Zasto se navija za Chelsea?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mostarac

#51 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by mostarac »

TheMule wrote:
cyprus wrote:
PS Moram se dodatno osvrnut na argument: "kako možete na vijat za njih, pa samo su jednu titulu osvojili". Kontrapitanje: koliko jadan moraš biti da bi ti kriterij za navijanje bio broj osvojenih titula? :roll:
Pa niko nije reko da je to kriterij, samo sam reko da je to jedan od znakova da je to mali klub, a prave se valiki, i to ih pravi arogantnim, sto mi je odvratno, kao i sve ostalo kod njih.

Nekoliko vas se javilo govoreci da ih simpatisete i od prije, i to je u redu, al' ovo moje pitanje je za ove "nove", nema sanse da su svi od prije.
zasto bi neko navijao za veliki klub? To ti je nidje veze arguemnt.
I Piksi kad je dolazio po Vladavica u Zelju rekao mu je "Sine C.Zvezda je veliki klub i ona zove samo jednom". Je li to arogantno? Mislim da nije, nego je drzanje do image-a.

@cyprus: rece covjek mnogo finih stvari, al zaista bilo bi lijepo vidjeti nothingham forrest u prvoj ligi ponovo. Ipak je to jedan od najvecih evropskih klubova, al oni imaju problem sa tim da niko nece tamo da zivi jer vrvi sve od kriminala pa tako i ako uspiju nafatati nekog relevantnog igraca on im ode jer su kako sam citao i cuo uslovi zivota jako losi, tj. okolina je katastrofa. Leeds, Nothingham i Velez - velikani evropskog fudbala u drugoj ligi :D
Sto se tice Livorna - svaki cestit komunista mora simpatisati Livorno, a i Osasunu :D
Slozio bi se da je mnogo navijaca od danas do sutra i da ce mnogi koji se danas kunu u Barcu sutra da joj jebu majku kad izbaci nekog njima dragog, medjutim vremenom se i to isprofilira. Nekad sam volio italijane, al vec 10 godina samo Bayern i to nakon onog finala kad ih Jedinstvo iz Manchestera uze onako debilno :D
Medjutim ti strani klubovi za koje mi navijamo su nesto ipak mnogo manje od klubova sa kojima smo napravili prve korake i nikad nece moci zauzeti njihovo mjesto. Zato ne znam cemu tolike prepirke i nadmenost i svadje oko klubova koje 99% forumasa nikad uzivo nije gledalo.
Postoje klubovi koje simpatisemo i za koje navijamo, kao i oni koje ne simpatisemo i ne podnosimo, al samo jedan klub se moze voliti. Nekom je taj klub Zeljo, nekom Sarajevo, nekom Velez, nekom Celik itd, a ovi strani su dopuna da bi nam fudbal bio zanimljiviji i da bi mogli podjebavati kolegu pored sebe dok pije pivu :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#52 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by -LIBERO- »

Puca mi neka stvar za sve moguce strane klubove,poneki mogu simpatisati,ali vi ste napravili takvu famu i raspravu kao da ste svaki dan na njihovim utakmicama :D :D ,a 99% vas nikada nije ni bilo na utakmici kluba za koji "navijate"

Jebo Chelsi,Juventus,Bajern...Real,Barsu....navijajte za klubove iz vasih gradova,ili barem iz vase zemlje :D

Simpatisati se moze 10 klubova,ali navijati samo za jedan,i to za onaj koji kada istrcava na teren,bez obzira u kojem je sastavu ili u kojoj je ligi,srce ti brze zakuca a ti zagrmis iz svog glasa sa tribine. :dance:

E to je klub za koji navijas. :thumbup:
chino

#53 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by chino »

-LIBERO- wrote:Puca mi neka stvar za sve moguce strane klubove,poneki mogu simpatisati,ali vi ste napravili takvu famu i raspravu kao da ste svaki dan na njihovim utakmicama :D :D ,a 99% vas nikada nije ni bilo na utakmici kluba za koji "navijate"

Jebo Chelsi,Juventus,Bajern...Real,Barsu....navijajte za klubove iz vasih gradova,ili barem iz vase zemlje :D

