Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
bijela

#376 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by bijela »

PRO testant wrote:
psydelija wrote:
Ma, OK je...samo ti o apostaziji pises iz "nov.clanaka" tj., povrsno, a dr. Qaradawwi iz Qur`an-a.

@protestant, toplo preporucujem i tebi isti clanak.
Pogledaj zadnji klip sa Qatarske televizije. To je sve što ću tebi reći na tvoj komentar.
ja nisam morala dalje gledati od 0:46 - žena bježala od oca i brata. jesu li to oni predstavnici te šerijatske vlasti? ja sam rekla da se u slučaju apostazije žena ni u kojem slučaju ne ubija.

ti sad otvoreno reci - želiš li pričati o praksi nekih vjernika ili ćeš pričati o zakonu? jer ovo prvo tebi, kao kršćaninu, nije u interesu.

i zaboravih - u prvom postu si ispodvlačio rečenice gdje se kaže da muslimani nije dozvoljeno biti postati kršćaninom. iako već znaš, napisat ću - umjesto te riječi kršćanin moglo je stajati i budista, jevrej, pataren, zoroastrijanac.
psydelija

#377 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by psydelija »

PRO testant wrote:
psydelija wrote:
Ma, OK je...samo ti o apostaziji pises iz "nov.clanaka" tj., povrsno, a dr. Qaradawwi iz Qur`an-a.

Pogledaj zadnji klip sa Qatarske televizije. To je sve što ću tebi reći na tvoj komentar.
Vidi, doticni je cuveni strucnjak za menadzment i medije, nikako za Islam!
Ako hoces Islam da spoznas, ne dozvoli da ti razni laici tumace Islamsko pravo, vec to trazi iz knige (Qur`an) ili misljenja eminentnih ucenjaka.
PRO testant

#378 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by PRO testant »

bijela wrote:
PRO testant wrote:
psydelija wrote:

ja nisam morala dalje gledati od 0:46 - žena bježala od oca i brata. jesu li to oni predstavnici te šerijatske vlasti? ja sam rekla da se u slučaju apostazije žena ni u kojem slučaju ne ubija.

ti sad otvoreno reci - želiš li pričati o praksi nekih vjernika ili ćeš pričati o zakonu? jer ovo prvo tebi, kao kršćaninu, nije u interesu.

i zaboravih - u prvom postu si ispodvlačio rečenice gdje se kaže da muslimani nije dozvoljeno biti postati kršćaninom. iako već znaš, napisat ću - umjesto te riječi kršćanin moglo je stajati i budista, jevrej, pataren, zoroastrijanac.
Ako govorimo o današnjoj praksi pojedinih krščana, ne vidim na šta aludiraš? Jer je kontekst našeg dijaloga otvoren i jasan da se radi o skoro pa da kažemo svakodnevnoj praksi u konzervativno orjentiranim Islamskim zemljama, na osnovu več dugogodišnjih ustaljenih učenja i praksi kažnjavanja specifičnog i određenog djela. Ako imaš neki primjer vezan za Kršćane, molio bih da nam daš i da damo svoj komentar na isti. Hvala unaprijed.

A ako govorimo o prošlosti, svaki normalan krščanin priznaje da je Inkvizicija i slične stvari više nego li suluda i da je ogromna mrlja na stranicama istorije Kršćanstva.

Sa zadnjim dijelom se apsolutno slažem, moglo je pisati bilo što. Cilj je bio prikaz legalno pravne strane konteksta da nije dozvoljeno mjenjati religuju čak ni po sekularnim zakonima (a ti si več pojasnila sintezu sekularnog i vjerskog).
Što se ostalog tiče, samo sam naveo primjere šire i slobodnije primjene istih vjerskih zakona od strane najbliže familije. Što i je po određenim šerijatskim pravilima (mislim da su malo starija) koja se i danas praktikuju.

Sa druge strane, to je samo jedan od fenomena koji se pojavljuju u sklopu ovog problema. Ne bih da nabrajam druge, jer to nije od interesa nikome da se emocije raspale i da se nakon toga razum baci kroz prozor.

ps.
Da li si imala vremena da pogledaš neke od izvora iz prethodnog posta?
Hvala
probuseni $

#379 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

A sto se religije mrze toliko izmedju sebe da ubijaju svoje clanove ako se predomisle u kojoj religiji ce se moliti bogu, kad sve kazu da je on samo jedan, i da je isti za sve.

