zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

ljubav_aha

#1 zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by ljubav_aha »

licno,pretpostavljam da osoba cita pogresno nase signale ili mi nesvjesno saljemo pogresne signale pogresnim osobama

sigruna sam da postoji vise ralzloga :!: :?:

pitanje moze biti i preformulisano,da li ste ponakad zeljeli osobu kojoj se ne dopadate vise od prijatelja/ice :?:
anais_nin

#2 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by anais_nin »

ne mora biti nikakvih signala :D ni dimnih, ni ljubavnih :D a ni seksualnih :D ma koliko mi egocentricno volimo da mislim da je interes druge osobe na neki nacin "nasa zasluga" nekad je jednostavno pitanje momenta, percepcije, onog sto je osoba izabrala da vidi u datom momentu...neciji interes ne mora da ima nikakvog povoda, ni razloga u nasim gestama, rijecima... :) nekad interes krene s jedne strane, pa se prosiri na obe :lol: :D to se cesto naziva "zavodjenje" :evil:

da je formula privlacnosti, obostranog interesa jednostavna bilo bi nam zaista dosadno, i ne bismo imali bas puno razloga da cijenimo ljubav da je ista uvijek uzvracena :D kompleksnost medjuljudskih odnosa je fascinantna stvar :D

meni je recimo puno facinantnije (od gore pomenute neuzvracene zainteresiranosti) kada neko nakon duzeg poznavanja neke osobe najednom "progleda" i shvati da je zainteresiran za osobu koju do tada nije gledao na taj nacin tj koja ga nije ni najmanje privlacila :D
Zhaba

#3 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by Zhaba »

"svako" hoce to sto ne moze dobiti...tako nekako :mrgreen: :mrgreen:
TiDamJa

#4 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by TiDamJa »

anais_nin wrote:ne mora biti nikakvih signala :D ni dimnih, ni ljubavnih :D a ni seksualnih :D ma koliko mi egocentricno volimo da mislim da je interes druge osobe na neki nacin "nasa zasluga" nekad je jednostavno pitanje momenta, percepcije, onog sto je osoba izabrala da vidi u datom momentu...neciji interes ne mora da ima nikakvog povoda, ni razloga u nasim gestama, rijecima... :) nekad interes krene s jedne strane, pa se prosiri na obe :lol: :D to se cesto naziva "zavodjenje" :evil:

da je formula privlacnosti, obostranog interesa jednostavna bilo bi nam zaista dosadno, i ne bismo imali bas puno razloga da cijenimo ljubav da je ista uvijek uzvracena :D kompleksnost medjuljudskih odnosa je fascinantna stvar :D

meni je recimo puno facinantnije (od gore pomenute neuzvracene zainteresiranosti) kada neko nakon duzeg poznavanja neke osobe najednom "progleda" i shvati da je zainteresiran za osobu koju do tada nije gledao na taj nacin tj koja ga nije ni najmanje privlacila :D

e, ovo potpisujem :D
ljubav_aha

#5 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by ljubav_aha »

anais_nin wrote:ne mora biti nikakvih signala :D ni dimnih, ni ljubavnih :D a ni seksualnih :D ma koliko mi egocentricno volimo da mislim da je interes druge osobe na neki nacin "nasa zasluga" nekad je jednostavno pitanje momenta, percepcije, onog sto je osoba izabrala da vidi u datom momentu...neciji interes ne mora da ima nikakvog povoda, ni razloga u nasim gestama, rijecima... :) nekad interes krene s jedne strane, pa se prosiri na obe :lol: :D to se cesto naziva "zavodjenje" :evil:

ne mora biti zasnovano sve na singalima,naravno poistoji opcija snazne zelje biti opazen od osobe koja nam se ne svidja ili kojoj se ne svidjamo

zaviodjenje i flertovanje imaju neke zajednicke elemente,ali su ralzlicitog stupnja ozbiljnosti

zadnji pasos je upravo nesto sto se meni dogodilo nekoliko puta,ali je bilo nekoliko prvih prijateljskih relacija,i meni to sasvim odogovara
edvin

#6 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by edvin »

ljubav_aha wrote:licno,pretpostavljam da osoba cita pogresno nase signale ili mi nesvjesno saljemo pogresne signale pogresnim osobama

sigruna sam da postoji vise ralzloga :!: :?:

pitanje moze biti i preformulisano,da li ste ponakad zeljeli osobu kojoj se ne dopadate vise od prijatelja/ice :?:
Iz jednostavnog razloga: da bi zivot bio zanimljiviji. Kako bi inace bilo kad bi sve bilo tako jednostavno.
Zatim, to da progledas nakon nekoliko godina i shvtis da ti se neko svidi je cisto lupetanje. Ili ti se neko svidi odmah ili ne svidi. Nema druge. to je pretpostavka za zanimljivu vezu. To da se zaljubis u nekog nakog sto si ga prvo poznavo nekoliko godina i nista osjeco za to vrijeme zvuci kao ljubav iz ocaja, kad te niko drugi niko nece ili kad shvatis da ti je potreban neko samo da ne bi bio sam. Ali to NEMA VEZE s ljubavi.