Simpatisati se moze 10 klubova,ali navijati samo za jedan,i to za onaj koji kada istrcava na teren,bez obzira u kojem je sastavu ili u kojoj je ligi,srce ti brze zakuca a ti zagrmis iz svog glasa sa tribine. :dance:

Napokon odlican komentar :thumbup: :thumbup: :thumbup:
dimu

#54 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by dimu »

sta ste se nameracili na chelsea, pa nije to vrbanjusa... :lol: :lol:

mozete vi svi samo sanjati da cistite toalete na stamford bridgeu a ne da pametujete kakav je chelsea klub... smijesno... eto chelsea je nikakav klub jer ga par bosanaca smatra malim klubom hahaha kako relevantno, da se ubijes :)

u srijedu su pokradeni i to je cinjenica, uprkos tome sto se par barceloninih fanboya pravi ludim i govori da nije bilo penala, citav svijet je vidio...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#55 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Chmoljo »

dimu wrote:sta ste se nameracili na chelsea, pa nije to vrbanjusa... :lol: :lol:

mozete vi svi samo sanjati da cistite toalete na stamford bridgeu a ne da pametujete kakav je chelsea klub... smijesno... eto chelsea je nikakav klub jer ga par bosanaca smatra malim klubom hahaha kako relevantno, da se ubijes :)

u srijedu su pokradeni i to je cinjenica, uprkos tome sto se par barceloninih fanboya pravi ludim i govori da nije bilo penala, citav svijet je vidio...
ko još tvrdi da nije bio penal kad je Pique igrao rukom?

a ono na kraju kad je Eto'a pogodila lopta su i sami Englezi rekli da nije penal... ili Englezi ne vole Chelsea :? :? :?
Zmaj Ciro

#56 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Zmaj Ciro »

Luzeri imaju pravo da se vade na sudiju, iako je solidno sudio. Jedina dva slucaja o koim se moze diskutovati je kad je lopta pogodila Pikea u ruku i kad je igrac Barcelone dobio crveni karton. Iz moga dosadasnjeg iskustva tvrdim da bi od 100 sudija taj penal na takvoj utakmici dosudilo njih desetak, a crveni karton je smijesan. Prekrsaj na Meludi jeste bio izvan 16 m, s'tim da je u tom hrvanju Meluda usao mozda metar dva unutra, ali stvar je sudije da procjeni kad je preksaj napravljen. 100% sudija bi postupilo isto, osim onog majmuna koji je na utakmicu Spanija -Yugoslavija na SP u Spaniji dosudio slican panal za spance. Dalje, u ove dvije utakmice najmanje petorica igraca Celzija su sasluzili crvene kartone (Essian sam dva-tri), zbog divljackih prekrsaja, nesportskog pnasanja i drugih majmunluka. Drogba je uz Ibru najbolji svjetski napadac, ali ga treba ohladiti sa par mjeseci suspenzije, ponasa se kao divljak, Balaku u reprezentaciji Njemacke lupaju samare kako stignu, a kurci se na sve strane. Lampard je imao nekoliko idiotskih startova, Terry i Alex takodje. Sve u svemu pobjedio je fudbal iako Barca protiv onih krkana i divljaka nije mogla pokazati koliko stvarno vrijedi.
Gandalf

#57 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Gandalf »

Čelzi uglavnom vole ljudi koji vole prvake koji imaju hrpu love koju razbacuju na sve strane, mada Čelzi poslije one dvije titule baš i ne uspijeva osvajati trofeje - za njih ne bih mogao navijati čisto iz razloga što volim fudbal a Čelzi, Bayern, Grčka, Italija i ekipe i reprezentacije sličnog "fudbalskog stila" prezirem - iako je Čelzi protiv Barce drastično oštećen suludim suđenjem onog ćele iz Norveške, opet mi je drago radi fudbala kao sporta da jedna siledžijska ekipa kojoj je osnovna taktika "krhni što dalje i što jače" ispada iz Lige prvaka :idea: Nadati se da će Abramovič što prije bankrotirati pod udarom recesije a da će Čelzi postati normalna otočka ekipa s dušom kakvi su bili prije Mourihna, Ashley Cola, Drogbe i ostalih arogantnih galamdžija.
Edin H.

