Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post Reply
BHCluster

#451 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by BHCluster »

kokakolas wrote:Sve gledam ovaj snimak i pitam sam sebe... da li ove izmanipulisane ovce opranog mozga uopšte shvataju realnost?
Pitanje je opstati ili kako je ostalima to jeste neimastina a toliko ih ovisi o aparatu sa Dodikom na celu.
hAZNADAR

#452 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by hAZNADAR »

senainter wrote: Lijepo napisano, i ima istine puno u tvojim rijecima, al nije tacno da medju Bosnjacima nema lidera koji ne mogu voditi zemlju puno bolje od ovih pljackasa. Sam po sebi je problem i naravno ustavni poredak, koji hitno treba mijenjati i masu drugi promjena, zato nam treba neko ko to moze ekspeditivno uraditi i osigurati normalan poredak u Federaciji. Federacija ima 120 ministara, toliko nema ni Amerika ja mislim. A Srbi su isto budale ko i mi, niko sa dvije ciste u glavi ne bi slijedio Dodika, imaj to na umu i njegove retorike koje se van pameti. On je u tom presisao Milosevica i Karadzica vec davno. Al ako je Srbima dobro, onda brate ok. Nek ne protestvuju. I nek nastave jesti to korjenje i Srbovati, kako sami vole reci, a mi necemo saget glavu da pasemo travu!
Ma ko hebe Dodika, on je samo proizvod iste matrice, na njegovo mjesto ce doci isti kao on.
Nije Dodik izmislio RS patriotizam, niti "drzavotrovnost", nekadasnji socijalista i reformista je samo se populisticki prolagodio.
Danas mu mnogi Srbi hebu mater i jedva cekaju izbore da glasaju za nekog drugoga. Ja licno poznajem Srba koji navijaju za BiH repku, koji nemaju nista protiv mene i opcenito Bosnjaka(ne vidim razlog da me lazu) i koji su ogorceni na diskriminaciju nesrba, incidente, nacionalizam i cetnistvo,.... ali i ti isti se kunu u RS, cuvaju RS, ponose se time sto placaju porez i to mu dodje tamo ko neki velik plus, u nekim su akcijama cuvanja srpske, upoznavanja srpske, i one stare kenedijeve parole radije ucini nesto za drzavu umjesto da ocekujes nesto od drzave, pa su u vremenu krize i nezaposlenosti u isto nekoj verziji rahat patnje gdje kazu zrno po zrno, kamen po kamen, sve polako,..... neka zgrade vlade jer to treba da ima drzava,.. i sl.

Isto im je sranje ko i u fed. siromastvo i sve,.. isto svi psuju lopove na vlasti i sl,..i nacelno se slazu sa mnogo toga sto nasi demonstranti govore - ali ovakve demonstracije nece praviti jer takvo sto u svom gradu tumace kao rusenje drzavnosti i stabilnosti srpske i to nije Dodik izmislio, to im je bila prva reakcija prije nego sto je Dodik skontao sta se desava. Vjeruju da je glad i neimastina ista i bez revolucije i sa revolucijom, nezaposlenost ista i u nezavisnoj ili ukinutoj RS,.. i da nagle politicke promjene ne donose preko noci ekonomski prosperitet. Pa nece da se kockaju,.. isto kao sto se nece nikad odcijepiti od BiH - to je narod koji ide samo na sigurno a nikad u avanture. Barem ove sad generacije.

Mozemo reci da su telad ispranog mozga samo u slucaju ako ove nase demonstracije u necemu uspiju. Odnosno da rezultiraju nekim promjenama koje ce donijeti para, investicija, obnoviti industriju i socijalno zbrinuti sve nezaposlene, i da ima brdo kruha umjesto trave. Zasad pojedine ostavke, vidjecemo sta ce dalje biti. Pokazace se na kraju ko je u ovoj prici pametiniji,... hrabrijega i odlucnijega vec znamo,. ali pametnijeg - vidjecemo.
Danguba

#453 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Danguba »

