Zasto ste napustili BiH?
- vaučer
#1451 Re: Zasto ste napustili BiH?
Jer nisam volio nepristojne i zatucane ljude u njoj. Jer se nisam osjećao sigurno i zakonom zaštićen. Jer nisam htio da mi dijete ide u školu u BIH ubuđalom sistemu. Jer nisam vidio nikakvu perspektivu i jer moj rad nije bio cijenjen.
Ne fali mi ništa.
Prekratak je život da ga se baca u BIH močvari.
Ne fali mi ništa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1452 Re: Zasto ste napustili BiH?
Pa sto ces onda na bh forumu
- vaučer
#1453 Re: Zasto ste napustili BiH?
Stari član, pratim neke teme.
Ovdje je ionako bar pola dijaspora.
Ovdje je ionako bar pola dijaspora.
-
Keiko
#1454 Re: Zasto ste napustili BiH?
Sto, jel' zabranjeno?_BataZiv_0809 wrote:Pa sto ces onda na bh forumu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1455 Re: Zasto ste napustili BiH?
Nije nego je kontradiktorno.
-
benjen
#1456 Re: Zasto ste napustili BiH?
vaučer wrote:Jer nisam volio nepristojne i zatucane ljude u njoj. Jer se nisam osjećao sigurno i zakonom zaštićen. Jer nisam htio da mi dijete ide u školu u BIH ubuđalom sistemu. Jer nisam vidio nikakvu perspektivu i jer moj rad nije bio cijenjen.
Ne fali mi ništa.
Razlozi ko qrac.
Gdje se to osjecas zakonom zasticen molim te?
Moze te krknut u trajvanu u po Pariza puno prije neg u Sarajvu.
Ako imas dosta love i ovdje imas kvalitetne skole,sumnjam da si i tamo gdje jesi poslao djecu u neku elitnu skolu,
doduse to za cijenjeni rad stoji.
Bolje ribat toalet u Njemacku nego radit na katedri u BiH.
-
prof.
#1457 Re: Zasto ste napustili BiH?
Baš neki dan kontam kako mi fali ta vožnja busom iz studentskih dana, kad drugi vozi i brine a ja se zabavim svojim problemima pa ih onako detaljno rastabirim. sad se baš nema vremena za to, od momenta kad otvorim oči do trenutka kad legnem spavati sve neka frka, čak i kad se nađe vremena za predah insan se sam nešto optereti nekom glupošću i ode vrijemeBodkin wrote:Citao sam skoro clanak gje kazu da je ta dostupnost ogroman problem. Nekad davno si skedio u busu, gledao kroz prozor i donosio neke bitne odluke sam sa sobom. Sad nema vise toga jer si konstantno okupiran_BataZiv_0809 wrote:Da, a i ne samo to. Jednostavno nekako se programiramo da vapimo za informacijama.Bodkin wrote:
Ima smisla. A problem je sto mediji zive od klikova i gledanja. Niko nece kliknuti na "zdravstvo u bih opet napreduje" i zato nam se serviraju konstantno lose vijesti
Evo vidim po sebi. Maltene cim progledam, ulazim na instagram. Surfam po internetu, nakon par linkova citam nesto o cemu uopste nisam razmisljao prije 10 minuta.
Tacno ne mogu vise ni da zamislim ona vremena kad sam gledao ono sto nam tv kanali serviraju i odaberu. O gledanju istog filma/citanju istog stripa vise puta da ne pricamo. Sad stalno da je vise vise i vise.
- Connaisseur Karlin
#1458 Re: Zasto ste napustili BiH?
ako si na internacionalnom forum,ako si na njemackom forumu,ako si na hrvatsko forumu,dali je to kontradiktorno?_BataZiv_0809 wrote:Nije nego je kontradiktorno.
nelogicno razmisljas ,jer osobe iz BiH komuniciraju iz raznih rzaloga na BiH forumu
- vaučer
#1459 Re: Zasto ste napustili BiH?
_BataZiv_0809 wrote:Nije nego je kontradiktorno.
Nije baš.