"Iskusan"
anais_nin

#7 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by anais_nin »

edvin wrote: Iz jednostavnog razloga: da bi zivot bio zanimljiviji. Kako bi inace bilo kad bi sve bilo tako jednostavno.
Zatim, to da progledas nakon nekoliko godina i shvtis da ti se neko svidi je cisto lupetanje. Ili ti se neko svidi odmah ili ne svidi. Nema druge. to je pretpostavka za zanimljivu vezu. To da se zaljubis u nekog nakog sto si ga prvo poznavo nekoliko godina i nista osjeco za to vrijeme zvuci kao ljubav iz ocaja, kad te niko drugi niko nece ili kad shvatis da ti je potreban neko samo da ne bi bio sam. Ali to NEMA VEZE s ljubavi.

"Iskusan"

za mene ljubav nema nikakve veze sa prvim pogledom na neku osobu :D na prvi pogled za mene moze biti privlacnost, zainteresiranost, mozda cak i zaludjenost ili zaljubljenost, ali ljubav puno puno teze :D
Tesssa

#8 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by Tesssa »

edvin wrote: "Iskusan"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
anais_nin

#9 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by anais_nin »

ljubav_aha wrote: ne mora biti zasnovano sve na singalima,naravno poistoji opcija snazne zelje biti opazen od osobe koja nam se ne svidja ili kojoj se ne svidjamo

zaviodjenje i flertovanje imaju neke zajednicke elemente,ali su ralzlicitog stupnja ozbiljnosti

zadnji pasos je upravo nesto sto se meni dogodilo nekoliko puta,ali je bilo nekoliko prvih prijateljskih relacija,i meni to sasvim odogovara
ja nisam spominjala flert :D za mene flert nije nacin pokazivanja zainteresiranosti (mada moze biti koristen u te svrhe), za mene je to sasvim drugi sport....

nekad nam se svidjaju osobe, ili se mi svidimo nekome a da nas ta osoba uopste ne poznaje :D bilo je i na ovom podforumu takvih primjera ....recimo kad je lika zaintrigirala cura koju vidi svako jutro na putu do posla :D

a obrnuto kada se nama neko svidi....pa to je uvijek rizik...rizik je cak i onda kada je interes naocigled obostran....jer to opet ne znaci da ce se nesto desiti, da ce taj interes promjeniti oblik u nesto drugo konkretnije....

mislim da se vecini desilo makar jednom da im se svidjela neka osoba kod koje "nisu imali sanse" :D pa sta :) uzivas u osjecaju dok traje....ako nema nikakvih pomaka vjerovatno ce kad tad naici neka osoba kojoj ce ta paznja vise odgovarati, zainteresiranost ce izlapiti vremenom....problem je kad tu jednostranu naklonost pretvorimo u neki svijet fantazije i nadanja, a samim tim i bola zbog neuzvracenih osjecaja, i samim tim ne dozvoljavamo drugim ljudima da nam se priblize emotivno :D
anais_nin

#10 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by anais_nin »

Tesssa wrote:
edvin wrote: "Iskusan"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ja podjoh upitati "u cemu?" al kontam bolje da ne cackam mecku :lol: :D
fantom slobode

#11 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by fantom slobode »

Nemam problema sa datom temom.Sve je to nekako spontano i sasvim sam zadovoljan do sad.
ljubav_aha

#12 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by ljubav_aha »

anais_nin wrote: za mene flert nije nacin pokazivanja zainteresiranosti (mada moze biti koristen u te svrhe), za mene je to sasvim drugi sport....
f
tacno,lert moze ,ali ne mora biti element u fazi zavodjenja
,u vecini slucajeva flert je sport kojim se bavi nasi EGO,zavisi kao i zasto smo poceli flet sa nekom osobom

licno volim flert,ali ga primjenjujem i u fazi zavodjenja ;-)
mrs. zurbrigen

#13 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by mrs. zurbrigen »

bikoz lajf is a bic, ju no. :D
ljubav_aha

#14 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by ljubav_aha »

ima jos jedan interesantan detalj,osoba kojoj se nismo dopadali, a osoba se doapadala nama,nakon odredjenog vremena,cak i kada smo zaboravili tu istu osoba koja nam je bila centra univerzuma u kratkom vremenskom razoblju,ta ista osoba zeli nasu paznju :D ovo je bas :-)
anais_nin

