Glupi Bošnjo.
Radončića treba u zatvor. Zašto nisu zapalili njegov toranj? Ili vile tajkuna?
nemas ti pojma o srbima.Styling wrote:Ne pokušavaj ih prikazati kao zrelije jer to nije tačno. Istina je da NE SMIJU pokrenuti promjene, BOJE SE, KUKAVICE SU, STRAH ih je režima i progona. To je prava istina. Svi mediji u RS-u su pod kontrolom režima. Tako se to radi u diktaturama.hAZNADAR wrote:Sve ove analize Srba u RS su samo dokaz koliko smo u torovima i jedni druge ne poznajemo.
Kao sto Srbi u RS imaju stereotipne predstave tamnog vilajeta, Teherana, Bosnjaka kao neradnika koji samo kukaju i iscu sadake, vehabija u stotinama hiljada,.... tako i Bosnjaci imaju stereotipne predstave Srba kroz ovo cutanje kao ne smiju, ovaca,....
Koliko je vas analiticara uopce sjedilo sa njima i imalo priliku iz prve ruke cuti njihovo razmisljanje i odnos prema svojoj drustvenoj svojini, "drzavi", odnos prema svojim sunarodnjacima,...?
Kad je ko cuo Srbe kao psuju RS zbog redukcija, losih puteva, nezaposlenosti,... nazivaju je crnom rupom, prknom,... - nikad.
A ja sam se licno uvjerio koliko puta Srbi, Hrvati, Albanci, Makedonci,...jedni druge pomognu kao svoje, a istovremeno kako Bosnjaci radije zbog zavisti jedni drugima podapnu stupicu i mrze sve kojima je bolje.
Evo jednog od mnogih komentara Srba konto ovoga:
"Bez obzira koliko je narod u pravu,ali to je pogrešno što rade po Federaciji....alo ljudi,palite javne ustanove koje su izgrađene od naših/vaših para....te će iste spaljene zgrade i ustanove biti ponovo obnovljenje,al opet od naših (narodnih) para..."
I tako oni razmisljaju. Pored svih njihovih mana i bremena proslosti, fasizma,... a naseg merhametluka i kosmopolitizma se mora priznati jedna stvar - Srbi u RS su ipak nacionalno i politicki zreliji, kao narod imaju iskustvo svoje drzave i odnosa prema svojoj drzavi, kako se gradi drzava, vise od vijeka,..
dok Bosnjaci imaju iskustvo sa time tek 20 god. i jos se nisu navikli na cinjenicu da sad nema tutora kojem si poslusan i koji te hrani. Sad si na svom i sam pravis drzavu i za to treba par generacija da se shvati i pravilno prema tome odnosi.
Kriza i neimastina, nezaposlenost,.. su danas svugdje u svijetu, posebno u drzavama bivse YU - nadjite bolji razlog zasto drugi trpe i snalaze se na drugi nacin - ali molim - bez djecijih psihoanaliza gdje su samo Bosnjaci genetski neustrasivi, hrabriji, pametniji,....
Svima nama je tesko - samo smo kao narodi ipak razliciti - posebno konto odnosa prema svojoj naciji, zajednistvu, drzavi, drustvu,... i to se upravo sad i vidi. Super smi mi narod i imamo mnogo vrlina,.ali nam ipak treba par promjena prvo u nasim glavama, pa tek onda dalje,..
Nas narod nije naucio na kapitalizam tj jakog pojedinca,imate primjer vlasnika AVAZA koliko mu ljudi psuje majku? ili ga jednostavno mrzi?TheWatcher wrote:
nije problem privatizacija nego nacin na koji se ona provodidokle god kod nas ima ljudi kao sto su bakir,zlatko,milorad itd nece nas sunce ogrijati nikada
Ne mješaj kapitalizam sa kriminalom. Prodati fabrike za siću i onda gledati ih kako se zatvaraju je kriminal. Nije to nikakva privatizacija, nije to nikakav kapitalizam - to je kriminal.DoZeN wrote:Nas narod nije naucio na kapitalizam tj jakog pojedinca,imate primjer vlasnika AVAZA koliko mu ljudi psuje majku? ili ga jednostavno mrzi?TheWatcher wrote:
nije problem privatizacija nego nacin na koji se ona provodidokle god kod nas ima ljudi kao sto su bakir,zlatko,milorad itd nece nas sunce ogrijati nikada
Ako dodje stranac,on dolazi zbog "cheap labor"
Ma ja, najbolje hrabrost pokazivati paljenjem svoje imovine.Styling wrote:Ne pokušavaj ih prikazati kao zrelije jer to nije tačno. Istina je da NE SMIJU pokrenuti promjene, BOJE SE, KUKAVICE SU, STRAH ih je režima i progona. To je prava istina. Svi mediji u RS-u su pod kontrolom režima. Tako se to radi u diktaturama.hAZNADAR wrote:Sve ove analize Srba u RS su samo dokaz koliko smo u torovima i jedni druge ne poznajemo.
