vratnik, operi se i izadji iz kamenog doba... zar ti neko brani????vratnik wrote:Pa nije to bas tako: taj svabo u Njemackoj zna nas kao glupu, pouzdanu i jeftinu radnu snagu za poslove na bausteli, a kad dodje u Bosnu iznenadi se kako smo uz sve to i prljavi i zivimo u kamenom dobu.Drkonjić wrote:nismo svi stoka i ako nas svi gledaju ko stoku!
sve je to krivica ovih nasim gastarbajtercica koji u inozemstvu rade sve i svasta da nas ponize i osramote.
dodje nijemac u bosnu pa se iznenadi kad vidi kako nas ima i normalnih.
Kad ste se zadnji put sreli ti i on?
zasto su bosanci i hercegovci stvarno stoka?
-
reaktor
-
Prenj
Svabi koji je odrastao u cistoj i uredjenoj zemlji ni sto Danisa Tanovica ne moze izbrisati prizore brda smeca na koja moze naici putujuci po BiH.reaktor wrote:vratnik, operi se i izadji iz kamenog doba... zar ti neko brani????vratnik wrote:Pa nije to bas tako: taj svabo u Njemackoj zna nas kao glupu, pouzdanu i jeftinu radnu snagu za poslove na bausteli, a kad dodje u Bosnu iznenadi se kako smo uz sve to i prljavi i zivimo u kamenom dobu.Drkonjić wrote:nismo svi stoka i ako nas svi gledaju ko stoku!
sve je to krivica ovih nasim gastarbajtercica koji u inozemstvu rade sve i svasta da nas ponize i osramote.
Kad ste se zadnji put sreli ti i on?
-
vratnik
Ja stvarno ne znam o cemu ti pricas: meni voda sluzi da je pijem. Kad smrdim na znoj manje su sanse da me namirise medjed. A sto se kamenog doba tice, meni je tuj ( u kamenom dobu) extra, a to se lako da provjeriti, eto ima par sela u Albanije dje je gore, a i valjda je u Anatoliji slicno.reaktor wrote:vratnik, operi se i izadji iz kamenog doba... zar ti neko brani????vratnik wrote:Pa nije to bas tako: taj svabo u Njemackoj zna nas kao glupu, pouzdanu i jeftinu radnu snagu za poslove na bausteli, a kad dodje u Bosnu iznenadi se kako smo uz sve to i prljavi i zivimo u kamenom dobu.Drkonjić wrote:nismo svi stoka i ako nas svi gledaju ko stoku!
Kad ste se zadnji put sreli ti i on?![]()
-
vratnik
A evo sad ozbiljno: Ma nije problem u ovom dijelu stanovnistva (korisnici interneta, znaci 10% bosanaca, maltene elita, ili studenti/ radnici u inostranstvu. Ja ne bacam nista ni pored kante, a kamoli na ulicu. Ne zato sto sam kaznjen novcanom kaznom u inostranstvu vec zato sto sam to vidio od matere i babe svog. Kako bacati smece u kuci (a moja zemlja je i moja kuca, problem su oni koji to nekontaju) kad samo tu imam? Eh sad, to sto su neki tu samo 'na cekanju' to je problem. Uz sve to saberi rat, 50% nepismenih, kriminalce na vlasti koji cak i Rakitnicu unistise, posttraumatski stres, i onda se donekle moze naci odgovor na pitanje kako mogu neki biti toliki divljaci. Ja mogu samo na svoju djecu i ljude oko sebe utjecati. A sto se tice onih sto rostiljaju labudove, da se ne bojim nasilja mozda bih im i rekao da je to pogresno, ali ti su u stanju da kolju, a kamoli da nasrnu sakama na ovo prelijepo lice.
Toliko.
Toliko.
