Zasto se navija za Chelsea?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

TheMule

#1 Zasto se navija za Chelsea?

Post by TheMule »

Gledajuci po ovim drugim temama, i primjetivsi kako su se neki pravo iznervirali, ne mogu da skontam zasto, ako neko ne zivi u tom djelu Londona, bi simpatiso ovaj sugavi tim. To je tim koji nema ama bas nijedne dobre osobine. Da se ovo nebi strvorilo u neki topic prepucavanja i divljanja, da objasnim:

1. Navijaci
U Engleskoj vaze za jedne od najgorih. Nisu u stanju napraviti svoje zastave i parole, pa im je Abramovic morao napraviti i podjeliti one plasticne. Jedina pjesma koje se uglavnom cuje je ponavljanje "Chelsea, Chelsea, Chelsea." Nema tu glasne podrske tokom 90 min, uglavnom sute i postmatraju. Po ovom su slicni Arsenalovim navijacima.

2. Finansije
Klubovi kao sto su Man Utd, Liverpool, Barcelona, Arsenal, itd, su tu gdje su jer zasluzuju nakon sto su dugim nizom godina mukotrpno gradili klubove. Recimo Man Utd je bio veliki klub, ali je imao prosjecne rezultate, recimo kao Everton, dok Ferguson nije dosao i gradio ga 7 godina. Arsenal je u posljednjih 5 godina potrosio, kad se sve sabere i oduzme, 9 (slovima: devet) milliona funti. A Chelsea je preko noci posto bogat klub koji je potrosio preko 100 milliona u prvoj sezoni da bi se Abramovic mogao igrati Champions Managera. Zar je to fer prema ostalima? Oni su u istom rangu kao i cigani iz Madrida, podrzavani gradskom vladom, i ovaj sad Manchester City.

3. Historija.
Chelsea je osvojio sampionat jednom, prije nekih 50 godina, prije nego sto je doso Abramovic. Historije gotovo da nemaju, to je mali klub, koji se arogantno ponasa kao da je veliki. Kad je prosle godine izgledalo kao da ce se sampionat odluciti gol razlikom, oni su zeljeli da se igra play off sa Manchesterom, kao oni su tako veliki da je uredu da se pravila krse radi njih, i tradicija od preko 100 godina.

4. Igraci
Dok cigani iz Madrida, podrzavani lokalnom vladom, a kroz historiju fasistickom, ipak imaju i uvjek su imali u redu igrace, ljudske i igracne velicine kao Zidane i Raul, Chelsea ima totalno smece. Ne postoji ni jedan tim sa toliko cigana na jednom mjestu, a to nije ni cudo kad se uzme u obzir da su svi placenici i tu za pare, a ne zato sto vole klub.
Pocnimo recimo od one sramote Anelke, koji se sinoc baci ko da ga je neko is snajpera spuco, pa preko Drogbe, koji je najjaci igrac na terenu, a provede najvise vremena valjajuci se, a onda imas Terrya i Lamparda sa ludim izjavama, poput one gore navedene oko play offa, izdajicu Cola koji je preso u ljute rivale za pare, Mikela koji je tuzio Man Utd da raskine ugovor da bi preso za pare, kloca Ballaka koji je trazio da ide iz Bayerna gdje je bio heroj, itd itd, moze se tako navesti citav tim varalica, valjalica, i placenika

5. Stil igre
Anti-fudbal. Sinoc kad su imali igraca vise, odlucili da se brane, sto znaci da Barca nije ni ostjetila igraca manje. Igra im se svodi na grube faulove, valjanja, i pokusaje iz slobodnih udaraca, i nabijanje duge lopte na Drogbu.

Ne znam dali sam sta zaboravio gore, al pitanje i dalje stoji, sta je to sto vas privlaci za ovaj tim? Jedina stvar sto mogu smisliti jeste sto su plavi, al' nisu valja ni djeca toliko naivna, da ako je recimo Zeljeznicar plav, onda moraju ko fol navijati za Chelsea, to bi bilo zalosno. Pogotovo sto recimo, ima vise slicnosti izmedju Zeljeznicara i Manchestera nego Zelje i Chelsia.
Krigla_Sa

#2 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Krigla_Sa »

Ne znam,ali ja jedino mogu shvatiti da je nego zavolio chelsea kroz nekog igraca, kao sto znam lika da mu je idol bio Zola i da je kroz njegove igre zavolio chelsea, ove novokomponovane navijace fakat ne shvacam.
Ja sam npr Barcu zavolio kroz igre Romaria, pa poslije je tu bio Kodro,Ronaldo,luis Enrique... A u ovoj ekipi chelsea ne znam ko bi mi fakat mogao biti drag, sve ih posmatram nekako kao sto posmatram negativce u filmovima :)
therrarrius

