Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Intresuje me jedna stvar kad nadjemo nesto sto smo dugo trazili ,uvjek mislimo da mozemo bolje
zasto
konkretan slucaj poslije dugo vremena naletim na super osobu
osoba koja je pri sebi zna sta hoce
obrazovana ,ima super posao ,pravo fino odgojena djevojka
navece u gradu pozelim da sam sam mada znam da joj ni jedna nije ni do koljena
ali...........
uvjek moze ona moze nesto bolje mladje pametnije
zasto ????
strah vezivanja il jednostavno mogucnost nalaska bolje
da se razumijemo i jedno i drugo manje vise na pragu 30
al covjek je proklet
vasa iskustva
Muskarcima obicno malo kasnije dodje iz guzice u glavu, pa prodju nekad godine, a onda se jednostavno sjete neke djevojke iz proslosti ( nebitno koliko dugo su bili s njom ) kako su je propustili iz ruku, zivota zbog suvisnog mozganja, pomalo straha i kojecega. Al kasnije bude kasno, jer drugi vec zna to da cijeni i zadrzi pored sebe. Nije to prokletstvo, nego cisti bezobrazluk i hirovi.
Ljudi po prirodi nisu monogamni nego je monogamija nametnuta putem religije. Nema tu nikakvog bezobrazluka ili hirova, musko si i priroda vuce svoje konce
tag33 wrote:Ljudi po prirodi nisu monogamni nego je monogamija nametnuta putem religije. Nema tu nikakvog bezobrazluka ili hirova, musko si i priroda vuce svoje konce
Kraćeg boljeg i ispravnijeg objašnjenja od gore citiranog nema
U biti ljudi su životinje, gdje naravno muški/mužjaci pokušavaju da je što je moguće više ostave svojih potomaka sa što više žena/ženki.
A žene/ženke nastoje da potomstvo dobiju od najjačih najboljih tj. superiornih mužjaka ,
tag33 wrote:Ljudi po prirodi nisu monogamni nego je monogamija nametnuta putem religije. Nema tu nikakvog bezobrazluka ili hirova, musko si i priroda vuce svoje konce
Kraćeg boljeg i ispravnijeg objašnjenja od gore citiranog nema
U biti ljudi su životinje, gdje naravno muški/mužjaci pokušavaju da je što je moguće više ostave svojih potomaka sa što više žena/ženki.
A žene/ženke nastoje da potomstvo dobiju od najjačih najboljih tj. superiornih mužjaka ,
Pogledajte malo animal planet
ma hajde...a evolucija, homo sapiens, ratio...nista ha?
obukle se zivotinje, procitale par knjiga i to je to?
haj' u dzunglu ako ti je tamo orginalni dom.
Irelevantan wrote:
haj' u dzunglu ako ti je tamo orginalni dom.
Joj preseravanja, ucinite uslugu svijetu i maknite se od ludi, jah bas ces naci bolju, vazda ces traziti manu, ne gumo ovih muhanatih, svi ne valjaju jedino oni kako treba
haj' u dzunglu ako ti je tamo orginalni dom
De ba kakva evolucija, homo ovo ono, razum, sve je to ubleha
ispod plašta uglađenosti, prefinjenosti u nama leži zvijer koja jedva čeka da bude oslobođena
A šta je ovo oko nas ako ne džungla Doduše na asfaltu
veseljko wrote:Intresuje me jedna stvar kad nadjemo nesto sto smo dugo trazili ,uvjek mislimo da mozemo bolje
zasto
osoba koja je pri sebi zna sta hoce obrazovana ,ima super posao ,pravo fino odgojena djevojka
ali...........
zasto ????
al covjek je proklet
vasa iskustva
Da te pitam, da li si uopste zaljubljen u ovu djevojku (ljubav da i ne spominjem), jer ovo sto si napisao su kao njene vrline? ima super posao? zato si sa njom, jer ima super posao i fino je odgojena. Kudos to you my friend. S obzirom da ne znam situaciju da bih dalje pisao, da ti dam jedan iskren savjet.
Ako znas da od vase veze nema nista (jer ti najbolje znas), budi pravo musko, pa pusti jadnu curu na miru, a nemoj da se ona zaljubi a ti u tudjem krevetu. Jer, iskreno, ne vidim da imam ikakvih iskrirca u tvojim rijecima (a ako ih nema sada, daBogda da ih ikada i bude). Budi bolji od vecine, nemoj biti sebican
veseljko wrote:Intresuje me jedna stvar kad nadjemo nesto sto smo dugo trazili ,uvjek mislimo da mozemo bolje
zasto
ali...........
zasto ????