Kako su samo krvolocno cetnici-pravoslavci klali bosanske muslimane pod izgovorom da su "prodali vjeru za veceru". To je to izvrsnje smrtne kazne za konvertite, za one koji promene veru i religiju. Tako da nije tacno da su to samo pojedinacni slucajevi. Za tri i pol godine je ubijeno preko sto hiljada ljudi koji su navodno promjenili vjeru.
PRO testant

#380 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by PRO testant »

psydelija wrote:
PRO testant wrote:
psydelija wrote:

Vidi, doticni je cuveni strucnjak za menadzment i medije, nikako za Islam!
Ako hoces Islam da spoznas, ne dozvoli da ti razni laici tumace Islamsko pravo, vec to trazi iz knige (Qur`an) ili misljenja eminentnih ucenjaka.
Legendo, nekoliko govornika i svi oni predstavljaju svoje škole, i svi su alimi.
Otvorena tribina, da, tip koji vodi je taj kojeg ti opisuješ, ali ostali nisu, i anketa nije za odbaciti.
Tako da .... tvoj odgovor je samo .... izbjegavanje očitog zaključka na osnovu klipa.
PRO testant

#381 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by PRO testant »

probuseni $ wrote:A sto se religije mrze toliko izmedju sebe da ubijaju svoje clanove ako se predomisle u kojoj religiji ce se moliti bogu, kad sve kazu da je on samo jedan, i da je isti za sve.

Kako su samo krvolocno cetnici-pravoslavci klali bosanske muslimane pod izgovorom da su "prodali vjeru za veceru". To je to izvrsnje smrtne kazne za konvertite, za one koji promene veru i religiju. Tako da nije tacno da su to samo pojedinacni slucajevi. Za tri i pol godine je ubijeno preko sto hiljada ljudi koji su navodno promjenili vjeru.
Stari moj ... SADA NE DA LUPAŠ NEGO SI :::::::::::::: ( fakat prelaziš sve granice tolerancije, i mislim da to radiš namjerno i sa ciljem provociranja. Identifikovati Četnike sa kršćanima i izjednačiti ono što su oni radili sa "ustaljenom" praksom, je više nego provokacija, to je OTVORENA UVREDA.

Svi Kršćani nisu četnici. I to jednom za svagda utuvi, ako nećeš ti sam, onda ču ti ja POMOĆI!!!! :x
Da, velika večina (99%) četnika je bila, i jeste, Pravoslavne vjeroispovjesti. Ali ni svi pravoslavci nisu četnici.

Ne brkaj pojmove, mjesta, ljude, istorije, i šta ti je već na pamet palo.

A ako neznaš razgovarati sa drugima, onda stani pred ogledali i vježbaj, pa vidi koliko su tebi tvoje uvrede teške.
To nisu pronicljiva pitnja, kako ih želiš prikazati, to su ništa do li namjerna vrijeđanja, bez obzira koga kako i gdje i sa čime. MOLIM TE! :x Nemoj da se ponovi više.
bijela

#382 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by bijela »

PRO testant wrote: Ako govorimo o današnjoj praksi pojedinih krščana, ne vidim na šta aludiraš? Jer je kontekst našeg dijaloga otvoren i jasan da se radi o skoro pa da kažemo svakodnevnoj praksi u konzervativno orjentiranim Islamskim zemljama, na osnovu več dugogodišnjih ustaljenih učenja i praksi kažnjavanja specifičnog i određenog djela. Ako imaš neki primjer vezan za Kršćane, molio bih da nam daš i da damo svoj komentar na isti. Hvala unaprijed.

A ako govorimo o prošlosti, svaki normalan krščanin priznaje da je Inkvizicija i slične stvari više nego li suluda i da je ogromna mrlja na stranicama istorije Kršćanstva.

Sa zadnjim dijelom se apsolutno slažem, moglo je pisati bilo što. Cilj je bio prikaz legalno pravne strane konteksta da nije dozvoljeno mjenjati religuju čak ni po sekularnim zakonima (a ti si več pojasnila sintezu sekularnog i vjerskog).
Što se ostalog tiče, samo sam naveo primjere šire i slobodnije primjene istih vjerskih zakona od strane najbliže familije. Što i je po određenim šerijatskim pravilima (mislim da su malo starija) koja se i danas praktikuju.