#58 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Edin H. »

Zna se zbog Romana :D
zlatanko

#59 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by zlatanko »

Najveca tuga je sto cemo svi navijati za Chelsea kad i ako Edin Dzeko predje tamo :-)
ri0

#60 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by ri0 »

erx wrote:
cikcanga wrote:Dragi pokretacu teme,jesi l' ikad cuo za "Headhunterse"?
Umjetnik a wrote:pitanje za navijače čelzia: za koga ste navijali prije 2003. jer za taj klub niko nije znao prije nego što ih je Abramovič kupio, a sad ko odjednom svi navijaju za njih

a što se tiče navijača, koji su to debili, oni pušu na transparentima Pride of London, kako ih nije stid, do prije nekoliko godina se nije znalo za njih, a sada su već neki ponos, jad i ćemer
Naravno da smo culi za Chelsea i prije 2003.,znaci tvoj je problem sto nikad nisi cuo za igrace tipa De Goey,Desailly,Babayaro,Petit,Zenden,Stanic,Forssell,Jesper Gronkjer,Zola,Gudjohnsen,Hasselbaink, Carlton Cole...Znaci ovo je dio ekipe iz sezone 2001/02,pa ti vidi ta imena malo ...

Gdje je tu moj najdrazi trener/igrac Gianluca Vialli :D posebno mi je drag jer je u sezoni 98/99 bio i trener i igrac kluba :D
btw ja sam za Chelsea navijao do 2003 a onda su mi ogadili najdrazi inostrani klub...
cyprus

#61 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by cyprus »

zlatanko wrote:Najveca tuga je sto cemo svi navijati za Chelsea kad i ako Edin Dzeko predje tamo :-)
daBogda :D :bih: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
musac

#62 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by musac »

zlatanko wrote:Najveca tuga je sto cemo svi navijati za Chelsea kad i ako Edin Dzeko predje tamo :-)
Ja cu navijati za Dzeku, ali necu za Chelsea. Nikad.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#63 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Chmoljo »

musac wrote:
Ja cu navijati za Dzeku, ali necu za Chelsea. Nikad.
upravo. da je recimo Džeko igrao u Chelseau protiv Barce neku noć želio bih mu hat-trick, ali Barci jedno 4 komada :D :D :D

i *ebo bi mu pleme ako bi simulirao jedanaesterac onako ko Drogba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka: :run:
FrancescoTotti

#64 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by FrancescoTotti »

-LIBERO- wrote:Puca mi neka stvar za sve moguce strane klubove,poneki mogu simpatisati,ali vi ste napravili takvu famu i raspravu kao da ste svaki dan na njihovim utakmicama :D :D ,a 99% vas nikada nije ni bilo na utakmici kluba za koji "navijate"

Ja jesam :D Doduse zadnje dervi di la Capitale nisam . I bolje sto nisam . Ali ako Bog da opet cu na jesen pogledati koju utakmicu na Olimpiku dok ovaj sto #navija # za Celzi moze gledati samo Olimpika
no_crnjak

#65 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by no_crnjak »

zato sto su birvaktile u chelseu igrali majstori...
zola,desai,viali,makelele,...i kamara drugih,pa mi ostala furka od prije 10-15 god :)
Murat Sabanovic

#66 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Murat Sabanovic »

NJIHOVA TRADICIJA JE U BUDUCNOSTI!!!!

chelsea volim samo zato sto parira u svakom pogledu klubovima koji imaju tradiciju.uspijeli su da budu bolji sportski preko noci,od onih koji su ih ismijavali,a danas na njih ljubomorno gledaju.

AKO BI SUTRA DZEKO ZAIGRO U CHELSEA,PITAM SE SAMO KAKO BI OVI KRITICARI PROMIJENILI PRICU..