DoZeN wrote:
BHCluster wrote:Evo zasto ne protestuju...
Link
Ljudi koji protestuju u BN protiv vlasti u RS nemaju nista zajednicko sa onima koji hoce promjenu ustava BIH
Znaci:Ne peri ruke,nema ovde rucka ;-)
jes jes evo i pacic se iz amerike javlja... :lol: :lol:
iz Amerike poručio i premijer Ivica Dačić: politički zahtevi “jedan čovek jedan glas”, kaže Dačić, idu ka ukidanju entiteta i prava naroda, što je bio uzrok rata u BiH.
:jbt:

gledam danas tv anketu i ljudi su opravdano nezadovoljni ali puni straha.
Basvod

#454 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Basvod »

hAZNADAR wrote:
Mozemo reci da su telad ispranog mozga samo u slucaju ako ove nase demonstracije u necemu uspiju. Odnosno da rezultiraju nekim promjenama koje ce donijeti para, investicija, obnoviti industriju i socijalno zbrinuti sve nezaposlene, i da ima brdo kruha umjesto trave. Zasad pojedine ostavke, vidjecemo sta ce dalje biti. Pokazace se na kraju ko je u ovoj prici pametiniji,... hrabrijega i odlucnijega vec znamo,. ali pametnijeg - vidjecemo.
Jasta ce. Poslije ovih nereda i paljevine u narednom periodu zaboravite na investitore.
Cak u Srbiji i Hrvatskoj kukaju kao im slike iz Sarajeva nanose stetu i ruse imidz kod potencijalnih investitora.
kokakolas

#455 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by kokakolas »

Basvod wrote: Jasta ce. Poslije ovih nereda i paljevine u narednom periodu zaboravite na investitore.
Cak u Srbiji i Hrvatskoj kukaju kao im slike iz Sarajeva nanose stetu i ruse imidz kod potencijalnih investitora.
Imaš pravo... Prije ovih nereda i paljevina je bio ovaj mali (jedan od najkorumpiranijih) komadič zemlje jako privlačan za investitore. Mani se šuplje, izvagaj realne mogućnosti i pogledaj istini u oči, ukoliko nisi jedan od budžetlija.
Ali Kemal

#456 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Ali Kemal »

Odsustvo podrske ovim apsolutno opravdanim bosnjackim protestima od strane Srba i Hrvata, govori o jednom teskom porazu suzivota i bosnjackom odnosu prema Srbima i Hrvatima.

Komentari kao ovaj se pojavljuju svakodnevno po portalima, tako da je sasvim ocekivano da te podrske sada nema.
LSD wrote:to je jedna plemenski ustrojena zajednica koja uživa biti u toru ....u prevodu: u svom, na svom, u etnicki cistoj teritoriji gdje mogu do besvjesti srbovati (što je omiljena srpska disciplina)....naime, ovce maximalno sarađuju sa svojim čobanom (Dodikom) dok im ovaj šiša vunu.
Ovakvim i slicnim nastupima do podrske nece nikada doci i ako Bosnjaci zaista zele podrsku, jedinstvenu BiH, retorika, kao i politika se moraju promijeniti, upravo zbog njih samih, jer nema ni propasti, niti uspjeha jednog izolovanog naroda, nego sva tri imaju identicnu sudbinu dok postoji BiH.
Basvod

#457 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Basvod »

kokakolas wrote:
Basvod wrote: Jasta ce. Poslije ovih nereda i paljevine u narednom periodu zaboravite na investitore.
Imaš pravo... Prije ovih nereda i paljevina je bio ovaj mali (jedan od najkorumpiranijih) komadič zemlje jako privlačan za investitore. Mani se šuplje, izvagaj realne mogućnosti i pogledaj istini u oči, ukoliko nisi jedan od budžetlija.
Pa ne kazem da je bio privlacan. Rat je ucinio svoje, slika je i onako bila losa.
Sad je jos losija.
BHCluster

#458 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by BHCluster »

Basvod wrote:
kokakolas wrote:
Pa ne kazem da je bio privlacan. Rat je ucinio svoje, slika je i onako bila losa.
Sad je jos losija.
Znasli bar sta hoces da napises.
armin071

#459 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by armin071 »

Cekaj dok dobije instrukcije od centrale sta je najbolje da predlozi :D
DoZeN

#460 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by DoZeN »

Ali Kemal wrote: Ovakvim i slicnim nastupima do podrske nece nikada doci i ako Bosnjaci zaista zele podrsku, jedinstvenu BiH, retorika, kao i politika se moraju promijeniti, upravo zbog njih samih, jer nema ni propasti, niti uspjeha jednog izolovanog naroda, nego sva tri imaju identicnu sudbinu dok postoji BiH.
Bas tako :thumbup:
BHCluster

#461 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by BHCluster »

DoZeN wrote:
Ali Kemal wrote: Ovakvim i slicnim nastupima do podrske nece nikada doci i ako Bosnjaci zaista zele podrsku, jedinstvenu BiH, retorika, kao i politika se moraju promijeniti, upravo zbog njih samih, jer nema ni propasti, niti uspjeha jednog izolovanog naroda, nego sva tri imaju identicnu sudbinu dok postoji BiH.
Bas tako :thumbup:
Od koga to Bosnjaci zavise? Vidite da netreba podrska ni od koga jer jednostavno nema dalje.
Basvod

#462 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Basvod »

snowden_impostor wrote:Pisanje ovde pokazuje 100% uspjeha u ispiranju mozga u BiH. To je jedini projekat koji je politicka garnitura (re) uspjela da izvede u poslije ratnoj zajednici.

