Da ih plati po 1000, niko ne bi htio kupiti Preventove navlake. Kupovali bi kineske.
Zašto se odričemo naših ljudi?
-
prog321
#26 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Daj molim te, Kolika se halabuka digla zbog Preventa jer placa ljude po 500-600 maraka.
Da ih plati po 1000, niko ne bi htio kupiti Preventove navlake. Kupovali bi kineske.
- muminovic
#27 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Samo se ugledati na uspjesne ekonomije, tu je rjesenje.prog321 wrote:Daj molim te, Kolika se halabuka digla zbog Preventa jer placa ljude po 500-600 maraka.
BiH je jako mala drzava, 500.000 nezaposlenih se moze zaposlit sa 20 velikih projekata i to sve u roku od 2-3 godine.
Medutim to nikoga ne zanima.
-
TRANCE
#28 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Pa koja će budala vratiti BiH državljanstvo ako je uslov za sticanje državljanstva u inostranstvu bio da se odreknu matičnog BiH državljanstva? Sve i da zakonski mogu nakon toga opet dobiti BiH državljnastvo, niko ko ima imalo mozga u glavi neće to uraditi, jer im u protivnom slijedi oduzimanje stranog državljanstva i noga trans ako im u stranoj državi saznaju za to.filozofija wrote:Znam to. Ali BiH bi trebala omogućiti ljudima koji su se odrekli BiH državljanstva da ga jednostavno vrate.muminovic wrote:Izgleda da nisi u toku.
BiH ne brani dvojno drzavljanstvo.
Druge drzave su krivci sto ne dopustaju dvojno drzavljanstvo, zasto neka XY drzava brani, to nju moras pitati, BiH sa tim nema nista.
Osim toga, šta to pasoš BiH omogućava što ne omogućava strani pasoš? Omogućava jedino boravak u BiH preko 90 dana i turističku posjetu Rusiji bez vize. A neko ko je otišao iz BiH, opet ako ima imalo mozga u glavi, neće htjeti da mu djeca žive u BiH, niti će imati želju da posjećuje Rusiju.
-
prog321
#29 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Znam nekoliko ljudi koji su se vratili u BiH sa zapada. Rade i djeca im idu u skole.
Nije nikakva novost.
Nije nikakva novost.
- Danguba
#30 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Tako je...ali kada malo bolje razmislim, nije tako.TRANCE wrote: Pa koja će budala vratiti BiH državljanstvo ako je uslov za sticanje državljanstva u inostranstvu bio da se odreknu matičnog BiH državljanstva? Sve i da zakonski mogu nakon toga opet dobiti BiH državljnastvo, niko ko ima imalo mozga u glavi neće to uraditi, jer im u protivnom slijedi oduzimanje stranog državljanstva i noga trans ako im u stranoj državi saznaju za to.
Osim toga, šta to pasoš BiH omogućava što ne omogućava strani pasoš? Omogućava jedino boravak u BiH preko 90 dana i turističku posjetu Rusiji bez vize. A neko ko je otišao iz BiH, opet ako ima imalo mozga u glavi, neće htjeti da mu djeca žive u BiH, niti će imati želju da posjećuje Rusiju.
- Edin H.
#31 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
O cemu vi, covjek pita zasto BiH ne dozvoljave da izlevatis nekorektne zakone pojedinih drzava koje ti ne daju drzavljanstvo, ako se ne odreknes maticnog.
Da nacrtam
Ispises se iz bosanskog, uzmes austrijsko, te onda vratis bosansko, ako nista drugo, ono da ga imas - nako
Da nacrtam
Ispises se iz bosanskog, uzmes austrijsko, te onda vratis bosansko, ako nista drugo, ono da ga imas - nako
- GeeTnT
#32 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
..zasto komplikovat.... Samo se odjavis sa bosanskog i to je to..
-
_Belaj_Bager_
#33 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Nisi u pravu, upravo BiH brani dvojna državljanstva izuzev sa Srbijom, Hrvatskom i još po nekom državom. Znam par ljudi koji su se upravo iz tog razloga odrekli Bosanskog državljanstva, a i dalje žive u Bosni.muminovic wrote:Izgleda da nisi u toku.
BiH ne brani dvojno drzavljanstvo.
