Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
Moderator: anex
- Henry Chinaski
#1 Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
Ne znam da li to samo meni para oči ili je to stvarno pojava koja je svima drugima normalna? Možda je tako i u drugim gradovima ali u Sarajevu je postalo pravilo da se moškarci ljube u znak pozdrava. Nije to pozdrav kad se ne vide po dvije godine nego je to standardni dnevni pozdrav. Sinoć su bili skupa u gradu, a danas kad se srednu izljube se ko' najrođeniji.
Meni je to nekako pederski iako se ne radi o tipovima koji glume neke velike frajere. Šta mislite o ovome?
Meni je to nekako pederski iako se ne radi o tipovima koji glume neke velike frajere. Šta mislite o ovome?
- Better Man
#2 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
Onda bi se moglo postaviti i pitanje zašto se žene pozdravljaju ljubljenjem?Henry Chinaski wrote:Ne znam da li to samo meni para oči ili je to stvarno pojava koja je svima drugima normalna? Možda je tako i u drugim gradovima ali u Sarajevu je postalo pravilo da se moškarci ljube u znak pozdrava. Nije to pozdrav kad se ne vide po dvije godine nego je to standardni dnevni pozdrav. Sinoć su bili skupa u gradu, a danas kad se srednu izljube se ko' najrođeniji.
-
shin
#3 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
South slavic/borat furka ilidžanera/sandokanera, koja se prošilila nekontrolsiano.
Eto, u dvije crte.
Eto, u dvije crte.
- Henry Chinaski
#4 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
Vidim da ima još nekih koji su to primijetili.shin wrote:South slavic/borat furka ilidžanera/sandokanera, koja se prošilila nekontrolsiano.
Eto, u dvije crte.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
u posljednje vrijeme sve više i više
ali obuhvata samo određenu populaciju
inače ljubljenje među muškim podržavam = samo na slavljima čestitatinja i kad dugo ne vidiš rođake
ali obuhvata samo određenu populaciju
inače ljubljenje među muškim podržavam = samo na slavljima čestitatinja i kad dugo ne vidiš rođake
-
Vodja uvale
#6 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
Zar nisi gledo Kuma?
Ovo ono utoka...
Ovo ono utoka...
- jazzer
#7 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
I ja sam fakat to primjetio. Jednom se nalaze njih trojica sa drugom dvojicom a ja to posmatram
sa strane. Jebote, svak sa svakim se izgli, izljubi... Ovo su momci od nekih 20ak godina.
Ne znam kakva im je to furka al bas izgleda pederski
sa strane. Jebote, svak sa svakim se izgli, izljubi... Ovo su momci od nekih 20ak godina.
Ne znam kakva im je to furka al bas izgleda pederski
- fantom slobode
#8 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
ma to ti je mafija, narocito oni sto se medjusobno ljube u usta...

- Henry Chinaski
#9 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
Da, to je ta populacija.Vodja uvale wrote:Zar nisi gledo Kuma?
Ovo ono utoka...
- Female_Sa
#10 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
I ja sam isto primijetila, nekako mi je to bas bljak:) Sta se imas cmakati sa nekim pogotovu koga si vidio prije nekoliko sati ili prije dan-dva! Hajd ako nekog dugo ne vidis pa ga sretnes, to mi je ok, ali znam one koji se vidjaju po nekoliko puta dnevno, a onda kad se opet sretnu u gradu, grljenje i ljubljenje..ne kontam 
-
didgeridoo
#11 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
@fantom slobode vidi mafijasa sa istetoviranim leptiricem 
-
LoveHurts
#12 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
I ja sam primjetio ali ja vidim da se ljube samo oni trenerka still i oni usminkani "laffovi" sa 2 kile gela na glavi. I smijesno mi je kad vidim kako se 3-4 lika tako pozdravljaju. Ja se poljubim ako nisam nekog vidio godinu,dvije ili ako je jaranu rođendan. Svakodnevno ljubljenje mi je bljak.