Prvi dan je bio dan iskrenih demonstracija gdje ljudi pricaju o tome kako se opljackao narod, o korupciji i stetosama u administracijama na svakom nivou.

Ako zelimo da vidimo iskrene promjene u odnosu izmedju bosnjaka i srba onda trebamo se latiti problema koje podjenako udaraju obje strane a to je korupcija i porez.

Treba objezbjediti vladavinu prava, negovorim o etnickim torovoma, pricama o genocidnim tvorevinama i unitarnoj drzavi vec o borbi protiv korupcije, nezavisnom i efikasnom sudskom sistem gdje svaka stranka moze da dobije fer sudjenje, da parnica netraje po 10 ili 20 godina, dje tuzilastvo nedrzi u fiokama optuznice dok nezastare materijal i sam predmet itd.

To je osnovni korak ka boljem zivotu. Pravo na pravdu, rjesena imovinska pitanja i bezbjednost te iste imovine. Smanjena administracija i takse i dadzbine, te normalne odnose sa inspektorima a ne da cjede poslodavce.

Samo na taj nacen ce strani i domaci investori pocnu da ulazu. JA sam razmisljao o investicijama ali dok bakir i milorad klicu o 100% pobjedi i moram da razmisljam da li ce moj stan na Dobrinji pono biti necija puskarnica, nepada mi napamet. Osim toga ovolike dadzbine nevode ka rastu ekonomije nego samo ka tome da postanemo kolonija bez industrije bilo koje vrste.
Jest kad bi ljudi funkcionisali na prekidac.
Ne moze se 20 god. iz Sarajeva siriti prica o genocidnoj tvorevini i genocidnim Srbima, aplaudirati odlasku i slabom natalitetu kod Srba, propagirati asimilacija i brisanje podjela medju narodima... itd. A onda jednog jutra ustati i sjetiti se Srba kao saveznika u borbi za bolje sutra.
Stvari su se izdesavale, ruzne rijeci ispricale... nema nazad i to treba prihvatiti kao cinjenicu te viditi sta se sa njom moze uciniti. Bratstvo i jedinstvo, zajednicka borba naroda i sl. floskule su davno ispricana i zavrsena prica. Moracete sami viditi sta cete sa svojim protestima i zivotima generalno, bez Srba i Hrvata.
BHCluster

#463 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by BHCluster »

Basvod wrote:
Jest kad bi ljudi funkcionisali na prekidac.
Ne moze se 20 god. iz Sarajeva siriti prica o genocidnoj tvorevini i genocidnim Srbima, aplaudirati odlasku i slabom natalitetu kod Srba, propagirati asimilacija i brisanje podjela medju narodima... itd. A onda jednog jutra ustati i sjetiti se Srba kao saveznika u borbi za bolje sutra.
Stvari su se izdesavale, ruzne rijeci ispricale... nema nazad i to treba prihvatiti kao cinjenicu te viditi sta se sa njom moze uciniti. Bratstvo i jedinstvo, zajednicka borba naroda i sl. floskule su davno ispricana i zavrsena prica. Moracete sami viditi sta cete sa svojim protestima i zivotima generalno, bez Srba i Hrvata.
Da vec cetiri kantonalne vlade pale, a ti suti i trpi ili trci u trezor banke. ;-) Dodik i Covic vas karaju a nece ni da pljunu da ne boli a vi vicete jos, jos. Sebi dvore izgradili a vama kontejner! Dali prija? ;-) Ma progutaj prija da sta! ;-)
Image
tipico2

#464 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by tipico2 »

Da je SDS na vlasti a SNSD sa Dodikom u opoziciji, sada bi gorila Banja Luka, a i citava (siromasna) istocna RS. Dodik bi sve uradio samo da dodje na vlast.
Da li sam u pravu ?
biske

