Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisati??
-
goran16v
#476 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Moze pricati ko god sta hoce i djecu bogatih roditelja zvati brilijantnom, a ne zlatnom mladezi ali djeca tj ponasanje djece je prije svega proizvod roditelja pa tek onda drustva.
Ja sam jos vijek bio potkalibar dok je postojala prava zlatna mladez, ali je moj stariji brat bio tih godina i dobro se sjecam njegovog drustva. Bilo je tu itekako zlatne mladezi u svojim ranim 20-im, koji su bas kao i danas nemilice trosila roditeljske tj nezaradjene pare, ljetovalo se mjesecima, ne bi se silazilo sa planina i skijanja, putovalo se, pravile se kolekcije mont jakni i starki u duginim bojama, tek poneko je imao svoj auto (od cijele raje ja se sjecam jednog golfa, jedne bude, dvije peglice i juge), vozili su se porodicni golfovi, audiji i dzete, ali se gotovo nikad nije desilo da zbog necije objesti padne mrtva glava, a pogotovo ne 2 x u mjesec dana. Bez obzira na to koliko je babo para imao sin cevabdzije nikad nije mogao biti jedan od njih, on je mogao biti samo sin bogatog cevabdzije sa podvarijantom "da se malo emancipoo'vo" ili "vidi papka sto se folira" i nista vise od toga.
Ja sam jos vijek bio potkalibar dok je postojala prava zlatna mladez, ali je moj stariji brat bio tih godina i dobro se sjecam njegovog drustva. Bilo je tu itekako zlatne mladezi u svojim ranim 20-im, koji su bas kao i danas nemilice trosila roditeljske tj nezaradjene pare, ljetovalo se mjesecima, ne bi se silazilo sa planina i skijanja, putovalo se, pravile se kolekcije mont jakni i starki u duginim bojama, tek poneko je imao svoj auto (od cijele raje ja se sjecam jednog golfa, jedne bude, dvije peglice i juge), vozili su se porodicni golfovi, audiji i dzete, ali se gotovo nikad nije desilo da zbog necije objesti padne mrtva glava, a pogotovo ne 2 x u mjesec dana. Bez obzira na to koliko je babo para imao sin cevabdzije nikad nije mogao biti jedan od njih, on je mogao biti samo sin bogatog cevabdzije sa podvarijantom "da se malo emancipoo'vo" ili "vidi papka sto se folira" i nista vise od toga.
- zateznistub
#477 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Iz dubine duse i od srca zelim da ozdravi. Nicim izazvana je stradala a takvih mi je uvijek najzaljivije.Ambrozija wrote:Ne znam koliko se o tome pisalo ovdje, ali sam cula da je djevojka u tkz "namjernoj" komi, koju su izazvali sami ljekari, te ce je za oko 15 dana pobuditi iz iste. Nazalost, sanse da ce djevojka prezivjeti su doslovno na minimumu, odnosno svi su vec spremni na najgore jer se stanje, doslovno, iz sata u sat pogorsava
Sto se tice prepirke da li je porodica kriva, nije kriva ali je sukrivac. Svakome danas treba auto problem je sto se nekome sa 18 godina starosti ne daje mercedes. Svi mi koji smo davno prosli te godine znamo to vrlo dobro.
rijetki su ljudi koji su mladi a odgovorni. Ostatak je zeljan dokazivanja i pokazivanja i u tome je dobar dio problema.
- Muhamed Đakmić
#478 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Nije to ništa drugačije od ovog sad. Apsolutno isti klinac. I nije ovdje problem što je on sin od ćevabdžije, to je stvarno najmanje bitno. Samo je problem što sinovi velike većine dobrostojećih roditelja misle da polažu apsolutno pravo na nešto u ovom gradu, a tako su naučeni, što od samih roditelja, što i od okoline koja to odobrava.goran16v wrote:Moze pricati ko god sta hoce i djecu bogatih roditelja zvati brilijantnom, a ne zlatnom mladezi ali djeca tj ponasanje djece je prije svega proizvod roditelja pa tek onda drustva.
