Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
violentjack wrote:Singapur je zemlja ako te uhvate sa jointom dobijes 20 godina zatvora
Ufate te sa drogom..imas vjesanje smrtna
Kod njih se placa mozda nekih par hiljada $$$$$$$$$ Ako bacis smece na ulici..ili bilo sta
Imas jos strozih zakona..ali eto
Placas kaznu ako bacis zvakacu gumu!
S druge strane, hiljade i hiljade su se iselili iz Singapura jer takav nacin reda kao i individualni pritisci i konkurencija namece ogroman pritisak na individualne slobode. Troskovi zivota su jezivi. Hoces Hondu Civic (1.6 l.) = $60,000 do $75,000.
I sve bih ja to mogao da prezivim ali ne njihovu klimu. Stalno +27do32C, vlaga 90%, kisa i sunce se smjenjuju svakodnevno... tusirao sam se najmanje tri puta dnevno.
Ali pored vlastite ljubavi prema kineskoj kuhinji, moram priznati da nisam veliki ljubitelj kineza kao suradnika. Mislim da su vrlo samozivi: ja pa ja... S druge strane, to je njihova zemlja pa neka im je sa srecom.
Tornjak wrote:E pa stvarno od toliko Europskih zemalja i gradova ti si nasao Singapur a kada ce mo vec u Europu onda bi se bar trebali ugledati na njih.
Evropske zemlje su manje-vise razlicite od ostalih i sve se svodi na puku globalizaciju. Ne kazem da ne valja, naprotiv. Nove clanice se primaju, jos jednom kazem, radi globalizacije! Na taj nacin Evropske predvodne zemlje (Njemacka, Engleska, Francuska) kao i zemlje druge klase (Svedska, Holandija, Italija...) prosiruju svoje trziste - to im je u interesu, ali da ne zaboravimo da su i te 'nove' clanice takodjer u EU pa se to i na njih pozitivno odnosi koliko-toliko. Vecina ljudi to ne moze da shvati, ali bi ipak bilo dobro da i BiH udje u EU mada bi bili gradjani treceg reda (kao sto su Poljaci pa ubrzo i Hrvati), tako bi se bosanska ekonomija rapidno povecala... ali od strane Njemaca, Francuza, Engleza pa bi BiH ekonomija donosila korist i nama (Bosancima) i EU.
Tornjak wrote:E pa stvarno od toliko Europskih zemalja i gradova ti si nasao Singapur a kada ce mo vec u Europu onda bi se bar trebali ugledati na njih.
Evropske zemlje su manje-vise razlicite od ostalih i sve se svodi na puku globalizaciju. Ne kazem da ne valja, naprotiv. Nove clanice se primaju, jos jednom kazem, radi globalizacije! Na taj nacin Evropske predvodne zemlje (Njemacka, Engleska, Francuska) kao i zemlje druge klase (Svedska, Holandija, Italija...) prosiruju svoje trziste - to im je u interesu, ali da ne zaboravimo da su i te 'nove' clanice takodjer u EU pa se to i na njih pozitivno odnosi koliko-toliko. Vecina ljudi to ne moze da shvati, ali bi ipak bilo dobro da i BiH udje u EU mada bi bili gradjani treceg reda (kao sto su Poljaci pa ubrzo i Hrvati), tako bi se bosanska ekonomija rapidno povecala... ali od strane Njemaca, Francuza, Engleza pa bi BiH ekonomija donosila korist i nama (Bosancima) i EU.
te i takve komentare imaju i svi ostali ksenofobi a vecim dijelom i konzervativna vecina svih zemalja bivseg istocnog bloka koje su novoprimljene u EU. i inace si kontradiktoran u replici, pa ne znam kako da te shvatim.
pametna ekonomska politika moze sprijeciti SVE ovo sto si naveo, a upravo je slaba startna pozicija kriva za stvaranje ovakvih argumenata.
