi je ocito otisla krivim smjerom. Nesto sto je zamisljeno kao diskusija o ovom svojevrsnom i cinjenicnom fenomenu pretvorilo je se u diskusiju moje osobnosti. Ispricavam se ukoliko ste me kroz moju artikulaciju na ovom opcilistu shvatili kao dosadnog lika, u stvarnom zivotu uopce nisam takav. Dapace, rekao bi da sam opusten i jako otvoren.
Zamolio bi vas jos jednom, drzimo se teme. Ima li neko u Njemackoj, Danskoj, Norveskoj, Austriji, Francuskoj, SAD-u, Svicarskoj i drugim dijasporskim zemljama koji bi nam mogao dati svoje misljenje i svoj dojam situacije u zemlji boravka.
Zamolio bi vas jos jednom, drzimo se teme. Ima li neko u Njemackoj, Danskoj, Norveskoj, Austriji, Francuskoj, SAD-u, Svicarskoj i drugim dijasporskim zemljama koji bi nam mogao dati svoje misljenje i svoj dojam situacije u zemlji boravka.
-
broj dva
#155 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ne znam bas koliko je fenomen cinjenican...ako si naletio na neku koja je stvarno umisljena ne znaci da se moze generalizirati, ima desetine hiljada dijasporki i malo je cudno proglasiti ih umisljenim na osnovu tvog ogranicenog iskustva...
-
Cartmane
#156 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ne na neku. Govorimo o desetinama njih. Uzmemo li u obzir da je iskustvo desetak mojih najblizih prijatelja isto, statisticka signifikanca je sasvim zadovoljavajuca.broj dva wrote:Ne znam bas koliko je fenomen cinjenican...ako si naletio na neku koja je stvarno umisljena ne znaci da se moze generalizirati, ima desetine hiljada dijasporki i malo je cudno proglasiti ih umisljenim na osnovu tvog ogranicenog iskustva...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#157 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Otvoren jesi, opusten nisi. Losa kombinacija kad je picharenje u pitanju
P.S. Pohvala za nivo sluzenja nasim jezikom.
P.S. Pohvala za nivo sluzenja nasim jezikom.
- velikibrnjo
#158 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Burazeru deset godina sam zivio u Austriji, gore faks zavrsio i cetiri godine radioCartmane wrote:Diskusija na ovoj temi je ocito otisla krivim smjerom. Nesto sto je zamisljeno kao diskusija o ovom svojevrsnom i cinjenicnom fenomenu pretvorilo je se u diskusiju moje osobnosti. Ispricavam se ukoliko ste me kroz moju artikulaciju na ovom opcilistu shvatili kao dosadnog lika, u stvarnom zivotu uopce nisam takav. Dapace, rekao bi da sam opusten i jako otvoren.
Dakle ono cura sto sam ja znao i sto su imale diploma i ostalih bakraca generalno su trazile nesto u svom rangu, sto je u taj vakat bio poprilican problem a i sad je, jer fakultete daleko casce zavrsavaju padobranci (ovi sto su kao ja dosli "odozdo") i plaho su se lozile na nas, jer su im domaci bili ispod kriterija ili cega vec, ili su prosto jedni druge isfurali vec
Ja sa zenama nisam imao ama bas nikakav problem, ne znam ni jednu da mi je mogla folirat tu umisljenot
ali recimo imam par dobrih jarana neki jesu fakultetski obrazovani neki nisu, iz nekog meni neobjasnjivog razloga nemaju djevojke niti su ih u stanju pokupiti a imaju po trijes kuka
Strah od prilazenja i slicno, njihova neka nesigurnost
I ono sto sam primjetio takodjer, da domaci momci (ovi iz Austrije) radije salijecu cure iz BiH i dovode zene iz BiH ali to je za neku drugu temu
- ma_zdra'o
#159 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
I sta i da ti kazu forumasi kako im je u njihovim zemljama ?
Ti ces idalje bit u svom gradu u Sverige i bit ces okruzen Bosankama koje te nece i curama svih drugih nacija koje ti ne zelis. Buduci da si iskljuciv prema drugim nacionalnostima sto se tice veze i zenidbe, preostace ti da cupas kose gledajuc ih kako se udaju za strance.
Il se otvori i prema drugim curama il trazi po Bosni, inace ces zagoritis bit teski. Raji finoj je i ovdje tesko nac nekog normalnog a svi smo Bosanci i opet se mnogi muce.
