Zasto ste glasali za SDA/SBIH?

Post Reply

Zasto ste glasali za SDA/SBiH?

Zato sto su zastitnici bosnjackog naroda
9
13%
Zato sto efikasno rade na smanjivanju nepismenosti
0
No votes
Zato sto efikasno rade na povecanju broja korisnika interneta
1
1%
Zato sto velikom brzinom grade auto put
1
1%
Zato sto bolje zivimo nego prije rata
2
3%
Zato sto je SDP kriv za sve
9
13%
Nisam glasao za ove konje :D
50
69%

Total votes: 72

nineac

Post by nineac »

Pa fakat da se glasacko tjelo topi kada Hare i Dodik prizivaju novi rat, a SDP,LDS i druge gradjanske stranke govore o ekonomiji i obrazovanju.
Samo da pitam onog seada sta je koji qrtz hare radio u dejtonu kada je crto RS? Sta sad on hoce koji qrtz, jednom je stavio potpis na RS, pa sad dosao da nam popravlja stanje koje je zakuho, pa jos nas vise uvalio u govna.
Mojne matereti, nek se vrati u tursku i nek se odrekne bosanskog drzavljanstva, tako bi najvecu uslugu ucinio svima nama!
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

nineac wrote:Pa fakat da se glasacko tjelo topi kada Hare i Dodik prizivaju novi rat, a SDP,LDS i druge gradjanske stranke govore o ekonomiji i obrazovanju.
Samo da pitam onog seada sta je koji qrtz hare radio u dejtonu kada je crto RS? Sta sad on hoce koji qrtz, jednom je stavio potpis na RS, pa sad dosao da nam popravlja stanje koje je zakuho, pa jos nas vise uvalio u govna.
Mojne matereti, nek se vrati u tursku i nek se odrekne bosanskog drzavljanstva, tako bi najvecu uslugu ucinio svima nama!

Nemoj tako ba, tad je on bio prisiljen da potpise :-) danas, pak, ocekuje promjenu politicke klime u svijetu nabolje, pa ce onda konacno ukinuti genocidnu tvorevinu koju je sam priznao. 8) Dotad, gladujte, a za poslije vidjecemo :oops:
cyprus

Post by cyprus »

Što se tiče SDA na ovoj zadnjoj situaciji (Matić, falange i to), oni su dokazali koliko su pismeni, pametni, načitani, inteligentni, nacionalistički raspoloženi, sposobni, kako znaju naći prioritet među problemima, kako znaju ubost nos tamo đe (ne)treba.

Pih, jebote. Pa ko ne bi glaso za njih?
amrica

Post by amrica »

cyprus wrote:Što se tiče SDA na ovoj zadnjoj situaciji (Matić, falange i to), oni su dokazali koliko su pismeni, pametni, načitani, inteligentni, nacionalistički raspoloženi, sposobni, kako znaju naći prioritet među problemima, kako znaju ubost nos tamo đe (ne)treba.

pa svi su oni dokazali djelima da su sposobniji i pametniji od gospodina strucnjaka Matica, naklepali se para, a nedodirljivi, to ni Matic nije uspio. On je samo stvarao ekonomski prosperitet za cijelu bih.
A ovi iz SDA cak ni ne citaju ono sto citiraju, podrazumjeva se da je onako kako oni misle, tj. cim je cika Bozo, ne valja, a ako je jos nesto napravio u zivotu, treba ga zgaziti.
A danas u Oslobodjenju citat Osmana Brke: SDA nije nacionalisticka stranka nego stranka koja je okupljala sve bh patriote....
Ko mu dade pravo da mi oduzme moj patriotizam???????
to mu znaci, ako nisam clan sda ne volim svoju zemlju?????
oni su jedini ekskluzivni nosioci patriotizma bh?
a sta smo mi sto se zovemo bosanci?
buranija?
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

cyprus wrote:Ovako kulturno da vam kažem: JEBO VAS HARIS SILAJDŽIĆ.

Haris Silajdžić = bošnjački Slobodan Milošević

:skoljka:
haj, ne seri! :skoljka:

.
nineac

Post by nineac »

amrica wrote:
cyprus wrote:Što se tiče SDA na ovoj zadnjoj situaciji (Matić, falange i to), oni su dokazali koliko su pismeni, pametni, načitani, inteligentni, nacionalistički raspoloženi, sposobni, kako znaju naći prioritet među problemima, kako znaju ubost nos tamo đe (ne)treba.

pa svi su oni dokazali djelima da su sposobniji i pametniji od gospodina strucnjaka Matica, naklepali se para, a nedodirljivi, to ni Matic nije uspio. On je samo stvarao ekonomski prosperitet za cijelu bih.
A ovi iz SDA cak ni ne citaju ono sto citiraju, podrazumjeva se da je onako kako oni misle, tj. cim je cika Bozo, ne valja, a ako je jos nesto napravio u zivotu, treba ga zgaziti.
A danas u Oslobodjenju citat Osmana Brke: SDA nije nacionalisticka stranka nego stranka koja je okupljala sve bh patriote....
Ko mu dade pravo da mi oduzme moj patriotizam???????
to mu znaci, ako nisam clan sda ne volim svoju zemlju?????
oni su jedini ekskluzivni nosioci patriotizma bh?
a sta smo mi sto se zovemo bosanci?
buranija?
Ja sam ova dva dana malo van dogadjaja, ali evo procitao sam nekoliko postova oko ovog, neznam, sranja sa sestoaprilskom nagradom i evosta kanim uciniti.
Sutra rano ujutro idem na put dva dana! Nocas se odo dobro napiti, bolje receno ODUZETI, onda ujutro sjest u auto i raspaliti, i nadati se tokom ova dva dana da je ovo samo san i da je Matic bez problema dobio nagradu :(
seln