-
reaktor
nisi to lose objasnio... ima nesto u rijecima tvojim...vratnik wrote:A evo sad ozbiljno: Ma nije problem u ovom dijelu stanovnistva (korisnici interneta, znaci 10% bosanaca, maltene elita, ili studenti/ radnici u inostranstvu. Ja ne bacam nista ni pored kante, a kamoli na ulicu. Ne zato sto sam kaznjen novcanom kaznom u inostranstvu vec zato sto sam to vidio od matere i babe svog. Kako bacati smece u kuci (a moja zemlja je i moja kuca, problem su oni koji to nekontaju) kad samo tu imam? Eh sad, to sto su neki tu samo 'na cekanju' to je problem. Uz sve to saberi rat, 50% nepismenih, kriminalce na vlasti koji cak i Rakitnicu unistise, posttraumatski stres, i onda se donekle moze naci odgovor na pitanje kako mogu neki biti toliki divljaci. Ja mogu samo na svoju djecu i ljude oko sebe utjecati. A sto se tice onih sto rostiljaju labudove, da se ne bojim nasilja mozda bih im i rekao da je to pogresno, ali ti su u stanju da kolju, a kamoli da nasrnu sakama na ovo prelijepo lice.
Toliko.
ipak, garantiram da smo danas bolji i savjesniji nego prije, recimo 20 god... (da preskocimo famoznih 15 prenjevih, najtezih)
-
Prenj
Punjenje ponora smecem, iz primjera kojeg sam naveo, je pocelo tek poslije rata.reaktor wrote:nisi to lose objasnio... ima nesto u rijecima tvojim...vratnik wrote:A evo sad ozbiljno: Ma nije problem u ovom dijelu stanovnistva (korisnici interneta, znaci 10% bosanaca, maltene elita, ili studenti/ radnici u inostranstvu. Ja ne bacam nista ni pored kante, a kamoli na ulicu. Ne zato sto sam kaznjen novcanom kaznom u inostranstvu vec zato sto sam to vidio od matere i babe svog. Kako bacati smece u kuci (a moja zemlja je i moja kuca, problem su oni koji to nekontaju) kad samo tu imam? Eh sad, to sto su neki tu samo 'na cekanju' to je problem. Uz sve to saberi rat, 50% nepismenih, kriminalce na vlasti koji cak i Rakitnicu unistise, posttraumatski stres, i onda se donekle moze naci odgovor na pitanje kako mogu neki biti toliki divljaci. Ja mogu samo na svoju djecu i ljude oko sebe utjecati. A sto se tice onih sto rostiljaju labudove, da se ne bojim nasilja mozda bih im i rekao da je to pogresno, ali ti su u stanju da kolju, a kamoli da nasrnu sakama na ovo prelijepo lice.
Toliko.
ipak, garantiram da smo danas bolji i savjesniji nego prije, recimo 20 god... (da preskocimo famoznih 15 prenjevih, najtezih)
Reaktor, ako znas neko mjesto koje je bilo prljavo prije dvadeset godina, a sada nije, bujrum.
-
vratnik
ovdje je Prenj potpuno u pravu. Nazalost. (ok, ako se izuzme ona rijeka kad se vozi od Trnova prema Foci koja je uvijek bila puna kesa, frizidera i auta, ostatak je bio k'o lutka, kad se sjetim Tjentista, pa moglo se golfa tamo igrati).Prenj wrote:Punjenje ponora smecem, iz primjera kojeg sam naveo, je pocelo tek poslije rata.reaktor wrote:nisi to lose objasnio... ima nesto u rijecima tvojim...vratnik wrote:A evo sad ozbiljno: Ma nije problem u ovom dijelu stanovnistva (korisnici interneta, znaci 10% bosanaca, maltene elita, ili studenti/ radnici u inostranstvu. Ja ne bacam nista ni pored kante, a kamoli na ulicu. Ne zato sto sam kaznjen novcanom kaznom u inostranstvu vec zato sto sam to vidio od matere i babe svog. Kako bacati smece u kuci (a moja zemlja je i moja kuca, problem su oni koji to nekontaju) kad samo tu imam? Eh sad, to sto su neki tu samo 'na cekanju' to je problem. Uz sve to saberi rat, 50% nepismenih, kriminalce na vlasti koji cak i Rakitnicu unistise, posttraumatski stres, i onda se donekle moze naci odgovor na pitanje kako mogu neki biti toliki divljaci. Ja mogu samo na svoju djecu i ljude oko sebe utjecati. A sto se tice onih sto rostiljaju labudove, da se ne bojim nasilja mozda bih im i rekao da je to pogresno, ali ti su u stanju da kolju, a kamoli da nasrnu sakama na ovo prelijepo lice.
