Ali Kemal wrote:
Preglomazna administracija je samo jedan od problema i da je bilo kome stalo do ekonomije ujedinio bi npr Sarajevo, Gorazde i Bihac u jedan kanton, nema tu ni Dodika, ni Covica da smetaju i krenuti naprijed, korak po korak, medjutim to nikome nije izgleda u interesu, raja kao ti su napumpana nekim iracionalnim strahovima i nacionalnim interesima.
Meni uopste ne smeta i da se ukinu i kantoni i entiteti, to ce sve svakako da propadne jednog dana, stanovnistvo ce se smanjivati.
hmm, cudno je kako to da jedan 'ekonomista' ujedinjuje kantone sa vecinskim bosnjackim stanovnistvom, mimo svake logike i mimo bilo geografskog, ekonomskog, ili bilo kojeg drugog kriterija. pa zar, 'ekonomisto' nas vrli, nije logicno da se npr spoje livanjski i sbk kanton?
Ali Kemal wrote:
Cim ti tako pricas i istices da se hvalis time sto komuniciras sa nebosnjacima govori kakvo je ovo podneblje.
nije ovo nikakvo hvalisanje, vec moja konstatacija da nemam problema komunicranajsa bilo kim, osim sa papcima.
Ali Kemal wrote:
Ne bih se slozio. Srbi i Bosnjaci su biraju svoje predstavnike, a Hrvati kako- kad. Jednostavno nisu u istom polozaju.
ne poznajes ustav. hrvati imaju svoje predstavnike u svim onim tijelima i institucijama u kojima je predvidjeno da sjede predtsvnici naroda, i to tacno one koji su pobijedili na izborima. za pocetak, nauci razliku izmedju predstavnika naroda i predstavnika drzave.
Ali Kemal wrote:
Kakvu kontrolu, covjece sta ti pricas?
politicku- npr.najbrojniji narod bi se na 2/3 teritorije pitao taman toliko koliko i pakistanci u skotskoj.
ekonomsku- ako ti ovo trebam objasnjavati, slobodno se popisaj na svoju diplomu.
Ali Kemal wrote:
Nema to nikakve veze sa getoizacijom, Ensar je to odlicno objasnio. Rabljenje tog izraza getoizacija je samo plasenje i guranje Bosnjaka u jednu slijepu ulicu iz koje ce biti sve teze izaci, kako se dublje ulazi.
jest, tekst mu jevala za 10. briljantnim umom i hirurskom preciznoscu analizirao je situaciju, kao niko do sada.
taj 'analiticar' ensar je otprilike u rangu mehmedalije nuhica. uzimati te analize zaozbiljno moze samo debil i neko ko u zivotu nista drugo nije ni procitao. zanimljivo je i to da, pored tolike 'majorizacije i ugrozenosti naroda' kojem pripadas, ti brines za bosnjacku slijepu ulicu. dobar si neki covjek, izgleda, humanista i moralista par ekselans
Ali Kemal wrote:
Vidjeli smo tvoje ekonomiste i eksperte dokle su doveli ovaj narod.
a koji su to 'moji ekonomisti'? daj neke primjere?
Ali Kemal wrote:
Moj osnovni stav je ekonomija na prvo mjesto, pa onda sve ostalo. AKo nemam para i hljeba da jedem, boli me neka stvar za kantone, entitete i na kraju i za samu drzavu. Koji ce mi takva drzava? Nije mi jasno zasto tebi ili bilo kome drugom treba? Stvarno.
ma 'ajde? u svakom svom postu makar natuknes 'treci' kao rjesenje a onda te kao boli ona stvar i za entitete, kantone, drzavu...