Sa druge strane, to je samo jedan od fenomena koji se pojavljuju u sklopu ovog problema. Ne bih da nabrajam druge, jer to nije od interesa nikome da se emocije raspale i da se nakon toga razum baci kroz prozor.

ps.
Da li si imala vremena da pogledaš neke od izvora iz prethodnog posta?
Hvala
možda sam trebala na početku to napisati - posmatrati danas cijeli muslimanski svijet kao jednoličnu masu je promašaj prve kategorije. muslimanski svijet dana su sebi sadrži različite nacije, narode, kulture, rase, godišta... budući da vjera ne može postojati u epruveti, sterilnoj sredini, tako je svaki narod utkao svoje specifičnosti u svoj način življenja islama, pa možemo govoriti o talibanskom islamu i možemo govoriti o europskom/bosanskom islamu.

to znači da su narodi koji žive u "polu-šerijatskim" državnim uređenjima u zakon unijeli i specifičnosti svoje kulture, npr. žena sa posljednjeg klipa bježi od svoj oca i brata, ne od vlasti. o čemu se tu radi? radi se o probuđenim beduinsko-plemenskim sistemima vrijednosti po kojima će brat ubiti silovanu sestru kako bi sačuvao čast porodice. to nema veze sa šerijatom.

zbog čega ovo pišem - da bih još jednom naglasila da me u kontekstu ove rasprave uopšte ne zanima šta su muslimani uradili u kojem dijelu svijeta. trenutno ako mi ko može navesti nedvosmislen kur'anski citat koji govori o ubijanju čovjeka koji je izvršio apostaziju ili kazivanje o tome kako je Poslanik naredio smrtnu kaznu za čovjeka koji je odbacio islam i otišao u svoju kuću živjeti svoj novi život - to će mi biti dokaz. a ne to što pojedini muslimani rade i misle.

svi koji se zanimaju za islam danas znaju da u našoj zajednici vlada veliko previranje i provarivanje tradicionalne misli koja još uvijek preovladava, pogotovo u arapskim zemljama. tako da se sa iskazom nekog tradicionalnog učenjaka iz Saudije neće složiti savremeni mislilac Jordana. niti ću ja dopustiti da mi se zakon SA, afganistana, irana poturi pod nos kao šerijat.
probuseni $

#383 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

PRO testant wrote:
probuseni $ wrote:A sto se religije mrze toliko izmedju sebe da ubijaju svoje clanove ako se predomisle u kojoj religiji ce se moliti bogu, kad sve kazu da je on samo jedan, i da je isti za sve.

Stari moj ... SADA NE DA LUPAŠ NEGO SI :::::::::::::: ( fakat prelaziš sve granice tolerancije, i mislim da to radiš namjerno i sa ciljem provociranja. Identifikovati Četnike sa kršćanima i izjednačiti ono što su oni radili sa "ustaljenom" praksom, je više nego provokacija, to je OTVORENA UVREDA.

Svi Kršćani nisu četnici. I to jednom za svagda utuvi, ako nećeš ti sam, onda ču ti ja POMOĆI!!!! :x
Da, velika večina (99%) četnika je bila, i jeste, Pravoslavne vjeroispovjesti. Ali ni svi pravoslavci nisu četnici.

Ne brkaj pojmove, mjesta, ljude, istorije, i šta ti je već na pamet palo.

A ako neznaš razgovarati sa drugima, onda stani pred ogledali i vježbaj, pa vidi koliko su tebi tvoje uvrede teške.
To nisu pronicljiva pitnja, kako ih želiš prikazati, to su ništa do li namjerna vrijeđanja, bez obzira koga kako i gdje i sa čime. MOLIM TE! :x Nemoj da se ponovi više.
Hoces reci da cetnici nisu pravoslavci ? Pa njih je blagoslovila i u rat poslala SPC. Sta mislis zasto ? Pa da ubijaju konvertitete koji su napustili "vjeru pradjedovsku ". Nisam ja to izmislio, to je cetnicki slogan.
Ako si primjetio ja sam i napisao cetnici-pravoslavci, a ne obratno, pravoslavci-cetnici , bas iz razloga da izbjegnem majorizaciju, da ne proglasim sve pravoslavce cetnicima. A cetnici jesu i krscani, ali pravoslavci . Hoces reci da nisu ?
bijela

#384 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by bijela »

probušeni još uvijek vjeruje da je agresija na BiH bila vjerski rat :roll:
da znaš samo koliko je Mlladiću i Karadžiću bilo bitno što su Bošnjaci muslimani. oni bi svoj plan provodili i da smo bili konfućijanci.
probuseni $

#385 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

bijela wrote:

da znaš samo koliko je Mlladiću i Karadžiću bilo bitno što su Bošnjaci muslimani. oni bi svoj plan provodili i da smo bili konfućijanci.
Rat nikad nije sam. On uvijek ima vise lica i motiva, a jedan od motiva rata u Bosni je bio i netolerancija izmedju religija.