CHELSEA JE BUDUCNOST!!!
Luke Perry

#67 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Luke Perry »

neki klub mozes zavoliti samo u djecackom dobu. druge kasnije mozes samo simpatisati pa cak i samo radi dzeke :-D
FrancescoTotti

#68 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by FrancescoTotti »

Chelsea osvojio FA Cup . A imo je jake protivnike :lol: Coventry City , Watford Ipswich Town :lol: Sve jake ekipe :lol: I na kraju Everton kojeg bi Sloboda na Tusnju namlatila
hidrant

#69 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by hidrant »

FrancescoTotti wrote:Chelsea osvojio FA Cup . A imo je jake protivnike :lol: Coventry City , Watford Ipswich Town :lol: Sve jake ekipe :lol: I na kraju Everton kojeg bi Sloboda na Tusnju namlatila
Samo te jebe sto je taj isti kup najstarije fudbalsko takmicenje na svijetu i dok se isti igrao Talijani su se udarali
tokmacima po glavi.
exampLe.

#70 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by exampLe. »

FrancescoTotti wrote:Chelsea osvojio FA Cup . A imo je jake protivnike :lol: Coventry City , Watford Ipswich Town :lol: Sve jake ekipe :lol: I na kraju Everton kojeg bi Sloboda na Tusnju namlatila
Gledaju'ci nick pretpostavlam da navijaš za Romu,a gdje je AS ROMA u tome svemu,Roma koja je izgubila od Man.Utd-a 7-1 :lol:
Da se vratim temi:
Kolko god vi mrzili Chelsea svi ce te jednog dana taj tim voljeti više od icega kad na Stamford Bridge dođe naš dijamant Edin Džeko(akobogda).
A što se tiče Polufinala Chelsea se jeste branio i igrao anti-fudbal u prvoj utakmici na Camp Nou protiv Barce,a šta je bilo u drugoj utakmici?
Barca je imala 1 šut u okvir gola Chelsea(općenito prema golu nisu ošutali niti jednom sve do gola Inieste).Chelsea-u nije svirano(ko brat bratu 3 penala a bilo ih je i više.)Goreg sudiju u životu nisam vidio,i goru Barcu nisam gledao u posljednjih 5-6 godina.Kad god Chelsea dođe do gol šanse(ili priđe golu) Drogba,Anelka i ostali Chelsea-jevi igraci budu nepropisno zaustavljeni u kaznenom prostoru.2 čista gola za Chelsea Pique je skinuo rukom.

Htjeli vi to priznati ili ne,Chelsea je trenutno jedan od najboljih timova na svijetu(ako ne i najbolji),a kad Roma bude igrala bilo kakvo finale,bio to cup,finale lige prvaka ili borba za titulu javi se :run:
Last edited by exampLe. on 12/02/2013 16:36, edited 1 time in total.
ja.neron

#71 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by ja.neron »

Ma kakav Chelsea i Džeko ja ni sad ne navijam za Wolfsburg u Njemačkoj jer igraju naš dvojica igrača nego navijam za Kaiserslautern koji je u drugoj ligi.
Socijalista

#72 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Socijalista »

Kako javljaju engleski mediji, trener Milana Carlo Anceloti trebao bi večeras biti predstavljen kao novi trener Chelsea što bi moglo imati velikog uticaja na karijere Edina Džeke i Sergia Aguera. "Mail on Sunday" piše da će se već nakon današnjeg susreta Milana i Fiorentine u okviru posljednjeg kola Serija A Ancelotti i službeno predstaviti kao novi trener Chelsea, te da je Roman Abramovič već dogovorio sve detalje oko njegovog transfera.

Engleski mediji također navode da Ancelotti već ima spremna dva pojačanja, koja će dovesti sa sobom na Stamford Bridge. Riječ je o reprezentativcu Bosne i Hercegovine Edinu Džeki i napadaču madridskog Atletica Sergiu Agueru.

Od ranije je poznato da Ancelotti veliki poštovalac igre ovog napadačkog dvojca, a pogotovo Edina Džeke, čiji je veliki talenat imao prilike vidjeti tokom okršaja između Milana i Wolfsburga u okviru Kupa UEFA.