- petunija
#479 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
+1Pasiflora wrote:Da, porodica je kriva! Kad su moja djeca polozila vozacke ispite, muz je sa njima svaki dan radio krugove po gradu – zapravo, gdje god bi neko trebao ici, isao je sa tatom.potres_mozga wrote:![]()
Sta, porodica ga je natjerela da vozi "100" kroz crveno ili su krivi jer su mu kupili mercedesa?
Mali je 100% kriv, ali kriviti cijelu porodicu za ovo je bolesno.
Hajd da vas preduhitrim, pored lutrije, radim i u Zmaju
Kad je moj muz utvrdio (uz upozoravanje i skretanje paznje sve vrijeme voznje) da su sposobni i dovoljno odgovorni da sami voze, dobili su kljuceve od auta.
Ne kazem da im se saobracajne ne moze desiti (ne daj Boze), ali sigurno nece nikoga pomesti sa 150km/h prosavsi kroz crveno!
-
goran16v
#480 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Nije tacno. Navedi koliko je bilo primjera da je neko djete od nekadasnje elite ubilo nekog autom ili da je nekome doslo glave iz ciste objesti!Sarajevo1946 wrote: Nije to ništa drugačije od ovog sad. Apsolutno isti klinac. I nije ovdje problem što je on sin od ćevabdžije, to je stvarno najmanje bitno. Samo je problem što sinovi velike većine dobrostojećih roditelja misle da polažu apsolutno pravo na nešto u ovom gradu, a tako su naučeni, što od samih roditelja, što i od okoline koja to odobrava.
- zateznistub
#481 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Nacin ponasanja u svemu pa i u voznji se jednostavno ne moze porediti mislim na period prije i poslije rata. I u ona doba je bilo svega ali ovakve obijesti i divljanja jednostavno ne.goran16v wrote:Nije tacno. Navedi koliko je bilo primjera da je neko djete od nekadasnje elite ubilo nekog autom ili da je nekome doslo glave iz ciste objesti!Sarajevo1946 wrote: Nije to ništa drugačije od ovog sad. Apsolutno isti klinac. I nije ovdje problem što je on sin od ćevabdžije, to je stvarno najmanje bitno. Samo je problem što sinovi velike većine dobrostojećih roditelja misle da polažu apsolutno pravo na nešto u ovom gradu, a tako su naučeni, što od samih roditelja, što i od okoline koja to odobrava.
-
goran16v
#482 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
To je poenta. Kofrci se, trosi mamine i tatine pare koliko hoces, ja sam mogao biti ljubomoran i pasti muda iz zavisti do mile volje ali nisam mogao zijaniti ni kriv ni duzan gledajuci svoja posla.zateznistub wrote: Nacin ponasanja u svemu pa i u voznji se jednostavno ne moze porediti mislim na period prije i poslije rata. I u ona doba je bilo svega ali ovakve obijesti i divljanja jednostavno ne.
-
Ripicipi
#483 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Zato sto je bilo 100 hiljada auta manje.zateznistub wrote:Nacin ponasanja u svemu pa i u voznji se jednostavno ne moze porediti mislim na period prije i poslije rata. I u ona doba je bilo svega ali ovakve obijesti i divljanja jednostavno ne.goran16v wrote:Nije tacno. Navedi koliko je bilo primjera da je neko djete od nekadasnje elite ubilo nekog autom ili da je nekome doslo glave iz ciste objesti!Sarajevo1946 wrote: Nije to ništa drugačije od ovog sad. Apsolutno isti klinac. I nije ovdje problem što je on sin od ćevabdžije, to je stvarno najmanje bitno. Samo je problem što sinovi velike većine dobrostojećih roditelja misle da polažu apsolutno pravo na nešto u ovom gradu, a tako su naučeni, što od samih roditelja, što i od okoline koja to odobrava.
- zateznistub
#484 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Tacno je da je bilo manje auta, ali bi ovi danasnji nazovi desparadosi i sa onoliko auta cuda cilili.potres_mozga wrote: Zato sto je bilo 100 hiljada auta manje.