Zao mi je al okreni se i drugim opcijama. Trazis jabuku u kamionu lubenica, otprilike
plus generalizujes drama
Ti ces idalje bit u svom gradu u Sverige i bit ces okruzen Bosankama koje te nece i curama svih drugih nacija koje ti ne zelis. Buduci da si iskljuciv prema drugim nacionalnostima sto se tice veze i zenidbe, preostace ti da cupas kose gledajuc ih kako se udaju za strance.
Il se otvori i prema drugim curama il trazi po Bosni, inace ces zagoritis bit teski. Raji finoj je i ovdje tesko nac nekog normalnog a svi smo Bosanci i opet se mnogi muce.
Zao mi je al okreni se i drugim opcijama. Trazis jabuku u kamionu lubenica, otprilike
plus generalizujes drama
-
Haj_Halve
#160 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
I ta ti je pametna zdra'o. Donekle razumijem razloge zbog kojih raja zeli ''cvijece iz svoje baste'' ali cemu to na kraju vodi? Na kraju price, kakve su sanse da ti se djeca (ako Bog da ih imao ) zene/udaju za djecu porijeklom iz BiH? Asimilacija cini svoje.ma_zdra'o wrote:I sta i da ti kazu forumasi kako im je u njihovim zemljama ?
Il se otvori i prema drugim curama il trazi po Bosni, inace ces zagoritis bit teski. Raji finoj je i ovdje tesko nac nekog normalnog a svi smo Bosanci i opet se mnogi muce.![]()
plus generalizujes drama
Hebes to sto je nasa djevojka ako je kreten - isto porijeklo, kulturu i vjeru mozes okaciti macku o rep.Ne idealizuj nase samo sto su nasi u svakom zitu kukolja ima. Ganjaj sta valja, sve ostalo je nebitno.
-
prog321
#161 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Cartman je izneo niz tacnih zapazanja.
Ima ta neka doza umisljenosti i osjecaja superiornosti kod domicilnih muzjaka koje ih prave atraktivnijim za zenke useljenika.
Zamislite da recimo stotine Kurdkinja usele u Bih. Domaci junci bi njima bili puno atraktivniji od onih iz Kurdistana.
Zene privlaci ta autokratnost.
Ima ta neka doza umisljenosti i osjecaja superiornosti kod domicilnih muzjaka koje ih prave atraktivnijim za zenke useljenika.
Zamislite da recimo stotine Kurdkinja usele u Bih. Domaci junci bi njima bili puno atraktivniji od onih iz Kurdistana.
-
Haj_Halve
#162 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Opet se radi o generalizaciji. Toga naravno ima, ali ne vise ili manje nego kod drugih naroda. A i uzorak stanovistva (ekskluzivno nase djevojke) Cartmanu je limitacija.prog321 wrote:Cartman je izneo niz tacnih zapazanja.
-
prog321
#163 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Naravno da je generalizacija.
Zenske su danas dostupnije neko ikad prije u istoriji. Ako bas nemas srece ni kod jedne, onda moras pogledati u sebe.
Zenske su danas dostupnije neko ikad prije u istoriji. Ako bas nemas srece ni kod jedne, onda moras pogledati u sebe.
-
Cartmane
#164 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Podignimo malo temu iz naftalina. Jer nije da nisu prestale biti umisljene.
-
aminchev2
#165 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Pa sto onda pokusavas da safatas neku od tih "umisljenih" dijasporki?Cartmane wrote:Da, ima li neko odgovor na pitanje u naslovu? Zašto su toliko umišljene djevojke iz dijaspore? Iz razgovora s istim, kako u stvarnom zivotu, pa tako i po virtualnim bespucima, stekao sam takav dojam. Uvijek je bilo prisutno gledanje s visoka, arogancija, bahatost i opcenito zgrazavanje s svime sto ima veze s Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom. Cesta je mantra o superiornosti zemalja u kojima trenutno borave, tipa "U Austriji je Ovako", "U Njemackoj nije tako i "Nema toga kod nas u SveCkoj".
Vrijedi li uopce s takvim pokusati voditi dijalog, ili je bolje svoje vrijeme potrositi u fizicko, duhovno i poslovno usavrsavanje? Treba li se mozda cak preusmjeriti na djevojke drugih nacionalnosti? Mozda, komunicirajuci s djevojkama drugih nacionalnosti stekao sam dojam da su opustenije, otvorenije i da cijene svoje porijeklo. Potpuna suprotnost od nasih "gospodica". Izgubio sam svaku nadu sto se tice pronalaska normalne "nase" djevojke u dijaspori.
Ima toliko cura po Bosni.