Druge drzave su krivci sto ne dopustaju dvojno drzavljanstvo, zasto neka XY drzava brani, to nju moras pitati, BiH sa tim nema nista.
BiH je napustilo preko 1 milion ljudi, i stalno napustaju i dalje godisnje preko 50.000 ljudi ode.... a odreklo se biH drzavljanstva nije ni 5%
- kanocale
#34 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
bolje im je tako.....zasto da se vracaju u jad, bijedu i tamni vilajet.
neki ce se mozda vratiti pod stare dane da ovdje umru,njihovu djecu bas nista ne veze za ove prostore,a unuke ....nece ove prostore znati naci ni na karti.
-
dječak sa šibicama
#35 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Koji narod najvise napusta BiH, Srbi, Bosnjaci ili Hrvati.. tri, dva, jedan, start!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#36 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
nije baš to tako...prog321 wrote:Daj molim te, Kolika se halabuka digla zbog Preventa jer placa ljude po 500-600 maraka.
ja sam gledao dokumente pravdanja cijena kupcu za presvlaku, i mogu ti reći da ima svega... dalje ne smijem
-
mir5
- Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati
#37 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
ne odričemo se mi, nego "oni" ...da bi samo njihovi rođaci i potomci mogli da žive kao kraljevi.
al nicija nije do zore
al nicija nije do zore
-
prog321
#38 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
mk ultra wrote:nije baš to tako...prog321 wrote:Daj molim te, Kolika se halabuka digla zbog Preventa jer placa ljude po 500-600 maraka.
ja sam gledao dokumente pravdanja cijena kupcu za presvlaku, i mogu ti reći da ima svega... dalje ne smijem
Navedi barem par primjera ?
-
VjecitiStudent
#39 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Program SDA pod nazivom "Raseli i rasprodaj" daje izvanredne rezultate.
- U-zap
#40 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
odricanje bosanskog drzavljanstva kosta 800 km. To su po meni halal pare ako se uzima ono koje ti daje vecu slobodu kretanja.
-
filozofija
#41 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Opet neka doza neosnovane provincijske zavisti?! Jebi ga, hocemo li prestati sa tim više?!mir5 wrote:ne odričemo se mi, nego "oni" ...da bi samo njihovi rođaci i potomci mogli da žive kao kraljevi.
al nicija nije do zore
Znam more ljudi koji vani ne žive nešto bolje nego u BiH, te su se odrekli državljanstva da se mogu jeftniji i neograničeno školovait. O kakvom ti kraljevanju govoriš pobogu? Ti ljudi su budući pokretaci ekonomije. Ne kontam, jel ih se to treba odreći kako bi nama slabije obrazovanim i slabije školovanim bilo lakše u BiH? Pa zbog toga i propadamu, jer nemamo kompetentnih.
Što je najgore, po bosanskoj krajini cijele porodice prodaju kuće i imanja kako bi otišli vani. To znači, ovi se ne namjeravau vracati. Pitanje je, kako ove ljude ponovo vezati za BiH?!VjecitiStudent wrote:Program SDA pod nazivom "Raseli i rasprodaj" daje izvanredne rezultate.
- Gojeni H
#42 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Ranije je objasnjeno na koji nacin ovi ljudi mogu zadrzati drzavljanstvo, ukoliko to zele.filozofija wrote: Što je najgore, po bosanskoj krajini cijele porodice prodaju kuće i imanja kako bi otišli vani. To znači, ovi se ne namjeravau vracati. Pitanje je, kako ove ljude ponovo vezati za BiH?!
Onaj ko se odlucio na tako krupan korak da proda sve sto posjeduje u Bosni da bi otisao negdje na stranu se nece nikada vise vratiti.
Desilo se mnogim nacijama i velika vecina se nije nikada vratila.
Unutrasnje promjene u zemlji nisu nikada inicirane ili zavisile od dijaspore. Primjera je mnogo ... nisu svedska, finska ili irska dijaspora u Americi nista uradile na promjenama u svojim maticnim zemljama.
Jednostavno su dosli neki drugi ljudi, civilizacija se razvila, i ljudi u ovim zemljama su izvrsili promjene u svojim drustvima.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#43 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
kanocale wrote:bolje im je tako.....zasto da se vracaju u jad, bijedu i tamni vilajet.neki ce se mozda vratiti pod stare dane da ovdje umru,njihovu djecu bas nista ne veze za ove prostore,a unuke ....nece ove prostore znati naci ni na karti.
