amko_sa wrote:Član Predsjedništva BiH Haris Sijaldžić izjavio je da je njegov krajnji politički cilj ukidanje Republike Srpske. Svoj cilj on obrazlaže tvrdnjom da je Srpska "nastala na genocidu".
"Podjela BiH na dva entiteta je posljedica genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti u BiH"
Ja mislim da je narod glasao za njega samo zbog ove izjave.Ova situacija u kojoj se nalazimo bit ce tu dok se ne ukine RS.Mislim da svi zaboravljamo sta nam se desilo i kako su nastale ove granice FBiH i RS-a.Njegova izjava na vrhu govori o tome da covjek zna gdje zivimo za razliku od ostalih politicara koji su se uklopili u pricu izbjegavanja istine.Covjek je sasvim normalan i tako se ispoljava prema javnosti.Ljudi koji hoce da vide istinu i vidjece je."Lopovluk u ovakvoj situaciji ce cvjetati sa bilo kojom vlasti.Razvoja ove drzave nema dok postoji RS ko god da bude na vlasti"A SDP zaista ne podnosim jer Lagumdziju drzim za najveceg supljatora koji kad dodje na vlast ne zna sta da prica jer mu nije vise aktuelan tekst o SDA HDZ odnosno nije vise u opoziciji pa nema koga da optuzuje a sve mu se svodilo na to citava predizborna kampanja.Covjek ostane bez teksta.
Potpisujem