Ovo je virtualna zajednica koju mogu a ne moram posjetiti jednom tjedno ili jednom godišnje.
U svakom slučaju osjećam se zakonom zaštićeniji nego dole.benjen wrote:
![]()
Razlozi ko qrac.
Gdje se to osjecas zakonom zasticen molim te?
Moze te krknut u trajvanu u po Pariza puno prije neg u Sarajvu.
Ako imas dosta love i ovdje imas kvalitetne skole,sumnjam da si i tamo gdje jesi poslao djecu u neku elitnu skolu,
doduse to za cijenjeni rad stoji.
Bolje ribat toalet u Njemacku nego radit na katedri u BiH.
Ne plače mi se kad gledam na šta mi porez ide. Škole su bolje, opremljenije, uređenije i obrazovanje (osim univerziteta) košta manje nego u BIH. Radim više manje isti posao, ne ribam toalete, a odnos sa suradnicima, plaća, poštovanje za dobro urađen posao - su na razini koju ja u BIH nisam nikad doživio.
Jednostavno, življenje je normalnije, jednostavnije i osjetiš da prema nečemu gradiš, osobno i profesionalno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1460 Re: Zasto ste napustili BiH?
Metar odavde, metar odavde, zar ti nisam rekao?Connaisseur Karlin wrote:ako si na internacionalnom forum,ako si na njemackom forumu,ako si na hrvatsko forumu,dali je to kontradiktorno?_BataZiv_0809 wrote:Nije nego je kontradiktorno.
nelogicno razmisljas ,jer osobe iz BiH komuniciraju iz raznih rzaloga na BiH forumu
- Connaisseur Karlin
#1461 Re: Zasto ste napustili BiH?
Haaa? Stooo?Whaaat?Wass?_BataZiv_0809 wrote:Metar odavde, metar odavde, zar ti nisam rekao?Connaisseur Karlin wrote:ako si na internacionalnom forum,ako si na njemackom forumu,ako si na hrvatsko forumu,dali je to kontradiktorno?_BataZiv_0809 wrote:Nije nego je kontradiktorno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1462 Re: Zasto ste napustili BiH?
add foe.Connaisseur Karlin wrote:
Haaa? Stooo?Whaaat?Wass?
Dovidjenja.
- Infologicar
#1463 Re: Zasto ste napustili BiH?
_BataZiv_0809 wrote:Pa sto ces onda na bh forumu
-
prog321
#1464 Re: Zasto ste napustili BiH?
Ova rečenica je apsolutni nonsensevaučer wrote: Ne plače mi se kad gledam na šta mi porez ide. Škole su bolje, opremljenije, uređenije i obrazovanje (osim univerziteta) košta manje nego u BIH..
-
mirzet87sa
#1465 Re: Zasto ste napustili BiH?
Eki add foe, dovidjenja.. kljucajte internet, nema comebacka poslije ovoga 
- Gojeni H
#1466 Re: Zasto ste napustili BiH?
Znate sta vas dvojica? Hajd' odhebite s tom pricom, poce me anksioznost drmat'.Bodkin wrote:Citao sam skoro clanak gje kazu da je ta dostupnost ogroman problem. Nekad davno si skedio u busu, gledao kroz prozor i donosio neke bitne odluke sam sa sobom. Sad nema vise toga jer si konstantno okupiran_BataZiv_0809 wrote:
Da, a i ne samo to. Jednostavno nekako se programiramo da vapimo za informacijama.
Evo vidim po sebi. Maltene cim progledam, ulazim na instagram. Surfam po internetu, nakon par linkova citam nesto o cemu uopste nisam razmisljao prije 10 minuta.
Tacno ne mogu vise ni da zamislim ona vremena kad sam gledao ono sto nam tv kanali serviraju i odaberu. O gledanju istog filma/citanju istog stripa vise puta da ne pricamo. Sad stalno da je vise vise i vise.
Da je dostupnost totalno nebitnim i nerelevatnim informacijama tu, da se stalno nudi nesto sto je smijesno, da se ljudi bezveze krevelje i prave od sebe budale, je cinjenica ... ko se tome odupre, pobijedio je.