-
cHarsHija_aT_nigTH
#485 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Neopravdavajući malog, ćuza 5+ godina bi bilo optimalno...Može li meni neko objasniti zašto iz ove, kao i iz prethodnih X tema se može izvući pouka: seljaci krivi, Srebreničani, Fočaci, Sandžaklije, papanluk, raja ovo ono, podjela na stare i nove Sarajlije... Ne mogu da vjerujem koliko u našem glavnom gradu postoji mržnje i zavisti... da je mali vozio golfa cadvi i bio nekakav zapušteni anarhista student ETF-a i uradio ovo što je uradio ne bi uopšte ni bilo ove teme na ovom našem vrlom KLIX-u...
- zateznistub
#486 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Neopravdavajuci nikoga, djevojka koja lezi sada na KUM-u mozda nece proziviti ni 5+ sati a kamo li 5+ dana, mjeseci ili godina. s tim u vezi, kazna od 5+ godina je smijesna. Za ostalo, podijela ce uvijek biti jedni misle da su ovi drugi svojim dolaskom ukakili ponasanje u ovom gradu (djelimicno spadam u potonje) drugi iz petnih zila zele da se operu i da svu krivicu svedu na to da je sranja bilo i ranije, tj. da su domicilni krivi.cHarsHija_aT_nigTH wrote:Neopravdavajući malog, ćuza 5+ godina bi bilo optimalno...Može li meni neko objasniti zašto iz ove, kao i iz prethodnih X tema se može izvući pouka: seljaci krivi, Srebreničani, Fočaci, Sandžaklije, papanluk, raja ovo ono, podjela na stare i nove Sarajlije... Ne mogu da vjerujem koliko u našem glavnom gradu postoji mržnje i zavisti... da je mali vozio golfa cadvi i bio nekakav zapušteni anarhista student ETF-a i uradio ovo što je uradio ne bi uopšte ni bilo ove teme na ovom našem vrlom KLIX-u...
- Pasiflora
#487 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Krivi su papci bez obzira na porijeklo.
- poznanik
#488 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Ima li neko konkretan i ostvariv prijedlog kako brzo i jednostavno onemogućiti jurcanje, divljanje i ugrožavanje života građana Sarajeva po ulicama?
- PapakizSarajeva
#489 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Polozio sam davneeee 1980. god. vozacki. Otac mi nije davao auto ni pod razno, a kamo li da se nesto kurcim po gradu. Samo "sluzbeno" (odvuci majku ili njega negdje, a sam tek na povratku sa odredista), i na duze ture u njegovom prisustvu. Skoro svaki dan sam imao nesto za odvuci, dovuci ... Da sada, hvala Bogu, nikada nisam imao nikakav udes ( u ovo ne racunam grebanje svoga auta od nekakav stub ili ogradu ).nedo_a wrote:Ja sam prije 5 godina udario zenu sa autom i zena je imala tedke tjelesne povrede, i odmah nakon udesa je dosao moj rahmetli otac i vjerujte nije se puno zanimao za mene nego za tu zenu. Tu istu noc je otisao kod porodice od te zene,a kada se vratio imao sam zesce predavanje koje sam na srecu i razumio. Od policije sam dobio poveliku kaznu zahvaljujuci u jednu ruku i mom ocu jer je njegov prijatelj vodio uvidjaj i odmah mu je rekao da nema neke milosti prema meni,nego da me nauci pameti. Zahvaljujem obojici nakon toga jer sada sam za volanom sasvim drugciji nego prije udesa. I da, u trenutku nesrece sam imao vozacku nekih 8 mjeseci i auto koje sam posudio od oca. Vjerujte kada sam ja od svojih para kupio auto druga je prica bila. Sto se tice ove djevojke nadam se da ce se oporaviti i da ce moci da normalno zivi poslije. A za ovog sto ju je udario nadam se da ce dobiti najatroziju kaznu. Sada da li je porodica kriva ili ne,mislim da je suvisno komentarisati jer pocetniku dati bijesno auto da vozi je ludost. Ko ima polozen vozacki ce i da razumije jer svi novopeceni vozaci vole da se pokazu pred rajom. Kako sam ja volio to tako su i ostali sigurno.
