Zasto ste kupili baš taj auto
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
timezone
#1 Zasto ste kupili baš taj auto
Iz kojih razoga ste se odlucili za taj model i onda zasto bas to auto?
Moj slucaj je da sam htjeo da imam 7 sjedista ( svih 7 sjedista netrebam cesto ali kad treba tu ). U toj klasi izbor nije bas veliki tako da sam razmisljo samo izmedu zafire i renola scenic. Zafira je pobjedila iz par ralzloga jer nema centralnu tablu kao scenic, po meni prakticnije koristenje ta 2 dopunska sjedista i bila je noviji model nego taj reno tako da je bila malo modernija i ljepsa.
E sad od tolikih zafira zasto bas ova: posto sam trazio polovno auto imao sam par uslova, max 100000km. Klimaaut., ne crne boje, po mogucnosti i zimske gume, i naj bitnije max 10000€. Trazio sam kratko nekih 10-15 dana vidio 5-6 zafira i sve su bile manje vise iste tako da sam razmisljo samo o boji ibonda se pojavila ova sa Cosmo opremom , sve sto sam htjeo plus panorama, polukozna sjedista, xenon, itd.
Bez puno razmisljanja sam je kupio i ispalo je dobro
Moj slucaj je da sam htjeo da imam 7 sjedista ( svih 7 sjedista netrebam cesto ali kad treba tu ). U toj klasi izbor nije bas veliki tako da sam razmisljo samo izmedu zafire i renola scenic. Zafira je pobjedila iz par ralzloga jer nema centralnu tablu kao scenic, po meni prakticnije koristenje ta 2 dopunska sjedista i bila je noviji model nego taj reno tako da je bila malo modernija i ljepsa.
E sad od tolikih zafira zasto bas ova: posto sam trazio polovno auto imao sam par uslova, max 100000km. Klimaaut., ne crne boje, po mogucnosti i zimske gume, i naj bitnije max 10000€. Trazio sam kratko nekih 10-15 dana vidio 5-6 zafira i sve su bile manje vise iste tako da sam razmisljo samo o boji ibonda se pojavila ova sa Cosmo opremom , sve sto sam htjeo plus panorama, polukozna sjedista, xenon, itd.
Bez puno razmisljanja sam je kupio i ispalo je dobro
-
amir79
#2 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
ja sam želio novo vozilo, da ima osnovnu opremu, da ima dovoljno prostora u gepeku, da ima sto duzu garanciju, i da nije skuplje od 22.oooKM i kupio sam škodu rapid
i sad ga zovem Stojadin!
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Kupio sam ga, jer nisam imao za drugo (svabu). 
-
condy
#4 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Kad sam kupio auto, odem do Kramara u Ljubuški ali da probam drugo auto, jednog Passata i Audija a4. A4 nije mi se svidio nisam ga ni probao, pa sam probao Passata, nije me nešto posebno impresirao unutra, iako je auto bilo dosta očuvano. Poslije toga, slučajno probam jednog audija a6, razlika je blago rečeno ubitačna u odnosu na Passat, auto po makadamu i manjim rupama prošlo bez bilo kakvih cimanja u kabini, ravno ko po najboljoj cesti i to me definitivno natjeralo da ga kupim.
-
SSemir
#5 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
jer nisam imao para za boljeg jbg
a bivsa vlasnica je bila mlada djevojka, visoka, duga kosa...sad zamislite kako me lako obradila da mi proda. idalje me drzi osjecaj da sam joj dao vise para nego sto je trazila
a bivsa vlasnica je bila mlada djevojka, visoka, duga kosa...sad zamislite kako me lako obradila da mi proda. idalje me drzi osjecaj da sam joj dao vise para nego sto je trazila
- sema911s
#6 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
skrsio w211, i u pusing uredu mi daju neki papir da podapisem, kobajagi nastavicu isto placat(jos 11mjeseci)., i da sutra dodjem po kljuceve,., po sata trazio poo parkingu koje je auto dok se nije otkljucao sivi w212,.
ovih 11mjeseci necu iscekat, svidja mi se nova mazda 6 pa da i nju probam u kakom jeftinijem planu
ovih 11mjeseci necu iscekat, svidja mi se nova mazda 6 pa da i nju probam u kakom jeftinijem planu
- amar1994
#7 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
tosema911s wrote:skrsio w211, i u pusing uredu mi daju neki papir da podapisem, kobajagi nastavicu isto placat(jos 11mjeseci)., i da sutra dodjem po kljuceve,., po sata trazio poo parkingu koje je auto dok se nije otkljucao sivi w212,.