#3 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by therrarrius »

Krigla_Sa wrote:Ne znam,ali ja jedino mogu shvatiti da je nego zavolio chelsea kroz nekog igraca, kao sto znam lika da mu je idol bio Zola i da je kroz njegove igre zavolio chelsea, ove novokomponovane navijace fakat ne shvacam.
Ja sam npr Barcu zavolio kroz igre Romaria, pa poslije je tu bio Kodro,Ronaldo,luis Enrique... A u ovoj ekipi chelsea ne znam ko bi mi fakat mogao biti drag, sve ih posmatram nekako kao sto posmatram negativce u filmovima :)
Upravo to, nekoliko pojedinaca iz nekadasnjeg chelsea su bili razlog mojih simpatija prema tom klubu (Zola, Di Mateo, Hasselbaink...), narocito mi se svidjala cinjenica da su medju prvima poceli dovoditi strance na otok, a u vrijeme ovih iznad nabrojanih igraca su imali bukadar stranaca u ekipi.
hali gali halid

#4 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by hali gali halid »

Krigla_Sa wrote:Ne znam,ali ja jedino mogu shvatiti da je nego zavolio chelsea kroz nekog igraca, kao sto znam lika da mu je idol bio Zola i da je kroz njegove igre zavolio chelsea, ove novokomponovane navijace fakat ne shvacam.
Ja upravo zbog ovog, Desailly, Zola, Vialli, Flo, Jimmy Floyd i.t.d. :thumbup:
fini dečko

#5 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by fini dečko »

Upravo dok je igrao Zola bili su mi simpatični, ali dolaskom Abramoviča su mi baš off, slažem se s tobom, ovi novokomponovani navijači mi nisu jasni. Ne volim ništa na silu, a kao što uvodničar na temi reče, oni na silu žele da su veliki klub, ali su daleko od toga. Bogat klub jesu, ali da su veliki klub, e to nisu.
bijelo_dugme

#6 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by bijelo_dugme »

Iz istog razloga ko i ona :oops: :
Image
Last edited by bijelo_dugme on 07/05/2009 09:51, edited 1 time in total.
primus-1

#7 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by primus-1 »

hahahaha dobaaaar :thumbup:
taman kontam,rekoh neki celzkijev navijac :lol: :lol: :lol:

MES QUE UN CLUB :)
bice_bice

#8 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by bice_bice »

a ko to istinski navija za klub na cijoj utakmici nikad nije bio i mozda nece ni biti? dajte ba kladionicari, prihvatite se posla kakvog...
Eweleen

#9 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Eweleen »

Zašto se ne voli Real Madrid?
cikcanga

#10 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by cikcanga »

Dragi pokretacu teme,jesi l' ikad cuo za "Headhunterse"?
Cuj ne moze se simpatisat zbog nekog igraca.(nije da ih ja simpatisem)
Milina je gledati Essiena.Ono je umjetnost kako covjek igra.Stvarno sam se zestoko iznenadio kad ga Arsenal nije
uspio dovesti prije Chelskija.
Koliko god ne volili Drogbu,mora se priznati da je Eto'o mala maca za njeg.
Umjetnik a

#11 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Umjetnik a »

pitanje za navijače čelzia: za koga ste navijali prije 2003. jer za taj klub niko nije znao prije nego što ih je Abramovič kupio, a sad ko odjednom svi navijaju za njih

a što se tiče navijača, koji su to debili, oni pušu na transparentima Pride of London, kako ih nije stid, do prije nekoliko godina se nije znalo za njih, a sada su već neki ponos, jad i ćemer
scheph

#12 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by scheph »

Niko nije ni rekao da voli Chelsea i Abramovicha. Ja ne simpatisem Chelsea, ali mrzim nepravdu i kradju. Tvoj je problem sto je vecina priznala kakva se kradja sinoc desila. Sta sad, trebali su svi u glas reci: super sudjenje, Barsa prosla sasvim zasluzeno dalje a prvi udarac na gol uputili u 93.min, 3 cista penala nisu sudjena...nidje veze. Danas je izgleda vaznije nekoga mrziti i pljuvati nego simpatisati, valjda takav nam vakat dosao. Poslije ovakvih utakmica covjeku dodje da vise nikad ne pogleda fudbal i ligu sampiona. Ali za mene, najbolja utakmica je vec odigrana u cetvrtfinalu (CHE-LIV 4:4) tako da finale ne moram ni gledati.
Last edited by scheph on 07/05/2009 10:27, edited 2 times in total.
Charuga
Globalni moderator