-
Hendrix
#1467 Re: Zasto ste napustili BiH?
Nije bolje ribati WC u Njemackoj nego raditi na katedri u BiH ali je bolje raditi na bilo kojoj katedri van BiH...kad vec uporedjujemo glupe ekstreme kao i uvijek.
Nenormalan sistem i ljudi misle ako imaju love i zive u nekom nadrealnom balonu pozitivnosti i nebrige od bilo cemu da ne mogu biti osteceni, nece ti sva lova svijeta pomoci kad ti poplava odnese kucu a niko nema da reaguje danima, pozar ti prijeti kuci a mi imamo par kanistera kao zastitu...dijete se razboli ti imas kurcev zdravstveni sistem koji je istruho davno...dijete ti otruju u vrticu i nikom nista...udari te auto a hitna dolazi nakon 2 sata, dzaba ti pare kad nemas vode ba navece...milion stvari koje su u normalnom svijetu rijesene sistematski.
Kod nas je sve bazirano na slucajnosti i nekoj naivnoj nadi, na cinjenici da se nikad nece desiti neko sranje, jebaji ga ba nece to nista...pusti ba...a kad se desi tek onda vidis da ustvari sistem ne postoji i odgovornost je misaona cinjenica na bilo kojem nivou.
Nenormalan sistem i ljudi misle ako imaju love i zive u nekom nadrealnom balonu pozitivnosti i nebrige od bilo cemu da ne mogu biti osteceni, nece ti sva lova svijeta pomoci kad ti poplava odnese kucu a niko nema da reaguje danima, pozar ti prijeti kuci a mi imamo par kanistera kao zastitu...dijete se razboli ti imas kurcev zdravstveni sistem koji je istruho davno...dijete ti otruju u vrticu i nikom nista...udari te auto a hitna dolazi nakon 2 sata, dzaba ti pare kad nemas vode ba navece...milion stvari koje su u normalnom svijetu rijesene sistematski.
Kod nas je sve bazirano na slucajnosti i nekoj naivnoj nadi, na cinjenici da se nikad nece desiti neko sranje, jebaji ga ba nece to nista...pusti ba...a kad se desi tek onda vidis da ustvari sistem ne postoji i odgovornost je misaona cinjenica na bilo kojem nivou.
- Izlija
#1468 Re: Zasto ste napustili BiH?
Mentalni sklop prosječnog Bosanca je zapeo u modu pukog preživljavanja pa i ne čudi ovoliki otpor prema mišljenju da je život u iole uređenijem društvu moguće voditi normalno i da je moguće živjeti a ne samo preživljavati. Kada se mentalitet prosječnog Bosanca promjeni i ovdje će biti moguće živjeti ali do tada je to rezervisano samo za stranački orjentisane osobe.
-
prog321
#1469 Re: Zasto ste napustili BiH?
Realno, 90% uhljeba na drzavnoj memi zivi bolje od prosjecnog dijasporca. Ima isto a radi manje.
Druga su prica ovi zaposleni kod privatnika.
A pozara, nevremena i drugih nesreca ima svagdje. Nigdje nije hitna posebno brza. Hitna je samo na imenu. Treba se zvati Laganini Pomoc.
A pozara, nevremena i drugih nesreca ima svagdje. Nigdje nije hitna posebno brza. Hitna je samo na imenu. Treba se zvati Laganini Pomoc.
-
Hendrix
#1470 Re: Zasto ste napustili BiH?
Realno, postoje ljudi na ovom svijetu kojima nije cilj da zivot provedu hibernirajuci u lokalnoj opstini i zele da rade na necemu konkretnom. Da, uhljebi kod nas zive super, iskljucis mozak 40 godina i guslas...ako ti je to cilj u zivotu. Problem je sto smo mi vec odgojili generaciju mladih ljudi kojima je jedini cilj da se nakace na budzet i ne rade nista, jer to je najveci uspjeh u Bosni, kad ne radis nista a plata ide zar ne?prog321 wrote:Realno, 90% uhljeba na drzavnoj memi zivi bolje od prosjecnog dijasporca. Ima isto a radi manje.![]()
Nisi skonto poentu pozara, poplave...poenta je u reakcijama poslije nesreca, koje nema, ili kasni ili se trazi sadaka neka kao i obicno, a uglavnom su ljudi ostavljeni da se sami snalaze, prezivljavanje kao sto smo i navikli.