- madner
#8 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Probao BMW 5, probao A6, probao Insigniju, dao kaparu. 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#9 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Imao 156 SW 1.9 JTD prvi model tzv Da Silva.
Poslije samo kupio FL 156 2.4 20v MJET limuzinu 4 godine mladju. Staru prodao,dodao nesto para. Bez kredita,bez icega,to je bio uslov,jer vec imam kredit za stan
Jos par godina ce biti tako,da cu slicne aranzmane raditi,a onda cemo gledati nesto dosta bolje. Haman cu preskociti 159 i pravo na Giuliu
Poslije samo kupio FL 156 2.4 20v MJET limuzinu 4 godine mladju. Staru prodao,dodao nesto para. Bez kredita,bez icega,to je bio uslov,jer vec imam kredit za stan
Jos par godina ce biti tako,da cu slicne aranzmane raditi,a onda cemo gledati nesto dosta bolje. Haman cu preskociti 159 i pravo na Giuliu
- golfiista
#10 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Ja se na razumijem u automobile i ne znam šta valja, tako da sam kupio BMW-a.
-
ado-šampion
#11 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Ja sam uzeo auto kakvo sam zelio, ali sam dosta vagao. Cifra je bila oko 10-11 k eura gore dole. Jedino sto je bilo iskljucivo je da nije starije od 5-6 godina, da ima garancija na kilometre i da ih ima vise od 10 na cestama.
I pozeljno je bilo da bude BMW.
Trica je meni bila mjera, ali za tricu kakvu sam htio trebao sam vise para, a s obzirom da nisam htio karavan nije mi se svidjela perspektiva davanja vise para za vece auto sa slabim pristupom gepeku koje bih u buducnosti (djeca) opet trebao mijenjati isto kao i manje. Sva ostala auta srednje klase su se isto uklapala u parametre i cijenu, ali ni jedan me nije nesto pretjerano dojmio, mada bih izdvojio Passat i Insigniju koji su super, ali nije to to.
Gledao sam i nova, mogao sam uz otplatu/posudbu dici cifru na nekih 15-16 k, ali sam odustao jer za te pare nema nista da mi se svidja i plus ne zelim uz sve kompromise gubiti 50% za tri godine samo zato sto je novo.
Na kraju je izbor pao na kompakte, serija 1, A3 i Golf 6 su usli u finale.
A3 je prekrizen je sam mislio da za isti ili manji novac Golf 6 nudi vise. Na kraju sam gledao konkretne primjerke Golfa 6 i serije 1 kod Kramara. Golf je dobar, ali nije to to. Uz sve sto to fakat odlicno auto ima, samim sjedenjem unutra vidi se da je to klasa ispod A3 i serije 1, bar je to moj dojam. A i dojam zene i brata koji su sa mnom to gledali. Mozda neki GTD model s DSGom ali to je bilo van moje dostupnosti.
Kad su dovezli ovo auto sam sam uzeo, i kad smo ga pregledali i probali, cak i zena koje je bila vrlo skepticna se odusevila.
A i ja sam moram priznati cak i nakon kupovine bio vrlo skeptican, jer sam gledajuci kroz Audi i VW mislio da je velika razlika izmedju keca i trice, sto se ispostavilo da je daleko od toga. Sad bih mijenjao za isto auto samo noviji model, ako bih mijenjao.
Najveca skepsa je bila sto sam mogao uzeti vece auto bukvalno da biram, ali sve sto sam poslije probao od tih vecih vidio sam da bih se zajebao, odnosno da bih platio samo velicinu.