Ovo o pokazivanju pred rajom je upravo ovako kako si i napisao, novopeceni vozaci se definitivno "pokazuju" pred rajom, pogotovo brzom voznjom i startovima na semaforima.
Definitivno, kriva je porodica. Zasto ovo kazem ??? Imam sina koji je proljetos polozio vozacki ispit, imam novo auto od 180 ks ... Jos ga nije provozao bez mene, a Boga mi i nece, jos zadugo. Dok ja ne budem siguran u to da je odgovoran prema drugim ucesnicima u saobracaju, sebi, a i automobilu za koji sam JA odbrojao 60 000 KM. E, da je i Safet manje brojao cevape i marke, a vise vodio racuna o Tariku, do ovoga ne bi doslo ...
- PapakizSarajeva
#490 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
I jos da dodam, jebes ovakvu drzavu u kojoj mesari, tesari, cevabdzije i drugi polupismeni tipovi koji su se dokopali para svojim azginlukom (azgin = sila, silnik) pobise/pogazise profesore, doktore, inzinjere koji za sitne pare rade kod ovih prije pobrojanih. A osim ovoga im malim platama, iscrpljivanem radnim vremenom, zakidanjem na odmoru ubise i te skolovane i njihove porodice ...
- Brat
#491 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Odlaskom Srba iz Sarajeva, ne samo da se izgubila multietničnost Sarajeva, već je i kultura na jako niskim granama u ovom gradu. Znači odlaskom Srba, došli su neki drugi, logično. Ne bih da imenujem, prepoznat' će se, papak je to.. Pa danas umjesto da djeca akademika, uglednih doktora, profesora budu zaštićeni, danas su to djeca pekara, ćevabdžija i onih što su u ratu kutiju cigara prodavali po 20 KM ( zna se koji je to čmar od čovjeka..). Sve više vjerujem u Kustinu (ako kojim slučajem ovo čitaš Kusta, usput onako, napuši se vrelog balijskog papčino) izjavu da je Sarajevo davno postalo guzno crijevo (iako se pravda da nije to rekao..), nažalost ima smisla. Ovakvi i slični slučajevi to potvrđuju svakodnevno...
-
goran16v
#492 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Htjeli mi to priznati ili ne, ali davno je dokazano u urbanim i ruralnim sredinama vladaju razliciti nacini zivota i sistemi vrijednosti, te da se, dolaskom iz ruralne u urbanu sredinu, ljudi ne prilagodjavaju zatecenom nacinu zivota i sistemu vrijednosti, koji se uzimaju kao urbani i civilizovani, nego namecu i agresivno sire svoj nacin zivota i svoj sistem vrijednosti. Zbog urbanog nacina zivota, koji podrazumjeva manje agresivnosti tj. vise inferiornosti urbane populacije, dolazi do poseljacenja gradova. To se narocito intenzivira poslije masovnih migracija stanovnista, kao sto su npr. ratovi, indstrijske i agrarme reforme, ekonomske krize u kojima grad pruza vise mogucnosti za egzistenciju itd. Postoji cijela jedna disciplina, Sociologija naselja, koja se bavi time, kao i odlicna knjiga Filozofija palanke autora Radomira Konstantinovica, koja daje dosta odgovora. To bi otprilike bio generalni odgovor zasto.cHarsHija_aT_nigTH wrote:Neopravdavajući malog, ćuza 5+ godina bi bilo optimalno...Može li meni neko objasniti zašto iz ove, kao i iz prethodnih X tema se može izvući pouka: seljaci krivi, Srebreničani, Fočaci, Sandžaklije, papanluk, raja ovo ono, podjela na stare i nove Sarajlije... Ne mogu da vjerujem koliko u našem glavnom gradu postoji mržnje i zavisti... da je mali vozio golfa cadvi i bio nekakav zapušteni anarhista student ETF-a i uradio ovo što je uradio ne bi uopšte ni bilo ove teme na ovom našem vrlom KLIX-u...
Radio sam neko istrazvanje 2004. i 2005. godine po kojem je, ako se ne varam i ako se dobro sjecam, otprilike 80% pocinjenih krivicnih dijela u KS, pocinjeno od strane lica koja nisu porjeklom iz Sarajeva ili koja nisu nastanjena u Sarajevu. Da ne bih uvrijedim nekog ne bih da spominjem tacne mikrolokalitete na teritoriji istocnog susjeda odakle najvise pocinilaca i dolazi.