Post by seln »

Ma Slobo je za njega muezzin...
cyprus

Post by cyprus »

seiko22 wrote:

haj, ne seri! :skoljka:

.
Ma nemoj. Da mi ti reci koja je razlika?

Evo ja ću ti reći koja je razlika:

Silajdžić nema ni približnu moć koju je imo Milošević, pa iz tog razloga ne može sprovoditi sve svoje zamisli, pardon nijednu svoju zamisao, pardon on nema zamisli, nego samo jezik.

Da on ima ovu moć (ko što je na sreću nema) ne vjerujem da bi drugačije postupo od Slobe, a to bi odvelo u podjelu BiH.

I što bi rekli njegovi simpatizeri: "On se bar ne ulizuje Dodiku".
Na isti taj način se ni Slobo nije ulizivo Kučanu, Tuđmanu i Izetbegoviću, a razlika je ta što on nije pravio koalicije s njima (za razliku od našeg Hareta, kojem mu mrski protivnici ipak nisu dovoljan razlog da on ne uđe u koaliciju s njima).
*mima*

Post by *mima* »

Nije problem u glasacima niti u tome za kog su glasali. Problem je u malom odzivu glasaca.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mima wrote:Nije problem u glasacima niti u tome za kog su glasali. Problem je u malom odzivu glasaca.
Naravno. Gdje bi bio problem u nama.
amko_sa

Post by amko_sa »

Ja mislim da nema problema sve je onako kako treba biti.Silajdzic je dobar covjek a osim toga ne bi se Komsic druzio sa njim da nije tako.Svaka im cast obadvojici pravi su Bosanci a za djela vidjecemo za godinu.
*mima*

Post by *mima* »

Po cemu je Silajdzic koji uopste ne zivi u bIh vec u Turskoj dobar covjek? I sva njegova familija je u Turskoj. Za ove sve godine je tri puta rucao u Sarajevu.
amko_sa

Post by amko_sa »

Ja neznam sta neki imaju protiv njega dajte ljudi prijedloge za koga da se glasa i dobar argument "zasto" pa da fakat razmislim.Mrzim pljuvati ljude koji niti jednom rijecju nisu to zasluzili.To su zasluzili oni koji ne priznaju dan drzavnosti a ko fol predstavljaju ovu drzavu to su najvece nebuloze ja mislim u svijetu da ih nigdje nema takvih a ta poredjenja sto citam sa milosevicem nemaju veze sa zdravim razumom.Narod ga je izabrao i ja to postujem.

Evo vam i ko su nam opcije:

Tihic >previse tih bojazljiv popusta previse i nije faca da bude vodja
Lagumdzija> bla bla habla bla ubio se za opoziciju
Mirnes>Dobar za izganjat nesto ali tip preskace cas ovako cas onako pomalo lud
Haris>Tip nema zivaca da se bori sa konjima jer ne trpi tolika sranja koja slusa vjerovatno ce se poslije povuc i nece se vise nikad kandidovat ako ne uspije nista uradit
Terzic>Ako nista zna se uhvatit u kostac sa konjima i boli ga k. sve kaze a da se ne nervira on druge nervira pravi politicar i ipak dobro cuva svoju stranu ali i lopovluk mu je jaca strana

To su meni bile opcije i nisam glasao ni za koga jer ustvari nema pravih ljudi
Jedini ko odudara od svih je Komsic ali on sam nemoze nista uraditi zato je sa Silajdzicem i postoji mogucnost da nesto urade.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amko_sa wrote:Ja neznam sta neki imaju protiv njega dajte ljudi prijedloge za koga da se glasa i dobar argument "zasto" pa da fakat razmislim.Mrzim pljuvati ljude koji niti jednom rijecju nisu to zasluzili.To su zasluzili oni koji ne priznaju dan drzavnosti a ko fol predstavljaju ovu drzavu to su najvece nebuloze ja mislim u svijetu da ih nigdje nema takvih a ta poredjenja sto citam sa milosevicem nemaju veze sa zdravim razumom.Narod ga je izabrao i ja to postujem.