Trica je meni bila mjera, ali za tricu kakvu sam htio trebao sam vise para, a s obzirom da nisam htio karavan nije mi se svidjela perspektiva davanja vise para za vece auto sa slabim pristupom gepeku koje bih u buducnosti (djeca) opet trebao mijenjati isto kao i manje. Sva ostala auta srednje klase su se isto uklapala u parametre i cijenu, ali ni jedan me nije nesto pretjerano dojmio, mada bih izdvojio Passat i Insigniju koji su super, ali nije to to.
Gledao sam i nova, mogao sam uz otplatu/posudbu dici cifru na nekih 15-16 k, ali sam odustao jer za te pare nema nista da mi se svidja i plus ne zelim uz sve kompromise gubiti 50% za tri godine samo zato sto je novo.
Na kraju je izbor pao na kompakte, serija 1, A3 i Golf 6 su usli u finale.
Kad su dovezli ovo auto sam sam uzeo, i kad smo ga pregledali i probali, cak i zena koje je bila vrlo skepticna se odusevila.
-
mali_balon
#12 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Imao 25k kesa i krenuo u market risrch, naravno hocu novo....tad je bio u opticaju polo, klio, korsa...odem kod bunje svidi mi se klio dizelas 1.5 reko eto me u ponedjeljak sa kesom, ali ne lezi vraze, odem u seat i tamo nova ibica (2009) u ponedjeljak otisao i kaparisao...
Naravoucenje, nikad vise novo auto...makar ne u bih
Naravoucenje, nikad vise novo auto...makar ne u bih
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
nisam imao para za golfa dvicu
- Qler
#14 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Imao 10k i htio Mondea 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#15 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Imao 5 hiljada, platio malo vise od 4 hiljade, ostalo servis, a zasto, radi se o Clio, dizel, mali auto, za grada, mada sam isao i na more, i u Bihac, prema Zg, potrosnja jedan od razloga, ide fino za svoju snagu, a nisam ni imao vise para za bolje 
- sema911s
#16 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
al si zato kupio osmicu, stojkana, ajkulu, dojanu pocastio, tristacabitanga_sa_otesa wrote:nisam imao para za golfa dvicu
- Damir0406
#17 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Kupio Alfu 147 zato što je keva 
- johntra
#18 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
zato što je malo prešao. 
- pirmin
#19 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Zato sto je faca jbg. 
- Sodom1
-
Ci-Nick
#21 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Probudim se jedno jutro 2008. godine kad pred zgradom nema mog golfa petice,
.. odlepršao.
Sreća kasko osiguran bio. Tad sam rekao sebi, kupuj ono što ti ukrasti neće i kupio novu novcatu zafiru 1.9 CDTI cosmo paket i nisam se pokajao 7 godina i 100.000 km bez većih problema.
Sreća kasko osiguran bio. Tad sam rekao sebi, kupuj ono što ti ukrasti neće i kupio novu novcatu zafiru 1.9 CDTI cosmo paket i nisam se pokajao 7 godina i 100.000 km bez većih problema.
-
NediM17
#22 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Zato sto je dokazan, pouzdan, jeftin za odrzavati, sa solidnom motorizacijom i odlicnom opremom, zato sto ima 4x4, zato sto je rizik od kradje skoro nikakav i mogu mirno spavati, ZATO STO JE JAPANAC.
Suzuki SX4.
Suzuki SX4.
- sema911s
#23 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
NediM17 wrote:Zato sto je dokazan, pouzdan, jeftin za odrzavati, sa solidnom motorizacijom i odlicnom opremom, zato sto ima 4x4, zato sto je rizik od kradje skoro nikakav i mogu mirno spavati, ZATO STO JE JAPANAC.
Suzuki SX4.
Nope.. Kupio si ga u UNIS auto trade, jer sam ti dao dobru cijenu.... Priznaj pitaru
-
NediM17
#24 Re: Zasto ste kupili baš taj auto
Kupio sam ga u Betaniji, novog. I nisam pitar, nego Zeljovac.