Kao sto Srbi u RS imaju stereotipne predstave tamnog vilajeta, Teherana, Bosnjaka kao neradnika koji samo kukaju i iscu sadake, vehabija u stotinama hiljada,.... tako i Bosnjaci imaju stereotipne predstave Srba kroz ovo cutanje kao ne smiju, ovaca,....
Koliko je vas analiticara uopce sjedilo sa njima i imalo priliku iz prve ruke cuti njihovo razmisljanje i odnos prema svojoj drustvenoj svojini, "drzavi", odnos prema svojim sunarodnjacima,...?
Kad je ko cuo Srbe kao psuju RS zbog redukcija, losih puteva, nezaposlenosti,... nazivaju je crnom rupom, prknom,... - nikad.
A ja sam se licno uvjerio koliko puta Srbi, Hrvati, Albanci, Makedonci,...jedni druge pomognu kao svoje, a istovremeno kako Bosnjaci radije zbog zavisti jedni drugima podapnu stupicu i mrze sve kojima je bolje.
"Bez obzira koliko je narod u pravu,ali to je pogrešno što rade po Federaciji....alo ljudi,palite javne ustanove koje su izgrađene od naših/vaših para....te će iste spaljene zgrade i ustanove biti ponovo obnovljenje,al opet od naših (narodnih) para..."
I tako oni razmisljaju. Pored svih njihovih mana i bremena proslosti, fasizma,... a naseg merhametluka i kosmopolitizma se mora priznati jedna stvar - Srbi u RS su ipak nacionalno i politicki zreliji, kao narod imaju iskustvo svoje drzave i odnosa prema svojoj drzavi, kako se gradi drzava, vise od vijeka,..
dok Bosnjaci imaju iskustvo sa time tek 20 god. i jos se nisu navikli na cinjenicu da sad nema tutora kojem si poslusan i koji te hrani. Sad si na svom i sam pravis drzavu i za to treba par generacija da se shvati i pravilno prema tome odnosi.
Kriza i neimastina, nezaposlenost,.. su danas svugdje u svijetu, posebno u drzavama bivse YU - nadjite bolji razlog zasto drugi trpe i snalaze se na drugi nacin - ali molim - bez djecijih psihoanaliza gdje su samo Bosnjaci genetski neustrasivi, hrabriji, pametniji,....
Svima nama je tesko - samo smo kao narodi ipak razliciti - posebno konto odnosa prema svojoj naciji, zajednistvu, drzavi, drustvu,... i to se upravo sad i vidi. Super smi mi narod i imamo mnogo vrlina,.ali nam ipak treba par promjena prvo u nasim glavama, pa tek onda dalje,..
Basvod wrote: To nije hrabrost vec glupost.
A ne sumnjam da bi Sarajevo uzivalo u prizorima zapaljene Banja Luke.
To je ono sto ti zelis vjeovati. A znas i sam jako dobro da su karaskteristike hrabrosti ili kukavicluka individualne a ne generalne na narod.Styling wrote:
Ne pokušavaj ih prikazati kao zrelije jer to nije tačno. Istina je da NE SMIJU pokrenuti promjene, BOJE SE, KUKAVICE SU, STRAH ih je režima i progona. To je prava istina. Svi mediji u RS-u su pod kontrolom režima. Tako se to radi u diktaturama.
Da, smatram.rokan wrote:nemas ti pojma o srbima.Styling wrote:Ne pokušavaj ih prikazati kao zrelije jer to nije tačno. Istina je da NE SMIJU pokrenuti promjene, BOJE SE, KUKAVICE SU, STRAH ih je režima i progona. To je prava istina. Svi mediji u RS-u su pod kontrolom režima. Tako se to radi u diktaturama.hAZNADAR wrote:Sve ove analize Srba u RS su samo dokaz koliko smo u torovima i jedni druge ne poznajemo.
narod koji se dizao protiv turaka, austro-ugarske i hiltera smatras kukavickim.![]()
jedini razlolg sto se srbi ne dizu na proteste je taj sto znaju za mnogo veci jadac od ovog. ovo nije dovoljan razlog da se digne kuka i motika a kad se digne onda je to belaj svjetskih razmjera.
zato sto zivis u hermeticki zatvorenoj, uglavnom jednonacionalnoj sredini. o srbima ne znas nista a uzimas za pravo da dajes misljenje. neozbiljna si.Styling wrote:
Da, smatram.
rokanov tata je bio na nisanu haubice onog s brda cijeli rat da bi danas bio obespravljen i on i njegova djeca. a ti svojim postom samo pokazujes svoje fasisticko lice jer po tebi binasr je dobar samo dok suti i trpi. kao fikus, ikebana...seln wrote:Sve vrijeme kontam zasto @rokan tako zdusno poziva na paljenj ei rusenje...a @rokan binasr.