-
prog321
#1471 Re: Zasto ste napustili BiH?
To apsolutno nije tacno u vezi poplava. Svi koji su bili osteceni dobili su novcane iznose, pomoc i u rs i u federaciji .Neki brze neki sporije , ali su dobili. Kuce su popravljene , novi putevi izgradjeni. Ne znam sta bi ti bolje napravio ? Mozda ti zivis u lalalendu, pa se sve stvori samo od sebe?
Ja sam iznenadjen brzom reakcijom naroda i odgovornih tijela u vladi.
To je jedan od svijetlih primjera u BiH.

-
L u c i f e r
#1472 Re: Zasto ste napustili BiH?
Nisam i nikad neću.
Lijepo mi je ovdje, imam sve što mi treba, uvijek se može bolje, ali nigdje nije savršeno.
U svojoj zemlji, sa svojom porodicom i prijateljima...
Lijepo mi je ovdje, imam sve što mi treba, uvijek se može bolje, ali nigdje nije savršeno.
U svojoj zemlji, sa svojom porodicom i prijateljima...
-
Hendrix
#1473 Re: Zasto ste napustili BiH?
Prvo bih otpustio i optuzio oficijelno likove koji rade na pracenju nivoa vodostaja zbog toga sto su dopustili da plavni val dodje bez ikakvog upozorenja stanovnistvu, a nije da je voda dosla za 5min, ujedno s njima i njihove sefove, direktore...civilnu zastitu sve zivo, jer niko guzicom nije mrdnuo zbog vikenda. Nigdje nikog...ili mozda treba neka kolektivna amnezija da to zaboravimo?prog321 wrote:To apsolutno nije tacno u vezi poplava. Svi koji su bili osteceni dobili su novcane iznose, pomoc i u rs i u federaciji .Neki brze neki sporije , ali su dobili. Kuce su popravljene , novi putevi izgradjeni. Ne znam sta bi ti bolje napravio ? Mozda ti zivis u lalalendu, pa se sve stvori samo od sebe?![]()
Par dana prolazi vojske nigdje, ljudi se snalaze sami, rafteri pomazu...svijetli primjer? Ne mogu da vjerujem majke mi. Nikakvog plana ni organizacije u slucaju nesreca nema, sve je na ho-ruk, ko najebe nek se snadje dok oni skontaju da trebaju mrdnuti.
- Helena Trojanska
#1474 Re: Zasto ste napustili BiH?
Napacena, ali najprkosnija I najljepsa zemlja na dunjaluku.

-
Bodkin
#1475 Re: Zasto ste napustili BiH?
Gojeni H wrote:Znate sta vas dvojica? Hajd' odhebite s tom pricom, poce me anksioznost drmat'.Bodkin wrote:Citao sam skoro clanak gje kazu da je ta dostupnost ogroman problem. Nekad davno si skedio u busu, gledao kroz prozor i donosio neke bitne odluke sam sa sobom. Sad nema vise toga jer si konstantno okupiran_BataZiv_0809 wrote:
Da, a i ne samo to. Jednostavno nekako se programiramo da vapimo za informacijama.
Tacno ne mogu vise ni da zamislim ona vremena kad sam gledao ono sto nam tv kanali serviraju i odaberu. O gledanju istog filma/citanju istog stripa vise puta da ne pricamo. Sad stalno da je vise vise i vise.![]()
Da je dostupnost totalno nebitnim i nerelevatnim informacijama tu, da se stalno nudi nesto sto je smijesno, da se ljudi bezveze krevelje i prave od sebe budale, je cinjenica ... ko se tome odupre, pobijedio je.