Vracas 4% od plate, kad odes u penziju brise se.Ommadawn wrote:@Mava legendo, nema te nigdje, poceo sam se brinutiMaverick78 wrote:
Kakve veze ima da li su nečiji roditelji eventualno na socijali, sa studiranjem osobe koja je ima 18+ godina?Pretpostavljam da si mislio da zbog toga imaju neke beneficije, jer su im roditelji na socijali...
Slabo ti je ovdje rada na crno, kontrole su velike, tako da od toga slaba fajda.
I nema besplatnog studiranja, sve se plaća ili stipendije, to se dobija kroz bodovanje iz srednje škole i td...
Nemam pojma kako je u Engleskoj, @stakasa je pomenuo kako je u Švedskoj, pa sam ostavio link sa njihovom statistikom o tome koliko ljudi iz BiH završi fakultete i kako se većina zaposli poslije toga, skoro svi rade po njihovom istraživanju i statistici, tako piše u tekstu. .. A to su većinom dobri poslovi poslije studiranja sa dobrim platama![]()
Inace, ovdje ljudi koji se i zaduze da bi studirali, obicno poslije zavrsenih studija dobiju tako dobro placene poslove da taj dug gotovo i ne osjete. A ovamo superinformisani pricaju o ogromnom zaduzivanju, bauk tek toliki.
Imas opciju prilikom uzimanja kredita da sam odredis koliko ces se zaduziti - ukoliko nadjes neki ekstra posao sa strane (dakle ne na crno), nemas onda ni potrebe da uzmes toliko kredita.
Nezaposleni ne vracaju