Grijesis, mene ne zanima etnikum uopste onako kako tebe zanima. Mene samo zanima da ljudi imaju kvalitetan zivot, za sta je prije svega uslov da ekonomija bude dobra, sto je sada prakticno nemoguce.hizo ramidovic wrote:zasto ne budes iskren pa ne kazes da je, po tebi, etnicka podjela zemlje ono sto bi najvise volio?
Dobra ekonomija bi razbila sve podjele, nikoga ne bi bilo briga ko gdje zivi i sta radi, kada je novcanik pun i stopa nezaposlenosti je niska, a oni koji su nezaposleni primaju nadkonadu od koje mogu da prezive dok ne nadju posao.
Tek u takvoj ili drzavi koja tezi da bude takva nacionalni korpus je zasticen na pravi nacin, obezbjedjena je buducnost i prosperitet, dok ti mislis da je nacionalni interes da se nekom hebe malo mater, pa sta kosta nek kosta.
Takodje mislim da zemlje ima mnogo vise nego sto ima naroda tako da ne vidim nikakvog smisla u ovom vjecnom ratu za teritorije.
BiH je prazna zemlja unistene infrastrukture koja ce biti jos praznija. U Gorazdansko kantonu zivi tridesetak hiljada ljudi, a cijela BiH ima stanovnika odprilike koliko jedan Rim. Sta je sad bitno koju vukojebinu i guduru ce ko da stavi na mapu, kada raju uopste ne interesuju ta egzoticna mjesta poput Cajnica, Han Pjeska ili Berkovica. Pa iz tih krajeva i Srbi bjeze, a sada to strateski interes Bosnjaka. Ma bjazi