Osim toga, napadači Chelsea, Didier Drogba i Nicolas Anelka su pred izlaznim vratima. Drogba je najavio povratak u Francusku, dok je vremešni Anelka na zalasku karijere, a klub kao Chelsea, koji i naredne sezone važi za favorita u sva četiri takmičenja u kojima učestvuje (Premier liga, Liga kup, FA kup, Liga šampiona), ne smije sebi dopustiti da ostane sa manjkom igrača u napadu.
Aurea Mediocritas

#73 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Aurea Mediocritas »

Ma nije mi jasno otkuda kod Bosanaca takva nevjerovatna strast i navijanje za bilo kakav strani klub?

Može li mi iko objasniti u čemu je poenta?
Imate li vi ikakve koristi od toga što tamo neki debil koji nema zavrsenu ni osnovnu školu pimpla loptu i zarađuje milione?
Znate li da je cijela ta enterteining industrija napravljena da vam uzme i to malo para što imate?

Hajde, mogu razumjeti da neko voli i navija za neki fudbalski tim i da neko voli fudbal, to mi je sve normalno, ali, eto, posmatram te naše ljude, našu dragu omladinu i ne mogu da vjerujem da su im u životu toliko važne tako nebitne stvari u životu. Pa samo se o fudbalu priča, priča se o nekim likovima koji su hiljadama kilometara daleko i od kojih dunjaluk nema ama baš nikakve koristi.

Zar ona gladna djeca u zemljama trećeg svijeta imaju ikakve koristi od toga što je nekakav polupismeni retardinjo zabio negdje tri gola?
Zar stvarno nekakav mlađahni đilkoščić iz Brazila koji je naučio pimplati loptu treba da zarađuje toliko više od npr. jednog vrhunskog kardiologa koji spasi 200 ljudskih života godišnje.
Ne smeta mi da on zarađuje puno novca, ali da zarađuje toliko novca koliko mi obični smrtnici ne možemo zaraditi niti za 50 života. eh, to mi smeta.

Svijet je zaista naopako nasađen i zbog toga se stvara pogrešan dojam kod današnje omladine da ne treba raditi, da se ne treba truditi, da bogatstvo dolazi preko noći, da ne treba stolicu zagrijati ili pljunuti u šake da nešto postigneš.
exampLe.

#74 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by exampLe. »

Aurea Mediocritas wrote:Ma nije mi jasno otkuda kod Bosanaca takva nevjerovatna strast i navijanje za bilo kakav strani klub?

Može li mi iko objasniti u čemu je poenta?
Imate li vi ikakve koristi od toga što tamo neki debil koji nema zavrsenu ni osnovnu školu pimpla loptu i zarađuje milione?
Znate li da je cijela ta enterteining industrija napravljena da vam uzme i to malo para što imate?

Hajde, mogu razumjeti da neko voli i navija za neki fudbalski tim i da neko voli fudbal, to mi je sve normalno, ali, eto, posmatram te naše ljude, našu dragu omladinu i ne mogu da vjerujem da su im u životu toliko važne tako nebitne stvari u životu. Pa samo se o fudbalu priča, priča se o nekim likovima koji su hiljadama kilometara daleko i od kojih dunjaluk nema ama baš nikakve koristi.

Zar ona gladna djeca u zemljama trećeg svijeta imaju ikakve koristi od toga što je nekakav polupismeni retardinjo zabio negdje tri gola?
Zar stvarno nekakav mlađahni đilkoščić iz Brazila koji je naučio pimplati loptu treba da zarađuje toliko više od npr. jednog vrhunskog kardiologa koji spasi 200 ljudskih života godišnje.
Ne smeta mi da on zarađuje puno novca, ali da zarađuje toliko novca koliko mi obični smrtnici ne možemo zaraditi niti za 50 života. eh, to mi smeta.

Svijet je zaista naopako nasađen i zbog toga se stvara pogrešan dojam kod današnje omladine da ne treba raditi, da se ne treba truditi, da bogatstvo dolazi preko noći, da ne treba stolicu zagrijati ili pljunuti u šake da nešto postigneš.
:thumbup:
Post Reply