Pa i nije to bas tako jednostavno.jefferson wrote:Sta dobijas: Odes u bolnicu, izvadis karticu zadravstvenog i budes operisan.
Mora to neko i platiti.
Pa i nije to bas tako jednostavno.jefferson wrote:Sta dobijas: Odes u bolnicu, izvadis karticu zadravstvenog i budes operisan.
Pa nema besplatnog rucka dragi Fuade. Sve neko platiFudo387 wrote:Pa i nije to bas tako jednostavno.jefferson wrote:Sta dobijas: Odes u bolnicu, izvadis karticu zadravstvenog i budes operisan.
Mora to neko i platiti.
Gojeni H wrote:Slomise se obilazeci roditelje ...Eborg wrote:Najlakše je vratit' se i preživljavati kao i sada. Ko ne ode, a premišlja se, čitav život će vrtiti to pitanje po glavi bez obzira na materijalno stanje - "Što nisam, a šta bih da sam?"
Nije ovo '93. pa da "ostavljaš stare roditelje bez ikoga". Danas lakše doći iz Dortmunda nego iz Bosanske Krupe.
Voli dzefri malo da kontrira. A znas kako se kaze: samo su problemi besplatniFudo387 wrote:
Pa i nije to bas tako jednostavno.
Mora to neko i platiti.
Znam, ja sam' velim da nije sve med i mlijeko.stakasa wrote:Pa nema besplatnog rucka dragi Fuade. Sve neko platiFudo387 wrote:Pa i nije to bas tako jednostavno.jefferson wrote:Sta dobijas: Odes u bolnicu, izvadis karticu zadravstvenog i budes operisan.
Mora to neko i platiti.
Iz perspektive jednog od najboljih BH hirurga kojeg sam imao cast dobro poznavati, prije jedno 15-16 godina prije nego sam otisao: draga djeco tesko vama kad se razbolite kako je krenulo._BataZiv_0809 wrote:To je pogled iz tvoje perspektive. Postujem.jefferson wrote: Sta gubis: Da bi uradio obicnu operaciju moras nazvati 10 ljudi da te spoje s nekim rodjekom od nekog poznanika. Naravno, cijeli zivot ce ti spominjati kako bas zbog njihovog telefonskog poziva danas si ti, tvoj otac, majka itd. zivi. To se meni nedavno desilo kada mi je jedan "jaran" objasnio kako da on nije samnom isao u autu do jednog BH grada danas haman pola moje porodice ne bi bilo zivo.
Sta dobijas: Odes u bolnicu, izvadis karticu zadravstvenog i budes operisan.
Pa normalno da platis. Platis i u BiH, ali kao uvijek ti fakat fulas komplet smisao posta.Fudo387 wrote:Pa i nije to bas tako jednostavno.jefferson wrote:Sta dobijas: Odes u bolnicu, izvadis karticu zadravstvenog i budes operisan.
Mora to neko i platiti.
Preduhitrio si me. Jaran mi ozenio 'naku Amerikanku. Prije 2 godine, nicim izazvani, mi objasnjavaju da ne prave djecu 8 godina jer je porodjaj 20K.Fudo387 wrote:Pa i nije to bas tako jednostavno.jefferson wrote:Sta dobijas: Odes u bolnicu, izvadis karticu zadravstvenog i budes operisan.
Mora to neko i platiti.
Sve u redu, ali iz Amerike pricati o mahanju ratnim zastavama i nije bas zahvalno zar ne?jefferson wrote: Iz perspektive jednog od najboljih BH hirurga kojeg sam imao cast dobro poznavati, prije jedno 15-16 godina prije nego sam otisao: draga djeco tesko vama kad se razbolite kako je krenulo.
Kao sto neko rece, i kod mene pare su bile najmanji problem. Problem je nepotizam, korupcija, kriminal, brojanje krvnih zrnaca itd. a mnogi ljudi fakat vise nemaju strpljenja za neki lazni patriotizam i slicno.
Zivot gdje svakog dana neki polupismeni kreten izadje i prijeti ratom nije zivot. Kad se sjetim da sam 1994 isao u Sarajevo 36 sati dok su ljudi bjezali iz istog, da bi danas oni koji su sjedili u podrumu u centralnoj banci mahali zastavama i oruzjem? Neka hvala, nek svojoj djeci dadnu pusku i zastavu. Moje ce u skolu, pa poslije ono Afrika, Azija, ono humanitarni rad i folovi.
Sve si u pravu i drago mi je sto si nasao mjesto gdje takvih problema nemajefferson wrote: Iz perspektive jednog od najboljih BH hirurga kojeg sam imao cast dobro poznavati, prije jedno 15-16 godina prije nego sam otisao: draga djeco tesko vama kad se razbolite kako je krenulo.
Kao sto neko rece, i kod mene pare su bile najmanji problem. Problem je nepotizam, korupcija, kriminal, brojanje krvnih zrnaca itd. a mnogi ljudi fakat vise nemaju strpljenja za neki lazni patriotizam i slicno.
Zivot gdje svakog dana neki polupismeni kreten izadje i prijeti ratom nije zivot. Kad se sjetim da sam 1994 isao u Sarajevo 36 sati dok su ljudi bjezali iz istog, da bi danas oni koji su sjedili u podrumu u centralnoj banci mahali zastavama i oruzjem? Neka hvala, nek svojoj djeci dadnu pusku i zastavu. Moje ce u skolu, pa poslije ono Afrika, Azija, ono humanitarni rad i folovi.