Toliko.
Reaktor, ako znas neko mjesto koje je bilo prljavo prije dvadeset godina, a sada nije, bujrum.
A mogli bi ici i korak dalje: meni je mama osamdesetih (cuj osamdesetih!?!, zar se i tog vremena neko sjeca) zabranila plasticne kese, vec sam svu kupovinu lijepo nosio u onim papirnim kesama za voce od pet kila (one veeeelike!!). Nije to stvar dijaspore, novcanih kazni vec je to sve pitanje odgoja. Pokazu ti to u kuci, i ti to oponasas, jednostavno.
Kako recimo da Besim Spahic baci nesto u Miljacku ili Bosnu, kad mu je cukundedo pisao o ekologiji. (hmm, ekologija.... sta je to?), problem je onaj kreten koji je prije skupljao sarene papirice zato sto je znao za samo dvije boje (zelena / trava za stoku i siva / kamen za pogoditi jabuku na drevetu zimi) a sad je tu gdje je sve puno sarenih papirica pa ih, u stilu poznate babe koja je dobila maslo pa i guzicu maze, ostavlja gdje god prodje (ima se moze se). Sad je samo cilj skontati nacin kako bi se to u istim promijenilo. Naravno, onaj dio koji ostaje zato sto mu je to kuca. Oni koji tu samo stanuju (znaci ne zive, zivot im je negdje drugo) njima pomoci nema. Iza njih mi moramo cistiti.
-
reaktor
ja ne znam koliko si ti hodao okolnim planinama i brdima, ali to o cemu govoris nije bilo nista neuobicajeno ni prije 20 god... mozda ne na tom mjest, ali sigurno na nekim drugim mjestima si imao divljih deponija koliko ti "srce zeli"... evo, ja se sjecam alipasinog polja kasnih 80-tih i sjecam se da nisam mogao vjerovati svojim ocima kada sam vidio doslovno deponiju smeca ispod prozora jedne zgrade u a-fazi... covjece, tu je bilo jedno 3 metra naslaga kesa i ostalog kabastog i refuznog otpadaPrenj wrote:Punjenje ponora smecem, iz primjera kojeg sam naveo, je pocelo tek poslije rata.reaktor wrote:nisi to lose objasnio... ima nesto u rijecima tvojim...vratnik wrote:A evo sad ozbiljno: Ma nije problem u ovom dijelu stanovnistva (korisnici interneta, znaci 10% bosanaca, maltene elita, ili studenti/ radnici u inostranstvu. Ja ne bacam nista ni pored kante, a kamoli na ulicu. Ne zato sto sam kaznjen novcanom kaznom u inostranstvu vec zato sto sam to vidio od matere i babe svog. Kako bacati smece u kuci (a moja zemlja je i moja kuca, problem su oni koji to nekontaju) kad samo tu imam? Eh sad, to sto su neki tu samo 'na cekanju' to je problem. Uz sve to saberi rat, 50% nepismenih, kriminalce na vlasti koji cak i Rakitnicu unistise, posttraumatski stres, i onda se donekle moze naci odgovor na pitanje kako mogu neki biti toliki divljaci. Ja mogu samo na svoju djecu i ljude oko sebe utjecati. A sto se tice onih sto rostiljaju labudove, da se ne bojim nasilja mozda bih im i rekao da je to pogresno, ali ti su u stanju da kolju, a kamoli da nasrnu sakama na ovo prelijepo lice.