Jel to nesta i njima fali - ili i one imaju sta viska.
-
aminchev2
#166 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Saian wrote:jebo majku, pa dnevno otvarate ove mizogene teme, sta vam je koji kua, ja sam se ibretio kad mi jaranica kaze da se redovno desava da je se izvrijedja, ako odbije ponudjeno piche negdje i nisam mogao vjerovati, al' sad kad vidim sta je ovih tema " Ja glavna nagrada Zivotinjskog Carstva, a ona me nece", nije mi nimalo nevjerovatno, to je taj profil, de sjashite vishe, ako nalijecete na cure koje vam ne pashu iz istog razloga uvijek iznova, pa majka mu stara ima malo tu necheg i do vas, utrokurac krasni vise
aaaaferim
-
Cartmane
#167 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
aminchev2 wrote:Pa sto onda pokusavas da safatas neku od tih "umisljenih" dijasporki?Cartmane wrote:Da, ima li neko odgovor na pitanje u naslovu? Zašto su toliko umišljene djevojke iz dijaspore? Iz razgovora s istim, kako u stvarnom zivotu, pa tako i po virtualnim bespucima, stekao sam takav dojam. Uvijek je bilo prisutno gledanje s visoka, arogancija, bahatost i opcenito zgrazavanje s svime sto ima veze s Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom. Cesta je mantra o superiornosti zemalja u kojima trenutno borave, tipa "U Austriji je Ovako", "U Njemackoj nije tako i "Nema toga kod nas u SveCkoj".
Vrijedi li uopce s takvim pokusati voditi dijalog, ili je bolje svoje vrijeme potrositi u fizicko, duhovno i poslovno usavrsavanje? Treba li se mozda cak preusmjeriti na djevojke drugih nacionalnosti? Mozda, komunicirajuci s djevojkama drugih nacionalnosti stekao sam dojam da su opustenije, otvorenije i da cijene svoje porijeklo. Potpuna suprotnost od nasih "gospodica". Izgubio sam svaku nadu sto se tice pronalaska normalne "nase" djevojke u dijaspori.
Zasto? Jer najvise volim svoje. Nisam ja kriv sto su one umisljene. To je spoj nedostatka odgoja od strane roditelja a i radikalnog feministickog i dekadentnog zapadnog drustva u kojem zive.
Ima cura po Bosni, i nista im ne fali. No, naglasio sam vec jednom u vezi njih, a naglasiti cu opet, ne zelim nikome biti karta za buducnost. Jer i nase su odnekud dosle devetdesetih, pa im zinula gujsca i postale prave möchtegern frau eVropljanke wienerine... Jedna je stvar "dovesti" (kako gordo zvuci, kada robu ili roblje dovodis), a sasvim druga pomoci u prilagodbi te osobe novoj sredini. A onda te tako nakon nekog vremena, dok dobije dozvolu boravka, posao i nauci jezik, napenali. Ne hvala.
-
aminchev2
#168 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ja licno zivim u dijaspori, i znam dosta nasih cura koje traze nase momke - ali da su takodjer dijasporci.Cartmane wrote:aminchev2 wrote:Pa sto onda pokusavas da safatas neku od tih "umisljenih" dijasporki?Cartmane wrote:Da, ima li neko odgovor na pitanje u naslovu? Zašto su toliko umišljene djevojke iz dijaspore? Iz razgovora s istim, kako u stvarnom zivotu, pa tako i po virtualnim bespucima, stekao sam takav dojam. Uvijek je bilo prisutno gledanje s visoka, arogancija, bahatost i opcenito zgrazavanje s svime sto ima veze s Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom. Cesta je mantra o superiornosti zemalja u kojima trenutno borave, tipa "U Austriji je Ovako", "U Njemackoj nije tako i "Nema toga kod nas u SveCkoj".
Zasto? Jer najvise volim svoje. Nisam ja kriv sto su one umisljene. To je spoj nedostatka odgoja od strane roditelja a i radikalnog feministickog i dekadentnog zapadnog drustva u kojem zive.
Ima cura po Bosni, i nista im ne fali. No, naglasio sam vec jednom u vezi njih, a naglasiti cu opet, ne zelim nikome biti karta za buducnost. Jer i nase su odnekud dosle devetdesetih, pa im zinula gujsca i postale prave möchtegern frau eVropljanke wienerine... Jedna je stvar "dovesti" (kako gordo zvuci, kada robu ili roblje dovodis), a sasvim druga pomoci u prilagodbi te osobe novoj sredini. A onda te tako nakon nekog vremena, dok dobije dozvolu boravka, posao i nauci jezik, napenali. Ne hvala.