Jaran ti ili je na socijali ,ili ne placa zdravstveno osiguranje .Kod mene se zena porodila 2010 godine ,ja sam platio 450 dolara,ostalo je platilo osiguranje .Cini mi se da je ukupan iznos bio oko 7-8 hiljada dolara ,ali je zena ostala tri dana vise nakon poroda .Gojeni H wrote:Preduhitrio si me. Jaran mi ozenio 'naku Amerikanku. Prije 2 godine, nicim izazvani, mi objasnjavaju da ne prave djecu 8 godina jer je porodjaj 20K.Fudo387 wrote:Pa i nije to bas tako jednostavno.jefferson wrote:Sta dobijas: Odes u bolnicu, izvadis karticu zadravstvenog i budes operisan.
Mora to neko i platiti.
Hvala Bogu, ove godine su dobili dijete. Valjda su sabrali para.
Gojeni H wrote:Preduhitrio si me. Jaran mi ozenio 'naku Amerikanku. Prije 2 godine, nicim izazvani, mi objasnjavaju da ne prave djecu 8 godina jer je porodjaj 20K.Fudo387 wrote:Pa i nije to bas tako jednostavno.jefferson wrote:Sta dobijas: Odes u bolnicu, izvadis karticu zadravstvenog i budes operisan.
Mora to neko i platiti.
Pa mene bi bilo sramota pa bi makar eskiviro pricu o tome. Toliko zastupas Kurde utusi narod sa njima, njihovom novom drzavom. Sta drzavom, Dzenetom. Pare, koke, gradjevine, drugi Dubai, treci Rim_BataZiv_0809 wrote:Cuj ove zmije otrovnice
insomnia78 wrote:Zar neces u Rojavu? Novi Dubai i to. Nista, a?
To je toinsomnia78 wrote: Pa mene bi bilo sramota pa bi makar eskiviro pricu o tome. Toliko zastupas Kurde utusi narod sa njima, njihovom novom drzavom. Sta drzavom, Dzenetom. Pare, koke, gradjevine, drugi Dubai, treci Rimi ispalis se u Njemacku. Doduse ni Kurdima to nije strano
![]()
![]()
Amerikanci masu ratnim zastavama izvan svoje drzave, u tome je razlika. Nasi masu ispred tvog kucnog praga i jos te ubjede da je to dobro za tvoju krvnu sliku.Gojeni H wrote:Sve u redu, ali iz Amerike pricati o mahanju ratnim zastavama i nije bas zahvalno zar ne?jefferson wrote: Iz perspektive jednog od najboljih BH hirurga kojeg sam imao cast dobro poznavati, prije jedno 15-16 godina prije nego sam otisao: draga djeco tesko vama kad se razbolite kako je krenulo.
Prosao sve to, 4 dana u bolnici zena zbog manjih komplikacija, posjet pedijatru svaki drugi dan itd. nikad nismo dobili racun za platiti. Jesmo jedan i to greskom, nazvali ljudi skontali da nisu poslali na pravu adresu osiguranja i to je to, sve ispravljeno.Gojeni H wrote:Preduhitrio si me. Jaran mi ozenio 'naku Amerikanku. Prije 2 godine, nicim izazvani, mi objasnjavaju da ne prave djecu 8 godina jer je porodjaj 20K.Fudo387 wrote:Pa i nije to bas tako jednostavno.jefferson wrote:Sta dobijas: Odes u bolnicu, izvadis karticu zadravstvenog i budes operisan.
Mora to neko i platiti.
Sta ce mu Afrika i Azija, moze se humanitarnim radom baviti i kod kuce.jefferson wrote:Moje ce u skolu, pa poslije ono Afrika, Azija, ono humanitarni rad i folovi.
Preduhitrio si me. Jaran mi ozenio 'naku Amerikanku. Prije 2 godine, nicim izazvani, mi objasnjavaju da ne prave djecu 8 godina jer je porodjaj 20K.
Dok su drugi skolu ganjali i veze, jaran je sjedio sa nasim "misliocima" i prisjecao se prvog maja prije rata i kako su svi amerikanci glupi i ne znaju sta je cejf.Jaran ti ili je na socijali ,ili ne placa zdravstveno osiguranje .Kod mene se zena porodila 2010 godine ,ja sam platio 450 dolara,ostalo je platilo osiguranje .Cini mi se da je ukupan iznos bio oko 7-8 hiljada dolara ,ali je zena ostala tri dana vise nakon poroda .
Haj sto njegov jaran, al' sto jos pedest miliona drugih?jefferson wrote:Dok su drugi skolu ganjali i veze, jaran je sjedio sa nasim "misliocima" i prisjecao se prvog maja prije rata i kako su svi amerikanci glupi i ne znaju sta je cejf.
Pa eto sad je 8 miliona. Slicno kao i kod ans.Fudo387 wrote:Haj sto njegov jaran, al' sto jos pedest miliona drugih?jefferson wrote:Dok su drugi skolu ganjali i veze, jaran je sjedio sa nasim "misliocima" i prisjecao se prvog maja prije rata i kako su svi amerikanci glupi i ne znaju sta je cejf.