pridružujem se čestitanju na otvorenosti i odbacivanju političke korektnosti. sve češće i u našoj literaturi nailazim na izričito odbacivanje ideje jednakosti (naročito muškaraca i žena), budući da islam isto ne poznaje. on priznaje neki oblik aristotelijanske distributivne pravde, gdje nekima (kao ženama), po prirodi stvari manje pripada (ali je ipak takvo stanje stvari pravedno - naravno samo u tom samoodrživom normativnom sistemu)SirOliver1 wrote:imam potrebu da nesto kazem....
dakle Islam nema veze sa demokratijom...demokratija je sistem izmisljen za vrijeme francuske burzoaske revolucije da bi se izbjegao veleiki uticaj religije na drzavu...
demokratija je obicna budalastina jer u pravilu govori o tome da svako ima pravo da misli,govori i radi sta hoce a da ne ugrozava drugog....s tim sto se ljudi sami potavljaju kao sudije o tome sta ugrozava nekog drugog,i samim tim te stvari su vremenom promjenjive...
iz ovoga apriori vidimo da to nije povezivo sa Islamom jer se u islamu tacno zna koji je sistem vrijednosti jedini ispravan i ko o tome sudi...dakle sva sto je Allah propisao tako je i nece se mjenjati...
npr zabranjeno je spavati s drugim muskarcima i to je bolest te donosi tesku kaznu....samim tim mi mozemo vijecati koliko hocemo da je biti peder ljudsko pravo,ali iz prilozenog vidimo da to nije i da to nije insanska osobina....samim tim nam je receno na kojoj margini drustva su ovakve osobe...i tu prestaje svaka rasprava
isto tako Islam nije vjera mira svidjalo se to nekom ili ne...to je krscanska furka (svi se ljubimo i volimo i treba tako i sa drugim vjerama) jer mi smo kroz historiju vodili mnoge ratove...pa samim tim i Muhammed s.a.v.s. nije Poslanik mira u ovom kontekstu kako se to u mongim postovima propagira....
dakle svi mi imamo vizije i Boga i Poslanika i slijedimo ih,medjutim radi se o tome da je Poslanik onakakv kakav on uistinu jetse a vi braco izvolite zasucite rukave pa dodjite do Istinskog Poslanika a ne onog konstruisanog u vasim glavama....
kod nas niti Poslanik a niti Bog nece nastojati da prisju ljudima onako kako to njima odgovara...(Allah na pravi put upucuje koga hoce) i da silaze na njihove intelektualne,moralne i druge nivoe,nego izvolite ponudjeno vam je i ovako jeste,a vi dodijte po to...
Allah nema koristi od naseg vjerovanja a niti od nevjerovanja....tako samo sami sebe spasavamo ili unistavamo...
problem je kada se takve stvari pokušavaju iz stida sakriti ili nasilu akomodirati u današnja (zapadna) shvatanja civiliziranog političkog društva