#13 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Charuga »

Umjetnik a wrote:pitanje za navijače čelzia: za koga ste navijali prije 2003. jer za taj klub niko nije znao prije nego što ih je Abramovič kupio, a sad ko odjednom svi navijaju za njih

a što se tiče navijača, koji su to debili, oni pušu na transparentima Pride of London, kako ih nije stid, do prije nekoliko godina se nije znalo za njih, a sada su već neki ponos, jad i ćemer
Pretjerujes malo .. Ja ne volim Chelsea upravo zbog Abramovica ali do njegovog dolaska su mi bili simpaticni i nije bas da niko nije znao i niko nije navijao za njih ..
Eweleen

#14 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Eweleen »

najbolji odgovor je dat na onom transparentu

"You cant buy history!"

ha ja!
JThomas

#15 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by JThomas »

Plavih_11 wrote:
Umjetnik a wrote:pitanje za navijače čelzia: za koga ste navijali prije 2003. jer za taj klub niko nije znao prije nego što ih je Abramovič kupio, a sad ko odjednom svi navijaju za njih

Pretjerujes malo .. Ja ne volim Chelsea upravo zbog Abramovica ali do njegovog dolaska su mi bili simpaticni i nije bas da niko nije znao i niko nije navijao za njih ..
dosta ljudi koje znam ovako razmišljaju i gotivili su chelsea s viallijem, zolom i kompanijom.
Umjetnik a

#16 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Umjetnik a »

Plavih_11 wrote:

jeste da je neko znao, ali samo oni koji prate fudbal i koji vole englesku ligu, ali veći dio ljudi nije znao za njih, mene nervira jer oni misle da se parama može sve, jedino mogu biti sretni što im je došao Hidink, da nije njega bilo, davno bi oni ispali iz CL

a ovi što govore da je sudija kriv, gdje ste bili prije kad su sudije štetile čelziju, pogotov ono utakmica baš protiv barcelone prije nekoliko godina, po meni je sudija bio katastrofa, lako je reći nije svirao penale, a ni ono nije bilo za crveni, a tek prva utakmica na Nou Campu kad je čelzi pravio svaku 1-2 prekršaj samo da umrtve igru a tamo opet barcelona dobila više kartona, balak je bio zreo za crveni karton, drogba kao da je od pera, malo ga dotakneš padne, a u engleskoj su uglavnom svi jaki igrači...sramota čelzija imao rezltat i igrača više i opet se brane

i na kraju

šta su oni mislili da im barcelona koja je dala preko 100 golova neće dati gol, da su bili pametniji i dali još jedan gol možda bi i prošli...a vako ništa
Bušman

#17 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by Bušman »

Ma dajte, Essien. Dao dobre vitre da da onakav gol. Lijeva noga, od precku, ono je mrtva sreca. Ali je gol fenomenalan. A bio je ubjedljivo najprljaviji igrac. Imao je barem 3-4 faula za zuti.
the_stick

#18 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by the_stick »

znate ono kad citate neki clanak... i pocetak clanka ima neke ok argumente... tok clanka sasvim ok... iako se mozda ne slazete sa piscem, spremni ste reci da fino argumentuje... i onda na kraju odlomak koji vam kaze da je pisac ustvari najobicnij isfrustrirani kreten...

i tako ovdje... sve nekako ok... i onda igrace nazove 'placenicima' i razvije filozofiju o tome kako su igraci sugavi jer su presli u klub koji im nudi vise para... jer, kao sto svi znamo, u barceloni i manchesteru svi igrajci imaju neki osnovni dzeparac tek tako da mogu prezivjeti, a igraju, naravno, iz ljubavi prema klubu... i sreca pa mi je ovaj 'pametni' pisac razvio svijest... upravo sam skontao koliko je necovjek i placenik onaj moj jaran koji je kao student radio u restoranu, a kada je zavrsio posao presao u jednu ozbiljnu firmu, ne da radi svoj posao, nego da uzme vise para... koji kreten!

salu na stranu... ja mogu samo zakljuciti da je pokretac teme najobicnij maloumni kreten... i ne osjecam se nimalo lose sto vrijedjam, jer ovakvi ne zasluzuju nista drugo nego krkanluk
ja.neron

#19 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by ja.neron »

Nije Mikel tužio Man Utd nego je Chelsea prevario njega sa Lyn-om iz Osla potpisao ugovor kojim Chelsea plača njegovo školovanje u Norveškoj i samim time imaju pravo da potpišu ugovor sa njim.
mikel je bio potpisao ugovor sa Man Utd i obukao dres na press konferenciji da bi sutradan bilo objavljeno da ne može igrati za Man Utd jer je lafo igrač Chelsea nakon čega je Obi Mikel zaplako kada je napustio Manchester.
A ko je bio u pravu pokazuje da je Chelsea platio Man Utd 12 mil. eura, a da Mikel nije odigrao ni minute za njega.