Haris>Tip nema zivaca da se bori sa konjima jer ne trpi tolika sranja koja slusa vjerovatno ce se poslije povuc i nece se vise nikad kandidovat ako ne uspije nista uradit
Terzic>Ako nista zna se uhvatit u kostac sa konjima i boli ga k. sve kaze a da se ne nervira on druge nervira pravi politicar i ipak dobro cuva svoju stranu ali i lopovluk mu je jaca strana

Jedini ko odudara od svih je Komsic ali on sam nemoze nista uraditi zato je sa Silajdzicem i postoji mogucnost da nesto urade.
Ne mogu da vjerujem...
*mima*

Post by *mima* »

A zasto ne mozes da vjerujes?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mima wrote:A zasto ne mozes da vjerujes?
Ja neznam sta neki imaju protiv njega dajte ljudi prijedloge za koga da se glasa i dobar argument "zasto" pa da fakat razmislim.Mrzim pljuvati ljude koji niti jednom rijecju nisu to zasluzili.To su zasluzili oni koji ne priznaju dan drzavnosti a ko fol predstavljaju ovu drzavu to su najvece nebuloze ja mislim u svijetu da ih nigdje nema takvih a ta poredjenja sto citam sa milosevicem nemaju veze sa zdravim razumom.Narod ga je izabrao i ja to postujem.

Procitaj njegovih prethodnih pet postova, pa ovaj citirani, pa na kraju ovo boldirano :?
JAMBO

Post by JAMBO »

Ljudi su glasali za Harisa iz tri razloga:
1. Ljepši je od Tihića
2. Deluje dostojanstveno i ponaša se državnički
3. Ostvaklja utisak čvrstog i beskompromisnog borca

To je na žalost samo utisak ali utisak kod glasanja može biti od presudne važnosti. U osnovi, Haris je impotentan političar koji će nas na kraju odvesti u provaliju iz koje nema povratka. Potpuno će zalediti odnose među narodima u BiH, podijeliće društvo a društvo je važnije od države. Ne pravi država društvo nego društvo pravi državu, a tu činjenicu lijepi Hare ne vidi. Prije 15 godina bošnjački nacionalizam je bio patriotski čin a danas je bošnjački nacionalizam poguban za BiH.
*mima*

Post by *mima* »

Ama procitala sam bosanac..............Zasto se cudis? Kao da je on jedini koji tako razmislja.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Da sam ja na mjestu Bozidara Matica, iz principa bih se hladnokrvno zahvalio i odbio nagradu.
Pa neka je uruce kome misle da treba i ko je podoban!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mima wrote:Ama procitala sam bosanac..............Zasto se cudis? Kao da je on jedini koji tako razmislja.
Na zalost nije :sad: Tako je razmisljalo i preko 300.000 ljudi 02.10.2006.
amko_sa

Post by amko_sa »

Ja mislim da pravilno vidim situaciju a niko mi nije odgovorio koga bi to vi izabrali umjesto Harisa i zasto.Volio bih to da znam mozda me prosvjetli i jos 300000 ljudi ovo se najvise odnosi na BosanaC jer sam siguran da je SDP-ovac.Poslije tog odogovora ostavljam ovu temu drugima na razmatranje jer se ocito mnogo razlikujemo u razmisljanju a ova rasprava ne vodi nigdje.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amko_sa wrote:Ja mislim da pravilno vidim situaciju a niko mi nije odgovorio koga bi to vi izabrali umjesto Harisa i zasto.Volio bih to da znam mozda me prosvjetli i jos 300000 ljudi ovo se najvise odnosi na BosanaC jer sam siguran da je SDP-ovac.Poslije tog odogovora ostavljam ovu temu drugima na razmatranje jer se ocito mnogo razlikujemo u razmisljanju a ova rasprava ne vodi nigdje.
Zato se i ne raspravljam s tobom, niti imam namjeru da te ubjedjujem u bilo sta. Hvalis Harisa pet postova da bi na kraju u sestom, nakon sto si ga opet nahvalio, napisao:
Ako je najbolja opcija, kako onda da nije pravi covjek :?
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ljudi biraju sebi ravne... odnosno u skladu sa svojim stavovim i pogledima...
Zato je pobjedio Dodik... pjevao je pod šatrom, Haris je nako prosječan... zato su birali njega..

Zamjerke na račun Zlatka L. su meni nebulozne, on je htjeli il ne priznati najpametniji lik na političkoj sceni, sad što je narcisoidan il što mi je dug jezik... to je druga priča... on je savršen lik za ministra spoljnih poslova... da agresorskim miševima ne da pardona...
A šta su nama donijeli ovi za koje glasa oko 16% biračkog tijela, odnosno glasaju oni koji imaju hajra od postojeće situacije... članovi familiji, partneri u lopovlucima ili ini slični likovi..

A ja Zlaji neću halaliti što je na jedan način potkresao krila opoziciji u mojoj zemlji...

P.S
Ja nisam glasao za SDA ili SZBIH
amko_sa

Post by amko_sa »

Nisam glasao za njega jer je tip koji je previse ogorcen na nebuloze koje mu se svaki dan serviraju nemoze da se nosi s tim odnodno jede ga to sto oni koji su nas klali sad mu opet prosipaju lazi u lice.I vjeruj mi i ja sam ogorcen na iste stvari.Kao politicar mozda i nije najbolji ali kao covjek nije los i ima ispravan cilj.Zato ga podrzavam a vec sam citirao za sta se bori
*mima*

Post by *mima* »

A za sta se bori??????????????????
Post Reply