Toliko.
moje je misljenje da je odnos prema prirodi u prosjeku danas bolji nego prije 20 god... ne moras se slagati sa mnom
-
Prenj
Korisno citanje na istu temu, Nisvet Dzanko "Park bijelih bubrega":
http://www.bhdani.com/arhiva/211/t21103.shtml
http://www.bhdani.com/arhiva/211/t21103.shtml
-
vratnik
Reaktor, ja postujem tvoje misljenje, ali vjeruj mi da nikad nije bilo prljavije i gore. Mi smo drzava i narod koja od planinara napravi cinike koji su rezignirali kad se o prirodi govori. (Prenj, ne mislim te vrijedjati, znas zasto ovo pisem). Ponavljam, nije do nas (samo reagovanje na naslov teme je dokaz za to. Problem su oni koji to ne vide. Odsad cu ih zvati (ZA)OSTALI.
Neko spomenu kampanju gore: evo ja sam nekoliko puta citao Nitschea. (pokusao) onda sam naucio njemacki i pokusao isto na njemackom. I dalje ne kontam nista. A sad, kako da ti objasnis (slikom, ili rjecju) gluhom slijepcu da ne baca papiric koji mu je u ruci, a ne treba mu vise?
Neko spomenu kampanju gore: evo ja sam nekoliko puta citao Nitschea. (pokusao) onda sam naucio njemacki i pokusao isto na njemackom. I dalje ne kontam nista. A sad, kako da ti objasnis (slikom, ili rjecju) gluhom slijepcu da ne baca papiric koji mu je u ruci, a ne treba mu vise?
-
Prenj
Ovdje je reakcija drzave ... iz februara ove godine
http://www.zone-2000.net/eko05/docs/max_min.pdf
Treba li reci da su deponije jos uvijek tamo ... prijatno turisti.
Rafting Neretvom je jos uzbudljiviji, manevrisanje izmedju ovcijih iznutrica
-
rajvosa
Kad tako mislite evo vam jedan primjer izlaska iz " beznadja"
Kusturica se krstio u manastiru Savina
Prema nezvanicnim ali pouzdanim informacijama, proslavljeni reziser Emir
Kusturica, krsten je u manastiru Savina (sagraden 1030. g, u vreme zetskih
vladara) u Herceg Novom na Durdevdan.
Krstenje proslavljenog rezisera obavljeno je u porti dve crkve u manastiru
koje se zovu Uspenije Bogorodice, ali se ne zna da li je krstenje obavljeno
u maloj ili vecoj od ove dve crkve. Obred krstenja obavio je svestenik otac
Dorde Orovic. Prema nezvanicnim informacijama, cuveni reziser je dobio krsno
ime Nemanja, ali niko iz manastira nije potvrdio ovu informaciju. Prema
nekim izvorima, obred krsetenja obavio je arhijerejski protonamesnik
bokokotorski otac Momcilo Krivokapic, ali je on za "Blic" demantovao tu
informaciju.
- Cuo sam da je slavni reziser krsten pre mesec i po dana, ali o tome zaista
vise nista ne znam. Naravno, ja nisam obavio krstenje - kazao je otac
Momcilo Krivokapic.
Kako saznajemo iz nezvanicnih ali sasvim pouzdanih izvora, kum na krstenju
proslavljenog rezisera, koje je obavljeno bez prisustva javnosti i bilo
kakve pompe, bio je sumar Vladimir Cukavac sa Mokre Gore, gde reziser u
poslednje vreme boravi u Etno selu koje je sagradio. Izvor "Blica" saopstio
je da cin krstenja svetski poznatog rezisera za njega nije nikakvo
iznenadenje jer se Emir Kusturica tim cinom samo zvanicno vratio u
pradedovsku veru jer Kusturice starinom poticu od Krivokapica iz Cuca u
Crnoj Gori.
Baco Cetkovic
Kusturica se krstio u manastiru Savina
Prema nezvanicnim ali pouzdanim informacijama, proslavljeni reziser Emir
Kusturica, krsten je u manastiru Savina (sagraden 1030. g, u vreme zetskih
vladara) u Herceg Novom na Durdevdan.