Biva, sta se imam mucit ko tata onomad na haubici kod Sarajeva...malo napujdam balije, pa ce oni sami.
A ako neko kaze da to nije pametno, optuzim ga da je budzetlija.
Kad vidiš da je neko napisao da je juče bilo "rušenje Sarajeva" odmah možeš zaključiti da je taj u Sarajevu bio samo na ekskurziji..metal wrote:Pa u redu je protestvovati ako se ima neki plan. Ovo što se desilo u Sarajevu je pokazatelj da Sarajlije dopuštaju svakakvoj bagri da im uništava grad. I to vecinom dječurlija koja svakako koristi svaku priliku da nešto uništi sa razlogom ili bez razloga. Lako je njima izvaditi dokumente, otići če u svoju rodnu mahalu, a šta mi da radimo. To je ono, došli divlji istjerali pitome. Treba ipak dati ovlasti policiji da udara, hapsi i sve ostalo što ide uz to, svakome ko uništava ili pljačka. Pa nismo dali srbima da unište Sarajevo pa valjda će neko pametan spriječiti uništavanje Sarajeva od ovih domačih mamlaza
Nemaju srbi ciljeva, nema više ni volje, a državnu svojinu ionako ne smatraju svojom. Nestalo municije, a i baterije su pri kraju.rokan wrote:kaze naslov "sto srbi ne protestuju", a kad protestuju onda nastavljaju politiku onih s brda.![]()
Daj, molim te...A koje to proizvode Federacija plasira u EU ? Hercegovački sir ?senainter wrote:Trebamo se svi ujediniti pa protestvovati zajedno. Ako je znaci uzrok neprotestvovnja strah od rusenja Dejtonskog sporazuma, hajmo ga zajedno promijeniti. Ljudi, zasto vam je bitnije da imate RS od siromastva, zasto je nama svima bitnije da se mrzimo medjusobno vec da rjesimo situaciju u zemlji. To oni i hoce, o tome se radi. Pa pala Rimska imperija i Osmansko carstvo, a da ne padne jedna Bosna ili RS.
NIJE normalno stanje u zemlji, organizujte se u RS-u, napravite svoje zahtjeve, ne mora to biti nista vezano za Dejtonski. Protestanti su prije svega trazili ostavke trenutne vlade, mi samo zelimo da imamo jedno centralno predsjednistvo, pa dijelite zemlju kako hocete, al da NEMA stotinu administracija, ministarstava i kojekakvih gluposti.
I kako mozete pricati o tamo nekom RS-u kad se finansirate iz budzeta Federacije?! Prava republika bi bila koja je potpuno zavisna od nas i ekonomski i finansijski, a iskreno evo najiskrenije, ako 99 posto ljudi misli da im je u tom sreca, ja bi dala da se odcijepi al pod 2 uslova: nema vise finansiranja iz budzeta Federacije, i nema vise nikakvih ekonomski i poslovnih veza, NISTA. Pa vi plasirajte svoje proizvode u EU, ako ste tako zajebani!
Ne mrzim nikog, bila sam u ratu, al volim ovu zemlju i ovaj narod. I razdire me sto gledam da smo ovako podijeljeni....
Basvod wrote:Ma ja, najbolje hrabrost pokazivati paljenjem svoje imovine.Styling wrote:Ne pokušavaj ih prikazati kao zrelije jer to nije tačno. Istina je da NE SMIJU pokrenuti promjene, BOJE SE, KUKAVICE SU, STRAH ih je režima i progona. To je prava istina. Svi mediji u RS-u su pod kontrolom režima. Tako se to radi u diktaturama.hAZNADAR wrote:Sve ove analize Srba u RS su samo dokaz koliko smo u torovima i jedni druge ne poznajemo.
Svima nama je tesko - samo smo kao narodi ipak razliciti - posebno konto odnosa prema svojoj naciji, zajednistvu, drzavi, drustvu,... i to se upravo sad i vidi. Super smi mi narod i imamo mnogo vrlina,.ali nam ipak treba par promjena prvo u nasim glavama, pa tek onda dalje,..![]()
Hrabriji bi se i zamozapalili.
To nije hrabrost vec glupost.
A ne sumnjam da bi Sarajevo uzivalo u prizorima zapaljene Banja Luke.
Je li ovo ti o sebi govoriš? Šta ti znaš o meni i o mom odnosu sa Srbima? Nemoj svoju frustraciju istresati na mene. To što ti živiš u jednonacionalnoj sredini ne znači da i svi ostali tako živimo.rokan wrote:zato sto zivis u hermeticki zatvorenoj, uglavnom jednonacionalnoj sredini. o srbima ne znas nista a uzimas za pravo da dajes misljenje. neozbiljna si.Styling wrote:
Da, smatram.