Kako objasnjvas da je Bosna podjeljena tacno u milimetara po religijskim lininama razdvajanja, da je etnicko ciscenje uradjeno po principu protjerivanja one druge vjere religije. Pa svi kazu da su protjerani zato sto su muslimani. Sve to skupa nije slucajnost vec namjera. Htjela ti ili ne rat u Bosni je takodje vjerski rat i religijama mozemo zahvaliti sto je danas Bosna u bezizlaznoj politickoj situaciji.
psydelija

#386 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by psydelija »

PRO testant wrote: Legendo, nekoliko govornika i svi oni predstavljaju svoje škole, i svi su alimi.
Otvorena tribina, da, tip koji vodi je taj kojeg ti opisuješ, ali ostali nisu, i anketa nije za odbaciti.
Tako da .... tvoj odgovor je samo .... izbjegavanje očitog zaključka na osnovu klipa.
Legende su mrtvi drugovi, ja sam hvala Bogu ziv i zdrav. Za*ebi te komunisticko/ateisticke fore, druze! :lol:

Ti su meni likovi i woting te tv irelevantni...
Postoji hadis u kome Muhammed a.s. kaze da ce Islam biti podeljen na 73 grupe, tj., pravaca, skola, tradicija, ali i sekti (âhmedije...) i samo ce jedan uci u Dzenet.
Ti kako "istrazujes" Islam je totalno neispravno, a i tvoji "alimi" nemaju bas puno ili ti nikako kredibiliteta u islamskom svetu.
Pa covece Boziji, Dzamal al Bana ti je jedan od najomrzenijih kako on za sebe voli reci "islamskih mislilaca". Covek je infiltriran kao i doticni voditelj.

Kao sto sam ti vec napisao, Islam ne smes da izucavas preko novinskih clanaka, razno raznih "alima" i od isl. disidenata, vec iz pravih izvora. Pravi izvor je jedan, tj., Qur`an!
Posto je tema "apostazija", izvoli (jos jednom): http://www.monteislam.com/index.php?akc ... main_id=87 - 66k
bijela

#387 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by bijela »

probuseni $ wrote: Rat nikad nije sam. On uvijek ima vise lica i motiva, a jedan od motiva rata u Bosni je bio i netolerancija izmedju religija.

Kako objasnjvas da je Bosna podjeljena tacno u milimetara po religijskim lininama razdvajanja, da je etnicko ciscenje uradjeno po principu protjerivanja one druge vjere religije. Pa svi kazu da su protjerani zato sto su muslimani. Sve to skupa nije slucajnost vec namjera. Htjela ti ili ne rat u Bosni je takodje vjerski rat i religijama mozemo zahvaliti sto je danas Bosna u bezizlaznoj politickoj situaciji.
da nisu to etničke linije razdvajanja?

ma, ustvari, ne moraš ni odg.
PRO testant

#388 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by PRO testant »

probuseni $ wrote:
bijela wrote:

Rat nikad nije sam. On uvijek ima vise lica i motiva, a jedan od motiva rata u Bosni je bio i netolerancija izmedju religija.

Tema nije rat u bosni ni priroda rata u bosni niti pozadina rata u bosni.
tema je jasna, ako nemaš što reći, .... od... u skokovima. Da se moram tako izraziti.
Fakat znaš kako izvući najgore iz čovjeka.
De nas se prođi matere ti idi radi šta bilo, nešto, beri mraz ujutro ili tako nešto, možda dođeš sebi.
psydelija

#389 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by psydelija »

bijela wrote: probušeni još uvijek vjeruje da je agresija na BiH bila vjerski rat :roll:
doticni deluje kao da jede bunike, ali i u njegovim tezama (ne religijskim) ima istine. naravno da je jedan od motiva i ovog rata bila religija. pa srbi su jedva cekali osvetit se "turcima". drugo, krstaski rat koji je trajao bezmalo 1000 godina, simbolicno je zavrsen 1999 godine. to moze biti zasebna tema (krstaski ratovi).
krstasi su veliki barbari i hajducije bili, a i sada nisu daleko od toga.., cast izuzecima.
PRO testant

#390 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by PRO testant »

bijela wrote:
probuseni $ wrote: Rat nikad nije sam. On uvijek ima vise lica i motiva, a jedan od motiva rata u Bosni je bio i netolerancija izmedju religija.