tvoj komentar su isprazne floskule koje si vjerovatno pokupio u nekom nasem listu gdje rade jako lose obavijesteni novinari, pretpostavljam da se radi o Ljiljanu, s obzirom na stepen ksenofobije koja izbija iz teksta
navedeni tekst je pun cinjenica koje ti povezujes po sopstvenom nahodjenju iliti know-how-u pa dozvoli da kao vlasnik istog takvog instrumenta za logicko povezivanje cinjenica ne budem tvog misljenja
izvinjavam se Vasoj Visosti zbog neslaganja po ovom pitanju
St.Germain wrote:navedeni tekst je pun cinjenica koje ti povezujes po sopstvenom nahodjenju iliti know-how-u pa dozvoli da kao vlasnik istog takvog instrumenta za logicko povezivanje cinjenica ne budem tvog misljenja
izvinjavam se Vasoj Visosti zbog neslaganja po ovom pitanju
pa zato sto imamo SRBE. i prije nego ispalite salve 'antinacionalistickih' tromblona, razmislite. pa vidite li sta se desava zadnjih dana u (bl)entitetu. nece ljudi normalnu drzavu i dzabaj. 'oce svoju srpsku miliciju i vojsku, inace idejni proizvodi najtrazenijeg ratnog zlocinca poslije 2.svj. rata. to je poenta. teme tipa ukidanje nacionalnih stranaka (margareta) & co. je zamagljivanje ociju i pisanje uz vjetar.
iamo jedan skoro cijli narod koji ne razmisllja kao ostalih par stotina miliona evropljana. srbi ko srbi. i to nam je kocnica. o njihovom masovnijem otrijeznjenju i fasistoidnom mahmurluku nema jasnih simptoma, nazalost. svi smo taoci srpske, nazadne i fundamentalisticke politike - suprotne svim evropskim normama.
a sad cetnici raspalite. lajite malo. ili mozda ipak argumentirano mi se suprotstavite. posebno me interesuje margaretino misljenje o ovome o cemu svi evrposki lideri potajno misle a samo ja i wolfgang petrich pisemo.
ozeziiiiiii
crniroko wrote:pa zato sto imamo SRBE. i prije nego ispalite salve 'antinacionalistickih' tromblona, razmislite. pa vidite li sta se desava zadnjih dana u (bl)entitetu. nece ljudi normalnu drzavu i dzabaj. 'oce svoju srpsku miliciju i vojsku, inace idejni proizvodi najtrazenijeg ratnog zlocinca poslije 2.svj. rata. to je poenta. teme tipa ukidanje nacionalnih stranaka (margareta) & co. je zamagljivanje ociju i pisanje uz vjetar.
iamo jedan skoro cijli narod koji ne razmisllja kao ostalih par stotina miliona evropljana. srbi ko srbi. i to nam je kocnica. o njihovom masovnijem otrijeznjenju i fasistoidnom mahmurluku nema jasnih simptoma, nazalost. svi smo taoci srpske, nazadne i fundamentalisticke politike - suprotne svim evropskim normama.
a sad cetnici raspalite. lajite malo. ili mozda ipak argumentirano mi se suprotstavite. posebno me interesuje margaretino misljenje o ovome o cemu svi evrposki lideri potajno misle a samo ja i wolfgang petrich pisemo.
ozeziiiiiii
crniroko wrote:pa zato sto imamo SRBE. i prije nego ispalite salve 'antinacionalistickih' tromblona, razmislite. pa vidite li sta se desava zadnjih dana u (bl)entitetu. nece ljudi normalnu drzavu i dzabaj. 'oce svoju srpsku miliciju i vojsku, inace idejni proizvodi najtrazenijeg ratnog zlocinca poslije 2.svj. rata. to je poenta. teme tipa ukidanje nacionalnih stranaka (margareta) & co. je zamagljivanje ociju i pisanje uz vjetar.
ozeziiiiiii
Netreba nama biti ni singapur ni EU ni USA uzor. Mi smo bosanci, mi smo jedinstveni, kao što je i svaka druga nacija na svijetu! Znači, mi sebi trebamo napraviti život kakav nama odgovara. Imamo mi stvari na kojima nam cijela planeta može zavidjeti, ali smo dali pogrešnim ljudima da nam državu vode.
To što se tiče EU, ja bi dobro razmislio, poslije onakvog krvavog rata, i krvavog odnosa EU prema BiH (posebno francuske i Engleske) te licemjernog odnosa prema nama poslije rata (građani hrvatske su tokom rata mogli bez viza u EU dok je njihova vojska bila na teritoriju druge države, a mi ni dan danas nemožemo). Mi trebamo doseći standarde EU, a to hoćemo li postati članica, kakve veze to ima? Pa ni švicarska nije članica EU!!!
Inače, možda je bolje da postanemo 51 država SAD-a. Oni su nam jedno 1000 puta više pomogli i bili korisniji od EU!
Kako možemo prihvatiti EU kao naše konačno rješenje kada general britanske vojske koji je komadant EUFOR-a kaže da smo opsjednuti karadžićem i mladićem? Pa pitao bi ja njega da neki irac pobije 200.000 engleza bil bio opsjednut!