Krstenje proslavljenog rezisera obavljeno je u porti dve crkve u manastiru
koje se zovu Uspenije Bogorodice, ali se ne zna da li je krstenje obavljeno
u maloj ili vecoj od ove dve crkve. Obred krstenja obavio je svestenik otac
Dorde Orovic. Prema nezvanicnim informacijama, cuveni reziser je dobio krsno
ime Nemanja, ali niko iz manastira nije potvrdio ovu informaciju. Prema
nekim izvorima, obred krsetenja obavio je arhijerejski protonamesnik
bokokotorski otac Momcilo Krivokapic, ali je on za "Blic" demantovao tu
informaciju.
- Cuo sam da je slavni reziser krsten pre mesec i po dana, ali o tome zaista
vise nista ne znam. Naravno, ja nisam obavio krstenje - kazao je otac
Momcilo Krivokapic.
Kako saznajemo iz nezvanicnih ali sasvim pouzdanih izvora, kum na krstenju
proslavljenog rezisera, koje je obavljeno bez prisustva javnosti i bilo
kakve pompe, bio je sumar Vladimir Cukavac sa Mokre Gore, gde reziser u
poslednje vreme boravi u Etno selu koje je sagradio. Izvor "Blica" saopstio
je da cin krstenja svetski poznatog rezisera za njega nije nikakvo
iznenadenje jer se Emir Kusturica tim cinom samo zvanicno vratio u
pradedovsku veru jer Kusturice starinom poticu od Krivokapica iz Cuca u
Crnoj Gori.
Baco Cetkovic
-
BISCANIN2
Prvo ja i moji sunarodnjaci nismo stoka ,neko je vec napisao da je pokretac ove teme FASIST I JA SE STIM SLAZEM , FASIST NEVIDJENI ,
DRUGA STVAR I NAJVAZNIJA STVAR STA STE VI URADILI DA SE STANJE PROMJENI ,60% populacije je sigurno po navikama na nivou evrope , kvari nas onih 10% , u stvari problem je u zakonima u ovim oblastima kojih nema na zalost .Uvodjenjem ovih zakona stanje ce se drasticno promjeniti .
E sad da kazem sta je bisco ucinio da ova zemlja i moj kraj budu biser da turisti kazu jebo zemlju koja BOSNE NEMA .
BIsco je clan jednog raft kluba a uskoro ce o osnovati i vlastiti sa svoim kompanjonima i sedmicno imam i imati turiste iz cilog svita ,najvise iz hrvatske i svaba .
A da vidite svabe kakve su kad se naroljaju ,ili janeze volio bih da onda date komentar.
D a ne msilite da bisco baca supljicu , i rese okolo molim da provjerite sljedeci site koprivnica rafting , procijate sta su napisale dvije prelijepe sarajke sa ilidze .
Dakle cemo SAMO kuditi , LJUDI PLJUNITE U SAKE , VICITE GRIZITE , BORITE SE , OD OVIH FASISTICKIH POSTOVA NEMA NISTA .
DRUGA STVAR I NAJVAZNIJA STVAR STA STE VI URADILI DA SE STANJE PROMJENI ,60% populacije je sigurno po navikama na nivou evrope , kvari nas onih 10% , u stvari problem je u zakonima u ovim oblastima kojih nema na zalost .Uvodjenjem ovih zakona stanje ce se drasticno promjeniti .
E sad da kazem sta je bisco ucinio da ova zemlja i moj kraj budu biser da turisti kazu jebo zemlju koja BOSNE NEMA .
BIsco je clan jednog raft kluba a uskoro ce o osnovati i vlastiti sa svoim kompanjonima i sedmicno imam i imati turiste iz cilog svita ,najvise iz hrvatske i svaba .
A da vidite svabe kakve su kad se naroljaju ,ili janeze volio bih da onda date komentar.
D a ne msilite da bisco baca supljicu , i rese okolo molim da provjerite sljedeci site koprivnica rafting , procijate sta su napisale dvije prelijepe sarajke sa ilidze .