Bjela na loži ga još više samo nam to još treba. :-)
probuseni $

#391 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

PRO testant wrote:
tema je jasna, ako nemaš što reći, .... od... u skokovima. Da se moram tako izraziti.
De nas se prođi matere ti idi radi šta bilo, nešto, beri mraz ujutro ili tako nešto, možda dođeš sebi.
Rat u Bosni sam naveo kao primjer i opisao sam kako se kaznjavaju pripadnici druge religije, ovog puta muslimani i katolici zato sto su po misljenju i stavovima SPC izdali "pradjedovsku vjeru". Znas i sam da SPC ima stav da su svi prije bili pravolsavci i da su izdali tu vjeru i religiju. I zato su u ratu u Bosni i ubijali one koji su tu vjeru promjenili u smislu izvrsenja smrtne kazne nad konvertitima. Vidis i sam da sam u duhu teme ali stvari objasnjavam iz malo sire perspektive. Mladic je u Srebrnici izvrsio kolektivno pogubljenje konvertita, srebrnickog muslimanskog stanovnistva i vrlo jasno se izrazio pred kamerama o tome.
probuseni $

#392 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

bijela wrote:

One se samo tako zovu, etnicke linije razdvajanja ,a ustvari su religiozne jer ....( hoces li da ti objasnim zasto ? ).
PRO testant

#393 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by PRO testant »

probuseni $ wrote:
PRO testant wrote:
Rat u Bosni sam naveo kao primjer i opisao sam kako se kaznjavaju pripadnici druge religije, ovog puta muslimani i katolici zato sto su po misljenju i stavovima SPC izdali "pradjedovsku vjeru". Znas i sam da SPC ima stav da su svi prije bili pravolsavci i da su izdali tu vjeru i religiju. I zato su u ratu u Bosni i ubijali one koji su tu vjeru promjenili u smislu izvrsenja smrtne kazne nad konvertitima. Vidis i sam da sam u duhu teme ali stvari objasnjavam iz malo sire perspektive. Mladic je u Srebrnici izvrsio kolektivno pogubljenje konvertita, srebrnickog muslimanskog stanovnistva i vrlo jasno se izrazio pred kamerama o tome.
HALOOOOOOOOOOO!!!!!!
Kakve veze to ima sa apostazijom u islamu!!

Ja se operiso od polikite a ti se natakario pa ne silaziš. Mani se plitike, idi na taj forum,
Nauči šta je dosta majke ti.
bijela

#394 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by bijela »

probuseni $ wrote: Rat u Bosni sam naveo kao primjer i opisao sam kako se kaznjavaju pripadnici druge religije, ovog puta muslimani i katolici zato sto su po misljenju i stavovima SPC izdali "pradjedovsku vjeru". Znas i sam da SPC ima stav da su svi prije bili pravolsavci i da su izdali tu vjeru i religiju. I zato su u ratu u Bosni i ubijali one koji su tu vjeru promjenili u smislu izvrsenja smrtne kazne nad konvertitima. Vidis i sam da sam u duhu teme ali stvari objasnjavam iz malo sire perspektive. Mladic je u Srebrnici izvrsio kolektivno pogubljenje konvertita, srebrnickog muslimanskog stanovnistva i vrlo jasno se izrazio pred kamerama o tome.
ja opet mislim da dirigenti agresije pomisoa na religiju nisu imali ni u moždanom deblu, vjera je iskoristena kao katalizator praznoglavim seljacima koji nisu cijeli život maknuli iz svog kraja pa ih se moglo ubijediti da preko drine žive muslimanske bubašvabe.

no, nisi ti loš, probušeni. vidiš kako djeluješ kako ujedinjujući faktor među pripadnicima različitih religija :thumbup:
ti si bolan ključni faktor za međureligijski dijalog!
probuseni $

#395 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

PRO testant wrote:
probuseni $ wrote:
PRO testant wrote:
HALOOOOOOOOOOO!!!!!!
Kakve veze to ima sa apostazijom u islamu!!