-
mahalica
#13 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
I ja sam primjetila isto i malo je shega kad to vidim.. mislimda je to uicaj zapada na nas jaci pol.. MTV je izbacio generacije koje se pozdravljaju ''Eminemskim'' pozdravom i to mi je bilo ok, al ovo danas je malo shega vidjet da se ljube u obraz ...mozda muski kontaju da im je svaki dan Bajram
odnosno svaki sat
pa ako je tako treba im poslat djecu da im traze bajramluka, pa da vidimo hoce li biti siroke ruke
Mislim da bi poljubce trebali cuvat za nas cure 
- ortodont
#14 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
Prošli petak efendija nam održao predavanje u vezi toga, kaže i on primijetio tu pojavu
.
Uglavnom, suština je, ako gledamo sa aspekta vjere (Islama konkretno), rukovanje samo dolazi u obzir, nikakvo cmakanje, baš je degutantno to.

Uglavnom, suština je, ako gledamo sa aspekta vjere (Islama konkretno), rukovanje samo dolazi u obzir, nikakvo cmakanje, baš je degutantno to.
mahalica wrote:Mislim da bi poljubce trebali cuvat za nas cure
-
bomba
#15 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
"Dje si kume....cmok cmok" 
Mafijas-mangup wanna be pozdravljanje.... Seljacka posla, samo to mogu rec....
- agent_zero
#16 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
To ti je novopečeni, papanski običaj...
-
addy_sa
#17 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
u posljednje vrijeme itekako prisutna pojava.. meni potpuno nejasna..pogotovo mlađi momci.. ja sam prije primjetio da to rade odnosno tako se pozdravljaju momci porijeklom iz sandžaka a sada su to prihvatile mlađe generacije..u svakom slučaju, to nije bio običaj nikada u Sarajevu i djeluje neukusno .. a da ne govorim što ima latentnu gay konotaciju i to baš kod likova koji bi se prije roknuli nego imali ikakve veze s tim..(makar javno
)
-
manki
#18 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
+1bomba wrote:"Dje si kume....cmok cmok"
Bilo bi mi okej da se ljube onako generalno ko trebe (kad mogu one sto ne i mi
-
radostan dan
#19 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
jesu to i vas crnogorci zarazili?
- Not My Idea
#20 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
Vodja uvale wrote:Zar nisi gledo Kuma?
Ovo ono utoka...
- enesovac
#21 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
Zgrožavam se! Pa zar baš svaka novotarija, običaj, šta ja znam šta je to već, mora da se primi u SA!? Nikad se nije tako pozdravljalo među muškarcima u SA u svakodnevnom životu. Stisak ruke je bio sasvim dovoljan uz neizbježno "Vozdra" ili Đesi, šta ima". A ovo sad?
- Henry Chinaski
#22 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
Sačekaj samo da postane dovoljno cool primit' ga u guzu. Ovi će odmah poletiti da ga prime... 
- Halcyon
#23 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
A možda su ljudi jednostavno homići? 
- fantom slobode
#24 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
vidio sam i neke sa roza kosuljama i gacama... to ti je popularno u Italiji, jug se citav ljubi, onako usta, svaki put kad se sretnu. A eto mozda su nam dosli u turisticku posjetu pranja novca, pa se sada ljube po nasim ulicama...furuna wrote:@fantom slobode vidi mafijasa sa istetoviranim leptiricem
- fantom slobode
#25 Re: Zašto se muškarci pozdravljaju ljubljenjem?
nisu, to ti nije zarazno, eno ih u Beogradu i u Srbiji ima tome i skoro 100 godina, pa ne zarazise nikog. Naprosto, vole ljudi da se ljube, to im je dio intime. Neka to je dobro, bice manje konkurencije.radostan dan wrote:![]()
![]()
jesu to i vas crnogorci zarazili?