Ve! Pa njima je fino. Je'l'da?Fair Life wrote:Prvi put da ti povjerujem. Nije ti lako s takvom rajom. Cuvaj se one... s kim si, takav si.reaktor wrote:kradu... sve goli kriminalci... uglavnom su se ukljucili u politiku i po korumpiranosti su nenadmasni...orbit wrote:iz tvoje su raje, a "mescini" nije im lose. jel ti se cini ili im nije lose? rade u sa. i kupuju stanove, koliko zaradjuju i cim se bave? mora da zaradjuju daleko vise od prosjeka (5,6 puta) ili zive pomocu trikova (nista ne jedu...)?
Zasto se dijaspora ne vraca?
-
zlata
-
Diona
Vidim da se ovdje 'cudo' raspravlja za ono sto sam napisala da bi bila bijednik i radila za 500 KM. Vidim da neki imaju nocne more od ovog mog glasnog razmisljanja.
Ovo je bilo za mene kao individu, a ne ovako kako je gospodin Haris to iznio.
Moji su svi u Bosni i zivjeli bi totalno bijednim zivotom da ih ja ne financiram. Sestra bi mi 'govno' studirala da joj ja ne placam studij. I ona pokusava da zaradi pored studija nesto, ali tesko.
Stvarno trudim se da im ne fali nista.
I sta da sam ja tamo, mozda bi imala posao i radila za 500 KM (nisam iz Sarajeva, gdje bi mozda i imala 1200 KM), a mozda ne bi ni imala posao...
Prema tome Harise ne treba da izvlacis iz mojih recenica zakljucke koje ti samo stvoris u toj svoj glavi, jer nemaju nikakve logike.
Ovo je bilo za mene kao individu, a ne ovako kako je gospodin Haris to iznio.
Moji su svi u Bosni i zivjeli bi totalno bijednim zivotom da ih ja ne financiram. Sestra bi mi 'govno' studirala da joj ja ne placam studij. I ona pokusava da zaradi pored studija nesto, ali tesko.
I sta da sam ja tamo, mozda bi imala posao i radila za 500 KM (nisam iz Sarajeva, gdje bi mozda i imala 1200 KM), a mozda ne bi ni imala posao...
Prema tome Harise ne treba da izvlacis iz mojih recenica zakljucke koje ti samo stvoris u toj svoj glavi, jer nemaju nikakve logike.
-
paprica29
Neka si ti nama živa i zdrava!!Diona wrote:Vidim da se ovdje 'cudo' raspravlja za ono sto sam napisala da bi bila bijednik i radila za 500 KM. Vidim da neki imaju nocne more od ovog mog glasnog razmisljanja.![]()
Ovo je bilo za mene kao individu, a ne ovako kako je gospodin Haris to iznio.![]()
I sta da sam ja tamo, mozda bi imala posao i radila za 500 KM (nisam iz Sarajeva, gdje bi mozda i imala 1200 KM), a mozda ne bi ni imala posao...![]()
-
haris303
Ne izvlačim ja zaključke iz tvojih rečenica .... znaš i sama šta si napisala ... ti kao individuaDiona wrote:Vidim da se ovdje 'cudo' raspravlja za ono sto sam napisala da bi bila bijednik i radila za 500 KM. Vidim da neki imaju nocne more od ovog mog glasnog razmisljanja.![]()
Ovo je bilo za mene kao individu, a ne ovako kako je gospodin Haris to iznio.![]()
I sta da sam ja tamo, mozda bi imala posao i radila za 500 KM (nisam iz Sarajeva, gdje bi mozda i imala 1200 KM), a mozda ne bi ni imala posao...![]()
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Angela, da si ostala ovdje u ratu bila bi dobra bolnicarka
:D:D Mislim, uniforma i to...
:D:D
-
Lisac
pa andjo i ja mislim da je ovaj link pojashnjava donekle zashto se mladi i obrazovani ljudi ne vracaju. no ne zbog sadrzhaja koji se mozhe naci na istom, nego zbog vishe nego sramotnog, i osnovne pismenosti lishenog, predstavljanja projekta akademije nauka i umjetnosti BiH i unesco-a.A wrote:Trazeci neki drugi tekst, naisla sam na ovaj link:
Brain Drain u BiH , nekako mi dodje kao odgovor na ovo pitanje, ili makar odgovor zasto se ne vracaju mladi i obrazovani ljudi.
o samom projektu ne znam da li treba uopce i troshiti rijechi. naum o stvaranju baze podataka o svim pametnim glavama u dijaspori je hvale vrijedan ali nije valjda da neko i stvarno vjeruje da ce to rijeshiti problem.
i na kraju onaj ko se odluchi vratiti ne obazire se puno na nepostojanje identichnih uvjeta kao na zapadu. sve shto treba je prilika, vjera u sebe (iako s obzirom na okruzhenje ni vjera u boga koja se javno manifestira nije naodmet
- horns&drums
¸A wrote:H&D samo ti mastaj![]()
Imam pitanje vezano za temu - koliko vas je kliknulo na ovaj banner gore ?
Jos da vidis sta sam u fotosopu napravio
Ja nisam kliknuo na baner ali hocu, cim petardu cujem da je pukla
- manijak1
A wrote:Brazzosamo ti mastaj
![]()
Imam pitanje vezano za temu![]()
- koliko vas je kliknulo na ovaj banner gore
![]()
![]()
?
.Ali pitanja su
PrazniKada vidim ovo stanje u BiH dođe mi da kliknem i da se registrujem za dobijanje zelenog kartona u jednom pravcu ali opet problem. Jbg nemam kreditnu karticu.
- horns&drums
Brazzo
:D "Uti, non abuti "