Djevojke nisu "ufurane", nego je problem u tom mentalitetu koji pojedinci imaju.
Smatram da svako ima pravo (pogotovo dok su jos mladi), da donose svoje odluke, da izlaze. Mozda tim djevojkama jos nije stalo do ozbiljne veze.
Primjer, moj brat. Njemu je 26 god, trazio nasu, ali njima se sada - kao muskarcima - izlazi sa razlicitim ljudima, hoce i one, kao muski, da probaju svega i svasta. I neka to rade.
Jos si mlad. Uzivaj ba.
-
Cartmane
#169 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Aminchev2 wrote: Ja licno zivim u dijaspori, i znam dosta nasih cura koje traze nase momke - ali da su takodjer dijasporci.
Djevojke nisu "ufurane", nego je problem u tom mentalitetu koji pojedinci imaju.
Smatram da svako ima pravo (pogotovo dok su jos mladi), da donose svoje odluke, da izlaze. Mozda tim djevojkama jos nije stalo do ozbiljne veze.
Primjer, moj brat. Njemu je 26 god, trazio nasu, ali njima se sada - kao muskarcima - izlazi sa razlicitim ljudima, hoce i one, kao muski, da probaju svega i svasta. I neka to rade.
Jos si mlad. Uzivaj ba.
I ja zivim u dijaspori. I mogu samo govoriti iz iskustva s djevojakama nasim u sredini gjde sam. No i sto ce Amerike tice, nacuo sam se svega i svacega. Vjerujem da smo ista govna bez obzira gdje se na kugli zemaljskoj nalazimo.
Neka probaju. S sto vise crnaca i meksikanaca da "obogatimo" nasu krvnu sliku. Zivila dekadentnost, radikalni feminizam, kulturni relativizam i kulturni marksizam. Smrt nazadnostima kao sto su vjera, tradicija, lijep odgoj, ljubav i odgovornost prema vlastitom narodu i drzavi. Naposlijetku, zivila asimilacija!
E moj Bosnjo, nikada pameti neces doci.
-
aminchev2
#170 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
HmCartmane wrote:Aminchev2 wrote: Ja licno zivim u dijaspori, i znam dosta nasih cura koje traze nase momke - ali da su takodjer dijasporci.
Jos si mlad. Uzivaj ba.
I ja zivim u dijaspori. I mogu samo govoriti iz iskustva s djevojakama nasim u sredini gjde sam. No i sto ce Amerike tice, nacuo sam se svega i svacega. Vjerujem da smo ista govna bez obzira gdje se na kugli zemaljskoj nalazimo.
Neka probaju. S sto vise crnaca i meksikanaca da "obogatimo" nasu krvnu sliku. Zivila dekadentnost, radikalni feminizam, kulturni relativizam i kulturni marksizam. Smrt nazadnostima kao sto su vjera, tradicija, lijep odgoj, ljubav i odgovornost prema vlastitom narodu i drzavi. Naposlijetku, zivila asimilacija!
E moj Bosnjo, nikada pameti neces doci.
Ne ganja svaka djevojka crnce i meksikance
A sto nasi dijasporci imaju "pasos" o tome se naravno ne prica.
Nema veze.
Zelim ti srece
-
Cartmane
#171 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ja ne znam kako je u ostalim sredinama, ali tu gdje sam ja, dijasporke su toliko dignute da je to nevjerovatno.
Odavno sam odustao od prilazenja trebama u gradu. No, proslog petka ja i kolega u gradu hodamo. Onako, u svojim mislima i razgovoru, nicim mamimo paznju. Kad ono, idu dvije djevojke. One prolaze pokraj nas i ja ovoj jednoj dobacim bezazleno "Cao". Kada zenska hladno kaze "pusi qurac"
Ja gledam u prijatelja, on gleda u mene, iskolacio oci, usta mu otvorena kao kafanska vrata. Prosto ne mozemo vjerovati. A majku ti yebem u p.icku ufuranu, mislim sam sebi. Ali sam presutio i onako sokiran nastavio prema odredistu.
Iste te veceri, prolazimo ja i isti taj kolega preko jednog mosta. Bio je vec mrak pao. Primjetimo da neko ide iza nas. Mi se okrenemo kako bi vidjeli ko je. Vidi se da je nekakvo zensko. Kada doticna mom kolegi "Sta gledas", a moj kolega, razocaran ranijem iskustvom, kaze "nemam u sta ni pogledati". Ona na to odgovori "a mars seljacino jedna".