#465 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by biske »

tipico2 wrote:Da je SDS na vlasti a SNSD sa Dodikom u opoziciji, sada bi gorila Banja Luka, a i citava (siromasna) istocna RS. Dodik bi sve uradio samo da dodje na vlast.
Da li sam u pravu ?
nažalost, ne. iste bismo vijesti čitali, samo u drugim novinama.
radostan dan

#466 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by radostan dan »

tipico2 wrote:Da je SDS na vlasti a SNSD sa Dodikom u opoziciji, sada bi gorila Banja Luka, a i citava (siromasna) istocna RS. Dodik bi sve uradio samo da dodje na vlast.
Da li sam u pravu ?
nisi, jer konstrukciju izvodiš mimo aktuelnog trenutka.
Hlapoje

#467 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Hlapoje »

BHCluster wrote: Da vec cetiri kantonalne vlade pale, a ti suti i trpi ili trci u trezor banke. ;-)
I šta sad sledi?
Preporod? Ukidanje kantona? Raspisivanje izbora? Šta?
almir90

#468 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by almir90 »

Pogledati na 0:50, jel' to taj vođa protiv protesta? Teško mi je razumiti kako vođa može ovakve izjave davat, čuj država haha.

BorikBL

#469 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by BorikBL »

Basvod wrote:Jest kad bi ljudi funkcionisali na prekidac.
Do sada najtacnije receno. :thumbup:

Nakon godina i godina Srbi se ne mogu u potpunosti pronaci u ovim protestima. Da li je u RS kriza? Jeste. Da li Dodika treba mijenjati? Treba. A postoje i mehanizmi kako da se promjeni vlast. Sta reci kada mene ovdje covjek uvjerava kako je dodik podmunkli diktator tipa sjeverne koreje :lol:

Jel tesko prihvatiti da ne znate konkretnu situaciju u RS? Jedan od rijetkih je ovaj Hazandar, vidi se da je upucen.

Evo iskljucujem sebe. Ti kazes ukidanje entiteta? Time odbijes 50% Srba. Kazes jedinstvena BIH? Time odbijes jos 20% Srba? Zastave armije koja nema veze sa SOCIJALNIM protestima, tekbiri, bla bla, time odbijes jos 20% ljudi..

I sad ja kad ovo napisem, on ce opet okrenuti na glad, bijedu, siromastvo, kao da je sa jedne strane BIH svicarski standard, a sa druge somalijski standard.

Eto dodjose protesti, prodjose protesti, problemi ostadose isti.
BorikBL

#470 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by BorikBL »

I morate se dogovoriti. Jel ovo cisto socijalna revolucija (argumenti ipak pokazuju da nije) ili nesto drugo. Jedni masu crvenim zastavama i petokrakama, druga grupa udri po tekbiru, treca grupa daje podrsku Oricu?

Udar? :lol:
https://www.facebook.com/1udarbih

Image

Ok necu vise. :lol: Ja znam da ovo nije realno misljenje kod Bosnjaka, ali ovo jednostavno nije ni put ni nacin za socijalnu revoluciju.

Sve ima svoj rok trajanja, pa i ovo, a ovome dodje kraj.
sinuhe

#472 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by sinuhe »

Pa medju masom ima svakakvog svijeta. Malo ko uopste spominje RS, Hrvate, ZAVNOBIH. Najvise Dodik. :D
Basvod

#473 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Basvod »

Ma sve je to ok, protesti su normalna stvar.
Samo Srbi kad budu protestvovali nece zvati Bosnjake u pomoc kao sto nisu ni do sad vec su sami protestvovali i rjesavali svoje probleme. Ta potreba pojedinih bosnjackih prvaka i medija da stalno nekog zovu u pomoc ili da im se pridruzi je krajnje ponizna i zalosna.
costacurta

#474 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by costacurta »

Basvod wrote:
hAZNADAR wrote:
Poslije ovih nereda i paljevine u narednom periodu zaboravite na investitore.
:lol:

Šta kažu, mi im rušimo imidž? :lol:

Image
Image
Image
¨
ZPP

#475 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by ZPP »

Najbolji komentar na ovu temu je dao vlasnik/urednik/novinar (šta li je već) Buke.

Nakon priče o tome kako će narod u RS-u jesti travu ako treba samo da nemaju nikakvu zajedničku notu sa ljudima iz Federacije, kaže, neka u Federaciji protestuju parnim danima, možda se onda ovi u RS-u dignu na proteste neparnim :mrgreen:
Post Reply