Dakle cemo SAMO kuditi , LJUDI PLJUNITE U SAKE , VICITE GRIZITE , BORITE SE , OD OVIH FASISTICKIH POSTOVA NEMA NISTA .
-
Makk
photo, fulio si naslov teme!
Iz tvojih mudrih i gramatički besprijekornih pisanija, da se zaključiti da su jedino Sandžaklije problematični element!
Dakle, pošto oni nisu Bosanci a ni Hercegovci(iako ih,ponešto, starinom potiče iz Hercegovine,ali su,valjda ,davno odselili, pa se plemićki hercegovački maniri izgubili),trebao si postaviti temu sljedećeg naslova:
Kako protjerati Sandžaklije iz bosanskohercegovačkih gradova,omogućivši im pri tome,da i svoje mrtve,koji su pali u obrani BiH, ponesu sa sobom?
Iz tvojih mudrih i gramatički besprijekornih pisanija, da se zaključiti da su jedino Sandžaklije problematični element!
Dakle, pošto oni nisu Bosanci a ni Hercegovci(iako ih,ponešto, starinom potiče iz Hercegovine,ali su,valjda ,davno odselili, pa se plemićki hercegovački maniri izgubili),trebao si postaviti temu sljedećeg naslova:
Kako protjerati Sandžaklije iz bosanskohercegovačkih gradova,omogućivši im pri tome,da i svoje mrtve,koji su pali u obrani BiH, ponesu sa sobom?
-
reaktor
prenj, mislim da je ekologija jedna od grana koje su pozitivno iskoristile i profitirale od slobode stampe... mislim da se danas mnogo vise (moze znati) zna o ovakvim slucajevima nego li ranije... ispravi me ako grijesim...Prenj wrote:Ovdje je reakcija drzave ... iz februara ove godine
-
praznina
Imali su onu pjesmicu na HRT-u "Više cvijeća manje smeća" a ove godine su se i hrvatski muzički izvođači uključili u kampanju.seka wrote:Sjecam se prije par godina u Hrvatskoj je pokrenuta medijska kampanja. Na HRT su bili spotovi.
Zasto ne i u BiH? Tv kao i dnevna i sedmicna stampa.
Izletista isto tako.
Trebali bi i mi isto.
- Bosanac_21
Bas neki dan citam kako su se pojedinci organizovali da ciste i sredjuju njihove gradove po Bosni i nakon svega tog sutradan kao da nista nisu radili.
Uzrok su bili nasi koji su dosli iz dijaspore, nakon sto su se ponapijali, sve moguce su isarali, polupali, nabacali smeca. Narod je suvise lijen i nekulturan, zasto sluzi taj kontejner? Lakse je redati smece oko njega nego dignuti kapak i ubaciti. Takodjer ako je u blizini neka rijeka, lakse baci kesu u rijeku nego kantu da stavis kraj puta. Kako si odgojen tako i radis
Uzrok su bili nasi koji su dosli iz dijaspore, nakon sto su se ponapijali, sve moguce su isarali, polupali, nabacali smeca. Narod je suvise lijen i nekulturan, zasto sluzi taj kontejner? Lakse je redati smece oko njega nego dignuti kapak i ubaciti. Takodjer ako je u blizini neka rijeka, lakse baci kesu u rijeku nego kantu da stavis kraj puta. Kako si odgojen tako i radis
-
Prenj
Da, zna se i sta onda?reaktor wrote:prenj, mislim da je ekologija jedna od grana koje su pozitivno iskoristile i profitirale od slobode stampe... mislim da se danas mnogo vise (moze znati) zna o ovakvim slucajevima nego li ranije... ispravi me ako grijesim...Prenj wrote:Ovdje je reakcija drzave ... iz februara ove godine
Maksumici, potpuno nekaznjeno bacaju ovcije i kravlje iznutrice u Neretvu od 1997., u Divi Grabovici je ilegalna sljunkara (PROMINVEST) od 1996. (za koju postoji desetak odluka sudova, obdusmena, ... da se MORA izmjestiti, ali ona je jos tamo), i sta onda?????