Kad uzmes ove dvije stvari u obzir mislim da ne treba bolji odgovor zasto se urbano protivi ruralnom.
-
Revolver
#493 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
nevjerovatno je koliko ima ovakvih komentara: "da je to uradila sirotinja sa golfom dvojkom ne biste ništa pisali"cHarsHija_aT_nigTH wrote:Neopravdavajući malog, ćuza 5+ godina bi bilo optimalno...Može li meni neko objasniti zašto iz ove, kao i iz prethodnih X tema se može izvući pouka: seljaci krivi, Srebreničani, Fočaci, Sandžaklije, papanluk, raja ovo ono, podjela na stare i nove Sarajlije... Ne mogu da vjerujem koliko u našem glavnom gradu postoji mržnje i zavisti... da je mali vozio golfa cadvi i bio nekakav zapušteni anarhista student ETF-a i uradio ovo što je uradio ne bi uopšte ni bilo ove teme na ovom našem vrlom KLIX-u...
pa fazon je u tome da ovo nije uradio anarhista student ETF-a ili vozač dvojke, niti se sjećam da je ikad prosječan stanovnik ovog grada sa golfom dvojkom ovo uradio. zar ti u ovome ne vidiš nekakav obrazac, ili stvarno misliš da svako može nešto ovako uraditi, pa i zapušteni anarhista student ETF-a?
-
BHF80
#494 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
A ima jos nesto.Danas balavci koji tek poloze dokazuju se.
VOZAC SINE DRAGI POSTAJES TEK KAD PREDJES PA BAR 5000 KM ONDA MOZES RECI DA SI VOZAC
VOZAC SINE DRAGI POSTAJES TEK KAD PREDJES PA BAR 5000 KM ONDA MOZES RECI DA SI VOZAC
- black
#495 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
ma ja ba, odlaskom dr.dabica, dr.plavisic i slicnih spodoba ali "prave" raje izgubila se "urbanost"....gadite mi se ksenofobi, nakon ovakvih i slicnih komentara (kao sa teme janje i most) zgadi mi se sve, jebote pored kakvih ljudi zivimo....Brat wrote:Odlaskom Srba iz Sarajeva, ne samo da se izgubila multietničnost Sarajeva, već je i kultura na jako niskim granama u ovom gradu. Znači odlaskom Srba, došli su neki drugi, logično. Ne bih da imenujem, prepoznat' će se, papak je to.. Pa danas umjesto da djeca akademika, uglednih doktora, profesora budu zaštićeni, danas su to djeca pekara, ćevabdžija i onih što su u ratu kutiju cigara prodavali po 20 KM ( zna se koji je to čmar od čovjeka..). Sve više vjerujem u Kustinu (ako kojim slučajem ovo čitaš Kusta, usput onako, napuši se vrelog balijskog papčino) izjavu da je Sarajevo davno postalo guzno crijevo (iako se pravda da nije to rekao..), nažalost ima smisla. Ovakvi i slični slučajevi to potvrđuju svakodnevno...
- Muhamed Đakmić
#496 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Još jedan od problema ovog grada je podjela na starosjedioce i novopečene. To mi je jedna ortodoksna glupost, ponajprije iz razloga što onaj koji pljuje po onima koji dolaze u grad pljuje po svom ocu, djecu, ili u najgorem slučaju pradjedu. Ne svi, ali većina. Nismo svi stare sarajevske porodice, statistički je to nemoguće. Znam ja jako puno raje koji su iz ruralnih sredina došli i ne znaju se ponašati, isto tako, znam i puno ove sarajevske djece koja se ne znaju ponašati. Nikakav to kriterij nije. Uostalom, ako su im očevi donijeli običaje iz Foče i Rogatice, kako to da se ne gine često u Foči i Rogatici u saobraćajnim nesrećama? Ni sada, ni u periodu dok su im očevi tamo bili.
