sigruna sam da postoji vise ralzloga
pitanje moze biti i preformulisano,da li ste ponakad zeljeli osobu kojoj se ne dopadate vise od prijatelja/ice
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
anais_nin wrote:ne mora biti nikakvih signalani dimnih, ni ljubavnih
a ni seksualnih
ma koliko mi egocentricno volimo da mislim da je interes druge osobe na neki nacin "nasa zasluga" nekad je jednostavno pitanje momenta, percepcije, onog sto je osoba izabrala da vidi u datom momentu...neciji interes ne mora da ima nikakvog povoda, ni razloga u nasim gestama, rijecima...
nekad interes krene s jedne strane, pa se prosiri na obe
![]()
to se cesto naziva "zavodjenje"
![]()
da je formula privlacnosti, obostranog interesa jednostavna bilo bi nam zaista dosadno, i ne bismo imali bas puno razloga da cijenimo ljubav da je ista uvijek uzvracenakompleksnost medjuljudskih odnosa je fascinantna stvar
![]()
meni je recimo puno facinantnije (od gore pomenute neuzvracene zainteresiranosti) kada neko nakon duzeg poznavanja neke osobe najednom "progleda" i shvati da je zainteresiran za osobu koju do tada nije gledao na taj nacin tj koja ga nije ni najmanje privlacila
anais_nin wrote:ne mora biti nikakvih signalani dimnih, ni ljubavnih
a ni seksualnih
ma koliko mi egocentricno volimo da mislim da je interes druge osobe na neki nacin "nasa zasluga" nekad je jednostavno pitanje momenta, percepcije, onog sto je osoba izabrala da vidi u datom momentu...neciji interes ne mora da ima nikakvog povoda, ni razloga u nasim gestama, rijecima...
nekad interes krene s jedne strane, pa se prosiri na obe
![]()
to se cesto naziva "zavodjenje"
![]()
da je formula privlacnosti, obostranog interesa jednostavna bilo bi nam zaista dosadno, i ne bismo imali bas puno razloga da cijenimo ljubav da je ista uvijek uzvracenakompleksnost medjuljudskih odnosa je fascinantna stvar
![]()
meni je recimo puno facinantnije (od gore pomenute neuzvracene zainteresiranosti) kada neko nakon duzeg poznavanja neke osobe najednom "progleda" i shvati da je zainteresiran za osobu koju do tada nije gledao na taj nacin tj koja ga nije ni najmanje privlacila
Iz jednostavnog razloga: da bi zivot bio zanimljiviji. Kako bi inace bilo kad bi sve bilo tako jednostavno.ljubav_aha wrote:licno,pretpostavljam da osoba cita pogresno nase signale ili mi nesvjesno saljemo pogresne signale pogresnim osobama
sigruna sam da postoji vise ralzloga![]()
pitanje moze biti i preformulisano,da li ste ponakad zeljeli osobu kojoj se ne dopadate vise od prijatelja/ice
edvin wrote: Iz jednostavnog razloga: da bi zivot bio zanimljiviji. Kako bi inace bilo kad bi sve bilo tako jednostavno.
Zatim, to da progledas nakon nekoliko godina i shvtis da ti se neko svidi je cisto lupetanje. Ili ti se neko svidi odmah ili ne svidi. Nema druge. to je pretpostavka za zanimljivu vezu. To da se zaljubis u nekog nakog sto si ga prvo poznavo nekoliko godina i nista osjeco za to vrijeme zvuci kao ljubav iz ocaja, kad te niko drugi niko nece ili kad shvatis da ti je potreban neko samo da ne bi bio sam. Ali to NEMA VEZE s ljubavi.
"Iskusan"
edvin wrote: "Iskusan"
ja nisam spominjala flertljubav_aha wrote: ne mora biti zasnovano sve na singalima,naravno poistoji opcija snazne zelje biti opazen od osobe koja nam se ne svidja ili kojoj se ne svidjamo
zaviodjenje i flertovanje imaju neke zajednicke elemente,ali su ralzlicitog stupnja ozbiljnosti
zadnji pasos je upravo nesto sto se meni dogodilo nekoliko puta,ali je bilo nekoliko prvih prijateljskih relacija,i meni to sasvim odogovara
ja podjoh upitati "u cemu?" al kontam bolje da ne cackam meckuTesssa wrote:edvin wrote: "Iskusan"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
fanais_nin wrote: za mene flert nije nacin pokazivanja zainteresiranosti (mada moze biti koristen u te svrhe), za mene je to sasvim drugi sport....
joj ne znamljubav_aha wrote:ima jos jedan interesantan detalj,osoba kojoj se nismo dopadali, a osoba se doapadala nama,nakon odredjenog vremena,cak i kada smo zaboravili tu istu osoba koja nam je bila centra univerzuma u kratkom vremenskom razoblju,ta ista osoba zeli nasu paznjuovo je bas
dittoanais_nin wrote:joj ne znammeni to sve nesto suvise saFunjasto
ja sam jednostavna zena....
hosh, nesh, ne moras
![]()
dacina_curica wrote:dittoanais_nin wrote:joj ne znammeni to sve nesto suvise saFunjasto
hosh, nesh, ne moras
![]()
......ho's, ne's, ne moras....ima ko hoce
![]()
![]()
hahahhaanais_nin wrote:joj ne znamljubav_aha wrote:ima jos jedan interesantan detalj,osoba kojoj se nismo dopadali, a osoba se doapadala nama,nakon odredjenog vremena,cak i kada smo zaboravili tu istu osoba koja nam je bila centra univerzuma u kratkom vremenskom razoblju,ta ista osoba zeli nasu paznjuovo je bas
meni to sve nesto suvise saFunjasto
hosh, nesh, ne moras
![]()
Ja imam kvadrat Venere i Neptuna u horoskopuljubav_aha wrote: pitanje moze biti i preformulisano,da li ste ponakad zeljeli osobu kojoj se ne dopadate vise od prijatelja/ice
pirmin wrote:Ja imam kvadrat Venere i Neptuna u horoskopuljubav_aha wrote: pitanje moze biti i preformulisano,da li ste ponakad zeljeli osobu kojoj se ne dopadate vise od prijatelja/icetako da sam u zivotu imao na izobilje takvih disharmonicnih relacija (prijateljica-ja ; ja-prijateljica ).
Danas ,kao iskusanne palim se dzabe.
Da , ali onda mi bude zao onih drugarica koje se ponadaju necem vecem od flerta .ljubav_aha wrote:pirmin wrote:Ja imam kvadrat Venere i Neptuna u horoskopuljubav_aha wrote: pitanje moze biti i preformulisano,da li ste ponakad zeljeli osobu kojoj se ne dopadate vise od prijatelja/icetako da sam u zivotu imao na izobilje takvih disharmonicnih relacija (prijateljica-ja ; ja-prijateljica ).
Danas ,kao iskusanne palim se dzabe.
ovo je istina
tako sam licno odlucila
iako flert kao zabvana ocpija nije izbacen
Precesto je bilo i toga (raceSaian wrote:sto ne idesh all in![]()
![]()
aha,to jeste najveci problem flertovanja,ponekad sami sebe zeznemo ili zeznemo druge,sve u svemu opezno sa flertompirmin wrote:
Da , ali onda mi bude zao onih drugarica koje se ponadaju necem vecem od flerta .
Osjecam se kao igrac pokera koji vidi karte protivnika.![]()