#15 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by anais_nin »

ljubav_aha wrote:ima jos jedan interesantan detalj,osoba kojoj se nismo dopadali, a osoba se doapadala nama,nakon odredjenog vremena,cak i kada smo zaboravili tu istu osoba koja nam je bila centra univerzuma u kratkom vremenskom razoblju,ta ista osoba zeli nasu paznju :D ovo je bas :-)
joj ne znam :D meni to sve nesto suvise saFunjasto :D ja sam jednostavna zena.... :D hosh, nesh, ne moras :D :lol:
dacina_curica

#16 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by dacina_curica »

anais_nin wrote:joj ne znam :D meni to sve nesto suvise saFunjasto :D ja sam jednostavna zena.... :D hosh, nesh, ne moras :D :lol:
ditto :D ......ho's, ne's, ne moras....ima ko hoce :D :oops: :D
anais_nin

#17 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by anais_nin »

dacina_curica wrote:
anais_nin wrote:joj ne znam :D meni to sve nesto suvise saFunjasto :D ja sam jednostavna zena.... :D hosh, nesh, ne moras :D :lol:
ditto :D ......ho's, ne's, ne moras....ima ko hoce :D :oops: :D

prisajsli :D
ljubav_aha

#18 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by ljubav_aha »

anais_nin wrote:
ljubav_aha wrote:ima jos jedan interesantan detalj,osoba kojoj se nismo dopadali, a osoba se doapadala nama,nakon odredjenog vremena,cak i kada smo zaboravili tu istu osoba koja nam je bila centra univerzuma u kratkom vremenskom razoblju,ta ista osoba zeli nasu paznju :D ovo je bas :-)
joj ne znam :D meni to sve nesto suvise saFunjasto :D ja sam jednostavna zena.... :D hosh, nesh, ne moras :D :lol:
hahahha :lol: , ali ima slucajeva,i stvrano mi nije jasan uzrok i cilj kompletnog gore napisanog procesa :-)
pirmin

#19 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by pirmin »

ljubav_aha wrote: pitanje moze biti i preformulisano,da li ste ponakad zeljeli osobu kojoj se ne dopadate vise od prijatelja/ice :?:
Ja imam kvadrat Venere i Neptuna u horoskopu :D tako da sam u zivotu imao na izobilje takvih disharmonicnih relacija (prijateljica-ja ; ja-prijateljica ).

Danas ,kao iskusan :D ne palim se dzabe. 8-)
ljubav_aha

#20 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by ljubav_aha »

pirmin wrote:
ljubav_aha wrote: pitanje moze biti i preformulisano,da li ste ponakad zeljeli osobu kojoj se ne dopadate vise od prijatelja/ice :?:
Ja imam kvadrat Venere i Neptuna u horoskopu :D tako da sam u zivotu imao na izobilje takvih disharmonicnih relacija (prijateljica-ja ; ja-prijateljica ).

:lol: ovo je istina ;-) tako sam licno odlucila ;-) iako flert kao zabvana ocpija nije izbacen ;-)
pirmin

#21 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by pirmin »

ljubav_aha wrote:
pirmin wrote:

:lol: ovo je istina ;-) tako sam licno odlucila ;-) iako flert kao zabvana ocpija nije izbacen ;-)
Da , ali onda mi bude zao onih drugarica koje se ponadaju necem vecem od flerta .

Osjecam se kao igrac pokera koji vidi karte protivnika. :) :wink:
Saian

#22 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by Saian »

sto ne idesh all in :D :D :D
pirmin

#23 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by pirmin »

Saian wrote:sto ne idesh all in :D :D :D
Precesto je bilo i toga (race :D ) ...jebiga - mjesec mi u ovnu :D :D
ljubav_aha

#24 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by ljubav_aha »

pirmin wrote:
Da , ali onda mi bude zao onih drugarica koje se ponadaju necem vecem od flerta .

Osjecam se kao igrac pokera koji vidi karte protivnika. :) :wink:
aha,to jeste najveci problem flertovanja,ponekad sami sebe zeznemo ili zeznemo druge,sve u svemu opezno sa flertom
Saian

#25 Re: zasto se dopadamo osobama koje se nama ne dopadaju

Post by Saian »

nista ja ne berem te svemirske farme :D
Post Reply