Problem je drugačije prirode, a jedini ključ za rješenje u rukama drže zakonodavna, izvršna i sudska vlast. Umjesto da se svi okrenu kontra njih, narod se međusobno dijeli.
Problem je drugačije prirode, a jedini ključ za rješenje u rukama drže zakonodavna, izvršna i sudska vlast. Umjesto da se svi okrenu kontra njih, narod se međusobno dijeli.
-
goran16v
#497 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
5000 mozes navrtiti za jedno ljeto pa si opet daleko od vozaca, ako mjeris u km dodaj na to jos jednu 0. Poznato je da je najopasnija kategorija vozaca ona sa 2 god iskustva, e kad to prekucas onda se mozes smatrati donekle iskusnim.BHF80 wrote:A ima jos nesto.Danas balavci koji tek poloze dokazuju se.
- Brat
#498 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Dobro znamo da niko ne misli na te, već na normalne Srbe koji su na ovaj ili onaj način otišli u Kanadu, Australiju, Austriju i koji više niti imaju niti žele da imaju veze sa Balkanom. Nemoj mi te patetike majke ti..black wrote:ma ja ba, odlaskom dr.dabica, dr.plavisic i slicnih spodoba ali "prave" raje izgubila se "urbanost"....gadite mi se ksenofobi, nakon ovakvih i slicnih komentara (kao sa teme janje i most) zgadi mi se sve, jebote pored kakvih ljudi zivimo....Brat wrote:Odlaskom Srba iz Sarajeva, ne samo da se izgubila multietničnost Sarajeva, već je i kultura na jako niskim granama u ovom gradu. Znači odlaskom Srba, došli su neki drugi, logično. Ne bih da imenujem, prepoznat' će se, papak je to.. Pa danas umjesto da djeca akademika, uglednih doktora, profesora budu zaštićeni, danas su to djeca pekara, ćevabdžija i onih što su u ratu kutiju cigara prodavali po 20 KM ( zna se koji je to čmar od čovjeka..). Sve više vjerujem u Kustinu (ako kojim slučajem ovo čitaš Kusta, usput onako, napuši se vrelog balijskog papčino) izjavu da je Sarajevo davno postalo guzno crijevo (iako se pravda da nije to rekao..), nažalost ima smisla. Ovakvi i slični slučajevi to potvrđuju svakodnevno...
-
goran16v
#499 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Kao neko ko se direktno time bavio ti tvrdim da nije tacno. Razlike u nacinu zvota kao i sistema drustvenih vrijednosti starosjedilaca i novopecenih su davno naucno definisane i dokazane i to je daleko od glupsti. Istina je da nismo svi genetski iz gradskih sredina, ali su potrebne generacije da se ruralni nacin zivota asmilira u urbani nacin. Ne gine se u Foci tako zato sto ne mozes u Foci prodati 20 kurbana kod Vijecnice ili sleper iscjepanih drva na Stupskoj petlji i zbog gute para i kuce od 9 spratova bez fasade izgradjene bez ijednog papira na klizistu sebe smatrati svemocnim u odnosu na gradsku sredinu i ponasati se ne onako kako tradicija zakon i propise nalazu, nego onako kako ti mislis da treba Na selu oko kvadrata livade ili medje radi sjekira i padne mrtva glava, nema qurcenja, a ovdje kucu prikuca bez dozvole gdje stigne, auto parkira u sred zelene povrsine jer zna da nece niko reagovati. Ako zelis mogu ti cijelo esej napisati o tome...Sarajevo1946 wrote:Još jedan od problema ovog grada je podjela na starosjedioce i novopečene. To mi je jedna ortodoksna glupost,
Last edited by goran16v on 28/06/2012 17:05, edited 1 time in total.
- Muhamed Đakmić
#500 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa
Piši ako hoćeš, ali odgovori mi onda na pitanje kako je prije rata asimilacija bila tako dobra, a sad tako loša? Moj otac je došao kao mladić u Sarajevo, pa se asimilirao bez ikakvih problema, i nije mu nikad palo na pamet da divlja i pravi gluposti, a evo sad, ispade da su kriminalci samo oni koji su u Sarajevo došli iz drugih sredina.