Ne znam da li je to u ljudskoj prirodi da ih vise privlace vijesti ako imaju vise nasilja, manje lijepih prica, filmovi, video igrice....(evo primjer CNN i vijesti iz Iraka...jedino sto znamo o bombaskim napadima i poginulim ljudima. Pa jel' se ikada ista dobro desilo u toj zemlji? Je li otvorena i jedna skola, popravljena bolnica?).
Jednostavno ne zelimo cuti niti diskutovati nista dobro.
Ma iskreno vise mi je na vrh glave jadikovki i zalopoljki! Pa svi imaju svoje probleme (i bogati i siromasni), samo sto ljudi nikada ne vide svoje nego tudje i njima je uvijek bolje i privlacnije. Svi mladi jedva cekaju da zavrse skolu i ispale se odavde. Kuda? Pa ni tamo ih ne ceka posao, kao ni ovdje. Smo sto si ovdje svoj na svome, a tamo si uvijek izbjeglica i imigrant.
A ako mi ne cijenimo svoje, kako ce nas drugi cijeniti?
E, pa da pocnemo i sa necim dobrim. Kako?
Evo primjera trovanja salmonelom?
Niko se nije sjetio pohvaliti ljude na Kosevu sto su spremno docekali 650 ljudi u jednom danu?! A Boze sacuvaj, samo da je jedna medicinska sestra bila neljubazna bilo bi 10 tema o tome!
Evo Spanci su nas uvrstili u turisticki katalog. Ma svaka cast!
Ali valjda smo mazohisti, koji samo gledaju u polu praznu casu.
Napravicemo 150 tema o Thopsonu i 170 o Marijina 3 prsta?!
A ima li iko da pohvali nasu Mariju. Cura je bila skroz dobra i svaka cast. 11 od 40 je i vise nego dobro.
Ovaj mjesec imaju 3-4 jako dobra koncerta, koja skoro niko nije ni spomenuo
Pa stvarno....
Evo da pocnem sa prikazom nase prelijepe zemlje. Idite na
http://www.greenvisions.ba i pogledajte samo u kako lijepoj zemlji zivimo!
Cigarete su nam 2KM, piva 2KM (u granapu 1KM
Jos uvijek vidjamo familiju i raju vise od dva puta godisnje, skoro svi imaju kakva takva auto. Niko nam ne spava po ulici, cure se ne nude za 10 KM, a ja se usudim sama proci gradom u 3 ujutro, bez okretanja iza sebe. Vodu pijem iz cesme, a ne kupujem je u granapu., sta vise peremo ulice s njom....da ne spomijem Bosanski smisao za humor!
E, da vidimo zasto vi volite nasu zemlju, zasto nam je merak zivjeti ovdje i zasto je nikada ne bi mijenjali nizasta!
Istina ovo je u neku ruku kontraski forum, pa sam sigurna da ce se javiti i oni koji ce pobiti sve ovo i nabrojati mi koliko losih stvari imamo u nasoj svakodnevnici....ali neka ih....ako su, nase su! Uvijek moze (i ima) gore