Naravno uvijek ima onih izuzetaka, normalnih, ali ne mozes naletiti da ga yebes. Ovo i slicne dogodovstine vjerujem da ce svaki mladic dijasporac potvrditi.
Odavno sam odustao od prilazenja trebama u gradu. No, proslog petka ja i kolega u gradu hodamo. Onako, u svojim mislima i razgovoru, nicim mamimo paznju. Kad ono, idu dvije djevojke. One prolaze pokraj nas i ja ovoj jednoj dobacim bezazleno "Cao". Kada zenska hladno kaze "pusi qurac"
Iste te veceri, prolazimo ja i isti taj kolega preko jednog mosta. Bio je vec mrak pao. Primjetimo da neko ide iza nas. Mi se okrenemo kako bi vidjeli ko je. Vidi se da je nekakvo zensko. Kada doticna mom kolegi "Sta gledas", a moj kolega, razocaran ranijem iskustvom, kaze "nemam u sta ni pogledati". Ona na to odgovori "a mars seljacino jedna".
Naravno uvijek ima onih izuzetaka, normalnih, ali ne mozes naletiti da ga yebes. Ovo i slicne dogodovstine vjerujem da ce svaki mladic dijasporac potvrditi.
-
prog321
#172 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Cartman,
Jednom kad probaš pičku vidjet ćeš da nije niš posebno.
Proces je uvijek isti. Uvuci-izvuci.
Dosadi vremenom ponavljati.
E onda ćeš tek shvatiti kako si glup ispao ovim pisanjem. Nisu one tako teške za pokupiti. Ne nose grumen zlata među nogama
Jednom kad probaš pičku vidjet ćeš da nije niš posebno.
Proces je uvijek isti. Uvuci-izvuci.
Dosadi vremenom ponavljati.
E onda ćeš tek shvatiti kako si glup ispao ovim pisanjem. Nisu one tako teške za pokupiti. Ne nose grumen zlata među nogama
-
PM72
#173 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Našem dijasporcu što komunicira na tri svjetska jezika zgadila se vagina.
Našao dlaku.
Predpostavljam čime se sad zadovoljava.,samo još ne znamo je li primalac ili davalac.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#174 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
ParadigmaPM72 wrote:Našem dijasporcu što komunicira na tri svjetska jezika zgadila se vagina.Našao dlaku.
Predpostavljam čime se sad zadovoljava.,samo još ne znamo je li primalac ili davalac.
- Šveđanin
#175 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Gdje se ti kreces pa budes akter svih tih dogadjaja?Cartmane wrote:Ja ne znam kako je u ostalim sredinama, ali tu gdje sam ja, dijasporke su toliko dignute da je to nevjerovatno.
Odavno sam odustao od prilazenja trebama u gradu. No, proslog petka ja i kolega u gradu hodamo. Onako, u svojim mislima i razgovoru, nicim mamimo paznju. Kad ono, idu dvije djevojke. One prolaze pokraj nas i ja ovoj jednoj dobacim bezazleno "Cao". Kada zenska hladno kaze "pusi qurac"Ja gledam u prijatelja, on gleda u mene, iskolacio oci, usta mu otvorena kao kafanska vrata. Prosto ne mozemo vjerovati. A majku ti yebem u p.icku ufuranu, mislim sam sebi. Ali sam presutio i onako sokiran nastavio prema odredistu.
Iste te veceri, prolazimo ja i isti taj kolega preko jednog mosta. Bio je vec mrak pao. Primjetimo da neko ide iza nas. Mi se okrenemo kako bi vidjeli ko je. Vidi se da je nekakvo zensko. Kada doticna mom kolegi "Sta gledas", a moj kolega, razocaran ranijem iskustvom, kaze "nemam u sta ni pogledati". Ona na to odgovori "a mars seljacino jedna".![]()
Pitam iz razloga zato sto sam ja prilazio mnogim djevojkama, od nekih bio odbijen sto je i prirodno za bilo koje musko bice ali nikad nisam dozivio bilo sta slicno o cemu ti pricas.
Evo ja ne potvrdjujem tvoju pricu. Ne pamtim kad mi je na muvanje neka djevojka grubo uzvratila. Eventualno zene sa bliskog istoka, ako ja nastupim previse opusteno i malo previse ubrzam stvari, ali to nije nista cudno, kulturoloske razlike i razumijem da one ne mogu na takav nacin, sto ne znaci da su lose djevojke.
Bude odbijanja, ali na takav nacin kako si ti opisao nikad.