-
kostarikanac
#44 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Napuštaju najpametniji!dječak sa šibicama wrote:Koji narod najvise napusta BiH, Srbi, Bosnjaci ili Hrvati.. tri, dva, jedan, start!
-
svi u napad
#45 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Vrlo jednostavno. Ne zelimo konkurenciju i napredak. Naucili su nas da budemo ponizni, glupi, nacionalisti i defetisti. Fukare i ovce misle kad ne bude puno pametnih da ce i oni dobiti koju sansu al zaboravljaju da nisu clanovi familije/a i da ce i dalje biti ovce i fukare. Zivjeli!
-
filozofija
#46 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Pa zar ljudi ne shvataju da je bitno ko i šta te okružuje. Vrijednost kuće zavisi isključivo od vrijednosti okoline. Meni nije jasno, zašto ne želimo da shvatimo da je svaki pojedinac izuzetno važan. Ako je važan Njemačkoj sa 80 miliona ljudi, kako to da nije nama sa nepunih četiri?!?!svi u napad wrote:Vrlo jednostavno. Ne zelimo konkurenciju i napredak. Naucili su nas da budemo ponizni, glupi, nacionalisti i defetisti. Fukare i ovce misle kad ne bude puno pametnih da ce i oni dobiti koju sansu al zaboravljaju da nisu clanovi familije/a i da ce i dalje biti ovce i fukare. Zivjeli!
-
svi u napad
#47 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Filozofija, izvini buraz al´ nije tvoje da mislis. Ljudi kao ti (sto dobro misle) su opasni po ovo nase drustvo. Sad bi ti da mi mislimo ko Svabe pa da onda nase drage vodje ostanu bez svog stada i svoje "sirotinje".
Nego dragi moj hajd da malo "filozofiramo" na tvoju teoriju pojedinca tako sto cemo zamislit da se ona Helicka (savjetnica ministra V. Britanije i medju 50 najuticajnijih ljudi u istoj) odlucila vratiti u svoju dragu BiH. Posto je jos relativno mlada a uz to i vrijedna zeli naravno i nesto raditi u svojoj dragoj domovini, te s obirom na svoje iskustvo zatrazi posao u MIP, Predsjednistu i Vijecu ministara. Sta mislis kakav bi odgovor dobila? Ja znam a i ti vjerovatno znas. Ziv i zdrav bio i nemoj tjerat mrak sa ociju naroda.

Nego dragi moj hajd da malo "filozofiramo" na tvoju teoriju pojedinca tako sto cemo zamislit da se ona Helicka (savjetnica ministra V. Britanije i medju 50 najuticajnijih ljudi u istoj) odlucila vratiti u svoju dragu BiH. Posto je jos relativno mlada a uz to i vrijedna zeli naravno i nesto raditi u svojoj dragoj domovini, te s obirom na svoje iskustvo zatrazi posao u MIP, Predsjednistu i Vijecu ministara. Sta mislis kakav bi odgovor dobila? Ja znam a i ti vjerovatno znas. Ziv i zdrav bio i nemoj tjerat mrak sa ociju naroda.
- vješalica
#48 Re: Zašto se odričemo naših ljudi?
Ko god ima priliku da ode odavde i da iskoristi sve svoje kapacitete neka ide.
Što bi se ovdje neko potiskivao i radio toliko da se održava u životu da bi bio jeftina radna snaga nekom ološu?
Naš svijet gdje god je vani otišao da se bavi nekim poslom uspio je,ovdje neće nikada dok samo jedna struktura ljudi glumi neke nedodirljive bogove.
Tako kad svi odemo odavde,neće biti robova da opslužuju robovlasnike.
Što bi se ovdje neko potiskivao i radio toliko da se održava u životu da bi bio jeftina radna snaga nekom ološu?
Naš svijet gdje god je vani otišao da se bavi nekim poslom uspio je,ovdje neće nikada dok samo jedna struktura ljudi glumi neke nedodirljive bogove.
Tako kad svi odemo odavde,neće biti robova da opslužuju robovlasnike.