Najljepsi dio kanjona Rakitnice je unisten da bi lokalna sumarija uz podrsku stranackih jarana unistila stogodisnje borove i da bi poslije stranacka braca napravila, akobogda, stranacku hidroelektranu.
Da, zna se i da li je neko nesto promijenio???
Par stotina mita ili stranacki jaran u vertikali vlasti i sve se moze rijesiti ...
Koga je jos briga za odluke inspekcije ili suda????
Kako je ekologija profitirala???
Sto nam je svaki jad ove zemlje stalno pred ocima, sto mozemo 'live' kao u monstruoznom 'big brotheru" gledati kako nam zemlja umire, na svaki moguci nacin???
Nacionalni park "Plitvice" je za sedam mjeseci ove godine posjetilo POLA MILIONA TURISTA, DVA PUTA vise no sto ih je posjetilo cijelu BiH.
Bosna i Hercegovina je jadna i siromasna zemlja u kojoj zivi stoka.
-
Prenj
Preneseno sa teme "Razmisljanje o Plitvicama i Uni"
Jos jednom: Bosna i Hercegovina je prelijepa i siromasna zemlja u kojoj zivi stoka!eHost wrote:zdravo...
nekoliko vas je dobro objasnilo sta Bosni treba kad je rijec o turizmu... Plitvice su se gradile i gradile su svoj image putem svih mogucih medija i cuda marketinga... Hrvati zaradjuju i to predobro na svom nacionalnom parku... a sta se radi od Une? hm.. predivna je ona - al dok ne dodje do Bihaca ili tu negdje... pivske flase, plasticne flase, sporeti, AUTA!!! sve to zavrsi u ovoj ljepotici... ljepotica je izmedju ostalog uzela i previse zivota ove godine... elem - dok neko ne zavrne dotok une i dok mi ne shvatimo kakva se ekoloska katastrofa priprema, necemo znati sta "posjedujemo"... da - sad citavu rijeku posjeduje osoba za 5000 KM ?? pa i ja sam bi dao vise za tu koncesiju ! ali ucinjeno i neko se grdno zeznuo...
isto tako - bilo je pokusaja da se posjetioci Plitvica zainteresiraju za posjet Uni i ovom dijelu Bosne, pa su ti isti posjetioci bili otjerani sa Une jer nisu platili "porez" ili sta ja vec znam kako su nase pametne glave to regulisale...
...
-
rajvosa
Prenj wrote:Preneseno sa teme "Razmisljanje o Plitvicama i Uni"
Jos jednom: Bosna i Hercegovina je prelijepa i siromasna zemlja u kojoj zivi stoka!eHost wrote:zdravo...
nekoliko vas je dobro objasnilo sta Bosni treba kad je rijec o turizmu... Plitvice su se gradile i gradile su svoj image putem svih mogucih medija i cuda marketinga... Hrvati zaradjuju i to predobro na svom nacionalnom parku... a sta se radi od Une? hm.. predivna je ona - al dok ne dodje do Bihaca ili tu negdje... pivske flase, plasticne flase, sporeti, AUTA!!! sve to zavrsi u ovoj ljepotici... ljepotica je izmedju ostalog uzela i previse zivota ove godine... elem - dok neko ne zavrne dotok une i dok mi ne shvatimo kakva se ekoloska katastrofa priprema, necemo znati sta "posjedujemo"... da - sad citavu rijeku posjeduje osoba za 5000 KM ?? pa i ja sam bi dao vise za tu koncesiju ! ali ucinjeno i neko se grdno zeznuo...
isto tako - bilo je pokusaja da se posjetioci Plitvica zainteresiraju za posjet Uni i ovom dijelu Bosne, pa su ti isti posjetioci bili otjerani sa Une jer nisu platili "porez" ili sta ja vec znam kako su nase pametne glave to regulisale...
...
Svi samo kukate i kritikujete narod....kao oni su krivi....Sta to vi radite i sta ste uradili da bude bolje....
