Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hikmeli

#1 Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?

Post by hikmeli »

Treba smanjiti carine na automobile, ukinuti ogranicenje pri uvozu polovnih auta...
Od ovakve situacije imaju samo koristi lopovi iz ASA auta, koji uvoze Skode iz Ceske, stave tockove na njih, i plasiraju Skode na trziste BiH kao domace aute.
Tako bih i ja mogao proizvoditi domace aute. Kupim Golfa u Njemackoj, u Bosni mu stavim nove gume, i eto...domace auto:)
car-x

#2 Re: Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?

Post by car-x »

hikmeli wrote:Treba smanjiti carine na automobile, ukinuti ogranicenje pri uvozu polovnih auta...
Od ovakve situacije imaju samo koristi lopovi iz ASA auta, koji uvoze Skode iz Ceske, stave tockove na njih, i plasiraju Skode na trziste BiH kao domace aute.
Tako bih i ja mogao proizvoditi domace aute. Kupim Golfa u Njemackoj, u Bosni mu stavim nove gume, i eto...domace auto:)
odgovor je: pa, proizvodi..
margareta

#3 Re: Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?

Post by margareta »

hikmeli wrote:Treba smanjiti carine na automobile, ukinuti ogranicenje pri uvozu polovnih auta...
Dobio si PDGOVOR na pitanje od VISOKOMPETENTNE *osobe*.Kratko i jasno.Nejma vise price.

Hikmeli, ne brini.
Bit ce to kako valja. Kad' se trsimo *ovog* drustveno politickog kancerogenog zarista , ocistit cemo i metastazno tkivo.
Strucnjaci za takve poduhvate postoje.

Pozdrav Hikmeli
digger

#4 Re: Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?

Post by digger »

"Domaci auto" hikmeli, ne "domace" auto.
verbal

Post by verbal »

Nema ni Danska automobilsku industriju, ali bez obzira na to nov Golf kosta 60.000 KM
rajvosa

#6 Re: Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?

Post by rajvosa »

U pravu su , mislim da je razlog pljacka i postsocijalisticka gnjavaza ...Stari otrovi, nedaju narodu da vozi normalno auto , a nikog i nije briga za poluciju i trovanje okoline..
verbal

#7 Re: Zasto se stiti domaca auto industrije, koja ne postoji?

Post by verbal »

rajvosa wrote: U pravu su , mislim da je razlog pljacka i postsocijalisticka gnjavaza ...Stari otrovi, nedaju narodu da vozi normalno auto , a nikog i nije briga za poluciju i trovanje okoline..
Sta mislis da li je i u Danskoj rijec o postsocijalistickoj gnjavazi i pljacki?
Jel' to i oni ne daju svom narodu da vozi normalan auto? Ne bih rekao.
NArod kupuje i voze nove automobile i pored toga sto jedan Golf kosta tricavih 60.000 KM
nineac

Post by nineac »

Jeste vala, eto primjer danske. Fino ljudi poreze digli, i te poreze usmjeravaju u zdravstvo, ceste, socijalnu pomoć, obrazovanje, ma isto kao i kod nas!
Eto, npr. ja nisam zna sve dok gosp. verbal mi nije otvorio oči da se ustvari ja vozim između zenice i sarajeva na auto putu od tri trake u jednom smjeru a ne na jednoj. Ali, eto vidite to je zasluga visokih carina i poreza, ah da i prosječna bosanska plata i kamate na kredit su isto drugačiji nego što sam mislio!
Daj ba čovječe ne seri!
whow

Post by whow »

Ma pljacka i deranje je svuda u svjetu, to se nemoze promjeniti , mnogi su pokusali al kada se malo opare brzo promjene misljenje i onda udri po starom i otimaj sto vise mozes. Neznam za Dansku, al recimo u Canadi su veci lopovi nego igdje u Bosni al je bogatija drzava pa se manje osjeti. U Bosni te robe onako kretenski jer se nisu skroz izucili. Ovdje te orobe sa smijeskom i jos im kazes hvala . Tesko postenom covjeku a bogami i zeni ma gdje da bio/bila.
Post Reply