Ja se operiso od polikite a ti se natakario pa ne silaziš. Mani se plitike, idi na taj forum,
Nauči šta je dosta majke ti.
Tema nije apostazija, vec ( procitaj gore) i ja objasnjavam kako se u religijama, ovog puta u ratnim uslovima, izvrsava smrtna kazna za konvertite. Ako nisi u stanju pratiti diskusiju u svoj njenoj sirini, to je tvoj problem.
U Kuranu i u Hadisima se lijepo govori o kolektivima , o plemenima koja su se branila i kaznjavala sve one koji predju iz jedne vjere u drugu. Ovo o cemu ja pisem ti je isto ali sad na puno vecem i sirem planu.
BHF_Manijak

#396 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by BHF_Manijak »

bijela wrote:

Nesto si mi danas aktivna, cak i svojoj jaranici odgovaras, mashallah, rodi majka! :) :thumbup: :kiss:

Nego, ne zamaraj se Probusenim dolarom, vidis da je liku religija se uvrtila u sve sfere zivota, jos malo pa ce i zacepljenje sudopera u stanu okrakterisati kao reisov atak na njegovu licnost i privatnu sferu zivota... :mrgreen:
probuseni $

#397 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

BHF_Manijak wrote:
bijela wrote:

Nesto si mi danas aktivna, cak i svojoj jaranici odgovaras, mashallah, rodi majka! :) :thumbup: :kiss:

Nego, ne zamaraj se Probusenim dolarom, vidis da je liku religija se uvrtila u sve sfere zivota, jos malo pa ce i zacepljenje sudopera u stanu okrakterisati kao reisov atak na njegovu licnost i privatnu sferu zivota... :mrgreen:
Ako zelis ja mogu zacepljenje sudopera i Cerica spojiti u jednu razumljivu cjelinu u jedan post koji moze imati smisla. Hoces li ? ( majstor si da skrenes temu , svaka ti cast ) ... :lol:
BHF_Manijak

#398 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by BHF_Manijak »

Ma ne to, vec si plaho religiofob (ako uopste postoji ta bolesti ako se tako naziva...)pa zato u tom kontekstu te spomenuh...Vidis ovdje niko ne prica toliko protiv ateizma ili neke druge religije koliko ti forsiras da je vjera zlo,da je najgore sto se moglo desiti covjecanstvu itd a sve to neargumentovano...
probuseni $

#399 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by probuseni $ »

BHF_Manijak wrote:Ma ne to, vec si plaho religiofob (ako uopste postoji ta bolesti ako se tako naziva...)pa zato u tom kontekstu te spomenuh...Vidis ovdje niko ne prica toliko protiv ateizma ili neke druge religije koliko ti forsiras da je vjera zlo,da je najgore sto se moglo desiti covjecanstvu itd a sve to neargumentovano...
Bogami ja svoje komentare debelo potkrijepim primjerima iz zivota ili historije za razliku od tebe koji se sve vise i vise ibretis, jer nemas materijala da pariras... :lol:

U pavu si, ja mislim da krscanstvo ( katolcizam i pravoslavlje ) i islam nisu dosli u Bosni, danas bi Bosna bila jaca od Svicarske. Bili bi jedan narod, jedna vjera, i sto je najvaznije svi bi bili bosanci....
strongwoman

#400 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?

Post by strongwoman »

BHF_Manijak wrote:Ma ne to, vec si plaho religiofob (ako uopste postoji ta bolesti ako se tako naziva...)pa zato u tom kontekstu te spomenuh...Vidis ovdje niko ne prica toliko protiv ateizma ili neke druge religije koliko ti forsiras da je vjera zlo,da je najgore sto se moglo desiti covjecanstvu itd a sve to neargumentovano...
Manijače, dolazila sam hiljadu puta u iskušenje (kojem doduše nekada nisam mogla odoliti) da raspravljam sa nerazmnima...
Oni svaki dan sami sebe uvjeravaju da ne postoji Bog i da je religija najgora stvar koja se desila čovječanstvu... isto kao neko ko svaki dan ponavlja neku pjesmu napamet od straha da je ne zaboravi....
Post Reply