Image

Image

slike su prave nije montaža
alijadzigibau

#20 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by alijadzigibau »

Bravo za autora teme
SVAKA TI JE NA MJESTU !
usput zelim drogbi da se fakat onesvjesti na terenu :thumbup:
goshpar

#21 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by goshpar »

da... i kaze "imaju jednu tiulu i to prije 50 godina"...

pa sta sad, znaci niko ne treba da navija za neki klub dok taj ne osvoji nekoliko titula...

smijesno...
scheph

#22 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by scheph »

Sudac je izravno oštetio Chelsea! Dani Alves napravio je prekršaj nad Maloudom unutar kaznenog prostora i Pique je igrao rukom unutar kaznenog prostora i tu nema govora o namjernom ili nenamjernom igranju rukom jer je ruka bila u takvom položaju da je grubo zaustavila loptu u svojoj putanji. Barcelona je sinoć pokazala jedno veliko ništa. Imala je veći posjed lopte, ali "velik promet mala zarada"! 13-0 omjer udaraca na gol i u okvir gola u 90 minuta. Vidjelo se da niti Barca nije svemoguća i da Man Utd ima velike šanse postati prvi klub u povijesti koji je obranio naslov. Zamislite samo da ovakvi previdi sudaca oštete naš klub ili reprezenaciju? Itekako bi svi u glas bili ko jedan u napadanju suca! A ovako ima onih koji tvrde da je sudac sve ispravno dosudio. Što se može ... to je fudbal!
topcat

#23 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by topcat »

scheph wrote:Niko nije ni rekao da voli Chelsea i Abramovicha. Ja ne simpatisem Chelsea, ali mrzim nepravdu i kradju. Tvoj je problem sto je vecina priznala kakva se kradja sinoc desila. Sta sad, trebali su svi u glas reci: super sudjenje, Barsa prosla sasvim zasluzeno dalje a prvi udarac na gol uputili u 93.min, 3 cista penala nisu sudjena...nidje veze. Danas je izgleda vaznije nekoga mrziti i pljuvati nego simpatisati, valjda takav nam vakat dosao. Poslije ovakvih utakmica covjeku dodje da vise nikad ne pogleda fudbal i ligu sampiona. Ali za mene, najbolja utakmica je vec odigrana u cetvrtfinalu (CHE-LIV 4:4) tako da finale ne moram ni gledati.
:thumbup: slazem se ne volim nimalo chelsi cak su mi odvratni ali na onako besramnu kradju se mora reagovati sta sad sto taj klub nema neke tradicije sto je preko noci postao veliki klub koji je u zavrsnici lige sampiona stalno daje za pravo sudijama da onako proguraju barcelonu u finale?
erx

#24 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by erx »

cikcanga wrote:Dragi pokretacu teme,jesi l' ikad cuo za "Headhunterse"?

Naravno da smo culi za Chelsea i prije 2003.,znaci tvoj je problem sto nikad nisi cuo za igrace tipa De Goey,Desailly,Babayaro,Petit,Zenden,Stanic,Forssell,Jesper Gronkjer,Zola,Gudjohnsen,Hasselbaink, Carlton Cole...Znaci ovo je dio ekipe iz sezone 2001/02,pa ti vidi ta imena malo ...
sinus

#25 Re: Zasto se navija za Chelsea?

Post by sinus »

Ja bar navijam za Chelsea koji je bio i bez Abramovića Dobra i solidna ekipa...Šta ja jednom navijaču BArce, Reala, ManUtd i sličnih imam da se pravdam što ja navijam za Chelsea ( a pogotovo ovoj balavurdiji što navijaju za VELIKE klubove,a 96' su imali 3 godine). Sve kvazi navijači koji navijaju za ekipe kako koji igrač prelazi u njih, pa zbog Ronalda navijaju i za Bracu, i za Inter, i za Real,...a takvih ima mali milion...
Post Reply