al covjek je proklet
vasa iskustva
njene vrline: obrazovana, ima dobar posao i fino odgojena
tvoj problem: nisi siguran da li da se vezes s njom jer nije mladja
rjesenje problema: budi fer i pusti djevojku da zivi zivot bez tebe, a ti sebi nadji mladju
imam ja najbolje rješenje - reci ti njoj fino, kao što je meni jedan rekao, da je trenutno u krizi, ljeto, ovo-ono, pa da ti treba malo vremena da se dozoveš, da ćeš joj se javiti kad se dozoveš, pa ako ona još bude raspoložena da bude s tobom, sve će biti super.
ispod plašta uglađenosti, prefinjenosti u nama leži zvijer koja jedva čeka da bude oslobođena
Trzni se malo i pogledaj oko sebe
nemam se ja sta trzati, ja sam evoluirala
nek' se trzaju ovi koji zive u dzungli i misle k'o tarzan.
Trzni se malo i pogledaj oko sebe
nemam se ja sta trzati, ja sam evoluirala
nek' se trzaju ovi koji zive u dzungli i misle k'o tarzan.
zasto
ali...........
zasto ????
al covjek je proklet
vasa iskustva
Čim ti misliš da možeš bolje, niti si se zaljubio kako treba, niti voliš tu osobu kako treba. To je suština
jos_uvijek_sanjam wrote:Muskarcima obicno malo kasnije dodje iz guzice u glavu, pa prodju nekad godine, a onda se jednostavno sjete neke djevojke iz proslosti ( nebitno koliko dugo su bili s njom ) kako su je propustili iz ruku, zivota zbog suvisnog mozganja, pomalo straha i kojecega. Al kasnije bude kasno, jer drugi vec zna to da cijeni i zadrzi pored sebe. Nije to prokletstvo, nego cisti bezobrazluk i hirovi.
jos_uvijek_sanjam wrote:Muskarcima obicno malo kasnije dodje iz guzice u glavu, pa prodju nekad godine, a onda se jednostavno sjete neke djevojke iz proslosti ( nebitno koliko dugo su bili s njom ) kako su je propustili iz ruku, zivota zbog suvisnog mozganja, pomalo straha i kojecega. Al kasnije bude kasno, jer drugi vec zna to da cijeni i zadrzi pored sebe. Nije to prokletstvo, nego cisti bezobrazluk i hirovi.
veseljko wrote:mada znam da joj ni jedna nije ni do koljena
ali...........
zasto ????
I od tebe ima bolje, mladje, pametnije Uvijek ima bolje od boljeg.
Cholina dobro rece:
Cholina_Lokica wrote:Joj preseravanja, ucinite uslugu svijetu i maknite se od ludi, jah bas ces naci bolju, vazda ces traziti manu, ne gumo ovih muhanatih, svi ne valjaju jedino oni kako treba
veseljko wrote:
zasto ????
Toj sto je mladja ( upitno jel pametnija i bolja ) uskoro ces ti biti "starohan" pa ce skontati da je i njoj sladje, bolje s njenim vrsnjakom . Imaj to na umu, jer ne znam odakle ideja NEKIM muskarcima da kontaju da su premija za djevojke koje imaju po 20-22, kad je sad invazija frajera od po 23-24 koji su bogami "kvalitetni" u svakom pogledu.
ljetni_dan wrote:Moje mišljenje: djevojka ti se ne sviđa, a ovi parametri koje si naveo (edukacija, posao...) - su samo dokaz da ono pravo sviđanje (zaljubljenost) nema velike veze sa ovim. Neko ti se dopada ili ne dopada, ostalo - može doći samo kao bonus. Čim se počne razmišljati o boljoj "prilici", mogućnosti, pošteno bi bilo i radi tebe (da se ne patiš i peglaš) i nje, ne ulaziti dalje u takve "odnose". Kad dođe ona koja je "ta", nećeš ni pomisliti da možeš bolje , a do tada uživaš u slobodi. E jedino ako imaš "želuca" za raznorazne igrice, peglanja itd., onda se peglaj , dok ide - ide.
Slazem se i ja s ovim. Ne vidim ni potrebu da se s necim nasilu zuri samo jer si na pragu 30te, al nije mi vala ni lijep prizor kad bi se neko u 29toj zafrkavao ko da mu je 20. Ne ide.
zasto :vasa iskustva
Čim ti misliš da možeš bolje, niti si se zaljubio kako treba, niti voliš tu osobu kako treba. To je suština
slazem se 100%. nebitno koliko je netko super, odlicno izgleda, pametan dobar itd itd nema sanse nesto na duze staze ako nema kemije/iskre/poveznosti. pogotovo na pocetku. hajd kasnije kad se opustite pa postanete i dobri prijatelji uz to sto ste ljubavnici ali u pocecima mora biti ono nesto (koje se naravno javlja i akda je netko itekako nesavrsen pa se svejedno zaljubimo, nazalost).