Treba smanjiti carine na automobile, ukinuti ogranicenje pri uvozu polovnih auta...
Od ovakve situacije imaju samo koristi lopovi iz ASA auta, koji uvoze Skode iz Ceske, stave tockove na njih, i plasiraju Skode na trziste BiH kao domace aute.
Tako bih i ja mogao proizvoditi domace aute. Kupim Golfa u Njemackoj, u Bosni mu stavim nove gume, i eto...domace auto:)
Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
hikmeli
-
car-x
#2 Re: Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?
odgovor je: pa, proizvodi..hikmeli wrote:Treba smanjiti carine na automobile, ukinuti ogranicenje pri uvozu polovnih auta...
Od ovakve situacije imaju samo koristi lopovi iz ASA auta, koji uvoze Skode iz Ceske, stave tockove na njih, i plasiraju Skode na trziste BiH kao domace aute.
Tako bih i ja mogao proizvoditi domace aute. Kupim Golfa u Njemackoj, u Bosni mu stavim nove gume, i eto...domace auto
-
margareta
#3 Re: Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?
Dobio si PDGOVOR na pitanje od VISOKOMPETENTNE *osobe*.Kratko i jasno.Nejma vise price.hikmeli wrote:Treba smanjiti carine na automobile, ukinuti ogranicenje pri uvozu polovnih auta...
Tako bih i ja mogao proizvoditi domace aute. Kupim Golfa u Njemackoj, u Bosni mu stavim nove gume, i eto...domace auto:)
Hikmeli, ne brini.
Bit ce to kako valja. Kad' se trsimo *ovog* drustveno politickog kancerogenog zarista , ocistit cemo i metastazno tkivo.
Strucnjaci za takve poduhvate postoje.
Pozdrav Hikmeli
-
digger
#4 Re: Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?
"Domaci auto" hikmeli, ne "domace" auto.hikmeli wrote:Treba smanjiti carine na automobile, ukinuti ogranicenje pri uvozu polovnih auta...
-
rajvosa
#6 Re: Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?
U pravu su , mislim da je razlog pljacka i postsocijalisticka gnjavaza ...Stari otrovi, nedaju narodu da vozi normalno auto , a nikog i nije briga za poluciju i trovanje okoline..hikmeli wrote:Treba smanjiti carine na automobile, ukinuti ogranicenje pri uvozu polovnih auta...
-
verbal
#7 Re: Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?
Sta mislis da li je i u Danskoj rijec o postsocijalistickoj gnjavazi i pljacki?rajvosa wrote: U pravu su , mislim da je razlog pljacka i postsocijalisticka gnjavaza ...Stari otrovi, nedaju narodu da vozi normalno auto , a nikog i nije briga za poluciju i trovanje okoline..
Jel' to i oni ne daju svom narodu da vozi normalan auto? Ne bih rekao.
NArod kupuje i voze nove automobile i pored toga sto jedan Golf kosta tricavih 60.000 KM
-
nineac
Jeste vala, eto primjer danske. Fino ljudi poreze digli, i te poreze usmjeravaju u zdravstvo, ceste, socijalnu pomoć, obrazovanje, ma isto kao i kod nas!
Eto, npr. ja nisam zna sve dok gosp. verbal mi nije otvorio oči da se ustvari ja vozim između zenice i sarajeva na auto putu od tri trake u jednom smjeru a ne na jednoj. Ali, eto vidite to je zasluga visokih carina i poreza, ah da i prosječna bosanska plata i kamate na kredit su isto drugačiji nego što sam mislio!
Daj ba čovječe ne seri!
Eto, npr. ja nisam zna sve dok gosp. verbal mi nije otvorio oči da se ustvari ja vozim između zenice i sarajeva na auto putu od tri trake u jednom smjeru a ne na jednoj. Ali, eto vidite to je zasluga visokih carina i poreza, ah da i prosječna bosanska plata i kamate na kredit su isto drugačiji nego što sam mislio!
Daj ba čovječe ne seri!
-
whow
Ma pljacka i deranje je svuda u svjetu, to se nemoze promjeniti , mnogi su pokusali al kada se malo opare brzo promjene misljenje i onda udri po starom i otimaj sto vise mozes. Neznam za Dansku, al recimo u Canadi su veci lopovi nego igdje u Bosni al je bogatija drzava pa se manje osjeti. U Bosni te robe onako kretenski jer se nisu skroz izucili. Ovdje te orobe sa smijeskom i jos im kazes hvala . Tesko postenom covjeku a bogami i zeni ma gdje da bio/bila.