Hajde svi vi koji mislite da je BiH narod stoka kazite sta ste uradili za BiH , sta ste uradili za narod.....Hajde fino napisite
Fenomen bosanski je da svako kritikuje ,cak najveci lopovi , destruktivci , kriminalci svi oni kazu ma jebo ovu drzavu. Najgori smo narod.........
.....................
...........................
-
rei
rajvosa wrote:Prenj wrote:Preneseno sa teme "Razmisljanje o Plitvicama i Uni"
...
Svi samo kukate i kritikujete narod....kao oni su krivi....Sta to vi radite i sta ste uradili da bude bolje....
Hajde svi vi koji mislite da je BiH narod stoka kazite sta ste uradili za BiH , sta ste uradili za narod.....Hajde fino napisite
Fenomen bosanski je da svako kritikuje ,cak najveci lopovi , destruktivci , kriminalci svi oni kazu ma jebo ovu drzavu. Najgori smo narod.........
.....................
BINGO !
Pogodio si u sridu, ne mozes od takvih procitati ni prijedlog kako i sta
da se uradi, a kamoli sta drugo.... to ti je taj fenomen pricalica....
-
Prenj
rajvosa wrote:Prenj wrote:Preneseno sa teme "Razmisljanje o Plitvicama i Uni"
...
.....................
Da krenemo od sljunkare PROMINVESTA u Divi Grabovici ...
Izgradjena je nelegalno u zasticenom podrucju 1996.
Nekoliko ekoloskih organizacija je pokrenulo akciju, i kao posljedica te inicijative, odlukom suda i obdusmena FBiH, sljunkara je trebala prestati raditi jos prije tri godine.
I NISTA, jos uvijek je tamo, u srcu prelijepog kanjona Dive Grabovice, dubokog 2000 metara.
Zasto???
Zato sto u ovoj zemlji par stotina maraka mita ili stranacki jaran na pravome mjestu sve probleme rjesavaju.
Sta predlazes da uradimo sljedece, da ponesemo snajpere i mine i pobijemo radnike?
-
Prenj
Takodje, sud je presudio da je odluka USK kojom je dodijeljena koncesija na rijeku UNU jednom covjeku za pet hiljada maraka NEZAKONITA.
I sta se desilo?
Sljedeci dan su odrzali press konferenciju Predsjednik USK i sretni koncesionar i Predsjednik USK je rekao da je odluka suda nevazeca.
Sta predlazes Rajvosa?
Sta uciniti?
I sta se desilo?
Sljedeci dan su odrzali press konferenciju Predsjednik USK i sretni koncesionar i Predsjednik USK je rekao da je odluka suda nevazeca.
Sta predlazes Rajvosa?
Sta uciniti?
- Vodenjak
Za 500 000 (petsto hiljada) KM prodata je firma koja je prije rata zaposljavala oko 1500 ljudi. Prodata je jednom Ameru!Prenj wrote:Takodje, sud je presudio da je odluka USK kojom je dodijeljena koncesija na rijeku UNU jednom covjeku za pet hiljada maraka NEZAKONITA.
I sta se desilo?
Sta predlazes Rajvosa?
Sta uciniti?
Ljudi, njih ca 70 koji mjesecima nisu dobili platu od njega, pokrenuli su strajk, a gospodin im samo dosao i proderao se:
Ili cete poceti raditi ili cu ovog casa dovuci bagere i sve ovo poravnati sa zemljom!
Od opCinskih struktura koje su za bakshish prodale nekadasnjeg nosioca razvoja opstine koja je brojala 65 000 stanovnika, niko se nije ni pomolio da saslusa radnike koji su se usudili dici glas!
Predsjednik sindikata veli kako su ga par puta zvali kuci i i njemu i porodici prijetili da ce ga mrak pojesti!
Elem Rajvosa!?
Ili mozda zelis da malo poricamo sta mogu sarajlije da urade protiv Celine, Gashijeve i inih mafija?
Sta rade oni poljoprivrednici pred skupstinom?
Ne ulazi sad u to da li su im zahtjevi legitimni ili ne!
Odgovori mi samo koliko dugo su dole i ko ih je primio da ih saslusa?